Hastane Kapatmak Gibi Bir Düşüncemiz Yok

Hastane Kapatmak Gibi Bir Düşüncemiz Yok

Sivas Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreteri Uzm. Dr. Yavuz Orak, ?personel sayımız, doktor sayımız, poliklinik sayımız, yatak sayımız artacak. Toplam yatak sayımız 905´in üzerine çıkacak. Türkiye´nin en büyük 13´üncü hastanesi, A2 Grubunda ise 3´

Hastane Kapatmak Gibi Bir Düşüncemiz Yok

Sivas Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreteri Uzm. Dr. Yavuz Orak, ?personel sayımız, doktor sayımız, poliklinik sayımız, yatak sayımız artacak. Toplam yatak sayımız 905´in üzerine çıkacak. Türkiye´nin en büyük 13´üncü hastanesi, A2 Grubunda ise 3´üncü hastanesi olacağız."

Numune Hastanesi 205 yatak ve poliklinik hizmetleri ile Sivas Devlet Hastanesi ise 55 poliklinikle hizmetlerine devam edecek. Merkez´de 80´e yakın poliklinikle hizmet vereceğiz. Hastane kapatmak gibi bir düşüncemiz yok.? Dedi

Sivas KHB Genel Sekreteri Uzm. Dr. Yavuz Orak, Sivas´ta hastane kapatma gibi bir durumun söz konusu olmadığını, sağlık hizmetlerini daha etkin ve kaliteli sunabilmek için bir planlama yaptıklarını söyledi. Kamuoyunda, sağlık hizmetlerinin sadece yeni Numune Hastanesi´nde verileceği yönünde yanlış bir algı oluştuğunu belirten Orak, böyle bir çalışmanın içerisinde olmadıklarını belirtti. Bunun tam aksine, Numune Hastanesi´nde 205 yatak ve bazı polikliniklerle, Sivas Devlet Hastanesi´nde ise 55 poliklinikle sağlık hizmetlerine devam edeceklerini belirten Orak, ?Bizim bütün sivil toplum kuruluşlarına, bütün medya gruplarına karşı saygımız sonsuz. Ancak bazı bilgilendirmelerin yanlış olduğunu düşünüyoruz. Biz kesinlikle Sivas halkının, Sivas´ta yaşayan insanların sağlığını tehdit edecek ya da sağlıklı bir şekilde sağlık hizmeti almasını engelleyecek bir adım atmayız. Kesinlikle böyle bir düşüncemiz yok. Sadece benim değil, kurumumuzun da böyle bir düşüncesi mümkün değil olamaz.? Dedi.

?HASTANE KAPATMAK GİBİ BİR DÜŞÜNCEMİZ YOK?

Sağlıktaki yeni yapılanma ile ilgili bilgi veren Uzm. Dr. Orak, mevcut Numune Hastanesi ve Sivas Devlet Hastanesi´nin hangi şartlarda ve nasıl hizmet vereceğini anlattı.

Sivas´ın yeni planlama ve çalışma sistemi ile Sağlık alanında elde edeceği kazanımları sıralayan Orak, şu ifadeleri kullandı:

?Özellikle mevcut olarak kullandığımız Numune Hastanesi´ni 205 yatak olarak devam ettirmeyi planlıyoruz. O bölgede yaşayan yaşlı nüfus popülâsyonunun oldukça yüksek olması ve bu hastaneye olan alışkanlıkları nedeniyle bunu sağlayacağız. Artı 25 adet poliklinikle de buradaki sağlık hizmetlerimizi devam ettireceğiz. Bu poliklinikler ise ağırlıklı olarak yüzde 25´in üzerinde hizmet veren poliklinikler olacak. Özellikle; fizik tedavi, kardiyoloji, göğüs hastalıkları, psikiyatri, cildiye? Bu 5 branşımız şuanda Numune Hastanesi´ne müracaat eden poliklinik hizmetlerinin yüzde 25´inden fazlasını meydana getirmektedir. Özellikle yaşlı hastalarımızı yeni Numune Hastanesi´ne yormamak için A Blok´ta bu hizmetleri sürdüreceğiz. Aynı zamanda burada görüntüleme ve laboratuar hizmetleri devam edecek. A Bloğa Alkol ve Madde Bağımlıları için AMATEM merkezi ve özellikle kanser hastalarının son terminal dönemdeki takipleri için Palyatif Bakım Merkezi kuracağız. Yine A Blok polikliniklerinin üstüne özellikle ilçelerden gelen hastalarımız için 20 yataklı bir refakatçi konaklama bölümü oluşturacağız. Hasta yakınlarımızın sağda solda değil, yaşlı hastalarının yanında gece konaklamalarına hizmet vereceğiz. Sadece sağlık hizmeti vermek değil, insani olarak da hizmet vermek bizim başlıca görevlerimizdendir.

Devlet Hastanesi´nin taşınma süreci belirli bir plan ve program dâhilinde zamana yayılacaktır. Yeni Hastanenin yoğun bakım ve ameliyathaneleri teknik olarak yüzde yüz işlev kazandıktan sonra devlet hastanesi ile ilgili süreç başlayacak. Devlet Hastanesi´nin bütün bölümlerini kesinlikle kapatmayacağız.  Hastane kapatmak gibi bir düşüncemiz yok. Ama gerek insan kaynaklarının, gerekse tıbbi hizmetlerin doğru kullanılmasını gerçekleştirmemiz lazım. Devlet Hastanesi´nin poliklinik hizmetleri şuanda yeni poliklinik binasında devam etmektedir. Biz aynı şekilde 55 poliklinik olarak hizmetimizi orada devam ettireceğiz. Yine görüntüleme, ultrason ve laboratuar hizmetlerimiz burada devam edecek. Burayı kesinlikle kaldırmayı düşünmüyoruz. Çünkü bu bölgede de gerek vatandaşlarımızın alışkanlıkları, gerek sadece poliklinik hizmetleri alan hastalarımızı burada karşılamayı planlıyoruz. Sivas ilinin mevcut durumuna baktığımızda poliklinik hizmetlerine müracaat eden hastalarımızın ancak yüzde 2 oranında yatış yaptığını görüyoruz. Geri kalan 98 tane hastamızın yeni hastanemize kadar yorulmalarına, gelmelerine gerek olduğunu düşünmüyoruz. Yine yeni Numune Hastanemiz kapalı alanları ve mevcut yapısı ile çok modern bir hastane. 3 bin 110 metrekare acil servisi olan, 60 tane yetişkin, 19 tane yeni doğan yoğun bakımı olan ciddi anlamda bir hastane. Hastane bünyesinde kadın doğum ile ilgili özellikli odalar ve kadın doğum kliniği içerisinde de iki tane ameliyathane bulunmaktadır.

Yine yeni hastane de özellikle riskli gebelikler için Perinatoloji Merkezi açmayı planlıyoruz. Poliklinik hizmetlerinde özellikle Devlet Hastanesi´nin olduğu hizmetine devam eden poliklinik alanlarımızda da biz yine kadın doğum ve çocuk gibi poliklinik hizmetlerimize devam edeceğiz ki vatandaşlarımız mağdur olmasınlar.?

?BİRLEŞME KAPASİTEYİ VE KALİTEYİ ARTIRACAK?

Kamuoyunda hastanelerin birleştirilmesi yönündeki eleştirilerin aksine birleşmenin önemli yararlarının olacağını savunan Uzm. Dr. Orak, yatak sayısının artması ile birlikte Sivas´a gelecek olan uzman hekim sayısında da artış olacağını söyledi.

Sivas Numune Hastanesi´nin Türkiye Kamu Hastaneleri sıralamasında önemli bir yer edineceğini de belirten Orak, ?Sivas halkı müsterih olsun. Biz Sivas halkının sağlık hizmetini almasını engelleyecek herhangi bir çalışmanın içerisinde bulunmayız? dedi.

Orak, sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

?Bizim burada hastanelerin tek isim altında birleşmesinin temel çıkış noktası, yatak kapasitesini artırmak, ikincisi de kadro atamaları olacak olan; çocuk yoğun bakımı, çocuk genetik uzmanlığı, algoloji uzmanlığı gibi spesifik branşları, ilimizden sevk akışına sebep olan branşlara ilk talip olacak düzeyde bir hastane olmaya çalışmamızdır. 900 yatağın üzerine çıktığımız zaman Türkiye´nin 4. Büyük A2 grubundaki hastanesi olacağız. Bunu çok önemsiyoruz. Bütün branşlara ilk talip olacak olan hastane biz olmak istiyoruz. Artı, Türkiye geneline bakıldığında 749 hastane arasında 13´üncü büyük hastane olacağız. Biz, Sivas Numune Hastanesi´nin tarihine, geçmişine yakışır bir şekilde tıbbi derinliği olan bir hastane ortaya koymak istiyoruz.

Poliklinik hizmetlerini merkezde vereceğiz ve 80´e yakın poliklinik bırakacağız. Bu yeni hastanedeki poliklinik hizmetlerini de rahatlatacak ve yeni hastaneye akışı azaltacaktır.  Biz burada kaldığımız süre içerisinde Sivas´ın Orta Anadolu´nun Sağlık Merkezi olması için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Sivas halkı müsterih olsun. Biz Sivas halkının sağlık hizmetini almasını engelleyecek herhangi bir çalışmanın içerisinde bulunmayız. Sivas lehine, Sivas vatandaşların lehine almamız gereken her türlü kararda da topun ağzında olmaya razıyız. Biz bu konuda da kararlıyız.

Burada temel amaçlarımızdan bir tanesi de sağlık çalışanlarımızın doğru bir şekilde, efektif bir şekilde çalışmasını sağlamak ve buna paralel olarak da hastalarımızın kaliteli hizmet almasını sağlamak. Çalışanlarımızı ezmeden, güç birliği yaparak, çalışma konforu sağlamamak, hastalarımızın da kendilerine en uygun şekilde sağlık hizmeti almasını sağlamak. Kesinlikle çalışan sayımızda, taşeron firma eleman sayımızda ve uzman PDC kadromuzda azalma olmayacak tam tersine, medyada yer alan haberlerin aksine biz bu kadroları artırmak için bu çalışmayı yaptık. Bunun için her türlü çabayı göstereceğiz.  İnşallah Sivas halkı için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz.?



  • Çarşamba 27.1 ° / 11.6 ° false
  • Perşembe 27.3 ° / 13.8 ° false
  • Cuma 26.5 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16