Esnaf, devletle rekabet edemez

Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB) tarafından Başkanlar Kurulu İstişare Toplantısı yapıldı.

GÜNDEM 2.12.2019 21:03:00 1391 0
Esnaf, devletle  rekabet edemez

Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB) tarafından Başkanlar Kurulu İstişare Toplantısı yapıldı.

SESOB toplantı salonunda yapılan programa merkez ve ilçelerde bulunan oda başkanları katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Başkanlar Kurulu İstişare Toplantısı’nın açılış konuşmasını yapan SESOB Başkanı Beşir Köksal, esnaf ve sanatkarların ekonomik ve toplumsal hayatta vazgeçilmez öneme sahip olduğunu ifade etti.

Piyasada yaşanan talep daralması nedeniyle  bazı sorunlar ortaya çıktığını söyleyen Köksal, vergisini ödeyen, istihdam sağlayan esnafın giderlerini karşılamakta zorlandığına dikkat çekti.

Esnaf teşkilatı olarak bir aile olduklarının altını çizen Köksal, oda başkanları ve esnafın sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini dile getirdi.

Başkanlar Kurulu toplantısı sayesinde bir araya gelerek sorunları tartıştıklarını kaydeden Köksal, esnaf ve sanatkarları ilgilendiren sorunlar hakkında da bilgi verdi.

“ESNAF DEVLETLE REKABET EDEMEZ”

Başkan Köksal, “Esnaf ve sanatkarlarımız daha fazla çalışmasına rağmen 9 bin primden emekli olmaktadır. 4B’li sigortalılarının prim ödeme gün sayısının 4A’lı sigortalılarla eşitlenmesi gerekmektedir. Kamu kurum ve kuruluşları esnafın işini yapmamalıdır. Esnaf devletle rekabet edemez. Esnaf ve sanatkarlarımız KOSGEB desteklerinden daha fazla faydalanmalıdır. Kooperatifler aracılığı esnaflarımız daha fazla desteklenmeli, kredi çeşitliliği artırılmalıdır” dedi.  

Esnaf teşkilatı olarak yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Köksal, esnafın yasal ve yerel sorunlarına da değinerek, çözümü konusunda   girişimlerde bulunduklarını sözlerine ekledi.

Başkan Köksal, hükümet tarafından esnaflara yapılan yapılandırmalar, mesleki yeterlilik belgeleri, yerli üretim logosu, plastik poşetlerin ücretlendirilmesine yönelik usul ve esaslar, sicil yönetmeliği, 7143 sayılı kanunda süre uzatımı, esnaf kredi faiz indirimi hakkında da bilgiler verdi.

Açılış konuşması sonrasında SESOB tarafından yapılan faaliyetler hakkında bilgi verildi.

Dilek ve temenniler bölümünde oda başkanlarının görüşlerine yer verildi. /Sultan Şehir/

 

Anahtar Kelimeler: Esnaf devletle rekabet edemez
Yorumlar (0)

Ortak kullanım için protokol imzalandı

(VİDEOLU HABER) Kaynaklarımızı verimli kullanıyoruz

STSO’dan Kardeş Ülke Azerbaycan’a Ekonomik ve Ticari Güç Birliği Ziyareti

( VİDEOLU HABER) SİVAS BELEDİYESİ’NDEN AMATÖR SPORA 4 MİLYON TL DESTEK…

Sivas Ticaret Borsası ile KOSGEB Sivas İl Müdürlüğü İş Birliğiyle Bilgilendirme Toplantısı

KERKÜK’TE TÜRKMENLER ZAFER İSTİYOR

SOYLU'YA SEVGİ SELİ

(VİDEOLU HABER) Selçuklu'dan Günümüze Eğitim Şehri Sivas

16. Sivas Tanıtım Günleri, Yoğun İlgi Gördü

( VİDEOLU HABER) BİRLİK CADDESİ'NDE BÜYÜK TEHLİKE…

Sivas Ticaret Borsası’ndan İl Emniyet Müdürü Alaağaçlı’ya Hayırlı Olsun Ziyareti

SİVAS BELEDİYESİ ÖNCÜLÜĞÜNDE 50 ÇOCUK İŞİTME CİHAZINA KAVUŞTU…

  • Salı 14.9 ° / 2.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 16.2 ° / 5.4 ° Güneşli
  • Perşembe 15.8 ° / 5.3 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 8 7 0 1 17 22
2.TRABZONSPOR A.Ş. 8 5 1 2 7 17
3.GÖZTEPE A.Ş. 8 4 0 4 9 16
4.FENERBAHÇE A.Ş. 8 4 0 4 7 16
5.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 8 4 2 2 0 14
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 7 4 2 1 3 13
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 8 3 1 4 2 13
8.TÜMOSAN KONYASPOR 7 3 2 2 4 11
9.CORENDON ALANYASPOR 8 2 2 4 1 10
10.HESAP.COM ANTALYASPOR 8 3 4 1 -4 10
11.KASIMPAŞA A.Ş. 8 2 3 3 -1 9
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 7 2 3 2 -2 8
13.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 7 1 3 3 -1 6
14.GENÇLERBİRLİĞİ 8 1 5 2 -5 5
15.KOCAELİSPOR 8 1 5 2 -7 5
16.İKAS EYÜPSPOR 8 1 5 2 -7 5
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 8 0 3 5 -12 5
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 8 1 7 0 -11 3