Görücüye çıktı

Görücüye çıktı

Sivas İl Özel İdaresi tarafından yapımına 2013 yılında başlanarak 2 yıl gibi kısa bir sürede yapımı tamamlanan ve 20 milyona mal olan Et Entegre Tesisi köylüler ve çiftçilere görücüye çıktı.

Görücüye çıktı

Sivas İl Özel İdaresi tarafından yapımına 2013 yılında başlanarak 2 yıl gibi kısa bir sürede yapımı tamamlanan ve 20 milyona mal olan Et Entegre Tesisi köylüler ve çiftçilere görücüye çıktı.

Yapımına 2013 yılında Sivas İl Özel İdaresi tarafından başlanan Et Entegre Tesisinin çiftçilere ve köylülere tanıtımı yapıldı.

Kovalı ? Ulaş mevkiinde yapımı büyük ölçüde tamamlanan Et Entegre Tesisi köylülere, hayvancılıkla uğraşan çiftçilere ve köy muhtarlarına tanıtılması amacıyla düzenlenen programa Vali Alim Barut, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, İl Genel Meclisi Başkanı Sedat Özata, Meclis Üyeleri, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Et Entegre Tesisinin tanıtım videosunun izlenmesi ile başlayan törende ilk konuşmayı yapan Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan zor bir coğrafyada söz verdiği tarihte yapımını tamamlayan yüklenici firmaya teşekkür etti. Ayhan, Et Entegre Tesisinin yapımına nasıl başlandığı ve hangi aşamalardan geçtiği hakkında bilgi verdi. Ayhan ?1 Ocak 2013 yılında İl Özel İdaresinde bir toplantı esnasında rahmetli valimiz Zübeyir Kemelek ile beraber dönemin Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz bakanımız aradı 5 milyon ödenek aktarıyoruz köyleri gezdim köylerin en büyük arzusu bir et entegre eski adı ile et balık kurumu bunun yapılması için gönderiyoruz dedi ve o gün ödenek hesaba aktarılmıştı. Start o gün verildiği takdirde tamamen rantabl şekilde hangi bölge olsun İl Tarım Müdürlüğümüzle beraber hayvan potansiyeli, tarımsal potansiyeli dikkate alarak hazine arazisi defterdarlıkla görüşmeler sonucunda bu kavşak noktasının çok isabetli olacağı değerlendirildi ve birçok teknik rapor doğrultusunda buraya karar verildi. İl Genel Meclisimiz hemen olağan üstü bir gündem maddesini gündeme alarak karar verdi ve süreç hızlı bir şekilde başladı.?

SİVAS´A PRESTİJ KATACAK

Et Entegre Tesisinin Sivas´a prestij katacağını ifade eden Ayhan sözlerine şöyle devam etti: ?Sivas il Özel İdaresi yol, su, alt yapı hizmetlerinden ziyade Sivas´a prestij katacak, imaj katacak daha sonra sektörleri canlandıracak kurumların olması için bir nebze buna yönelmemiz lazım. Asli görevi olan alt yapı hizmetlerini de ihmal etmeden. bu manada bu bizim örnek bir proje olması hasebi ile projesinden, ödeneğine, kontrolünden bu noktaya gelmesine kadar tamamen Sivas İl Özel İdaresi Yatırım Şube Müdürlüğümüzün ve diğer müdürlüklerimizin tamamen canhıraş bir şekilde bu noktaya getirdiği bir tesis ve sayın meclis başkanımızın ifadesiyle Sivas değer kazanacak. İnşallah burası Sivas tarımına, hayvancılığına ciddi manada katkı sağlayacak. Bizim için gurur tablosu çünkü tabandan alınan destek, tabandan alınan heyecan, tabanın yukarıya doğru baskısı hizmetleri kendinden getiriyor. Bir köye park yaparsın ama sadece o köy faydalanır ama büyün köylere 1238 köy 700 mezraya Sivas Et Entegre tesisi yapıldı. Daha önce çiftçilerimiz hayvanlarını kesmek için diğer illere götürüyorlardı. Bu da hayvanların kesiminde verim kaybına yol açıyordu. Artık tesislerin hayata geçmesi ile birlikte çiftçilerimiz modern tesislerde devletimizin güvencesinde hayvanlarını bu tesislerde rahatlıkla kesebilirler.?

Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu ise yaptığı konuşmada, tesisin en üst seviyede, hijyenik ve modern bir yatırım olduğunu söyledi.

Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ ?da tesisin Sivas´ın gurur kaynağı olduğunu dile getirdi. Sivas´ın tarım ve hayvancılık şehri olduğunu kaydeden Çetindağ, tesisin hizmete girmesiyle birlikte ilimizin önemli bir hizmete kavuşmuş olacağını ifade etti.

SİVAS, TÜRKİYE´YE ÖRNEK OLUYOR

Programda son olarak söz alan Sivas Valisi Alim Barut, Türkiye´nin zor günlerden geçtiğini buna karşın Sivas´ın birlik ve beraberlik açısından tüm Türkiye´ye örnek teşkil ettiğini ifade etti. Barut ?Bu tesis kadar güzel şuradaki birlik ve beraberliktir bundan emin olun. Gerçekten böyle güzel bir topluluğa, böyle nezih bir topluluğa hitap etmiş olmaktan, böyle nezih bir topluluğun bulunduğu şehirde görev yapıyor olmaktan gurur duyuyorum. Ülkemiz zor ve kritik günlerden geçiyor. Maalesef ayrışmaların olduğu dönemden geçiyor ama biz şuradan görüyoruz ki başlangıcından bugüne kadar iktidarı ile muhalefeti ile tüm partiler oy birliği ile karar vermişler ve karşımda da oy birliğini ifade eder şekilde bulunuyorlar. Yani bu Sivas adına büyük bir kazanım. Karşımda her partiden her yöreden muhtarlar var, il genel meclis üyeleri var demek ki Sivas birlik ve beraberlik konusunda Türkiye´ye örnek oluyor. Bu ayrıca bir gurur kaynağı dolayısıyla bunun kıymetini bilmemiz lazım.?

SİVAS BUNA LAYIKTI

Tarım ve hayvancılık kenti olan Sivas´ın bu yatırıma layık olduğunu sözlerine ekleyen Barut ?Et Entegre tesisleri geldiğimde başlamıştı. Allah rahmet etsin sayın valimiz Zübeyir Kemelek Bey başlatmışlar ama tabi ki bunda şuandaki meclis başkanımız o dönem iktidar ve muhalefet milletvekillerimizin hepsinden buraya geldiğimde destek gördüm. Hiçbir olumsuzluğa rastlamadım. Halen de aynı şekilde devam ediyor. Tabi vatandaşımızın da istediği var Sivas´ın hayvancılık potansiyeli de var bu Sivas´ın somutlaşmış ve buraya et entegre tesisi olarak konmuş. Hayvan sayısı bakımından 813 bin gibi bir rakamla iştigal ettiğimizi bilmemiz lazım. Yem bitkileri üretiminde birinci sıradayız. Ot fiyatlarının belirlendiği ot borsası olan tek vilayetiz 80 vilayette yok. Dolayısıyla hayvancılık konusu buna ilişkin tesisler ve tarıma dayalı sanayileşme konusunda geldiği zaman tüm bu rakamların bize belli bir şey ifade etmesi lazım. Burada şuana kadar 20 milyon civarında para harcadık. Tabi ki Sivas buna layıktı da bu para harcandı ama burada kalmaması lazım 20 milyon harcadım tamam tesisleri de güzel yaptık ama bunun nedir işletmesinde de aynı birlik beraberliği arzu ediyoruz. Bir ikincisi bir işi profesyoneller yönetirse çok daha iyi olur dolayısıyla biz merkezi idareden yani bugün merkezi idareden bu konu ile ilgili profesyonel kuruluşu et ve süt kurumu. Bu kurumunda Sivas´ın bu heyecanına ortak olması gerekir bu heyecanı için onun da yapması gereken fedakârlıklar var. Onlar içinde buradan bu çağrıyı yapıyorum bu çağrımıza kulak vermesini temenni ediyorum. Bu tesis Sivas´ımıza hayırlı olsun, milletimize hayırlı olsun gıda sektörüne hayırlı olsun? dedi.

Konuşmaların ardından tören katılımcıların Et Entegre Tesisini gezmesiyle son buldu.



Anahtar Kelimeler: Görücüye çıktı
  • Cumartesi 22.3 ° / 10.6 ° false
  • Pazar 18.2 ° / 7.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 20.6 ° / 8.4 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16