?ESTAŞ SİVAS´IN GÖZ BEBEĞİ?

?ESTAŞ SİVAS´IN GÖZ BEBEĞİ?

Türk sanayisinin gözdesi, Sivas´ın gururu Eksantrik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (ESTAŞ), 2018 yılında işbaşı eğitimi programını tamamlayarak işbaşı yapmaya hak kazanan 72 personeli için sertifika töreni düzenledi. İş Geliştirme Merkezi´nde (İŞGEM)

NACİ YILDIZ 

Dünyanın birçok noktasına ürettiği ürünleri pazarlayan ve ilimizin önemli bir sanayi kuruluşu olan Eksantrik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (ESTAŞ), 2018 yılında işbaşı eğitimi programını başarıyla tamamlayarak işbaşı  yapmaya hak kazanan  72 personeli için sertifika töreni düzenledi.

Organize Sanayi Bölgesi (OSB) içerisinde faaliyet gösteren İş Geliştirme Merkezi´nde (İŞGEM) gerçekleştirilen sertifika törenine Vali Salih Ayhan´ın yanı sıra Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Hikmet Canpolat, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Kadir Boztepe, OSB Müdürü Bekir Sıtkı Eminoğlu, ESTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Timuçin, ESTAŞ Genel Müdürü Osman Mavuş ve ESTAŞ ailesine dahil olan 72 personel katıldı.

/resimler/2018-12/10/2205104551468.jpg

Program, saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile start aldı. Programın açış konuşmasını gerçekleştiren ESTAŞ Genel Müdürü Osman Mavuş, firma olarak istihdama yönelik çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

/resimler/2018-12/10/2205429708269.jpg

ESTAŞ´TA ÇALIŞAN SAYISI BİN KİŞİYİ GEÇTİ

ESTAŞ ailesine katılan 72 personel ile birlikte çalışan sayılarının bin bandını aştığını dile getiren Mavuş, ?Kısaca özetlemek gerekirse ESTAŞ; inovasyon, istihdam ve ihracat demek. ESTAŞ´ın bu 3 özelliği her zaman ön plana çıkıyor. Bunun arkası da boş değil, dolu. Şöyle ki; 2014 yılında yaklaşık 380 personelle başladığımız bu yolculukta bugün bin sayısını geçmiş bulunuyoruz. Halen devam eden 100 arkadaşımızın da Şubat ayında başarılı olmaları halinde bin 100 çalışana ulaşmış olacağız. ESTAŞ 4 sene içerisinde personel sayısını 3 katına çıkartmış, üretim adedini yüzde 300 artırmış aynı zamanda Türkiye´nin ilk 1000 ihracatçı firması arasındaki yerini kuvvetlendirmiş durumdadır. Bunun için ihracat diyoruz. Bunun dışında ikinci özelliği istihdam. Şu anda da bunu zaten görüyoruz. Üçüncü özelliği de inovasyon. İnşallah 2-3 hafta içerisinde duyacağız. ESTAŞ´ın Türkiye İhracatçılar Meclisi´nin (TİM) Türkiye çapında yaptığı inovasyon ligi İnovalig´de inşallah Türkiye´de ilk 3 içerisinde yer aldığını göreceğiz. Bu çok önemli. Çünkü burada Arçelik, Vestel gibi dev firmalar yarışıyor. ESTAŞ´ın ilk 3´e girmesi inovasyon açısından geldiği noktayı göstermesi bakımından önemli. Tabii ki bu yeterli değil. Neden? Çünkü yapmamız gereken birçok ilerleme var. Bunları hep beraber yapacağız? dedi.

/resimler/2018-12/10/2206127677682.jpg

ÇOK DEĞİL, VERİMLİ ÇALIŞIN

ESTAŞ Genel Müdürü Mavuş, konuşmasını şu şekilde konuştu: ?Şunu da belirtmek istiyorum: Bizim kaynaklarımız neler? Finansal kaynaklarımız var, makine ekipmanımız var ve en güçlü kaynağımız insan. İşimize daha çok sahip çıkmalıyız. Hep ?çok çalışın´ denir. Biz çok çalışmanızı istemiyoruz. Sadece mesai saatleri içerisinde verimli çalışmanızı istiyoruz. Bunu yaparsak bize dünyanın her tarafında her türlü fırsat sonuna kadar açık. Dünyanın Meksika´sından Rusya´sına kadar açık. Bunu başarabilirsek buradan gelecek siparişlerle fabrikamızı 3-4 kat büyütebiliriz. Yani verimlilik esasına uymamız, kendimizi yetiştirmemiz ve akıllı çalışmamız gerekiyor. Fabrikayı daha üst noktalara getirmeniz için yaptığımız işi daha özenli ve dikkatli yapmaya ihtiyacımız var.?

/resimler/2018-12/10/2206427521976.jpg

TİMUÇİN, VALİ AYHAN´DAN DESTEK İSTEDİ

Genel Müdür Mavuş´un ardından konuşan ESTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Timuçin ise ?Sözlerime son 3 yılda çok iyi bir performans göstererek üretimimizi artıran, istihdam sayımızı artıran başta Genel Müdürümüz ve ESTAŞ yöneticilerine teşekkür ederek başlamak istiyorum. Son yıllarda ESTAŞ çok güzel atılımlar gösterdi; hem istihdam alanında hem de ihracat alanında. Bunun kar topu büyüklüğünde artarak devam etmesini temenni ediyoruz. Sayın Valim sizi burada bulmuşken bir konuya da temas etmek istiyorum. Bugün devletimiz çok büyük teşvikler vermekte. Sanayiciye destek olmakta, sanayicinin önünü açmak için bütün gayretleri göstermekte ancak bizim sektörümüzde İstanbul´daki bir firma ile Sivas´taki bir firma devletten aynı teşviki almakta. Sizler de takdir edersiniz ki Sivas´ın, İç Anadolu´nun bazı zorlukları var. Gelişmesi için bazı destekler gerekiyor. Eğer devletimiz bizlere bu olumsuzluklarımızı giderecek destekler verirse inşallah Sivas´a ESTAŞ´ın haricinde başka sanayiciler de gelecektir ve ESTAŞ da büyümesini daha hızlı bir şekilde sürdürecektir. Burada sizlerin desteğini bekliyoruz? açıklamasında bulundu.

/resimler/2018-12/10/2207132678892.jpg

?İŞİNİZİ LAYIKIYLA YAPIN?

ESTAŞ ailesine katılan yeni personele de seslenen Yönetim Kurulu Başkanı Timuçin, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı: ?41 yıllık meslek hayatım var, bunun 35 yılını ESTAŞ´ta geçirdim. Size çok kısa bir şey söylemek istiyorum: Yaptığınız işi layıkıyla yapın, en iyisini yapın. Belki siz şu anda farkında değilsiniz ama ESTAŞ fırsatlar firmasıdır, kişilere fırsat veren bir firmadır. Eğer çok başarılı çalışmalar yaparsanız ESTAŞ´ta çok iyi yerlere gelirsiniz. Bunların örnekleri ESTAŞ´ta var. Birisi de karşınızda duruyor. O nedenle gerçekten mesleğinizi iyi öğrenin. Genel Müdürümüzün söylediği gibi performansınızı yüksek tutun, başarılı çalışmalar yapın. Bundan sonraki çalışma hayatınızda başarılar diliyorum.?

?İSTİHDAMA KATKI SUNAN

ESTAŞ´A TEŞEKKÜR EDİYORUM?

İŞKUR İl Müdürü Hikmet Canpolat ise ?Bugün yine mutlu olduğumuz bir gün. Çünkü istihdama her bir katkı bizim amacımıza yaklaşmamız anlamında çok değerli. 2 yıldır Sivas´ta hizmet ediyorum. Burada bizlerin alanda uygulamış olduğumuz teşviklerin en verimli şekilde yansımasını gördüğümüz kurumlardan bir tanesi ESTAŞ. Tabiri caizse işbaşı eğitim programının kıvamını bulduğu, amacının tam anlamıyla gerçekleştiğini müşahede ettiğimiz bir kurum. Kurumsal firmalar işbaşı eğitim programı ile kendilerine yük olmadan bu teşvikten faydalanmış oluyorlar. Burada yüzde 50 istihdam zorunluğu var fakat ESTAŞ bu programa başladığından beri kanunen zorunluluk olan yüzde 50 istihdamı değil bunun çok çok üzerinde bir istihdam oranını gerçekleştiriyor. Bu da kurumun sicili açısından fevkalade değerli. Bu anlamda işbaşı eğitim programını başarıyla tamamlayan ESTAŞ ailesine katılan kursiyerlere çalışma hayatlarında başarılar diliyorum. İşinize sahip çıkmanızı öneriyorum. İstihdama katkı sunan firmamıza da çok çok teşekkür ediyorum? açıklamasında bulundu.

/resimler/2018-12/10/2207540023435.jpg

?ESTAŞ YÖNETİCİLERİNİ TEBRİK EDİYORUM?

ESTAŞ´ta çalışan kişi sayısının bin bandını aşmasının kendilerini memnun ettiğini vurgulayan SGK İl Müdürü Kadir Boztepe de ?Bu nedenle ESTAŞ yöneticilerini tebrik ediyorum.  İnşallah diğer sektörde faaliyet gösteren firmalarımız da bin sayısını aşarak Sivas istihdamına katkı sağlar. İstihdam programı kapsamında yeni istihdam edilecek arkadaşlara çalışma hayatlarında başarılar diliyorum. Sivas´ta istihdama katkılarından dolayı ESTAŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanına teşekkür ediyorum? şeklinde konuştu.

/resimler/2018-12/10/2208411586910.jpg

Programın son konuşmacısı Vali Salih Ayhan oldu. ESTAŞ´tan övgü ile bahseden Vali Ayhan, bu tür firmaların sayısının artması gerektiğini vurguladı.

?İŞGEM, VİZYONUMUZ OLACAK?

2013 yılında Sivas İŞGEM´in kuruluş aşamasında yer aldığını anımsatan Vali Ayhan, ?Hamd olsun bugün İŞGEM´in OSB´de bazı konularda imza atmaya başlamış olması, kurumsal yapısını tamamlamış olması, fiziki imkanlarının dört dörtlük olması çok sevindirici. Buradan  çok güzel işler çıkaracağız. Güzel firmalar çıkacak,  ayakta kalan firmalar çıkacak. ESTAŞ gibi kurumsal firmaları Sivas´a hep beraber kazandıracağız. Dolayısıyla İŞGEM´i Sivas´a kazandıran herkese şükranlarımı sunuyorum. İŞGEM inşallah bizim vizyonumuz olacak? diye konuştu.

/resimler/2018-12/10/2209232368830.jpg

?ESTAŞ, VİZYONU OLAN BİR FİRMA?

Vali Ayhan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: ?ESTAŞ, hakikaten kurumsal kimliğiyle, aidiyetiyle, üretimiyle ve ihracatıyla Sivas´ın gözbebeği. Bize düşen görevlerden birisi de kurumsal anlamda ESTAŞ´a destek vermek. Türkiye´nin finans krizi olduğu bir dönemde bu krizleri fırsata çevirmesi takdire şayan. Dolayısıyla güçlü bir vizyonu olan ve ciddi bir ekip anlayışı olan firma var ortada. Bu firmaya geçen günlerde ziyarete geldiğimde; ?ESTAŞ gibi 4-5 firma Sivas´ın üretimine, istihdamına ciddi katkı sağlayacaktır´ demiştim. Onlar da ?İnşallah ESTAŞ gibi 4-5 firma olur ancak ESTAŞ´ı da 4-5 kat büyütebiliriz´ demişlerdi. O da aynı anlama geliyor. Benim için fark etmez. Sivas´ta ağır sanayiye dönük nitelikli üretim yapan şirketlerin ayakta durması gerekiyor. Gecekondu gibi kurulup da kapanan firmalar değil geçmişinden güç alarak geleceğe kendisini konumlandıran firmalar olmasını istiyoruz. ESTAŞ Yönetim Kurulu Başkanımızın bahsettiği husus gündemimizde. İstanbul´da limanlara, karayollarına yakın olan firmalarla burada fedakarlık içerisinde çalışan firmaların devlet katkısı anlamında bir farkının olması lazım. İnşallah olacak, gündemimizde var. Bunu takip edeceğiz. ESTAŞ´ın kapasitesinin artması ve yeni firmaların kurulmasını bu manada destekliyoruz.?

/resimler/2018-12/10/2209496119404.jpg

?KENDİ FİRMANIZ GİBİ SAHİP ÇIKIN?

ESTAŞ´ta çalışmaya başlayan işçilere de seslenen Vali Ayhan, ?Çok çalışmak değil nitelikli çalışmak önemli. Ekmeğinize sahip çıkın. Bu zamanda sanatıyla, emeğiyle, alın teriyle ekmek kazanmak çok önemli. Bu şekilde ekmek götürmek kadar bereketli bir durum yoktur. ESTAŞ gibi geçmişi olan bir firmanın ferdi oldunuz. Bunun kıymetini bilin. Gününüzü bereketli geçirin, çok çalışın. Kendi firmanız gibi sahip çıkın. Firmaya sahip çıkmak ekmeğinize sahip çıkmak demektir. Bu ailenin ferdi olduğunuz için sizleri tebrik ediyorum, firmayı tebrik ediyorum. Bizim de görevimiz önüne çıkan engelleri kaldırmak. İnşallah bu engelleri kaldıracağız, inşallah Sivas güzellikler görecek. Rabbim; birlik ve beraberliğimizi daim etsin? şeklinde konuştu.

/resimler/2018-12/10/2210121901106.jpg

Protokol konuşmalarından sonra Vali Ayhan, işbaşı eğitimi programını tamamlayarak işbaşı  yapan 72 personele sertifikalarını vererek çalışma hayatında başarılar diledi. Program toplu fotoğraf çekinilmesi ile sona erdi.

/resimler/2018-12/10/2210347682762.jpg

 /resimler/2018-12/10/2211008933333.jpg

 /resimler/2018-12/10/2211273784941.jpg

 /resimler/2018-12/10/2212001278137.jpg

 /resimler/2018-12/10/2212225498721.jpg

 

 /resimler/2018-12/10/2212429560300.jpg

 

 

 

 



Anahtar Kelimeler: ESTAŞ SİVAS BEBEĞİ
  • Çarşamba 27.1 ° / 11.6 ° false
  • Perşembe 27.3 ° / 13.8 ° false
  • Cuma 26.5 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16