ETKİNLİK-SEN AİLESİ SİVAS’TA BULUŞTU

ETKİNLİK-SEN AİLESİ   SİVAS’TA BULUŞTU

İstanbul merkezli Tüm Etkinlik Sektörü İşverenler Sendikası (ETKİNLİK-SEN) ilimizde buluştu.

ETKİNLİK-SEN Sivas Şube Başkanı Kübra Torun ve yönetiminin organize ettiği programa sendikanın Genel Başkanı Ali Koray Özandaç da katıldı. Sivas’ta faaliyet gösteren açık ve kapalı düğün ve etkinlik mekanı işletmeleri, organizasyon firmaları, prodüksiyon firmaları, yemek ve catering firmaları, ajans ve menajerlik firmalarının yetkililerinin buluştuğu programda konuşan Özandaç, Sivas şubesinin çalışmalarından övgüyle bahsetti. 

İstanbul merkezli Tüm Etkinlik Sektörü İşverenler Sendikası (ETKİNLİK-SEN), Sivas İl Başkanı Kübra Torun ve Sivas Yönetim Kurulu Üyelerinin daveti üzerine Sivas’ta üyeler ve sektör temsilcileri ile kahvaltılı bir toplantıda bir araya geldi. 

Gültepe’de bulunan Has Döner’de düzenlenen toplantıya; ETKİNLİK-SEN Genel Başkanı Ali Koray Özandaç, ETKİNLİK-SEN Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri Yunus Kaya ve Bekir Tekçe, İç Anadolu Bölge Başkanı Adnan Topuz, Sivas İl Başkanı Kübra Torun, Sivas Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hakan Demirgil, Sivas Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mehmet Akgül ile Sivas’ta faaliyet gösteren açık ve kapalı düğün ve etkinlik mekanı işletmeleri, organizasyon firmaları, prodüksiyon firmaları, yemek ve catering firmaları, ajans ve menajerlik firmalarının yetkilileri katıldı. 

İL BAŞKANLIĞIMIZ SEKTÖR TEMSİLCİLERİMİZİN YANINDA 

Toplantıda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan ETKİNLİK-SEN Genel Başkanı Ali Koray Özandaç, Sivas İl Başkanlığının çalışmalarından övgüyle bahsetti. 

Özandaç; “Sivas İl Başkanlığımız kurulduğu günden itibaren sektör temsilcilerimizin yanında olmaya devam ediyor. Ülkemiz ve dünyada yaşanılan gelişmeler sonucunda Sivas’taki dostlarımız ile bir araya gelip geniş katılımlı değerlendirme ve istişare toplantısı yapma kararı aldık.  Günümüzde etkinlik ve hizmet sektörünü en çok etkileyen ve işletmelerimizi derin endişeye sevk eden faktör, yüksek enflasyon ve sebep olduğu gıda ile kira maliyetlerindeki önü alınamayan artışlar. İşletmelerimizin enflasyona karşı nasıl bir yol izlemeleri gerektiği hususunda sendika olarak tedbir ve önerilerimizi işveren dostlarımızla paylaştık. Bizler maruz kaldığımız enflasyon oranında satış fiyatlarımızı artıramıyoruz. Tüketici ve müşterilerimizden gelen talep daralmış durumda. Halen piyasada fiyat dengesi oluşmadı. Satın alan da ürün satan da halinden memnun değil. Bu durum sektör temsilcilerimizde sıkıntılara sebep oluyor” dedi.

YÜKSEK MAAŞ BEKLENTİLERİNİ İYİ NİYETLİ GÖRMÜYORUZ

2023 yılında uygulanacak olan asgari ücrete ilişkin de düşüncelerini paylaşan Özandaç,  “Asgari ücret önemli bir konu.  ETKİNLİK-SEN olarak beklenti ve önerilerimiz var. Asgari ücrette hep çalışan kesim açısından değerlendirmeler yapılırken, işveren camiasının da adeta cezalandırıldığını ve yalnız bırakıldığını görüyoruz. Pandemi ile başlayan çilemiz şimdi de yüksek enflasyon ve tüm girdilerimizin fahiş fiyat artışları ile devam ediyor. Zaten çalıştıracak hizmet personeli bulmakta zorlanırken, asgari ücretin siyasi bir argüman olmasını ve ekonomiyi zora sokacak bir kumpas haline getirilmesini istemiyoruz. İktisat bilimi, fiyatı arz ve talep oranının belirleyeceğini söyler.  Karşılayamayacağımız oranda yüksek maaş beklentilerini iyi niyetli görmüyoruz. İşsizliğin artmasını neden olacak, daha az personel ile daha çok işin yapılmasını zorlayacak oranda bir artış hiç kimsenin işine gelmeyecek. Asgari ücrette hizmet ve etkinlik sektörü ayrı tutulsun istiyoruz. İhracat yapan, belli bir yeterliliğe ve ciroya ulaşmış fabrika ve firmalar da ayrı tutulsun istiyoruz. Bunun çalışması yapılabilir. Bir otomobil fabrikasında, bir beyaz eşya fabrikasında çalışan işçi kardeşimin alacağı maaş ile simit, çorba satarak işletmesini yaşatmaya çalışan işverenin yanında çalışan kardeşimin alacağı asgari ücret farklı değerlendirilmeli. Bu durum kaçak çalışma ve vergiden kaçınmayı da engelleyecek bir dizi faydalar da sağlayacaktır. Asgari ücret belirlenirken işe ve kazanca göre bir planlama yapılabilir. Belli stratejik sektörlerin ayrı tutularak desteklenmesi sağlanabilir. Bir takım sübvanse, imkanları zorlanan KOBİ statüsündeki işletmelere sağlanabilir. Döviz girdisi olan işletmeler enflasyon ve döviz fiyatlarının yükselmesi ile kar elde ederken, ürün ve hizmetini aylar öncesinden TL cinsinden sözleşmeyle satan etkinlik hizmet ve turizm sektörü fiyat artış mağduriyetini nasıl telafi edecek, bunun cevabını arıyoruz” dedi. 

SİVAS BİZİM İÇİN DEĞERLİ

ETKİNLİK-SEN Genel Başkanı Özandaç, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: 

“Ticaretimizin kalbi İstanbul’daki kazanç ile Şırnak’taki kazanç ve karlılık bir değil. Analizlerini yaparak bölgesel ve adil bir asgari ücret politikası belirlemeliyiz. Artık bunların konuşulma zamanı geldi. Büyük ve güçlü Türkiye hayali; sanayi ve hizmet sektörü işletmeleri ile beraber gerçek olacak. Devletimizin teknoloji ve merkezi otokontrol yazılım ağlarının gelişmesi ile daha adil, uygulanabilir, hem işçi hem de işveren açısından tatmin edici bir asgari ücret politikası belirleyeceğine inancımız tamdır. ETKİNLİK-SEN olarak biz 7 bin 500 TL’nin üzerinde gerçekleşecek bir artışın, işsizliği ve enflasyonist baskıyı artıracağına inanıyoruz. Önümüzdeki süreçte yeni acı reçeteler ile karşılaşmak istemiyoruz. İş barışı işverenlerimizin yatırım ve gelişimlerinin önünü açacak en önemli ihtiyaçlarındandır. Ülkemizin sanayi, turizm, hizmet ve etkinlik bileşenleri ile beraberce kalkınması, pastadan daha büyük pay alması için öncelikle sektör temsilcilerinin problemlerinin çözülmesi, beklentilerinin karşılanması, endişelerinin giderilmesi, geleceğe güvenle bakmalarının sağlanması gerekiyor. Biz ETKİNLİK-SEN olarak, yurt çapında yürüttüğümüz faaliyetleri Sivas’ta da yürütmek ve sektörü desteklemek için Şube Başkanlığımız ve Genel Merkezimiz ile buradayız. Sivas’taki işletmelerimiz ile sık sık bir araya geliyoruz. Onların güncel problemlerine yönelik çözüm beklentileri ve önerilerini dinliyor ve bunları yetkililere iletiyoruz. Sivas bizim için değerli, burada yaptığımız bu 4’üncü toplantı. Bu; aziz Sivaslı hemşehrilerimize verdiğimiz önemi gösteriyor, her daim yanlarında olacağımız sözümüzü tekrarlıyoruz.” 

SEKTÖRÜMÜZÜ VE İŞLETMELERİMİZİ HAK ETTİKLERİ YERE TAŞIMAYA GAYRET GÖSTERİYORUZ

ETKİNLİK-SEN İl Başkanı Kübra Torun ise “İl Başkanlığımızı kurduğumuz günden beri 50’yi aşkın işyeri üyemiz ile büyümeye; sektörümüzü ve işletmelerimizi hak ettikleri yere taşımaya gayret gösteriyoruz. Şehrimizde bulunan kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları ile iş birliği içerisinde çalışıyoruz. Sorunlarımıza ve çağrılarımıza cevap alıyoruz. Çalışmalarımız sonucunda esnaf ve işletmelerimizden gördüğümüz destek ve teveccüh bizleri mutlu ediyor.  Bir süredir devam eden problemlerimizi paylaşıp, çözümü ile ilgili değerlendirmelerde bulunduk. Çağrımız üzerine şehrimize gelen ve bizleri yalnız bırakmayan Genel Başkan ve Yönetim Kurulu Üyelerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi. 

Toplantı soru ve cevap bölümünün ardından öneri ve temenniler ile sona erdi. 

Programın sonunda günün anısına hatıra fotoğrafı çekinildi. /SULTAN ŞEHİR/



Anahtar Kelimeler: ETKİNLİK- AİLESİ SİVAS’ BULUŞTU
  • Pazar 26.2 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 27.1 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 23.8 ° / 12 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
8.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
9.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
10.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16