Erdoğan´dan uyarı: Babamın oğlu olsa kapıdan geri koyun

Erdoğan´dan uyarı: Babamın oğlu olsa kapıdan geri koyun

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı´nda konuştu.

Erdoğan´dan uyarı: Babamın oğlu olsa kapıdan geri koyun

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı´nda konuştu.

Erdoğan´ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

? AK Parti TBMM Grup Toplantısı´nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ?Geçtiğimiz Çarşamba günü Rusya´nın Soçi kentinde çok önemli bir zirve gerçekleştirdik.

? Türkiye Rusya ve İran liderleri arasındaki görüşmede kritik kararlar aldık. Astana görüşmelerinin sahada hayata geçirilmesi konusunda üç ülkenin mutabık olması çok önemli.

?TRUMP İLE ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE TEKRAR GÖRÜŞECEĞİZ?

? Uzun zamandır ilk defa ABD Türkye ilişkilerinden ortak frekans yakaladığımız bir görüşme oldu. Bu görüşmede YPG´den FETÖ´ye pekçok konuyu enine boyuna görüştük. Bu görüşmenin devamını önümüzdeki günlerde tekrar yapacağız.

KILIÇDAROĞLU´NUN İDDİALARI

Ana muhalefet lideri Kılıçdaroğlu´nun iddialarıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ?Geçmişte defalarca iddia ettiği yalan olduğu defalarca ispatlanmış konuları ısıtıp ısıtıp yeniden gündeme getirecektir. Değerli kardeşlerim biliyorsunuz müflis tüccar eski tüccarları karıştırırmış. Bu da aynı şekilde kendine bir yerlerden bir şeyler gönderiliyor, onlarla uğraşıyor. Belgesi var mı? Yok! Meselenin dünürlere kadar götürülmesi zaten saçmalığın dik alası. Müfterilere meydanı bırakmamak gerektiğini biliyorum? ifadelerini kullandı.

?BENİ RAHATSIZ EDEN BİR HUSUSU PAYLAŞMAK İSTİYORUM??

Yoğun ve verimli bir haftayı geride bıraktığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ?Değerli arkadaşlar bugün sizlerle eskiden beri yaşanan ancak son zamanlarda daha sık kulağıma gelen, beni de rahatsız eden bir hususu paylaşmak istiyorum. Bürokrasi başta olmak üzere pek çok yerde nerede tembellik yapan biri varsa hemen şu tarz ifadelerle işin için sığınmaya çalışıyor: Cumhurbaşkanımız böyle istiyor veya Külliye böyle istiyor. Bu yöntemin her konuda kullanıldığı anlaşılıyor. Ekranları başında izleyen tüm milletime de sesleniyorum. Ben birine bir şey söyleyeceksem kimseyi aracı kılmaya ihtiyacım yok, bunu bizzat kendim yaparım.Bırakınız Türkiye´yi dünyada bu konuda açık yürekli kararlı liderleri az görürsünüz. Bu kadar net. Kafasında 40 tilki dolaştırıp kuyruklarını birbirine değdirmeyen riyakarlardan olmadık olmayacağız. Bu da böyle biline? dedi.

?BABAMIN OĞLU OLSA KAPIDAN GERİ KOYSUN?

Biz yeri geldiğinde yedi düvele meydan okuduk, çekinmedik. Şimdi birilerinin çıkıp bu tarz ifadelerle milletimizle aramıza girmesine izin veremeyiz. Beyefendi böyle istiyor sözü adeta Bürokratik Oligarşi´nin yeni şifresi olmuştur. Biz milletimize hizmet için gece gündüz demeden azimle çalışıyoruz, herkesten de bu şekilde hizmet ortaya koymasını bekliyoruz. Her yeri tıkayıp sonra suçu bizim üzerimize atacaklar, yok öyle. İşini yapan herkesin daima en büyük destekçisi olmuşumdur. Tüm konularda muhataplarıma kararımı ifade etmişimdir. Herkesin yüzüne duymak istediklerini söyleyip arkasından başka konuşmak tarzım değildirr. Bunu birlikte çalıştığımız herkes bilir. Şahsım üzerinden yeni bir bürokratik oligarşi asla kabul edeceğim bir durum değildir. Şahsımın adı kullanarak kurallar dışında bir iş yapılmasına rıza gösteremem. Hiçbir bakanlıkta kurumda şahsımın adı kullanarak herhangi bir sürecin tıkanmasına rıza gösteremem. Bu benim en yakınımda olsa bizzat ben bakanımı aramıyorsam babamın oğlu olsa kapıdan geri koysun. Eğer benden bir telefon almıyorsanız, teyit etmiyorsam bu insanları hemen gönderin. Ne demek adımı kullanmak. Onlar kolaycılıktır. Bunu yapanlar sahtekardır.

?OLSA OLSA LAWRANCE´LAR OLUR?

Yaşadığımız dönem topyekün ortak vicdan ve tüm müştereklerimize sıkı sıkıya sarılmamız gerekiyor. Milletimizi ister köken ister mezhep farklılıklarını bahane ederek bölmeye çalışan kim olursa olsun bu ülkenin düşmanıdır. Bizim terör örgütlerine mücadelemizi Kürt kardeşlerimize gibi gösteren kişi olsa olsa Lawerance´lar olur. PKK´nın YPG PYD´nin Kürt kardeşlerimize zerre kadar faydası dokunmuş mu? Son günlerde gündeme getirilmeye çalışılan Alevi kardeşlerimize yapılan provokasyonlarda Lawrance´lardır.

İSLAM DÜNYASINA ÇAĞRI

Suriye´de DEAŞ´ın ve rejimin yol açtığı felaket bir milyon Müslümanın canına mal oldu. Buradan tüm İslam alemine sesleniyorum; DEAŞ saflarında çalışan bu katil guruhuna karşı hep birlikte mücadele etmeliyiz. Aynı şekilde PKK PYD YPG´li katillere de ortak bir mücadele yürütmeliyiz. Önemli olan bizim kendi içimizde temin edeceğimiz güçlü dayanışma ile kimseye fırsat vermememizdir.

?ANA HIYANET PARTİSİ OLMA YOLUNDA İLERLİYOR?

Ana muhalefet partisinin başındaki zat işi müptezelliğe vuruyor. Çünkü genel başkanlık görevine geldiğinden bu yana yaptığı iş çamur at izi kalsın? Hani şahsımla ilgili meseleleri bir kenara bıraktım. Ülkemize saldırıan herkesle aynı safta yer alması gerçekten üzüntü vericidir. Rabia işaretini terör örgütünün simgesi sanacak kadar beyni sulanmış. AB ile anlaşmazlık yaşarız onların ağzıyla konuşur. Herhangi bir ülke ile sorun yaşarız bu şahsı o tarafın borozanlığını yaparken görürüz. Atatürk´ü sıkça andığımız için onun için de karşıt bir açıklama yapmasını bekler hale geldik. Bu zat ile malesef ana muhalefet partisi olmaktan çıktı ve ana hıyanet partisi olma yolunda ilerliyor.

?CHP´NİN ESKİ GENEL BAŞKANI İLE POLEMİKLERİMİZİN BİR SEVİYESİ VARDI?

CHP´nin eski genel başkanı ile tartışırdık, o bize kızardı vs ama polemiklerimizin bir seviyesi vardı. Bugün ortada seviye kalmadı. Cevap vermesek terbiyesizliklerini siyaset sanıyorlar. Açıkcası ne yapacağımızı bizde şaşırdık. Bu konuda da milletimizi hakem tayin ediyoruz. Biz yaptıklarımızı yapacaklarımızı anlatacak sandıkta destek isteyeceğiz. Ana muhalefette çıkacak heybesinde ne kadar yalan dolan varsa onları ortaya dökecek.



  • Perşembe 27.3 ° / 13.8 ° false
  • Cuma 26.5 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 27.5 ° / 12.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16