Ergün,"TÜDEMSAŞ ve demiryollarını yaşatmak zorundayız"

Ergün,

Türk-İş ve Demiryolu İş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay," TÜDEMSAŞ´ın demiryollarına ve Türkiye´ye ihtiyacı var. Türkiye´nin de TÜDEMSAŞ´a ihtiyacı var. Bu nedenle TÜDEMSAŞ´ı ve demiryollarını yaşatmak durumundayız. Hızlı Tren Sivas´a geldiği zaman

Ergün,"TÜDEMSAŞ ve demiryollarını yaşatmak zorundayız"

Türk-İş ve Demiryolu İş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay," TÜDEMSAŞ´ın demiryollarına ve Türkiye´ye ihtiyacı var. Türkiye´nin de TÜDEMSAŞ´a ihtiyacı var. Bu nedenle TÜDEMSAŞ´ı  ve demiryollarını yaşatmak durumundayız. Hızlı Tren Sivas´a geldiği zaman Sivas´ın ve TÜDEMSAŞ´ın  çehresi değişecektir. İşçinin alın teri kurumadan hakkını vermek gerekir. Ancak, işçide yaptığı işinde alnını terletecek."dedi.

Türk-İş ve Demiryolu İş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay ve Genel Mali Sekreter Zeki Karakurt, TÜDEMSAŞ Genel Müdürlüğünü ziyaret ederek,TÜDEMSAŞ  Genel Müdürü Yıldıray Koçarslan´dan şirket faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Genel Müdürü Koçarslan makamda yaptığı konuşmada, Türk-İş ve Demiryolu iş sendikasının şirketimizin yakalamış olduğu  ivmede ve gelişiminde bize her zaman destekleri olmuştur. Bizler burada çalışma ortamı ve yaşam kalitesini Avrupa Standartlarına getirdik. Ar-Ge Biriminde yoğun bir gayretle çalışıyoruz. Yük Vagonu sektöründe belgelendirme çalışmalarımızı tamamladık. Kaynak alanında personelimize sürekli Uluslararası kaynak sertifikalandırma eğitimleri veriyoruz. Bu kapsamda Şirtketimize ciddi anlamda sınıf atlattık.?dedi.

Genel Başkanı Ergün ATALAY,? Ülkemizin  ve Sivas´ımızın en önemli sanayi kuruluşlarından olan TÜDEMSAŞ  Demiryollarına ve özellikle Sivas´a yaptığı katkılara devam ediyor. Bu devasa kuruluşumuzda Sayın Genel Müdürümüzle, çalışma arkadaşlarıyla ve işçi arkadaşlarımızla beraber bu katkılarının devam etmesini temenni ediyorum. Yolunuz açık olsun. Allah kolaylık versin.? Dedi.

"TÜDEMSAŞ SÜREKLİ ÇITAYI

 YUKARIDA TUTUYOR"

TÜDEMSAŞ  Sivas için ve Türkiye için önemli kurumlardan biri olduğunu ve bu vilayette her iki kişiden birinin bu fabrikayla bağının bulunduğunu söyleyen  Atalay,?Bugün Sivas için ve benim için önemli olan demiryollarının en önemli kuruluşlarından biri olan TÜDEMSAŞ Genel Müdürlüğündeyiz. Sayın Genel Müdürümüzü ziyaret ediyoruz. Yanımda demiryollarının mali sekreteri hemşeriniz olan Zeki Bey´le beraber Sivas şube yönetimimizde bulunmaktadır. Cumhuriyet Üniversitesi´ndeki bir söyleşi için buraya geldik. Dün akşam da Soma´daydık. Değerli arkadaşlar TÜDEMSAŞ Sivas için ve Türkiye için önemli kurumlardan biridir ve bu vilayette her iki kişiden birinin bu fabrikayla bağı var. Bu fabrikaya 40 senedir değişik görevlerle geldim. Şuan da Türk-İş Başkanı olarak geldim. Her geldiğimde çıtanın biraz daha yükseldiğini görüyorum. Sayın Genel Müdürümüz ve daha önceki Genel Müdürler, mühendislerimiz işçilerimiz muhakkak ki önemli katkılar verdiler ve bu fabrikayı yaşattılar. Sayın Genel Müdürümüz de çıtayı daha da yükseltip çalışma arkadaşlarıyla birlikte bu devasa kurumumuzu yaşatmaya devam ediyorlar. Bu kurumun demiryollarına ve Türkiye´ye ihtiyacı var. Türkiye´nin de bu kuruma ihtiyacı var. Çünkü bu bölgede sanayi kuruluşlarının sayısı çok az ve burası en önemli kuruluşların başında geliyor. Zaman zaman medyadan takip ediyoruz ? istasyon şuraya gitsin fabrika buraya gitsin? gibi. Ama dünyanın her yerinde istasyonlar şehrin merkezinde yer alır. Sivas istasyonunun da şehrin merkezinde kalmaya devam etmesi gerekmektedir. Ben sayın bakanımızın da bunun aksini düşündüğünü düşünmüyorum. Burası da modernleşmiş çevre düzenlemesi yapılmış çevreye de zarar vermeyen bir fabrikadır ve bulunduğu yerde işçisiyle memuruyla çalışmalarına devam etmesi gerekiyor. Demiryollarımız buraya çok önem veriyor. Sayın Bakanımız ve bölge milletvekillerimiz buraya çok önem veriyorlar. Ben de Türk-İş Başkanı olarak buraya çok önem veriyorum. Çünkü demiryolu sendikamızın en yoğun olduğu bölgelerden bir tanesi burasıdır. TÜDEMSAŞ´ı ve demiryollarını yaşatmak durumundayız. Eskiden ülkeyi yönetenler demiryollarını görmezden geliyorlardı. Şimdi ise billboardlarda hızlı trenleri görüyorsunuz. 2018´de inşallah hızlı trenin buraya geldiği gün burada olup o heyecana ortak olmak istiyorum. Öyle zannediyorum ki hızlı tren buraya geldiği zaman Sivas´ın çehresi veTÜDEMSAŞ´ın konumu daha değişecektir.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün ATALAY ve beraberindeki heyet Kaynak Eğitim Merkezi, Arge ve TÜDEMSAŞ Müzesinin ardından Sivas Demirspor kulübünü ziyaret etti. Atalay geleceğin sporcularıyla sohbet etti.Sporculara başarılar diledi.

Demiryolu sektörü ile TÜDEMSAŞ´IN geçmişten  günümüzedeğişimi hakkında açıklamada bulunan Türk-İş Genel Başkanı Ergün ATALAY ,? eski dönemin zor şartlarında makine parkının sıfır olduğu dönemlerde bu fabrikaları kurdular. Tekel fabrikalarını kurdular ve bu fabrikalar her alanda ülkemize katkı sağladı. Spor, sanat, kültür, sinema gibi birçok alanda katkı sundular ve hala ülkemize hizmet etmeye devam ediyorlar. İşçisinden memurundan Genel Müdürüne kadar ahirete göçmüş olanlara Allah´tan rahmet dilerim. Ben buraya 1978 senesinden beri geliyorum ve her geldiğimde daha güzel görüyorum. Bu fabrikalar yaşadığı müddetçe Sivas yaşar demiryolları yaşar. O yüzden siyasetçisinden bürokratına kadar işçisinden sendikacısına kadar bu fabrikaları nasıl yaşatırız ve nasıl kaliteli üretim yaparız hadiste de geçtiği gibi ?İşçinin alın teri kurumadan hakkını verinize ama işçide alnını terletecek. Biz Türk-İş ve Demir yol-İş olarak geldiğimizden beri hep o doğrultuda düşünen insanlarız. Hayat bir yerde başlıyor ve bir yerde bitiyor bu arayı iyi doldurmak ve insanlara faydalı olmak lazım. Bugün 8 tane daha şehit haberi aldık. Hepsine Allah rahmet eylesin inşallah bir an önce ülkemiz bu terör belasından kurtulur ve bu sanayi kuruluşlarımız kitle örgütlerimiz daha randımanlı çalışmaya devam eder. Hepinize Teşekkür ediyorum.?dedi.

TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Yıldıray Koçarslan Türk-İş ve Demiryolu iş sendikası Genel Başkanı Ergün ATALAY ve Genel Mali Sekreteri Zeki Karakurt´a TÜDEMSAŞ´A katkıları ve ziyaretleri anısına plaket takdim etti.

Ziyarette Demiryol ?iş Sendikası Sivas Şube Başkanı Murat Kütükte hazır bulundu.

 

 



  • Cuma 11.7 ° / 6.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17.3 ° / 6.3 ° Güneşli
  • Pazar 20.2 ° / 7.5 ° false

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13