GAZİLER PLATFORMU ŞEHİTLERİMİZİ ANDI

GAZİLER PLATFORMU  ŞEHİTLERİMİZİ ANDI

Şehit aileleri ve gaziler 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıl Dönümü dolayısıyla İstanbul’da bulunan 15 Temmuz Gaziler Platformu’nda düzenlenen anma programında bir araya geldi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıl Dönümü dolayısıyla İstanbul’da bulunan 15 Temmuz Gaziler Platformu’nda program düzenlendi.

15 Temmuz Gaziler Platformu Başkanı hemşehrimiz Erol Bulut koordinesinde gerçekleştirilen programda şehitlerimiz anılırken Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümü de kutlandı.

ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUZ

Şehit aileleri ile gazilerin katıldığı programın açılış konuşmasını gerçekleştiren hemşehrimiz  Bulut, “15 Temmuz Çanakkale Şehitlerimizi anmak adına bugün burada toplanmış bulunuyoruz. Bedir’den bu güne kadar  bu vatan için can veren tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Çanakkale şehitlerimizin şehadete erişlerinin 107. yıl dönümü. Çanakkale şehitlerimiz bu toprak uğruna; genciyle, ihtiyarıyla, kadınıyla bu vatan özgürce kalsın, bizim olsun diye can verdiler” dedi.

DEDELERİMİZ NUR İÇİNDE YATSINLAR

Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” şiirinde geçen “Vurulmuş tertemiz alnından, uzanmış yatıyor/ Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor!/ Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker!/ Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer/ Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhid’i/ Bedr’in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi” dizelerini anımsatan Bulut, “Hakikaten öyle inanmışlardı ki o dedelerimiz nur içinde yatsınlar. Kefensiz olarak oluk oluk akıyorlardı. Tabi başta baş Gazimiz Mustafa Kemal’in kahramanlığını ve aklını da unutmamak lazım” dedi.

BİZE KİMSE DİZ ÇÖKTÜREMEZ

Emperyalist güçlerin Türkiye’yi parçalamak istediğini belirten Bulut, “Zayıf olduğumuz zaman herkes bu toprakları parçalamak istiyor. Bunun için birlik, beraberlik içerisinde olmamız gerekiyor. Ancak sadece böyle sayılı günlerde değil yılın 365 gününde biz birlik, beraberlik içerisinde olmalıyız ki ülkeyi kalkındıralım. Atatürk’ün deyimiyle de muasır medeniyetlerin üstüne çıkalım. Bakın son 20 yılda yapılan istikrarlı yatırımlar sonucunda elhamdülillah bilhassa askeri alanlarda çok ileri adımlar attık. Hani kötü komşu ev sahibi yapar denir ya Amerika F-35’leri vermedi, şimdi biz F-35’leri askersiz olarak yapacağız, uyduyla yöneteceğiz inşallah. Atatürk ‘Türk milleti zekidir, Türk milleti çalışkandır, Türk milleti karakteri üstün bir millettir’ diyordu.  Biz bunun farkına fardık. Bundan sonra bize kimse diz çöktüremez. Yeter ki biz akıllı olalım. Küçük hesaplar yaparak milletin bekasını riske atmayalım, şehitlerimizin de kemiklerini sızlatmayalım” şeklinde konuştu.

VATANIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Türkiye’nin her toprağının şehit kanlarıyla yoğrulduğunu belirten Bulut, “Bu toprakları kolay kazanmadık. Bunun değerini bilelim. Geçmişlerimize rahmet diliyorum. Buradan tüm necip milletimize şunu söylüyorum: Dünyada sıkıntılar var, ülkemizde sıkıntılar var ama en önemli değerimiz vatanımız. Vatanı olmayanın hiçbir şeyi olmaz. Onun için hep beraber vatanımızı avuçlamayacağız; kucaklayacağız, vatanımıza sahip çıkacağız. Bize bizden başka dost yok. Bu necip milletimize Allah yeter; biz de bize yeteriz diyorum” şeklinde konuştu.

KAHRAMANLIK TÜRKÜLERİ SÖYLEDİLER

Bulut’un açılış konuşmasının ardından “Bil Oğlum”, “Türkiyem”, “Çanakkale Türküsü”, “Hey On Beşli” gibi kahramanlık türküleri seslendirildi.

Şehit aileleri ile gazilerin duygu ve düşüncelerini dile getirdiği programda duygu dolu anlar da yaşandı.

ŞEHİTLERİMİZİ, GAZİLERİMİZİ MİNNETLE ANIYORUZ

Gazi Polat  Doğan, “Bugün 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107.  yıl dönümü. 15 Temmuz Gaziler Platformunda Erol Bulut Başkanımızın davetiyle buradayız. Tüm ecdadımızı, şehitlerimizi, geçmişimizi, rahmetle ve minnetle anıyoruz. 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ülkemizin kurtuluşunun, yeni Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun miladıydı. Bu günlere, bu topraklara, bu zamanlara kolay gelmedik.  Şehitlerimizi, gazilerimizi minnetle anıyoruz” dedi.

GERİ DÖNMEMEK ÜZERE YOLLARA DÜŞTÜLER

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümünde şehitlerimi minnetle yad ettiklerini belirten Gazi Zeynep Nur ise Allah onlara gani gani rahmet etsin. 13-15 yaşlarında yollara düştüler. Geri dönmemek üzere yollara düştüler. Erol Başkanımızın nezdinde şehitlerimizi yad ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

ŞEHİT BABASI BİRLİK MESAJLARI VERDİ

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde darbeci askerlerin açtığı ateş sonucu göğsünden vurularak şehit düşen Murat Kocatürk'ün babası Bayram Kocatürk ise birlik ve beraberlik mesajları verdi.

CESARETİ OLAN VARSA GELSİN

Şehit babası Kocatürk; “Çanakkale Savaşı’nda öyle bir savaşıldı ki mermi bitmişti, süngüyle mücadele edildi. Bizim memlekette ‘Bayram Çavuş’ diye birisi vardı. İlkokul dönemlerimizde onların evine gittiğimiz zaman sırf Çanakkale’yi anlatırdı. Merminin bittiğini, süngü takıp savaştıklarını söylerdi. Allah; Çanakkale’de insanların kalbinden, yüreğinden korkuyu söküp attı. 1,60’lık adam süngüyle 90-100 kiloluk adamı tepesinden attı. Hem de bir kez değil defalarca. Çanakkale öyle bir savaştı. 15 Temmuz’da öyle. O da ülkemizin dönüm noktasıydı. Çanakkale’de öz amcamı şehit verdik. Kıbrıs’ta yeğenim gazi oldu. 15 Temmuz’da da oğlumuz. Ama ne kadar  zayıf duruma düşsek de Mevla’m yardım ediyor. Çanakkale Savaşı’nda Peygamber Efendimizin bulunduğu rivayet ediliyor, ikinci ağızdan dinlemiştim. 15 Temmuz’da Saraçhane’de bir seyidimiz mermilerin arasında rahatlıkla gezebiliyordu. Allah yardım etmese, Allah’ın dostları himmet etmezse bizi her zaman parçalarlar. Mesela Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı 100 sefer şehit ederlerdi ama güçleri yetmiyor çünkü Allah koruyor. Evliyaullah himmet ediyor. Çünkü o Allah için hizmet ediyor. Allah bir daha 15 Temmuz’u yaşatmasın. Biz Türk milleti esareti sevmeyiz. Benim oğlum silahsız çıktı, göğsünü mermiye gerdi. Ama şimdi olursa biz silahlıyız. Cesareti olan varsa gelsin. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi topu gelsin. İnşallah bir daha böyle bir şey olmaz” açıklamasında bulundu.

ÖLÜRSEK CENNET, KALIRSAK VATAN BİZİM

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2023 yılında tekrar seçilmesi gerektiğinin altını çizen Kocatürk; “Milletimiz uyutulmuş. Yaptığı hizmetleri görüyor ama idrak edemiyor. Bazı kişiler ne yaparsa yapsın takdir etmiyor. Onlar; Cumhurbaşkanı insin; Yahudi, Avrupa, Amerika gelsin, buraya çöreklensin istiyor. Allah fırsat vermeyecek inşallah. Hepimiz kardeşiz. Bunu idrak edip de birbirimize dayanırsak bizi kimse yıkamaz. Savaş bizim için düğün. Ölürsek şehit, kalırsak gazi anlayışı var bizde. Ölürsek cennet bizim, kalırsak vatan bizim. Bu anlayışla bizleri kimse yenemez” şeklinde konuştu.

ÇANAKKALE RUHU ÖLMEDİ, ÖLMEYECEK 

Gazi Cengiz Güvercin de  “Sıkıntılı günlerden geçiyoruz. Geçmişte de bunları yaşadık. Çanakkale bunun örneği. Şöyle bir durum var: Biz bu ruhu hiç kaybetmedik. 15 Temmuz Gaziler Platformu da bu ruhun ölmediğini, devam ettiğini gösteriyor. 15 Temmuz dönemi sıkıntılı bir dönemdi. O zaman nasıl ortaya çıktığını gördük. 251 şehidimiz oldu. Hanımlarımız, annelerimiz bile vatanı, milleti için can verdi. 107 yıldır bu ölmemiş demek ki. Diğer dünya devletlerinin bizden korkmalarının nedeni de bu ruh. Bu ruh inşallah ölmeyecek. 15 Temmuz Gaziler Platformu da bu ruhun kurumsallaşmış hali. Burada emeği olan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

RABBİM BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN

Gazi Yasin Er “15 Temmuz Gaziler Platformu Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Rabbim bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize rahmet,  gazilerimize şifa diliyorum” dedi.

ÇALIŞACAĞIZ, TEVEKKÜL EDECEĞİZ

Programın sonunda konuşan 15 Temmuz Gaziler Platformu Başkanı hemşehrimiz Erol Bulut, “Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümü münasebetiyle bugün platformumuzda bir anma programı yaptık. Şehitlerimizi anarken bu destanı kutladık. Şehitlerimizin en yakın dostları tabi ki yakınlarıyla birlikte biz gazileriz. Bunun sorumluluğunun bilincinde olarak burada toplanıyoruz, bu ruhu Seyit Onbaşı gibi, İstiklal Şairimiz Mehmet Akif gibi tevazu ile yaşamayı Allah bizlere nasip etsin. Çalışacağız, tevekkül edeceğiz, Allah bize yeter” dedi.

NECİP MİLLETİMİZ DESTAN YAZDI

Bulut, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Çanakkale Zaferi Allah’ın izniyle ve yardımıyla lütfettiği bir zaferdir. Dünyanın her tarafından gelen güçlü ordular küçük adaya yerleşme ve oradan Marmara’ya geçme isteklerini başaramadılar. İman fışkıran necip milletimiz; o topları, tüfekleri, modern gemileri tek tek indirdi, gömdü ve destan yazdı. Başarıda iman ve şehitlik aşkı bilinci büyük rol oynamıştır. Bu bilinci biz 15 Temmuz’da aynı ruhla dedelerimizin gösterdiği o hatıralara saygı olarak da göstermiştik. Elhamdülillah.”

1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ HAYIRLI OLSUN

Millet olarak güçlü olmamız gerektiğinin altını çizen Bulut, “Biz şunu iyi bilmeliyiz ki bizim bizden başka dostumuz yok. Bu manada devlet büyüklerimizin Çanakkale’de yaptığı gerdanlığı 18 Mart’ın hatırası olarak görmeliyiz.  Çanakkale Boğazı'nda Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında inşa edilen ve açılışı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Eğer 18 Mart’ta o başarılar olmasaydı bugün  ülkemiz belki de ufalanmış bir halde ya da boyunduruk altında olacaktı. Esas Kurtuluş Savaşı’nın temelleri 18 Mart’ta Çanakkale’de Osmanlı dedelerimizle atılmıştır. Tabi ki bizim bin yıllık geçmişimiz var. Geçmişimizde de görüyoruz ki güçlü olduğumuz zamanlar mazlumun her zaman hakkını korumuşuz. Onun için bizim yine güçlü olmamız lazım. Zalimlerin de haksızlıklarına ‘dur’ demişiz ama bugün o güç yolunda attığımız büyük adımlara engel olmak isteyenler var. İçeride de var, dışarıda da var. Biz millet olarak ferasetli ve basiretli olacağız. İstikrar çok önemli, istikrarı devam ettireceğiz inşallah” diye konuştu.

 



  • Cuma 17.1 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 12.5 ° / 6.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 11.9 ° / 4.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Fatih Karagümrük 34 9 16 9 -2 36
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16