HEDEF KİTLEMİZ TÜM İNSANLIK

HEDEF KİTLEMİZ TÜM İNSANLIK

Safa Vakfı Sivas Şube Başkanı Levent Kasapoğlu, yürüttükleri faaliyetlere ilişkin Sultan Şehir’e özel açıklamalarda bulundu.

Safa Vakfı Sivas Şube Başkanı Levent Kasapoğlu, yürüttükleri faaliyetlere ilişkin Sultan Şehir’e özel açıklamalarda bulundu. Dini ve milli değerlerine bağlı nesiller yetiştirmek için çalıştıklarını söyleyen Kasapoğlu, “Hedef kitlemiz tüm insanlıktır. O yüzden günden güne büyüyoruz. Bizim temelimiz kardeşliğe dayalı. Bunu tesis ettikten sonra Allah’ın izniyle Rabbimiz önümüzü açıyor. Her türlü güzelliklere sahip oluyoruz. O yüzden her geçen gün bağışçımız da artıyor, yardımseverimiz de artıyor” dedi. 

 

"Gayemiz, Hakk'a ve yaratılmışların en güzeli insana hizmettir" düsturuyla Hakk'a ve insanlığa hizmet gayesiyle kurulan Safa Vakfı; yurt genelinde sürdürdüğü çalışmalarla göz dolduruyor. 

1987 yılında Ankara’da kurulan Safa Vakfı’nın Sivas Şubesi’nin “birlikte hizmet etme” aşkından hareketle yaptığı faaliyetler toplumun her kesiminin beğenisini kazanıyor. 

Safa Vakfı Sivas Şube Başkanı Levent Kasapoğlu, gerçekleştirdikleri faaliyetlere ilişkin gazetemize özel açıklamalarda bulundu. 

Çocukların ve gençlerin ahlaki ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla eğitimler düzenlediklerini belirten Kasapoğlu, kapılarının toplumun tüm kesimlerine açık olduğunu söyledi.

BEŞİKTEN MEZARA KADAR HİZMET EDİYORUZ

Başkan Kasapoğlu; “Safa Vakfımız 80’li yıllardan beri faaliyet gösteren Sivas’ta ise teşkilatlanmasını ilçeler boyutuyla da tamamlayan, 7’den 70’e hizmet veren bir kuruluşumuz. Bizim ayrıca Kelebek Kreşimiz de var. Orada 2-6 yaş grubundaki çocuklarımıza hizmet veriyoruz. Binası kendimize ait olmak üzere 100 çocuk kapasiteli Kelebek Kreş Sivas’ta yıllardan  beri hizmet veriyor. Bir insan doğduktan itibaren Safa Vakfı hizmetin içerisinde. Beşikten mezara kadar hizmet ediyoruz” dedi. 

VERENEL DERNEĞİ KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRÜYOR

Sloganlarının "Gayemiz, Hakk'a ve yaratılmışların en güzeli insana hizmettir" olduğunu ifade eden Kasapoğlu, “Her daim  zinde ve ayakta bir teşkilatız.  Yaklaşık 14 birim ile faaliyet gösteriyoruz. Bunlardan en büyüğü sosyal yardımlaşma ve dayanışma adına Verenel Derneğimiz. Bu derneğimiz Safa Vakfı’nın bünyesinde uluslararası çapta çalışan bir dernek. Verenel Derneğimizin sınırı yok. Dünyada mağdur, mazlum, mahzun coğrafyalarda aklınıza neresi gelirse orada biz varız. Verenel Derneğimiz, zenginle mazlumlarımız arasında köprü vazifesi görüyor. Bu köprü zaman zaman su kuyusu oluyor, zaman zaman bakkal defteri oluyor, zaman zaman gıda dağıtımı oluyor; şu anda da Afrin’de 500 çocuk kapasiteli ümmetin yetimlerine ait bir kompleksimiz oldu ve açmak nasip oldu. Ümmetin çocuklarına sahip çıkmak, babasız çocuklara sahip çıkmak adına devletimizin de destekleriyle kompleksimizi açtık. Şu anda 500 çocuğumuz öğrenim görüyor, barınıyor. Bu ümmete faydalı birey haline geliyorlar” açıklamasında bulundu.

HİZMETLERİMİZİ SAYMAKLA BİTİREMEYİZ

Safa Vakfı olarak Sivas’ta  5 binada hizmet verdiklerini dile getiren Kasapoğlu, “En son bir hayırseverimiz hizmetlerimizi duyarak bize müracaat etti. ‘Bir yerimiz var’ dedi. 150 metrekare bir yer. Orada da inşallah sporcu gençlik düsturu ile çalışma yapacağız. Kendi bünyemizde Gençlik ve Spor Bakanlığına kayıtlı bir kulübümüz var. Orada sporsever gençlerimize hizmetleri sürdürüyoruz. Başlarında takım lideri hocalarımız var. Biz hizmetlerimizi saymakla bitiremeyiz. Biz gıda dağıtımını Ramazan’dan Ramazan’a değil devamlı suretle yapıyoruz.  Takip ederek yapıyoruz” açıklamasında bulundu. 

GÜNÜN EĞİTİM METODU EĞLENDİREREK EĞİTMEK

Safa Vakfı’na gelen her kişiyle ünsiyet kurmaya çalıştıklarının altını çizen Kasapoğlu, “Meselemiz bu. Hedef kitlemiz tüm insanlıktır. O yüzden günden güne büyüyoruz. Bizim temelimiz kardeşliğe dayalı. Bunu tesis ettikten sonra Allah’ın izniyle Rabbimiz önümüzü açıyor. Her türlü güzelliklere sahip oluyoruz. O yüzden her geçen gün bağışçımız da artıyor, yardımseverimiz de artıyor. Diğer yandan çocuklarımıza değerlerimizi nasıl daha iyi aşılarız diye çalışıyoruz. Günün eğitim metodu eğlendirerek eğitmek. Çocuklarımızın kodlarında bu var. Biz gençlerimizi hem etkinliklerde hem de hizmet binamızda zaman zaman hocalarımızla bir araya getiriyoruz ve değerlerimizi aktarıyoruz” şeklinde konuştu. 

HİÇBİR KARDEŞİMİZİ GERİ ÇEVİRMEYECEĞİZ

Geçtiğimiz süreçte yetim ailelere yönelik tanışma ve kaynaşma programı düzenlediklerini belirten Kasapoğlu, “Onlara ‘Size barınma, yiyecek, iaşe gibi yardımlar  elbette yapacağız ancak asıl ihtiyaç kafalarımızın ve gönüllerimizin doyurulmasıdır’ dedik.  Mutmain olan bir nefis; insanlığa yakışan budur. Bunu yapabilmek için de o kardeşlerimizle bir araya geldik. Onlar da memnun oldular. ‘Sokaktaki kötülüklere çocuklarımız açık, bizi dinlemiyorlar; inşallah sizin vesilenizle bu millete, bu devlete faydalı birer insan olurlar’ diyerekten  bazı anneler ağladı. Ondan sonra biz ‘Bu çocuklarımıza sahip çıkalım’ dedik. Şimdi sayı artarak devam ediyor. 3-5 aile ile başladı bu iş.  Biz bu kardeşlerimizi etkinliklerde buluşturduk. Daha sonra bu etkinliklerle birlikte Kur’an-ı Kerim ve sünneti de tanıtalım; milli ve manevi değerlerimizi de tanıtalım istedik. Bu suretle insanlığa faydalı olsunlar diye çırpınıp duruyoruz. Bu manada halka gitgide büyüdü. Biz önce yaz okulu ile başladık. 1 ay sürdü, bitti. Şimdi ise çocuklarımızı servislerle evlerinden alıyoruz, getiriyoruz; burada eğitimler verdikten sonra arkasından yemeklerini yediriyoruz ve yine servislerle evlerine bırakıyoruz. İş çok büyüdü; çocukların komşuları olsun, duyanlar olsun bizden talep etmeye başladılar. Gücümüz elverdiği ölçüde kimseyi reddetmek istemiyoruz. Asla da reddetme gibi lüksümüz yok, hiçbir kardeşimizi geri çevirmeyeceğiz. Şu anda hamdolsun 150 çocuğu aşmış durumdayız. Halka gitgide büyüyor. Çocuklarla ilgilenecek sayıda öğretmen buldukça halkamız daha da genişleyecek inşallah” diye konuştu. 

GENÇLİK KAMPI İÇİN BAHAR AYLARINDA KAZMA VURACAĞIZ 

Safa Vakfı bünyesinde sadece Sivas’a değil bölgeye hizmet edecek bir gençlik kampı  projesini hayata geçirmeyi planladıklarının altını çizen Safa Vakfı Sivas Şube Başkanı Kasapoğlu; konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

 “Daha önce 25 dönüm bir arazi almıştık. Bunu ne için aldık? Gençliğimiz için. Derdiğimiz gençlik. Geleceğimizi onlara teslim edeceğiz, dolayısıyla onlar bize hayır dua edecekler. O yüzden biz gençlerimize eğiliyoruz. Bir dediklerini iki etmiyoruz. Onlar için bir gençlik kampı projemiz var. Şu an Sivas’ta gençlik kampı yok. Bu bir ihtiyaçtan doğdu aslında. Yaz okulunda biz bunun sıkıntısı çok çektik. Devlet erkanı da yardımcı oldu. Şu anda resmi işlemleri bitti. Hamdolsun baharda kazmayı vuracağız. Yer eski Kayseri yolu civarında. Gençlik kampında olması gereken ne varsa hepsi olacak. Çevre illerdeki Safa Vakfı’mızın gençlerine de açacağız  inşallah. 50 kişilik bir yatakhane olacak. 3-4 tane spor sahası yapacağız. Atölyeler, hobi bahçeleri olacak. Kardeşlerimizi bilgilendireceğiz. ‘Yöresel tatlar’ diye bir atölye de kuracağız. Burada gözlemeyi, ızgarayı  çocuklarımız hem kendileri yapsınlar  hem de öğrensinler istiyoruz. Etap halinde projeyi tamamlayacağız. Dediğim gibi diğer vakıflarımıza da açacağız. Ben aynı zamanda Sivas Gençlik Platformunun da başkanlığını yürütüyorum. 16 STK’mız var orada. Ayrıca yine 70 vakıf ve derneğin oluşturduğu Sivas STK Platformu’nda da kurucu üyeyiz. Onlara da açacağız. Bu binalar ümmetin binası. Biz önder olmuşuz, bu ümmet de bağışlamış. Biz de ümmetin hizmeti için kullanıyoruz. Tüm binalarımızı, tüm hizmet alanlarımızı herkese açıyoruz, yeter ki sapık fikirli olmasın.” 



Anahtar Kelimeler: HEDEF KİTLEMİZ İNSANLIK
  • Pazartesi 27.1 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 23.8 ° / 12 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 20.4 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
16.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16