?Gençlik kollarımız Mihenk taşıdır?

?Gençlik kollarımız Mihenk taşıdır?

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Burak Kuruçay, ?Gençlik Kollarımız mihenk taşıdır. Mihenk taşı kilit taşıdır. Oradaki kilit taşını aldığın zaman orası çöker. Bir siyasi partide gençlik olmazsa hiçbir şey ifade etmez.

?Gençlik kollarımız Mihenk taşıdır?

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Burak Kuruçay, ?Gençlik Kollarımız mihenk taşıdır. Mihenk taşı kilit taşıdır. Oradaki kilit taşını aldığın zaman orası çöker. Bir siyasi partide gençlik olmazsa hiçbir şey ifade etmez. Gençlerimizin de büyüklerimizin de bunun farkına varması lazım. Gençlik neden önemlidir? Geleceğin aktörü, geleceğin siyasisi, geleceği yönetecek, bizim ülkemizin siyasisi, ülkemizi, vatanımızı teslim edeceğimiz insanlar onlar. O anlamda mihenk taşını çok iyi kontrol etmek lazım. Bunun gençler de farkında Elhamdülillah, büyüklerimiz de farkında.?

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Burak Kuruçay, Gençlik Kolları teşkilatı olarak gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında gazetemize özel açıklamalarda bulundu. AK Parti olarak gençlere büyük önem verdiklerini belirten Kuruçay, geleceğin yöneticisi olacak genç nesillerin iyi bir şekilde yetişmesi gerektiğinin altını çizdi.

AK Parti Sivas Gençlik Kolları Başkanlığı görevine geldikten sonraki süreçte gerçekleştirilen bazı çalışmalar hakkında bilgi veren Kuruçay, gençlik kolları teşkilatının 7 Haziran ve 1 Kasım seçim süreçlerinde ortaya koyduğu özverili ve başarılı çalışmalara da değindi.

Kuruçay; ?Biz yaklaşık 1 sene önce göreve geldik. 20 Mart 2015´te görevi teslim aldığımızdan bugüne 2 tane seçim atlattık. Biz göreve geldikten sonra önümüzde bir 7 Haziran seçimleri vardı. Seçim çalışmalarına başladık. Malumunuz 7 Haziran seçimlerinden 1. Parti çıkmamıza rağmen hükümet kurulamadı, koalisyon ortamı olmadı, Peşinden 1 Kasım seçimleri gündeme geldi. 1 Kasım seçimlerinde gecemizi gündüzümüze katarak, 21 kilometre rekor süslemelerle sahada bulunduk. Tüm ilçelerimizi 3´er dörder defa şahsen gittim, gençlik kolları teşkilatımız da 7-8´er defa ilçelerimizi ziyaret etti. Köy köy, ev ev, dolaşarak, üniversitedeki kardeşlerimizi fakültelerinde evlerinde ziyaret ettik. 1 Kasım seçimlerini biz Sivas´ta ve Türkiye´de rekor kırdık. Burada en büyük emeği olan başta bizim genç kardeşlerimiz. 24 bin 500 tane Sivas AK Parti´ye kayıtlı olan kardeşimiz var.

Allah´ın izniyle biz bu seçimleri atlattık. Güzel bir sonuç elde ettik. En başta biz Allah´a inandık. Allah rızası için bu işi yapmaya başladık. Rabbim de çalışmalarımızın karşılığını verdi. Ben genç kardeşlerimize her zaman şunu söylüyorum. Bizim yapmamız gereken ilk şey Allah´ın rızası için çalışmak. Allah´ın rızası için çalıştığımız zaman gerisini rabbim verir. Hesap yapmaya gerek yok. Ben Genç MÜSİAD´ın başkanlığını yaptım. Hiçbir zaman benim şuraya gelelim, şunu yapalım, bunu yapalım diye bir hedefim yoktu. 1 Kasım seçimlerinden sonra her hafta aralıksız üniversiteli kardeşlerimizle buluşuyoruz. Her hafta 300-500 farklı, üniversiteli kardeşlerimizle bir araya geliyoruz. Bu kardeşlerimizin dertlerini, önerilerini dinliyoruz. Tabi bunu yaparken, büyüklerimizi, milletvekillerimizle, bakanlarımızla bu kardeşlerimizi buluşturuyoruz. Onun haricinde partimizde gençlik kolları yönetim toplantılarımız, yürütme toplantılarımız, ana kademe toplantılarımız her hafta yapılıyor. Liseli kardeşlerimiz var bir de bizim. Partimizin neşesi onlar. Gerçekten baktığım zaman umutla gördüğüm bir gelecek var liseli kardeşlerimizde. Hiçbir zaman yerinde duramayan, kanları kaynayan gençlerimiz var. Liseli kardeşlerimiz bizim için her zaman farklı. Bir genç aslında lise de yoğrulmalı. Hayatını belirleyeceği nokta lise, gördüğü nokta lise... Üniversiteye gelmiş bir kardeşimizin fikrini, ideolojisini değiştirmek veyahut da anlatmak biraz daha zor oluyor. Lise de çünkü yoğrulmuş o. Bir yerlere gelmiş, doğruyu yanlışı kendisi tercih etmiş, üniversitede o yolda gidiyor. Değişme olabilir, farklı şeyler olabilir ama bu binde birlik bir dilimdir.

Liseli kardeşlerimize biz hem ilmi, hem dini, hem de siyasi anlamda eğitimler verdiriyoruz. Ahmet Akgül hocamızın önderliğinde Vahder Derneğinde liseli kardeşlerimizle sohbetlere gidiyoruz her hafta. Bayan komisyonlarımız ayriyeten dini sohbetlere gidiyorlar. Aynı zamanda siyasi sohbet ve eğitimler gerçekleştiriyoruz. Farklı sistemlerle alakalı siyaset anlamında gelmiş geçmiş tüm liderlerin hayatını anlatıyoruz. Burada biz gençlere doğru yolu anlatmaya çalışıyoruz. Tarihimizi çok daha iyi anlatıyoruz. Recep Tayyip Erdoğan´ın, Ahmet Davutoğlu´nun hayatlarını, neden böyle bir mücadele verdiklerini anlatıyoruz. Hakikaten bizim arkadan gelen sağlam bir neslimiz olmasa hiç kimse bu kadar mücadele edemez. Arkadan gelen çok güzel bir nesil var. Biz gelecek anlamında gerçekten umutluyuz. Yetiştirdiğimiz nesli görüyoruz. Büyüklerimizden, ailemizden, milletvekillerimizden, bakanlarımızdan öğrendiklerimizi, şehrimizdeki ağabeylerimizden öğrendiklerimizi gençlerimize aktarıyoruz. Güzel bir nesil geldiğini düşünüyorum o anlamda. Bize destek olan tüm halkımıza çok teşekkür ediyorum.?

?GENÇLİK KOLLARIMIZ

MİHENK TAŞIDIR?

AK Parti´nin başarısında gençlerin büyük rol oynadığının altını çizen Kuruçay, gençlerin AK Parti´nin mihenk taşı olduğunu vurguladı.

Kuruçay, şu şekilde konuştu:

?Bizim AK Parti Gençlik Kollarımız mihenk taşıdır. Mihenk taşı kilit taşıdır. Oradaki kilit taşını aldığın zaman orası çöker. Bir siyasi partide gençlik olmazsa hiçbir şey ifade etmez. Gençlerimizin de büyüklerimizin de bunun farkına varması lazım. Gençlerimizi ben el üstünde tutmaya çalışıyorum. Her birinin derdiyle uğraşmak, hakikaten bir şeyler ortaya koymak istiyoruz. Onlar da aynı şekilde bize geliyorlar. Amacımız, gayemiz bu. Gençleri ezdirmem hayatta. Böyle bir dünya yok. Yani öyle bir şey yapamazlar. Ama gençlik neden önemlidir? Geleceğin aktörü, geleceğin siyasisi, geleceği yönetecek, bizim ülkemizin siyasisi, ülkemizi, vatanımızı teslim edeceğimiz insanlar onlar. O anlamda mihenk taşını çok iyi kontrol etmek lazım. Bunun gençler de farkında Elhamdülillah büyüklerimiz de farkında.?

?2016´YA ÖNEMLİ

FAALİYETLERLE BAŞLADIK?

2016 yılına girilmesi ile birlikte gerçekleştirdikleri bazı çalışmalara da değinen AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Burak Kuruçay, 28 Şubat ile ilgili gerçekleştirdikleri programın detayları hakkında bilgi verdi.

Kuruçay; ?2016 yılına girdiğimizde iki tane organizasyonumuz oldu. Yaklaşık 1 ay önce Sözler Köşkü diye bir gurubumuzu Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezi´ne getirdik. Biz bu programda Allah´ın kelamını biz bir daha gençlerimize dinlettik. Amacımız buydu ve biz amacımıza ulaştık. Çok mutlu olduk, çok da güzel bir organizasyon oldu. Gençlerle dinimizi buluşturduk. Salon 750 kişilik bir salondu ve salonda bin 100 kişi vardı. Sahnelere kadar gençlerimizi oturttuk. Ben o salona girdiğimde Elhamdülillah dedim. Sivas gençliği olarak, üniversite aktif gençler kulübü olarak üniversite başkanımızla birlikte biz bir şeyler yaptık. Genç kardeşlerimiz bugün burada oturup Allah´ımızı, peygamberimizi dinleyecekler. Bunun hazzını hiçbir şeye değişmem.

Akabinde 28 Şubat´ta biz gençlik kolları olarak, 28 Şubat´ı anlatması için Mürşide Balaban hanımefendiyi misafir ettik. Eski kadın kolları genel sekreteri kendisi. Farklı kademelerde görev almış. Milletvekilimiz Haluk İpek´in eşi Hatice İpek´de geldi. Onları da misafir ettik. O programın da ayrıcalığı aslında şu; Mürşide Balaban hanımefendi Türkiye´de 28 Şubat mağduru. Fakat 28 şubat ile alakalı hiçbir defa konuşmamış,  hiçbir defa televizyonlara veya gazetelere çıkıp bir demeç vermemiş. Sosyal medya hesabı dâhil? Mürşide Balaban ablamızla bizim ayrı bir hukukumuz vardır Elhamdülillah. O program öncesinde kendisi 12 tane programa davetliydi. Elhamdülillah biz davet ettikten sonra bütün programlarını iptal etti ve 28 Şubat ile alakalı ilk defa Sivas´ta gençlik kollarımızın misafiri oldu.  Bu da bizim için ayrı bir gurur, ayrı bir lezzet daha oldu. Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda 28 Şubat ile alakalı söylemlerde bulundu, yaşadıklarını anlatılar.  Ben tekrardan kendilerine teşekkür ediyorum.?

?TARİHİMİZİ İYİ BİLMELİYİZ?

28 Şubat´ın Türkiye´ye çok ciddi sıkıntılar yaşattığını ancak, tüm bunların geride kaldığını belirten Kuruçay, genç nesillerin tarihi iyi bilmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Kuruçay; ?Elhamdülillah, ülkede tesettürlü olsun, başı açık kapalı olsun, giyim kuşamına karıştığımız bir topluluk yok. En özgür ülkelerden birisi şuanda Türkiye... Ben bir sene Amerika´da kaldım. En rahat ülkelerden birisi Türkiye? Türkiye´de çarşaf da giyer gezersin, mini etek de giyer gezersin. Hiç kimse karışmaz. Türkiye özgür bir ülkedir. Buna kimse karışamaz. Bizim ülkemizi öyle bir noktaya getirmeye çalıştılar ki, İslam devleti geliyor, şu geliyor bu geliyor, irtica geliyor diye dış güçler ülkemizde bunu farklı şekilde kullanmaya çalıştılar. 28 Şubat´ta çok ciddi sıkıntıları yaşandı ancak biz bunları atlattık. Ama 28 Şubatlar bir daha yaşanmasın diye tarihimizi bilmeliyiz. Bizim teşkilatımızda o dönemi bilmeyen, yaşı genç olan arkadaşlarımız var. Onların geçmişte yaşanan bu sıkıntıları bilmesi çok önemli? Mehmet Akif Ersoy´un, ?tarihi tekerrür diye tarif ediyorlar/hiç ibret alınsaydı tekerrür mü ederdi´ diye bir sözü var. Gerçekten öyle, tarihi gerçekten çok iyi anlamamız, yaşamamız lazım ki bir daha tekerrür etmesin. Biz bilinçli bir nesiliz. Güzel yarınlar geliyor. Bizim ne Türk, ne Kürt ile ne Alevi, ne Sünni, Ne Boşnak ne Laz, ne Çerkez´i ile işimiz olmaz. Biz ?yaratılanı yaratandan ötürü sev´ felsefesi ile yaklaşırız. Rabbim bir daha bizlere 28 Şubatlar yaşatmasın diliyorum.? 



  • Çarşamba 27.1 ° / 11.6 ° false
  • Perşembe 27.3 ° / 13.8 ° false
  • Cuma 26.5 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16