GELİR DAĞILIMINDAKİ ADALETSİZLİK ÇÖZÜLMELİ

GELİR DAĞILIMINDAKİ  ADALETSİZLİK ÇÖZÜLMELİ

Partisinin mahalle başkanlarına yönelik düzenlediği toplantıya katılmak üzere Sivas’a gelen Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın; Gazetemiz İmtiyaz Sahibi  Naci Yıldız’ı ziyaret etti.

Partisinin Sivas Merkez İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen mahalle başkanları toplantısına katılmak üzere ilimize gelen Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın;  Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) İl Temsilcisi, Sivas Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı, İnternet Gazeteciler Federasyonu (İGF) Etik Kurulu Üyesi ve Sultan Şehir Gazetesi İmtiyaz Sahibi  Naci Yıldız’ı ziyaret etti.  

Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Zahit Tokgöz, Merkez İlçe Başkanı Abdullah Yıldız ve parti teşkilatının da katıldığı ziyarette konuşan Aydın, önemli değerlendirmelerde bulundu.

ÖZGÜRLÜKLER AÇISINDAN HUKUKU UYGULAR HALE GELEMEDİK

Türkiye hassas bir süreçten geçtiğini ifade eden Parti Sözcüsü Aydın, “Bir taraftan dünyada yaşanan hızlı bir değişim ve dönüşüm dönemi var  bir taraftan son 2 yıldır yaşadığımız pandemi ve bu pandeminin sosyal, siyasal ve ekonomik yansımalarını göreceğimiz bir süreç var. Siyasi partiler bugün dünyada ve ülkemizde çok doğal olarak insanların şu 3 beklentisine cevap vermek, çözümünü ortaya koymak durumundadırlar: Özgürlük, güvenlik ve refah. İnsanlar bu 3 taleple yaşarlar. Bu taleplere denk düşen iklimi, çözümü, çareyi bulanlarla beraber olmak isterler. Siyasi partiler ya da devletler vatandaşının bu 3 talebini yerine getirmek için uğraşır. Bu 3’üyle ilgili de kabul edelim ki İslam dünyasında, coğrafyamızda büyük bir noksanlık var. Bir taraftan özgürlükler açısından  büyük bir eksikliğimiz var. Özgürlük dediğimiz hukuktur, adalettir, ifade özgürlüğüdür. Bunların kamil manada olmasıdır. Bu konuda maalesef ülkemiz de dahil olmak üzere kabul edelim ki İslam dünyası iyi bir sınav veremiyor. Özgürlükler açısından tam adalet ve tam hukuku uygular hale gelemedik. İslam dünyası büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor. Diğer taraftan güvenlik. Nispeten güvenlik konusunda ülkemiz komşu ülkelerimizle mukayese edilmeyecek derecede iyi bir durumdadır. Can ve mal güvenliği hususunda daha iyi bir noktada olduğumuzu söyleyebiliriz. Diğeri de refah. Bu refah seviyesi insanların ihtiyaçlarını giderebilecek kadar bir gelire sahip olmaları ve dünyanın gelmiş olduğu bugünkü şartlarda ekonomiden eğitime, sağlıktan gıdaya kadar temel ihtiyaçlarını karşılayacak bir gelir seviyesinin olmasıdır. Gelirimiz az değil ama fert başına düşen gelirin dağılımında büyük bir adaletsizlik yaşanıyor. Yine ben çevre ülkelerle Türkiye’mizi mukayese etmiyorum. Türkiye’miz onlardan yine iyidir ancak Türkiye mevcut imkanlarına, potansiyeline, refah seviyesine rağmen bu refahı adil paylaştırma hususunda iyi bir sınav verememekte. Özetle siyasi partiler bu 3 şeye hakkıyla cevap verebilmenin çabası içerisindedirler” dedi.

YETKİLENMEK İSTİYORUZ

Önümüzdeki seçimlerde Saadet Partisi olarak yetkiyi alarak ülkemizin içeride ve dışarıda maruz kaldığı gidişata set çekmek istediklerini dile getiren Aydın, “Yetkilenmek istiyoruz. Bu çerçevede bütün Genel Merkez yöneticileri olarak 2 yıllık pandemi kısıtlığından sonra her şeyden önce seçimlerde en önemli kadememiz olan mahalle başkanlarımızı harekete geçirmek, olmayanlarımızı tespit etmek ve seçimlerde hazır bir teşkilatımız olsun diye bir çalışma yapıyoruz. Her şeyden önce şu anda planladığımız seçmenin yüzde 80’ini teşkil eden ilçelerimize yönelik bir çalışma yapıyoruz.  Sivas’ımızda da  merkez ilçemizin 68 mahalle başkanlarıyla bir araya gelip hem sorumluluklarımızı hem önümüzdeki seçimlerin önemini hem de nasıl çalışacağımızı konuşacağız” açıklamasında bulundu.

ÇİZGİMİZ, YOLUMUZ  BELLİ

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ün partinin Millet İttifakı’ndan ayrılarak Cumhur İttifakı’nda yer alması gerektiği yönündeki düşüncelerine ilişkin de konuşan Aydın, “Biz Milli Görüş hareketi olarak dün olduğu gibi bugün de menzili, hedefi belli olan; aynı bilinç ve aynı şuurla çalışma yapan kadrolardan müteşekkiriz. Çok doğal ve çok tabii olarak parti içerisinde birtakım farklı yaklaşım içerisinde olan insanlarımız olabilir. Her şeyden önce Oğuzhan Bey erken bir kongre ve olağanüstü kongre talebinde bulunmadı. Kendisi parti içerisinde ve partinin politikalarına ilişkin birtakım değerlendirmelerde bulundu. Şu anda icrada bulunan başta Genel Başkanımız olmak üzere biz bu yaklaşımları değerlendiriyoruz. Bunları bir nasihat olarak, bir ikaz olarak alırız ama çizgimiz, yolumuz bellidir. Bunlar bir ittifak eğilimine neden olmaz. Bizim esas duruşumuz bellidir. Öteden beri itirazlarımız var, kaygılarımız var, önerilerimiz var. Buna denk düşen çözüm; seçim sathı mailine girdiğimiz zaman nereye düşerse orada oluruz ama bugün itibariyle çok tabii olarak bir muhalefet partisi olarak itirazlarımız var. Bu itirazlarımız başka siyasi partilerin itirazlarıyla da denk düştüğü için aynı blok içerisinde görünmek ve değerlendirmek anormal bir şey olmasa gerek ama seçim sathı mailine girdiğimiz zaman durumumuz, pozisyonumuz netleşmiş olur. Ancak bugün ne Oğuzhan Bey’in değerlendirmeleri ne de Oğuzhan Bey’in değerlendirmeleri üzerinden yapılan yorumların bir ittifak kapsamında değerlendirilmemesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

50+1’İ BULMAYAN BÜTÜN İTTİFAK ARAYIŞLARI BOŞTUR

Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın;  partilerinin Deva ve Gelecek Partisi ile üçlü ittifak yapacağı iddiasına ilişkin soruya ise   “Üçüncü ittifak neticede arayıştır. Arayış demek olacak manasına gelmez, olmayacak manasına da gelmez ama bildiğimiz bir şey var; önümüzdeki seçim ittifaklar seçimidir. 50+1’i bulmayan hiçbir arayış  sağlıklı, rasyonel bir arayış değildir. 50+1’i bulmayan bütün ittifak arayışları boştur. Neticede hükümet etme biçimi, icra biçimi bugünkü mevcut sistemde bunu elzem kılıyor. Yani sizin yüzde 5, 10 veya 15 oy almanız bir anlam ifade etmiyor. Parlamentodaki gücünüz Türkiye’yi yönetmek için yetmiyor. Dolayısıyla 50+1’i bulmaktır mesele. Bunu bulmayan arayışlar beyhude arayışlardır. 3 değil 4 tane de blok olabilir ama bunlar 50+1’de bir araya geliyorlarsa o da yekpare bir blok olur. Bugün Cumhur İttifakı da doğal olarak 50+1’i arıyor, Millet İttifakı olarak tanımlanan siyasi partiler de doğal olarak 50+1’i arıyor. Kimse bunun dışında bir arayış içerisinde değil. Arada 3’üncü bir ittifak olsun ama hiçbir tarafta olmasın. Bu ne demek? Ben Türkiye’yi yönetmeye talip değilim demek” şeklinde cevap verdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Sultan Şehir Gazetesi İmtiyaz Sahibi  Naci Yıldız ise Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın ve beraberindeki heyete teşekkür ederek başarılar diledi. /Sultan Şehir/



  • Cuma 11.7 ° / 6.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17.3 ° / 6.3 ° Güneşli
  • Pazar 20.2 ° / 7.5 ° false

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13