“En Çok Kim Hayır Yapıyorsa Bilin Ki En Zengin De Odur”

“En Çok Kim Hayır Yapıyorsa Bilin Ki En Zengin De Odur”

İş Adamı Mustafa Sarılar tarafından Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesinde inşa ettirilen Ethem Sarılar Cami, ibadete açıldı. Caminin açılış törenine Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da katıldı

“En Çok Kim Hayır Yapıyorsa Bilin Ki En Zengin De Odur”

İş Adamı Mustafa Sarılar tarafından Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesinde inşa ettirilen Ethem Sarılar Cami, ibadete açıldı. Caminin açılış törenine Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da katıldı

Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesinde İş Adamı Mustafa Sarılar tarafından yaptırılan Ethem Sarılar Cami’nin açılış töreninde konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Ben hayır yapıp da işi kötüye gideni görmedim. Hayır, kendi servetimizin bereketlenmesine yol açar. Hayır, yaparsanız kendi servetinizin arınmasına yol açar. Dolayısıyla da hayır yapılınca mal azalmaz, mal artar. Tecrübe ile sabittir. En çok kim hayır yapıyorsa bilin ki en zengin de odur.”

İş Adamı Mustafa Sarılar tarafından Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesinde inşa ettirilen Ethem Sarılar Cami, ibadete açıldı. Caminin açılış törenine Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da katıldı. Törene, iş adamı Mustafa Sarılar’ın babası Ethem Sarılar, hastanede tedavi gördüğü için katılamadı.

CÜ Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış programında Türk Tasavvuf Müziği dinletisi ve Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Daha sonra ise Ethem Sarılar Cami tanıtım filmi gösterime sunuldu.

Programda konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Bu camiye, bu hayır esere ismini veren Ethem Sarılar’a Allah’tan iki cihanda afiyet diliyorum. İnşallah Cenabı Allah en kısa zamanda şifasını verir. Çünkü hayırlı evlatlar yetiştirdi. Bir Erzincan türküsü var. ‘Ben yanarım yavruma, yavrum yanar yavrusuna’ diye. Genel fıtrattır. Herkes evladını korur, bakar, gözetir. Ona bir şey aktarmak ister ama babalarını ihmal ederler. Çünkü o da insanların sınavıdır. İşte bugün burada Mustafa Sarılar ve Sarılar ailesi evlatlarına baktıkları gibi babalarını da ihmal etmediklerini gösterdiler. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Allah yüzlerini ak eylesin. Yüz aklığı iki cihana bedel.

Cenabı Allah Kur’an-ı Kerim’de ‘Camileri ancak Allah’tan korkanlar, ahirete inananlar, Allah’ın dostları imar ederler’ diyor. Dolayısıyla bu bir müjde... Kimler için müjde? Mustafa Sarılar ve Sarılar ailesi için müjde. Ne müjde var? Bunlar ahiret gününe inanıyorlar, Cenabı Allah söylüyor.  Bunlar Allah’tan korkuyorlar ve bunlar Allah’ın dostlarıdır. İnşallah bu yüz akıyla, bu müjde ile menzile ulaşırlar diyorum.” Dedi.

“CAMİ EN ÇOK

ÜNİVERSİTELERE YAKIŞIR”

Cami yapılacak çok yer olduğunu ancak camilerin en çok üniversitelere yakıştığını belirten Bakan Yılmaz, Allah’tan hakkı ile âlimlerin korktuğunu, cahilin bilmediğinden korkmayacağını söyledi.

CÜ Rektörü Faruk Kocacık’a üniversite yerleşkesine cami yapılmasına izin verdiği için teşekkür eden Bakan Yılmaz; “Muhakkak ki camii yapılacak çok yer vardır ama en çok cami nereye yakışır derseniz üniversitelere yakışır. Niye üniversitelere yakışır? Allah’tan hakkı ile âlimler korkar derler. Yani bilirsen korkarsın. Cahil cesur olur derler ya, cahilin bir şeyden korkmasına da gerek yok, korkmaz da. Bilmediğinden korkmaz. Çocuğun aynen gidip de elektrik prizini tutması gibi, sobayı ellemesi gibi bilmediğinden, cesaretinden dolayı değil. Dolayısıyla da bu maddi ilimlerle aydınlanan ilim yuvası olan üniversiteye cami en çok yakışmıştır. Buna da izin verdikleri için de rektörüme, rektörümün tüm yönetim kademesine de huzurlarınız da teşekkür ediyorum. Allah yüzlerini ak eylesin.” İfadelerini kullandı.

“HAYIR, YAPMAK ZORDUR”

İş Adamı Mustafa Sarılar’ı da tebrik eden Bakan Yılmaz, herkesin hayır yapamayacağının altını çizerek, nefsin ve şeytanın çoğu kez bunu engelleyebileceğine dikkat çekti.

Hayır, yaptıktan sonra işi kötüye giden kimseyi görmediğini belirten Bakan Yılmaz, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Mustafa Sarılar’a teşekkür ediyorum. Ethem Amca’nın ismini verdi ama yapmayabilirdi. Hayır, yapmak zordur. Gerçekten neden? Nefsiniz bir engeldir, şeytan bir engeldir. Bir de ‘hayrı yapmam’ demez de ‘bugün değil de yarın’ der. Ama yarına kimin çıkacağı belli değil. Dolayısıyla da eğer bir hayra niyetlendiysen hemen yapmak lazım. Yarına değil. Gün bugündür. Dün geçmiştir. Dün de yapabilecek hiçbir şey yoktur. Yarın da meçhul. Ne olacağı belli değil, garanti yok. O halde hayır yapılacaksa gün bugündür demek lazım. Hayır, yapmak zordur. Ancak yaptıktan sonra da ben hayır yapıp da işi kötüye gideni görmedim. Hayır, kendi servetimizin bereketlenmesine yol açar. Hayır, yaparsanız kendi servetinizin arınmasına yol açar. Dolayısıyla da hayır yapılınca mal azalmaz, mal artar. Tecrübe ile sabittir. En çok kim hayır yapıyorsa bilin ki en zengin de odur. Marifet iltifata tabidir. Hem Mustafa Sarılar’a hem Sarılar ailesine hem Faruk Kocacık Hocama hem üniversite yönetimine ve bu güzel hayırlı işe biz de katılalım diyen tüm Sivaslı hemşerilerime teşekkür ediyorum. Bu caminin temel atma aşamasından bugüne kadar emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

“YILDIZ DAĞI İÇİN DESTEK İSTEDİ”

Vali Vekili Salih Ayhan ise konuşmasında Ethem Sarılar Camii’ni Cumhuriyet Üniversitesi’ne kazandıran Sarılar ailesine teşekkür etti. Ayhan, konuşmasının sonunda Yıldız Dağı Kış Sporları ve Kayak Merkezi’ne küçük bir cami ya da mescit yaptırmak istediklerini belirterek hayırseverlerden destek istedi.

Ayhan; “Cami, sanattır, estetiktir, uzlaşma yeridir, eşitliktir. Bütün makamların yok olduğu ve herkesin eşit olduğu bir yerdir. Bu cihetle cami, dinimizin sosyal hayatında da bir semboldür. Bu anlamda böyle anlamlı bir yere anlamlı bir hayırseverlik yaptıkları için Sarılar ailesine şükranlarımı arz ediyorum. Destek verdikleri için üniversite camiamıza teşekkür ediyorum. Rabbim herkese amel defterlerini kapattırmayacak evlatlar nasip etsin diliyorum.

Bu vesile ile bir konuyu da sizinle paylaşmak istiyorum. Yıldız Dağı kayak merkezinde küçük bir cami ya da mescit yapılması düşüncemiz var. İnşallah, niyeti olan bir hayırseverimiz olursa orada da böyle bir olgunluğu, hayırseverliği bekliyoruz.” Şeklinde konuştu.

“ÜNİVERSİTEMİZİN BÜYÜMESİNE

YARDIMCI OLACAĞIZ”

Belediye Başkanvekili Erdal Karaca ise konuşmasında CÜ yerleşkesine böyle bir cami yapılmasının sevindirici olduğunu söyledi.

CÜ’nün gelişmesi için gereken desteği sağlayacaklarını belirten Karaca, şu ifadeleri kullandı:

“Bir araya gelmenin, en hayırlısı hiç kuşku yok ki, ibadet için bir araya gelmektir. Bugün yeryüzünde Allah’ın evleri olarak anılan camilerimizin birini daha hizmete açarak, onun minaresinden yüce Allah’ın davetini inşallah duyacağız. Bize bu imkânı sağlayan hayırsever iş adamımız Mustafa Sarılar Bey, ailesi ve rahatsızlığını öğrendiğimiz Ethem amcaya şükranlarımı arz ediyorum. Allah acil şifalar versin diliyorum.

Bu eserin özellikle üniversite yerleşkesinde olması ayrıca sevindirici bir unsur. Üniversitemiz yaklaşık 350 bin olan nüfusumuzun 50 binini bünyesinde barındıran bir yerleşke. Bu anlamda inşallah üniversitemizin daha büyümesi için kesinlikle yanında ve yardımcısı olacağımızı taahhüt ediyorum. Bakanımızın da katkıları ile inşallah 2. Devlet üniversitemizin en kısa zamanda şehrimize kazandırılmasını bekliyoruz.”

“ÜNİVERSİTEMİZ DE

3 TANE CAMİMİZ OLDU”

CÜ Rektörü Faruk Kocacık ise konuşmasında Ethem Sarılar Camisi ile birlikte üniversitedeki cami sayısının 3’e yükseldiğini söyledi.

Ethem Sarılar Cami’nin büyük bir ihtiyacı karşılayacağını belirten Kocacık; “Üniversitemizde 3 tane cami oluyor. Bir tanesi üniversite cami adında 6 bin kişilik, ikincisi 500 kişilik İlahiyat Fakültemizin uygulama cami,  bugün de açacağımız cami ile 3 tane oluyor. Bu camimiz de 500 kişilik. Mustafa Sarılar beyin babası adına yaptırdığı cami, Eğitim Fakültesi, İletişim Fakültesi, Yabancı Diller ve Lojmanlar bölgesindeki büyük bir açığı kapatacak. O bakımdan önemli bir eksiğimiz gideriliyor. Kendisine tekrar teşekkür ediyoruz.” Dedi.

“BABASINA TEŞEKKÜR ETTİ”

İş Adamı Mustafa Sarılar ise konuşmasında babası Ethem Sarılar’a kendisini yetiştirdiği için teşekkür etti. Babasının tedavi gördüğü hastanede yaşam savaşı verdiğini belirten Sarılar, “Keşke burada olsa, açılışını da görseydi” dedi.

Ancak babasının, yapılan her şeyi gördüğüne inandığı belirten Sarılar, duygularını şu sözlerle dile getirdi:

“24 Nisan’da temelini attığız ve o zaman muhterem babamın da olduğu bir an idi. Maalesef kendisi şuanda yoğun bakım da suni aygıtlarla yaşam savaşı veriyor. Böyle bir hayırlı hizmeti bizlere verdiği için önce Allah’a şükrediyorum. Böyle evlatlar yetiştirdiği için babama teşekkür ediyorum. Allah, böyle güzel, hayırlı evlatlar yetiştirmeyi herkese nasip etsin. Bu hayırlı kutlu yolculuğumuz da camimizi sene başından önce bitirdik. Fakat mevsim dolayısıyla çevre düzenlemesini yapamadık. Rektörümüzün de bahsettiği gibi çok büyük bir ihtiyaç olduğu için çevre düzenlemesine inşallah baharla birlikte başlayacağız.

Bizleri ailemi, helal lokma ile büyüttüğü için babama minnettarım. Keşke burada yanımızda olsaydı, açılışını da görseydi. Ama o çok âlim bir insan. Yapılan her şeyi gördüğüne inanıyorum. Bu yapılan hayırlı hizmetin inşallah babamı öbür tarafta karşılayacağından hiç şüphem yok. Allah babamın yar ve yardımcısı olsun diliyorum, ailem adına ellerinden öpüyorum.”

Sarılar, CÜ Rektörü Porf. Dr. Faruk Kocacık başta olmak üzere bu konuda kendilerine destek olan herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, Ethem Sarılar Cami’nin açılışı gerçekleştirildi. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Vali Vekili Salih Ayhan, Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca, CÜ Rektörü Faruk Kocacık, İş Adamı Mustafa Sarılar, AK Parti Sivas Milletvekili Aday Adayları Habip Soluk, Halil İbrahim Karademir ve diğer protokol üyeleri ile birlikte açılış kurdelesini kesti. Bakan Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra hep birlikte Cuma Namazı’nı kıldı.



  • Cuma 23 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.3 ° / 10.6 ° false
  • Pazar 18.2 ° / 7.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16