Güçlü Türkiye Güçlü Sivas

Güçlü Türkiye Güçlü Sivas

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Yeni Ata Sanayi Esnafı ile Aksu içerisinde bulunan özel bir restoranda sabah kahvaltısında bir araya geldi

Güçlü Türkiye Güçlü Sivas

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Yeni Ata Sanayi Esnafı ile Aksu içerisinde bulunan özel bir restoranda sabah kahvaltısında bir araya geldi

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Füze yapıyoruz. Yaptığımız füzede dünyanın en iyi füzesi, Amerika’nın son nesil F-35 uçaklarına monte edilmesi hususunda sözleşme imzalandı. 300 kilometre menzili ile hedefi santimetre şaşırmadan vuruyor. Soruyorum size hangi Türkiye daha güçlü? Kendi füzesini parası olsa dahi yapamayacak Türkiye’mi daha güçlü yoksa kendi füzesini yapıp da dışarıya ihraç eden Türkiye mi? Dolayısıyla Pazar günü sandığa varıldığında herkes elini vicdanına koyup karar vermesi lazım. Türkiye geçmişten daha zengin ve daha güçlü durumda… Türkiye gelişiyorsa Sivas’ta bir o kadar gelişiyor. Ancak bakarsanız görürsünüz” dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Yeni Ata Sanayi Esnafı ile Aksu içerisinde bulunan özel bir restoranda sabah kahvaltısında bir araya geldi. Sivas Tesviyeciler ve Madeni Sanatkârlar Esnaf Odası tarafından düzenlenen programa Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, AK Parti Sivas Milletvekili Adayları; Selim Dursun, Âdem Yıldırım, Yalçın Özdemir, teşkilat yöneticileri, Sivas Tesviyeciler ve Madeni Sanatkârlar Esnaf Odası Başkanı Hakan Demirgil ve birçok esnaf katıldı.

2002 YILINDAKİ TÜRKİYE’Mİ

ŞİMDİKİ TÜRKİYE’Mİ BÜYÜK?

Programda konuşan Bakan Yılmaz, 7 Haziran seçiminin önemine değindi. Bu seçimde seçmenin sadece milletvekillerini değil, gelecek nesillere nasıl bir Türkiye bırakılacağının seçimini yapacağını söyledi.

Yılmaz, “Güzel kardeşlerim önümüzde ki Pazar günü bir seçim var.  Pazar günü sandığa gideceğiz çok net söylüyorum milletvekili seçmeyeceksiniz. 2023’e giderken evlatlarınıza nasıl bir Türkiye bırakacaksınız onun seçimini yapacaksınız. Çünkü seçiminizde treninizi bir raya oturtturduktan sonra geri çıkartabilmek mümkün değildir. İşte trenin gireceği rayı belirleme seçimi bu önümüzdeki Pazar günü seçimidir. Bu Pazar günü seçiminde biz hep şunu söylüyoruz, diyoruz ki Türkiye tarihinde olmadığı kadar daha zengin bir ülke. Öylemidir değimlidir herkes kendi çevresinden baksın. Eskiden köyümüzde bir tane traktör yoktu, bir tane taksi yoktu. Köyden şehre gelmek için bir minibüs sabah namazından önce köyü dolaşır herkes bir minibüse biner öyle gelirdi. Peki, şimdi böylemidir. İki evin birisinde traktör vardır, iki evin birisinde taksi vardır. Bunlar zenginleştiğimizin ölçüşümüdür. Yine bizim çocukluğumuzda herkes bilir pantolona yama ve cekete yama vardı. Babaların ceketleri tamir edilir çocuklara verilirdi. Çoraba bile yama yapıldığı olurdu. Şimdi bir tane çoraba yama yapılan bir kişi var mı? Biz yoksulluğu azalttık. Nasıl azalttık biz geldiğimizde 2002’de her yüz kişiden otuzu yoksuldu. Nedir yoksul derseniz, günlük harcaması 4 doların altında olanlar yoksuldu. Şimdide var, ama şimdi yüz kişiden iki kişiye düştü. Herkes elini vicdanına koysun karar versin, hangi Türkiye daha zengin. 2002’de ki Türkiye’mi şimdiki Türkiye’mi?

‘Anladık Türkiye’ye bir şeyler yapıldı da Sivas’a ne yapıldı?’ diye soruyorlar. Bu söylediklerim Sivas’ta olmadı mı? Gidin köylere bir bakın. Traktör, araba var mı yok mu, pantolonunda, ceketinde, çorabında yama var mı yok mu? Türkiye tarihinde hiçbir zaman olmadığı kadar milli geliri 800 milyar doların üstüne çıktı. Hiçbir dönemde böyle çıkış görülmedi. Türkiye tarihinde olmadığı kadar kişi başına milli gelir 10 bin doların üzerine çıktı. Tarihinde hiçbir zaman böyle olmadı. Ve Türkiye geçmişten daha zengin oldu. Peki, bunlar oy vermek için yetmez mi? Geçmişinden çok daha fazla güçlü olduk. Çok net söylüyorum, geçmişte tank üretebilir miydi Türkiye? Üretemezdi, Amerika’dan veya Almanya’dan almış olduğu tankı kendisi dahi bakımını yapamazdı. Şimdi kendi tankımızı üretiyoruz ve başka ülkelerin tankını da kendimiz modernizasyonunu yapıyoruz. Sorarım size hangi Türkiye daha güçlü. Kendi tankını üreten Türkiye’mi yoksa başkasından tank alan Türkiye’mi. Türkiye 2002 yılında helikopter yapabilir miydi? Şimdi kendi helikopterimizi yapıyoruz. Şunu çok net söylüyorum, barış dönemlerinde para verip alırsın ama savaş döneminde para verseniz dahi alamazsınız savunma sanayi ürünlerini.

Eskiden uydu yapabiliyor muyduk? Ama şimdi yaptık ve Göktürk uydusunu uzaya gönderdik. Ve Hava Kuvvetleri Komutanlığımızın denetiminde ve kontrolünde çalışıyor. Hangi Türkiye daha güçlü? Füzemizi de yapıyoruz. Yaptığımız füzede dünyanın en iyi füzesi, Amerika’nın son nesil F-35 uçaklarına monte edilmesi hususunda sözleşme imzalandı. 300 kilometre menzili var. Yani buradan attığınızda 300 kilometre uzaklıktaki menzili vuruyor ve hedefi de santimetre şaşırmadan vuruyor. Hangi binayı tanımlarsanız o binayı vuruyor. Soruyorum size hangi Türkiye daha güçlü? Kendi füzesini parası olsa dahi yapamayacak Türkiye’mi daha güçlü yoksa kendi füzesini yapıp da dışarıya ihraç eden Türkiye mi? Dolayısıyla Pazar günü sandığa varıldığında herkes elini vicdanına koyup karar vermesi lazım. Türkiye geçmişten daha zengin, Türkiye geçmişten daha az yoksul, Türkiye geçmişten daha güçlü.” İfadelerini kullandı.

“SİVAS’A OLAN HİZMETLERİMİZİ

BAKARSANIZ GÖRÜRSÜNÜZ”

Vatandaşların Türkiye’ye yapılan yatırımlar anladığını fakat Sivas’a neler yapıldığını sürekli sorduklarını ifade eden Bakan Yılmaz, “Sivas’a da çok şey yapıldı. Ancak bakarsanız görürsünüz. Ama yok derseniz görmezsiniz. Herkesin beklentisi farklıdır” dedi.

Bakan Yılmaz şöyle devam etti:

“Sivas’ta doğalgaz var mıydı? Biz Sivas’a geldiğimizde yolda görürdük Sivas’ın üzerinde kara bir duman olurdu. Doğalgaz kimin döneminde başladı, tabi ki bizim dönemimizde başladı. Çok büyük bir hizmet değil midir? Şarkışla, Suşehri kimin döneminde doğalgaz aldı. Şimdi Zara ve Kangal kimin döneminde doğalgaz alacak. Çok net söylüyorum biz geldiğimizde Cumhuriyet Üniversitesinin öğrenci sayısı 17 bin civarındaydı. Şimdi ne kadar öğrencisi var biliyor musunuz? Ne yaptı diyenlere Cumhuriyet Üniversitesini 3 kat büyüttü diye söyleyin. Ne yaptı diyenlere Organize Sanayide 2002’de 30 parselde bin işçi çalışıyordu, şimdi 170 parselde 6 bin işçi çalışıyor. Organize Sanayi 6 kat büyüdü diyin. Adalet Sarayını, Ağız ve Diş Bakımı Merkezini, Açık Cezaevini saymıyorum. Aklınıza gelen Yıldız Dağını saymıyorum, Et Balık Kurumunu saymıyorum, 25 bin kişilik stadyumu saymıyorum, 600 kişilik hastaneyi saymıyorum… Ama görmek isteyenlere bunun gibi yüzlerce şeyi sayabilirim.”

İKTİDAR OLAMAZLAR

MHP ve CHP’nin alacağı oylar ile iktidar olamayacaklarını ifade eden Bakan Yılmaz, “MHP iktidar olabilir mi? Oyu yüzde 20 olsa ne olur. 20 ile iktidar olunur mu? CHP iktidar olabilir mi? Oy oranı kaç, en fazla yüzde 30. Genel başkanının hedef Kaf dağının ardında hedef hayaldir. Bununla iktidar olunur mu derseniz olunmaz” dedi.

Bakan Yılmaz şunları kaydetti:

“Yüz işi yapmış, 5 işi yapmamışız. İnsanlar yaptıkları ile değerlendirilir yapmadıkları ile değil. Dolayısıyla 100 işten 95’ini yapıp da geri kalanı yapmadığında bu 5 işi yapmadı ben ona göre notumu vereyim derse de adaletli bir davranış yapılmamış olur. Peki, biz 100 işin 95’ini yaptıkta 5’ini yapmadık. O zaman kime gideceksiniz. İki parti kalıyor geriye. Ya Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ya Cumhuriyet Halk Partisi (MHP). MHP iktidar olabilir mi? Oyu yüzde 20 olsa ne olur. 20 ile iktidar olunur mu? Peki, muhalefet partisine oy veren kardeşlerim ise ‘benim hizmet ile bağım yok, hizmet benim için önemli değil.’ düşüncesine kapılmışlardır. Çünkü muhalefetten hizmet gelmez. Ama buna rağmen oy verilirse hizmet istemiyorum demektir. Bu kişilerin bize gelip 95 işi yaptınız 5 işi yapmadınız deme hakkı yok.

CHP iktidar olabilir mi? Oy oranı kaç, en fazla yüzde 30. Genel başkanının Kaf dağının ardında ki hedefi hayaldir. Bununla iktidar olunur mu derseniz olunmaz.”



  • Cumartesi 27.5 ° / 12.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26.2 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 27.1 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16