"Esnafımızı desteklemeye devam edeceğiz"

Gazete Şehir´de haftanın ropörtaj konuğu Sivas Esnaf Sanatkarlar ve Kefalet Kooperatifi (SESKOMB) Başkanı Yüksel Demirgil oldu. Deimrgil. 32 yıldır başkanlık görevini yürüttüğü SESKOMB´ daki hizmet serüvenini ve 2017 hedeflerini gazetemizle paylaştı.

"Esnafımızı desteklemeye devam edeceğiz"

Gazete Şehir´de haftanın ropörtaj konuğu Sivas Esnaf Sanatkarlar ve Kefalet Kooperatifi (SESKOMB) Başkanı Yüksel Demirgil oldu. Deimrgil. 32 yıldır başkanlık görevini yürüttüğü SESKOMB´ daki hizmet serüvenini ve 2017 hedeflerini gazetemizle paylaştı.

2016 yılında Sivas esnaf ve sanatkârına büyük katkı sağlayan Sivas Esnaf Sanatkârlar Kredi ve

Kefalet Kooperatifi (SESKOMB), 2017 yılında da esnafın yanında olmaya devam ediyor. Göreve

geldiği 1985 Yılından bu güne kadar Sivas esnafının ve kentin gelişip kalkınması için önemli çalışmalara imza atan SESKOMB Başkanı Yüksel Demirgil, 32 yıllık hizmet serüvenini gazetemizle paylaştı. Sivas esnafına bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada gereken katkıyı sağlamak için gece gündüz demeden çalıştıklarını belirten Demirgil, 2016 yılı verileri ve 2017 hedeflerini de anlattı. Demirgil, ?2016 yılında toplumun temel direklerinden olan vatan ve millet sevgisiyle dolu esnaf ve sanatkârlarımızı ekonomik şartlarda düşük faizli kredilerle destekledik. Bu yılda esnaf ve sanatkârımızın yanında olacağız? dedi. SESKOMB´un imkânlarından faydalanmak için gerekli olan koşullar hakkında da bilgi veren Demirgil; ?Kredi şartlarımız vergi mükellefi olmak, esnaf ve sanatkâr olmak, işyeri faal olmak ve herhangi bir meslek odasına kayıtlı olmaktır. Bankaların kullandırdığı kredilerin faizlerin çok yüksek olması, kooperatifin sağladığı düşük faizli kredilerin piyasa koşullarına oranla çok avantajlı olması nedeniyle ilçelerdeki esnaf ve sanatkarlarında bu kredilerden yararlanmalarını sağlamak için Sivas Bölge Birliğini kurduk. Bu sayede Sivas merkezde bulunan esnafların yanı sıra ilçelerdeki esnaf ve sanatkarlarımızıda düşük faizli kredilerle yeni iş kurma, mevcut işlerini büyütme ve geliştirme imkanınna kavuşturduk" ifadelerini kullandı.

BU BİR HİZMET YARIŞI

1965 yılından itibaren çıkmış olduğu hizmet yarışında hiç yılmadan, usanmadan yoluna devam eden Başkan Yüksel Demirgil, bundan sonraki dönemlerde de Sivas´a hizmet noktasında her zaman üzerine düşen görevi üstlenmiştir, üstlenmeye de devam edecektir.

O BİR SİVAS SEVDALISI;

Bir Sivas sevdalısı olan Başkan Yüksel Demirgil, Sivas için çok önemli olan bir çok projede görev almış, bunun yanısıra esnaf ve sanatkarların sorunlarının çözümü noktasında her zaman hükümetle, bakanlarla, milletvekilleri ile, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerle diyalog içerisinde olan Başkan Yüksel Demirgil, konu Sivas olduğunda her zaman elini taşın altına koymayı bilmiştir.

SİVAS ESNAF KREDİ VE KEFALET KOOPERATİFİ;

SİVAS EKONOMİSİNİN BEL KEMİĞİ, ESNAFIN KARA GÜN DOSTU.

Sivas Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi´nin her kademesinde görev yaparak 1985 yılından itibaren başkanlık görevini yürüten Yüksel Demirgil, bankaların kullandırdığı kredilerin faizlerinin çok yüksek olması, kooperatifin sağladığı düşük faizli kredilerin piyasa koşullarına oranla çok avantajlı olması nedeniyle ilçelerdeki esnaf ve sanatkarların da bu kredilerden yararlanmalarını sağlamak için Sivas Bölge Birliğini kurmuş ve Sivas merkezde bulunan esnafların yanısıra ilçelerdeki esnaf ve sanatkarlar da düşük faizli kredilerle yeni iş kurma, mevcut işlerini büyütme ve geliştirme imkanına kavuşturmuştur. Kooperatifin sağladığı düşük faizli kredilerden yararlanan esnaf ve sanatkarın sayısını artırmak için tüm imkanları seferber eden Başkan Demirgil, sağlanan kredi miktarları bakımından Sivas ekonomisine büyük oranda katkı sağlamış, Sivas Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi ve Sivas Bölge Birliği Sivas esnaf ve sanatkarının adeta kara gün dostu olmuştur.

SOSYAL PROJELERDE ÜZERİNE DÜŞEN

GÖREVİ YERİNE GETİRMİŞTİR.

Sivas´ın sorunlarının çözümü noktasında siyasi partilerle, sivil toplum kuruluşları ve odalarla her zaman diyalog içerisinde olan Başkan Yüksel Demirgil, sosyal projelerde de kooperatif ve bölge birliği olarak üzerine düşen görevleri her daim yerine getirmiştir.

HER ZAMAN YENİLİKLERE AÇIK OLMUŞTUR.

Sivas Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi´nin Sivas esnaf ve sanatkarına daha iyi imkanlarda hizmet vermesi için her türlü imkanı seferber eden Yüksel Demirgil, kooperatif personelinin eğitimleri, bölge birliği kapsamında ilçe personellerinin eğitimleri, kooperatiflerin bilgisayar ve diğer tüm donanımlarının son teknoloji ile yenilenmesi ve donatılması, kooperatiflerin bina sıkıntılarının giderilmesi, ilçe kooperatiflerinden gelen kredi taleplerinin yerine getirilmesi ve diğer tüm konularda mesai gözetmeksizin çalışmıştır.

SİVAS ESNAF KREDİ VE KEFALET KOOPERATİFİ

1. SINIF KOOPERATİFLER SIRALAMASINDA YER ALDI

Sivas Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi hem sağladığı düşük faizli kredilerle hem de plasman miktarı ile her zaman Türkiye genelinde faaliyet gösteren kooperatifler arasında ilk sıralarda yer aldı. Başkan Yüksel Demirgil´in önderliğinde hep çıtasını yüksen tutan kooperatif BASEL kriterlerine göre 1-7 sıralamasında şuanda 1.sınıf kooperatif olarak faaliyetlerini yürütmektedir. 1.sınıf kooperatiflerde esnaf ve sanatkara en yüksek verilen kredi miktarı ise 150 bin TL´dir. Yani Sivas Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Sivas esnaf ve sanatkarına 150 bin TL´ye kadar kredi kullandırabiliyor. 2016 yılı sonu itibariyle Sivas´ta kullandırılan kredi miktarı 119 milyon 900 bin TL´yi bulmuştur. Bu rakam da gösteriyor ki Sivas esnaf ve sanatkarı sıcak para ihtiyacını ve nakit para ihtiyacını kooperatiften aldığı krediler ile gideriyor. Başkan Yüksel Demirgil ve ekibinin 2017 yılı hedefleri ise 140 milyon TL kredi kullandırmak. 2016 yılı itibariyle Sivas´ta kooperatif ortak sayısı 4 bin 70 kişiye ulaşırken, kredi kullanan ortak sayısı ise bin 602´ye çıkmıştır.

KREDİ ŞARTLARI

Vergi mükellefi olan, esnaf ve sanatkar olan, işyeri faal olan, ticaret siciline kayıtlı olan, herhangi bir meslek odasına kayıtlı olan tüm esnaf ve sanatkarlar kooperatifin sağlamış olduğu düşük faizli kredilerden yararlanabiliyor.

FAİZ ORANLARI;

Kooperatif kredilerinde vadeler 1 ve 4 yıl aralıklı olarak verilmekte, ayrıca taksit aralıkları da 3´er ay ödemeli olarak sağlanmakta, bu kredilerde hazine kredilerin yüzde 50´sini karşılamakta, 1 yıllık vadeli kredilerde yıllık faiz oranı yüzde 4, bir yılı aşan vadeli kredilerde yıllık faiz oranı yüzde 5 olarak uygulanmakta. Vadelerin uzun olması  esnaf ve sanatkarlar için de ödeme açısından büyük bir kolaylık sağlanmış oluyor.

BİRÇOK ALANDA FAİZSİZ KREDİ DESTEĞİ SAĞLANIYOR

Kooperatif aracılığıyla desteklenen krediler kapsamında kaybolmaya yüz tutmuş meslekleri yaşatmak ve ayakta tutmak için de hükümet destekli krediler veriliyor. Bu kapsamda el dokuma, bakır işletmeciliği, çini  çömlek yapımı, oyacılık, oltu taşı, çarıkçılık, yemenici, semercilik, yazmacılık, bastonculuk, kaşıkçılık ve keçecilik gibi bir çok meslek grubuna kredi verilebiliyor. Bu kapsamda hükümet destekli 30 bin TL´lik faizsiz kredilerde şartlar esnaf ve sanatkar olacak, işyeri faal olacak. Bu kredilerde vade ise 1.5 yıl olarak düzenlenmektedir. Ayrıca KOSGEB kanalı ile faizsiz 50 bin TL 1 yıl ödemesiz 3 yıl vadeli krediler kapsamında Türkiye genelinde yaklaşık 15 bin kişi kredi kullanmıştır.

SİVAS BÖLGE BİRLİĞİ ÇITAYI YÜKSELTİYOR

Sivas Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi´nde olduğu gibi Başkan Yüksel Demirgil önderliğinde Sivas Bölge Birliği´de çıtayı her geçen gün yükseltiyor. 2016 yılında Bölge Birliği olarak ilçelerde bulunan esnaf ve sanatkarlara kullandırılan kredi miktarı 215 milyon TL´ye yükselmiştir. Bu da miktar olarak bakıldığında Sivas Bölge Birliğinin sağladığı düşük faizli kredilerle Sivas ekonomisine ne derece katkı sağladığının bir göstergesidir. Bölge birliğinde ortak sayısı yaklaşık 8 bini bulurken, bu esnaflardan kredi kullanan sayısı ise 3 bin 178 kişi olmuştur. Bölge Birliğinin 2017 yılındaki hedefi 250 milyon TL kredi plasmanına ulaşmak.

TESKOMB BÜYÜK BİR TEŞKİLATTIR

Sivas Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Sivas Bölge Birliği Başkanlıklarının yanısıra TESKOMB yönetim kurulu üyeliği görevini de layıkıyla devam ettiren Yüksel Demirgil, TESKOMB bünyesinde alınan kararların yanısıra Sivas´a sağlanan kredilerde de desteğini hiç bir zaman esirgememiştir. 32 bölge ve 1030 kooperatifi bünyesinde bulunduran TESKOMB yaklaşık 1.5 milyon üyeye kredi imkanı sağlamış, 2016 yılında esnafa dağıtılan kredi miktarı 21 milyar lirayı bulmuştur.

KREDİ KARTI İLE ÖDEME KOLAYLIĞI

Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi´ne borcu bulunan esnaf ve sanatkara kooperatif tarafından her türlü kolaylık sağlanıyor. Bu kapsamda Sivas Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi´nce borcunu kredi kartı ile ödemek isteyen esnaf ve sanatkarlara yardımcı olmak amacıyla post cihazı konmuş ve böylece esnaf ve sanatkarlara ödeme açısından da büyük bir kolaylık sağlanmıştır.

DEMİRGİL; ?KAPIMIZ HERKESE SONUNA KADAR AÇIKTIR?

Sivas Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Sivas Bölge Birliği Başkanı ve TESKOMB yönetim kurulu üyesi Yüksel Demirgil, ?kooperatifimizin ve bölge birliğimizin sağladığı düşük faizli krediler bankalara oranla çok avantajlı, düşük faizli kredilerden yararlanmak isteyen esnaf ve sanatkarlarımızı kooperatifimize bekliyoruz, esnaf ve sanatkarlarımıza kooperatifimizin kapısı sonuna kadar açıktır? dedi.

 Yüksel Demirgil´in özgeçmişi;

1946 Sivas doğumlu olan Yüksel Demirgil, ilk, orta, lise eğitimine Sivas´ta tamamladıktan sonra Ankara Ticari İlimler Akademisi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. 1965 yılında Sivas Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifinde memur olarak göreve başladı. 1975 yılına kadar memur olarak görevine devam eden Demirgil 1975 yılından itibaren kooperatifte göstermiş olduğu gayretli çalışmaları sonrasında müdürlük görevine yükseldi. Yaklaşık 10 yıl kadar kooperatif müdürlüğünü yürüten Demirgil, 1985 yılında Sivas Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi başkanlığına seçildi. Demirgil şuan halen başkanlık görevini halen devam ettirmektedir. 1999 yılında Sivas´ta Sivas Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Bölge Birliği´ni kurarak faaliyetlerine başlayan Demirgil, 1999 yılından itibaren Sivas Bölge Birliği başkanlığı görevini de devam ettirmekte.

Türkiye Esnaf Sanatkarları Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği´ne bağlı 32 Bölge Birliği ve 1030 kooperatif ile 1.5 milyon kooperatif ortaklığını temsil eden bir kuruluş olan TESKOMB´a 2000 yılında seçilen Başkan Demirgil,  TESKOMB´da yönetim kurulu üyeliği, Murahhas üyelik ve genel başkan vekilliği görevlerinde bulundu, şuan TESKOMB yönetim kurulu üyeliği devam eden Başkan Demirgil, Türkiye genelinde 21 kooperatif başkanının yer aldığı yönetim kurulu üyeliğini sürdürmektedir.

Sayın Valimiz Davut Gül´ün başkanı bulunduğu ve 1987 yılında kurulan Sivas Hizmet Vakfı´nda 30 yıldır yönetim kurulu üyeliğini sürdüren Başkan Demirgil, o dönemde Türkiye genelinde örnek teşkil eden ve Sivas ekonomisine önemli oranda katkı sağlayan Sivas Demir-Çelik Fabrikasının 1998 yılında o dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz zamanında Sivas´a alınmasında aktif görev aldı ve 6 yıl fabrikanın yönetim kurulu üyeliğinde bulundu. Sivas´ın yıldızı Sivasspor´un 1995-2000 yılları arasında yönetim kurulu üyeliği, transfer komitesi başkanlığı ve yönetim kurulu başkan vekilliği görevlerinde bulunan Demirgil, SİDAŞ (Dokuma Fabrikası) Anonim Şirketi´nde yönetim kurulu üyeliği hizmetini de yürüttü. Ata Sanayi Sitesi´nin yapım aşaması ve projelerinde de yer alan Demirgil, bin 744 üyesi bulunan Yenişehir konutlarının yapımında ve aynı zamanda yine Yenişehir içerisinde yapılan 100 konutluk Esnaf Yapı Kooperatifi Başkanlığının yanısıra Yenişehir Yapı Kooperatifi Bölge Birliğinde başkan yardımcılığı görevlerini de yürüttü. Terziler Sitesi uhdesinde bulunan kooperatifin alınmasında katkı sağlayan Demirgil, bu kooperatif üyelerine Sivas Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi aracılığıyla sağladığı kredi desteği ile sitenin bitirilmesine yardımcı oldu. Kunduracılar Sitesinin ihale aşamasını takip ederek ihaleye alınmasını sağlayan Demirgil, ayrıca sitenin bitirilmesinde de üyelere kredi desteği sağladı.

Sivas Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı döneminde esnaf ve sanatkarlara düşük faizli kredilerden yararlandırarak yeni iş yeri açan, mevcut işyerini ya da işlerini büyütmek isteyen esnaf ve sanatkarlara her zaman destek veren Başkan Demirgil, Sivas Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Bölge Birliği ile de ilçelerdeki esnafları da unutmayarak onlara da kredi konusunda desteklerini sürdürdü.

Aynı zamanda TESKOMB yönetim kurulu üyesi olan Başkan Demirgil, Sivas merkez ve ilçelerdeki esnafların kredi ihtiyaçlarının karşılanması noktasında her zaman önemli bir görev üstlenmiştir. 



  • Perşembe 27.3 ° / 13.8 ° false
  • Cuma 26.5 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 27.5 ° / 12.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16