“HEDEFiM ÖNCܒYÜ ULUSAL BiR ZiNCiR HALiNE GETiRMEK”

“HEDEFiM ÖNCܒYÜ ULUSAL BiR ZiNCiR HALiNE GETiRMEK”

Eğitimini Kıbrıs’ta tamamlayarak Sivas’a dönen Öncü Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Sabit Akyol, işe iddialı başladı. Akyol, “Benim en büyük hedefim, bu şirketi alıp ulusal bir zincir haline getirmek.” Dedi.

“HEDEFiM ÖNCÜ’YÜ ULUSAL BiR ZiNCiR HALiNE GETiRMEK”

Eğitimini Kıbrıs’ta tamamlayarak Sivas’a dönen Öncü Gıda Yönetim Kurulu Üyesi  Sabit Akyol, işe iddialı başladı. Akyol, “Benim en büyük hedefim, bu şirketi alıp ulusal bir zincir haline getirmek.” Dedi.

Sivas’ın başarılı aile şirketi Öncü Gıda, kentte kazandığını dev yatırımlara dönüştürmeye devam ediyor. Gıda Sektörü’nün öncü ku-ruluşu, ulusal bir marka olabilmek için emin adımlarla ilerlerken, dev aile şirketinin ufkunu açacak projeler de masaya yatırılıyor. Eğitimini Kıbrıs’ta tamamlayarak Sivas’a dönen ve ayağının tozuyla işe koyulan Öncü Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Sabit Akyol, Sivas’ın ekonomisine can veren, istihdama büyük katkı sağlayan Öncü’yü, ulusal bir markaya dönüştürmek için kolları sıvadı.

Eğitim birikimi ve ticari tecrübesi ile işe koyulan Sabit Akyol, geleceğe dönük hedeflerini Gazete Şehir ile paylaştı.“KENDİMİ İŞİME ADADIM” Öncü Gıda’nın geldiği nokta ve kısa hayat hikâyesi hakkında bilgi veren Akyol, küçük yaşta girdiği ticari hayatta, seyyar satıcılık yaptığını da belirterek, bu işe temelden başladığının altını çizdi. Akyol; “1990 senesinde Sivas’ta dünyaya geldim. Eğitimöğretim hayatımı Kıbrıs Doğu Akdeniz Üniversitesinde sonlandırdım. Uluslar arası ticaret ve işletmecilik bölümünü bitirdim. Aynı zamanda dil eğitimi de aldım. Tabi küçük yaştan beri ticaretin içerisindeydik. Yaz tatillerimizde genelde bir şeyler satardım, seyyar satıcılık yapardım. Marketin her alanında da çalışmaktaydım. En alt tabakadan geldiğim için market konusunda tecrübem de var. 5 aydır da şirkette işlerin başındayım. Şirketin önünü açmak, yeni yatırımlar yapmak için, hali hazırdaki işlerimizi daha iyi yerlere getirmek için devamlı çalışma halindeyim. Tabi işlerde biraz da başarıyı yakalamak için çok gayret ediyorum, düzenli yaşamaya çalışıyorum. Sosyal anlamda biraz eksikliklerim de oluyor. Babamızın bugünlere getirdiği işleri daha da iyi yerlere getirmek için kendimi işime adamış bulunmaktayım. Öncü Gıda zamanında 3 ortak kurulmuş bir şirket, daha sonrasında aile şirketine döndü. Babam Raşit Akyol, Ağabeyim Erhan Akyol ve ben olmak üzere 3 ortak olarak şirketin devamlılığını sürdürmeye çalışıyoruz.” İfadelerini kullandı.

“HEDEFLERİMİZ VAR”

Sivas’ın önde gelen kuruluşu Öncü’yü gelecekte ulusal bir marketler zinciri haline getirmeyi hedeflediğini belirten Akyol, bu hedefi gerçekleştirebilmek için sağlam adımlar atılması gerektiğini belirterek, bunun dışında farklı yatırımların da gündemde olduğunu söyledi. Akyol, “Birçok hedefimiz var. Büyüklerimizin bugünlere getirdiği çok güzel bir şirketimiz var. Benim en büyük hedefim, bu şirketi alıp ulusal bir zincir haline getirmek. Tabi onun dışında çeşitli yatırımlar da olabilir. Ben yenilikçiliğe açık bir insanım. Devamlı

Yeni fikirler üretmeyi seven, yeni çıkışlar yapmayı seven bir insanım. Sakinlikten rahatsız olurum, devamlı hareket halinde olmam gerekiyor. Farklı sektörlerde de düşüncelerim var. Kendi pazarlarımız içerisinde üretim sektörü olarak da projelerim var. Tabi bunlar kısa vadede değil ama belirli bir süre sonra yavaş

Yavaş hepsini yapacağımı düşünüyorum. Dışarıya açılma gibi bir düşüncemiz var. Ama bun yapmış olmak için yapmak istemiyoruz. Doğru hamlelerle, iyi bir fizibilite ile yapmak istiyoruz. Devamlı araştırma halindeyim ben. Eğer uygun gördüğümüz bir Pazar olur ise bu fırsatları biran önce değerlendirebiliriz. Bizim için herhangi bir zaman yok. Yeter ki doğru bir fırsat, iyi bir Pazar olsun, bizi cezp edecek bir Pazar

olsun. Ulusallaşma fikrimiz devamlı var. Ama tabi birden bire Türkiye’nin her yerine açılmak şeklinde değil, finansımızı doğru şekilde yönlendirerek yavaş yavaş ulusallaşmayı düşünüyoruz.”

“ERETNA’YI OTELLER ZİNCİRİ YAPMAK İSTİYORUZ”

Kentte, turizm sektörüne modern ve eşsiz bir otel kazandırarak sıkı bir giriş yapan Öncü Gıda, bu konuda da hayli iddialı. Sadece gıda sektöründe değil, turizm sektöründe de öncü bir model olmayı hedeflediklerini belirten Akyol, Sivas’ın gözdesi Eretnayı’da bir oteller zinciri haline dönüştürmeyi arzuladıklarını söyledi. Akyol, “2-2,5 senedir otelcilik sektöründe de faaliyet gösteriyoruz aynı zamanda. Tabi her işin kendine özgü bir zorluğu vardır ama marketçilik sektörünün yanında otelcilik bizim için biraz daha basit kalıyor. Memnunuz şuanda otel işinden. Bizi tatmin ediyor. Aynı zamanda otelde restoran, kafe ve spa bölümlerimiz de var. Buraların ayrı ayrı işletmeciliğini de yapıyoruz. Ben şirket işlerimden artakalan zamanımı otelde geçiriyorum. Otelin koordinasyonu, hesapları ve diğer işleriyle ilgileniyorum devamlı. Eretna Otel olarak biz otelcilik anlamında da zincirleşmeyi düşünüyoruz. Belirlediğimiz bir zarfı yok. Doğru zaman ve doğru yeri de bulabilirsek otel işine de devam etmeyi düşünüyoruz. İstanbul’da iyi bir semtte talep olan bir bölgede otelcilik yapmayı düşünüyoruz. Bu konuda araştırma halindeyiz.”

“YENİ FİKİRLER ÜRETMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Öncü Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Raşit Akyol’un varlığının kendileri için çok önemli olduğunu belirten Akyol, “Babam Raşit Akyol, bizim en büyük varlığımız. Onun ticari tecrübesi ve öncülüğünde biz tüm bunları hayata geçirebiliyoruz. Şirket içinde tabi her birimizin ayrı görev ve sorumlulukları var. Ağabeyim farklı konularda büyük emekler veriyor, babam farklı konularda büyük emekler veriyor ve ben farklı konularda emek veriyorum. Bu şekilde bir bütünü oluşturuyoruz. Aile şirketinin olmazsa olmazı da budur zaten. Bu aynı zamanda sırt sırta verildiğinde insanların gerçekten başarılı olabileceğinin bir göstergesi. Biz bu birlikteliğimizle gücümüze güç katıyoruz” dedi. Öncü Gıda’yı hep birlikte farklı yatırımlarla, yeniliklerle daha iyi noktalara taşımanın gayreti içerisinde olduklarının altını çizen Akyol, sözlerini şu ifadelerle noktaladı: “Öncü market Sivas’ta kazandığını Sivas’a yatırım olarak veren, kendi halkının desteğiyle bugünlere kadar gelen, 32 mağazası ile hizmet veren bir şirket. Hizmet sektöründe devamlı kendimizi yenilemeye çalışıyoruz. Yeni fikirler üretmeye çalışıyoruz. Daha fazla neler yapabiliriz, müşterilerimizi daha fazla nasıl tatmin edebiliriz, nasıl onları memnun bir şekilde gönderebiliriz. Bunlar üzerine devamlı çalışıyoruz. Yeni kampanyalarla, müşterilerimizin beklentileri doğrultusunda yeni yeni fikirlerle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aynı zamanda personellerimize de değer veriyoruz. Zaman zaman yöneticilerimize, yönetici adaylarımıza ve personelimize yönelik eğitim seminerlerimiz oluyor. Kurumsal bir şirket olduğumuz için bu yapıyı müşterilerimize aşılamak açısından bu çok önemli. Mağazalarımızda aynı standartları müşterilerimize sunmak bizim şirket düşüncelerimizden bir ta-nesi. Aynı zamanda sürekli bir şekilde Hijyen, çeşitlilik, müşteriye karşı davranış kontrolleri oluyor. İstediğimiz standartları her şubemizde müşteriye uygulayabiliyor muyuz, devamlı bunun takibi içerisindeyiz. İlerleyen zamanlarda daha büyük eğitim programları da düşünüyoruz. Personele ne kadar çok eğitim verirsek o kadar çok karşılığının bize döneceğine inanıyorum. Ben bu vesile ile Bütün Sivas halkımızın Ramazanını kutluyorum. Önümüz de bayram. Şimdiden halkımızın bayramını tebrik ediyorum.”



  • Salı 23.8 ° / 12 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 20.4 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 17.8 ° / 11 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Fatih Karagümrük 34 9 16 9 -2 36
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16