ESTAŞ, İSTİHDAMA DEVAM EDİYOR

ESTAŞ, İSTİHDAMA DEVAM EDİYOR

Dünyanın birçok ülkesine ürettiği ürünleri pazarlayan Eksantrik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (ESTAŞ), Sivas´ı eksantrik kam milinin başkenti yapacak çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 41 yıl önce kurulan Türkiye´nin ilk ve en büyük kam mili üreticis

NACİ YILDIZ

Sivas´ın önemli sanayi kuruluşları arasında başı çeken Eksantrik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (ESTAŞ), istihdam sağlamaya devam ediyor. Son 2 yılda bünyesine kattığı elemanlarla personel sayısında ciddi oranda yükselme sağlayan Sivas´ın gururu ESTAŞ, İŞ-KUR ile ortaklaşa 150 kişiyi kapsayan işbaşı eğitim programı düzenledi. Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü Konferans Salonu´nda gerçekleştirilen işbaşı eğitim programına Vali Davut Gül, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)  Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, İŞ-KUR İl Müdürü Hikmet Canpolat, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Kadir Boztepe, ESTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Timuçin, ESTAŞ Genel Müdürü Osman Mavuş  ve işbaşı eğitim programı kapsamında istihdam edilecek 150 personel katıldı.

?150 KİŞİYİ DE ESTAŞ CAMİASI

İÇERİSİNDE GÖRMEYİ ARZU EDİYORUZ?

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren ESTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Timuçin, 2018 yılında ikinci defa işbaşı eğitim programını hayata geçirdiklerini ifade ederek, ?Yılbaşı itibariyle 90 arkadaşımızı işbaşı eğitimi yaptırmak için başlatmıştık. Şimdi 150 arkadaşımıza yeniden işbaşı eğitimi vereceğiz. İnşallah eğitimden sonra 150 kişiyi de ESTAŞ camiası içerisinde görmeyi arzu ediyoruz? dedi.

TİMUÇİN: MESLEĞİNİZİ İYİ ÖĞRENİN

ESTAŞ olarak Sivas´ın ve ülkemizin kalkınması için azimle çalıştıklarını belirten Timuçin, ?Sayın Bakanımız İsmet Yılmaz´ın destekleri bizi daha çok çalışmaya sevk ediyor. Sayın Bakanımıza teşekkürü bir borç biliyorum.  Kursiyer arkadaşlarımdan özellikle şunu rica ediyorum. ESTAŞ´ın bu güne gelmesinde personelin  çok büyük rolü var, bu firmayı bu noktaya getirdiler ve şu anda da sizler için bir iş ortamı oluşturdular. Sizlerin de çok iyi çalışarak, mesleği çok iyi öğrenerek, bu firmayı daha büyük yerlere götürmeniz mecburiyetinde olduğunuzu unutmamanız gerekiyor? diye konuştu.

/resimler/2018-9/24/2106259011790.jpg

?ADIMLARIMIZDAN RAHATSIZ OLAN ÜLKELER VAR?

Dünyada ülkeler arasında ciddi mücadelelerin yaşandığına dikkat çeken Timuçin, işbaşı eğitim programı kapsamında eğitim görecek 150 kişiye önemli uyarılarda bulundu. ESTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Timuçin, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: ?Milletler birbirleriyle her yönden rekabet ediyorlar, birbirlerini devamlı geçmeye çalışıyorlar. Bizim  ülkemiz de şu anda kırılma noktasında. Yani daha güçlü bir ülke olmanın büyük adımlarını atıyoruz ve bizim bu adımlarımızdan rahatsız olan ülkeler var. Bu ülkelerin önümüzü kesmemesi için çok çalışmamız, kendimizi çok iyi yetiştirmemiz gerekiyor. Sizden rica ediyorum, lütfen kendinizi yetiştirin. Hangi işi yaparsanız yapın kendinizi geliştirin ve bu ülkeye, bu şehre hizmet edin.?

?ESTAŞ, EN GÜZEL ÖRNEKLERDEN BİRİSİ?

ESTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Timuçin´in ardından konuşan İŞ-KUR İl Müdürü Hikmet Canpolat ise ESTAŞ´ın Sivas´ın en önemli firmaları arasında yer aldığının altını çizdi.  İşbaşı eğitim programının hayırlara vesile olmasını temenni ederek sözlerine başlayan Canpolat, ?İşbaşı eğitim programı mesleğe ihtiyaç duyulan alanlarda sektörün kendi içerisinde kendi iş hayatına entegre edeceği personeli alıp belli süre kendi bünyesinde iş başında eğitmesi ve bu eğitim sürecinde de personel giderlerinin finanse edilmesini içeriyor. Bu anlamda firmanın çalıştırdığı personel sayısının yüzde 30´una kadar kurumumuz personel katkısı yapıyor ve bu personelleri imalat sektöründe 6 aya kadar finanse ediyor. Şu anda 130 civarında kursiyerimiz var. Bu 150 kişiye tamamlanacak. Bu 150 kişi firma bünyesine dahil olacak. Arkadaşlarımız eğitim süreçlerini tamamladıktan sonra firmanın kanunen yüzde 50´sini istihdam etme zorunluluğu var. Fakat burada güzel bir husus var. ESTAŞ yüzde 50 bandını baz almıyor. İstihdam edeceği en yüksek rakamı istihdam ediyor. ESTAŞ ilimizde kamu ile özel sektörün el ele vererek istihdamda sağlamasının en güzel örneklerinden birisi? açıklamasında bulundu.

/resimler/2018-9/24/2107386044534.jpg

?SİVAS LİDER?

Sivas´ta istihdam alanında çok güzel adımlar atıldığının altını çizen İl Müdürü Canpolat, ?İlimiz istihdam anlamında her geçen gün çok güzel mesafeler kat ediyor. Yeni girişimci yatırımcılar geliyor. Yakın geçmişte açılan Yasin Tekstil adlı bir fabrikamız var. Bunun dışında Febit Grup diye bir grup geliyor. 12 tane fabrikasını buraya getiriyor. Ciddi anlamda istihdama ihtiyaç var, işgücüne ihtiyaç var. Son dönemde de işgücüne dahil ettiğimiz nüfusta  özellikle genç nüfusta çok ciddi oranda bir yükselme var. Şunu da ilave olarak ifade etmek istiyorum: Bakanlığımızın belirlemiş olduğu 23 kalem istihdam hedefi var. Sivas, bu 23 kalem istihdam hedefinde kendi bölgesindeki 9 il içerisinde lider. Bu  iller arasında Şanlıurfa, Afyonkarahisar, Hatay, Trabzon gibi büyük şehirler  de var. Bu iller içerisinde Sivas bugün itibariyle birinci ve Türkiye genelinde de bu hedeflerde Konya´dan sonra ikinciyiz. Yıl sonuna kadar birinci olmayı hedefliyoruz? ifadelerini kullandı.

?ESTAŞ, KURUMSAL TECRÜBESİ OLAN BİR FİRMA?

Kayıt dışı istihdam ve iş sağlığı ve güvenliği konusunda çalışmalar yaptıklarını belirten Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Kadir Boztepe de ESTAŞ´ın bu anlamda örnek bir kuruluş olduğunu belirterek, ?ESTAŞ; 40 yıla yakın bir kurumsal tecrübesi ve bilgi birikimi olan bir firma. Biz bunlardan ziyadesiyle faydalanıyoruz. ESTAŞ; Sivas´taki diğer kurumlara ve kurumsal olmaya aday diğer firmalara örnek. Yaptıkları işin çok tehlikeli olmasına rağmen çok şükür iş kazasına maruz kalınmamış olunmasını bu konuda göstermiş oldukları hassasiyete bağlıyoruz? dedi.

/resimler/2018-9/24/2108477764545.jpg

SİVAS, II. OSB İLE KALKINACAK

Sivas´ta 4-A kapsamında çalışan 96 bin sigortalı olduğunu dile getiren İl Müdürü Boztepe, ?Biz bunu en kısa sürede 100 binin üzerine çıkararak Sivas´a katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu 100 bin hedefinin tutturulması için ESTAŞ gibi firmaların  Sivas´ta olması gerekiyor. Sayın Bakanımızın gayretleri ve Sayın Valimizin de çabalarıyla çok şükür II. Organize Sanayi Bölgesi´nin projesi hazırlandı, ihalesi yapıldı. İnşallah en kısa zamanda çalışan sayıları ve sigortalı çalışan sayılarında artış olacağını umut ediyoruz? diye konuştu.

?ESTAŞ, BU ÜLKENİN SERVETİ?

ESTAŞ´ın istikrarlı bir firma olduğunun altını çizen Vali Davut Gül ise ?ESTAŞ´ın bir hedefi var. 2023 yılında çalışan sayısını yani ailesini 2023´e çıkarmak istiyor. Bunu da her 2-3 ayda bir  İŞ-KUR´un, SGK´nın yani devletin desteği ile 150´şerli olarak yapıyor. Devlet; eğitim, sağlık, güvenlik, adalet başta olmak üzere altyapı hizmetlerini yapıyor. Devlet; hem 1. Organize´de hem II. Organize´de bir yatırımcı geldiğinde en iyi şartlarda yatırım yapabileceği ortamı sağlıyor. Bunun güvenliğini sağlıyor. Türkiye´yi de Sivas´ı da istihdam anlamında büyütecek olan özel sektör. Çok şükür ESTAŞ gibi bir kuruluşumuz var. Keşke Sivas´ta ESTAŞ gibi 10 kuruluşumuz daha olsa da Sivas daha büyüse. ESTAŞ; Sivas´ın, bu ülkenin bir serveti.  Başta ESTAŞ´ın ortakları, Genel Müdürü olmak üzere bize her konuda destek veren Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum? ifadelerini kullandı.

/resimler/2018-9/24/2109201671426.jpg

?ESTAŞ´IN DEĞERLİ YÖNETİCİLERİNİ TEBRİK EDİYORUM?

Vali Gül´ün ardından söz alan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)  Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz da ?Bu yıl içinde Sivas´ta en büyük istihdamı gerçekleştirdikleri için ESTAŞ´ın değerli yöneticilerini tebrik ediyorum. İşbaşı eğitim programı ile ESTAŞ´ta çalışacak kardeşlerime de bu dönemin hayırlı-uğurlu olmasını diliyorum. İnanıyorum ki yapacakları çalışmalarla ESTAŞ ailesini daha da büyütecekler. Bu büyüme aynı zamanda ESTAŞ´ın yeni istihdam kapısı açmasına da vesile olacaktır? dedi.

/resimler/2018-9/24/2109562765923.jpg

?İŞSİZLİĞİ EN AZA İNDİRECEĞİZ?

Türkiye İstatistik Kurumu´nun (TÜİK) geçtiğimiz hafta çalışma hayatına ilişkin istatistiki rakamları açıkladığını ifade eden Yılmaz, rakamlar üzerinden ekonomiyi değerlendirdi. Milletvekili Yılmaz, şu şekilde konuştu: ?Geçen yıldan bu Haziran´a kadar Türkiye´de artan istihdam sayısı 611 binin üzerinde. İyi haberler var. Tarımda istihdam düşüyor, düşmesi lazım. Yüzde 19,2. Gelişmiş ülkelerin hiçbirinde  böyle bir rakam olmaz. 5´i geçmemesi lazım. Bizde 19,2. İyi bir haber var. Sanayideki ve hizmet sektöründeki istihdam artıyor. 29 milyon 314 bin kişi istihdam edilmekte Türkiye´de. İstihdam oranı ise yüzde 48,4´e yükseldi. Bu dönemde tarım sektöründe 133 bin kişilik bir azalma oldu. Tarım dışı sektörlerde ise 744 bin kişi artma oldu. İstihdam edilenlerin yüzde 19,2´si tarımda çalışıyor ama tarım aynı zamanda gizli işsizlik taşır. Yani bir kişinin yapacağı işi 3 kişi yapıyorsa burada 2 kişi gizli işsiz demektir. O 2 kişiyi aldığınızda yine aynı neticeyi elde ediyorsanız o halde o kişinin emeğine yazık demektir. Yine sanayide çalışanların oranı yüzde 19,6. İnşaat sektöründe çalışanların oranı da 7,2. Hizmet sektöründe çalışanların oranı yüzde 54. Türkiye istihdamda doğru ve sağlıklı bir yapıya gidiyor. Bugün ülkemizin en öncelikli çalışması gereken yüzde 10,2 olan işsizlik oranını yüzde 5´in altına düşürmektir. Bunun için de yatırım yapılması lazım. Yatırım yapmadan işsizliği azaltmak mümkün değil. Yeni yeni fabrikalar açmadan işsizliği düşürebilmek mümkün değil. İşte II. Organize Sanayi Bölgesi başladı. Allah nasip ederse daha iyi bir noktaya geleceğiz. 2002 yılında I. OSB´de 935 çalışan vardı. Bugün  sadece ESTAŞ´ta bin kişi çalışıyor. OSB´de 8 bin kişiye yakın kişi çalışıyor. II. Organize´yi de hayata geçirdiğimizde öncelikli sorunlarımız arasında yer alan işsizliği de en aza indireceğiz. Bunun için ne yapmak lazım? Yatırım gerek. Bunun için de güven ve istikrar olması lazım.  Ülkede güven ve istikrar olmasa yatırım yapabilmek mümkün değil. Yatırımcı nerede istikrar görürse oraya yatırım yapar. Önümüzdeki dönemde daha çok çalışacağız. Bunu başarırsak ülkemizin yarını çok daha iyi olacaktır. Bu düşüncelerle ESTAŞ yöneticilerini başarılı yönetimleri nedeniyle tebrik ediyor, bu işbaşı eğitiminin hayırlara vesile olmasını diliyorum.?      

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, ESTAŞ yönetimi ve işbaşı eğitim programı kapsamında istihdam edilecek kişiler hatıra fotoğrafı çektirdi.

/resimler/2018-9/24/2121293091971.jpg 

 

 

 



  • Cuma 26.5 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 27.5 ° / 12.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26.2 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16