El Ele Sivas İçin Çalışıyorlar

El Ele Sivas İçin Çalışıyorlar

Sivas Valiliği ile Sivas Belediyesi dün ilimizin gelişmesine katkı sunacak 3 protokole birden imza attı. Sivas Valiliğinde gerçekleşen protokol imza töreninde konuşan Vali Salih Ayhan; “Zamanla bu protokollerin devamı gelecektir”

Sivas Valiliği ve Sivas Belediyesi arasında imzalanan protokollerle, Canlı Hayvan Pazarı ve Ot Borsası belediyeye devredildi. Özel İdaresine ait olan Serpincik Göleti de tarımsal sulama koşuluyla turizm amacıyla da hizmet vermesi suretiyle Sivas Belediyesine verildi. Sivas merkezde bulunan 18 derslikli Namık Kemal İlkokulu'nun ise yıkılarak aynı alana Sivas Belediyesi tarafından 24 derslikli, kapalı otoparklı, spor salonu ve sosyal tesisleri bulunan aynı isimli yeni okulun yapım protokolü imzalandı.

Sivas Valiliğinde gerçekleşen protokol imza törenine Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kadir Algın, İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Akkaş, Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Sıtkı Eminoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız da katıldı.

Programda ilk olarak Canlı Hayvan Pazarı ve Ot Borsası'nın Sivas İl Özel İdaresi'nden Sivas Belediyesi'ne devri gerçekleştirildi.

HAYVANCILIK TESİSLERİ TEK NOKTADA OLACAK

Programda konuşan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, tesisin Sivas'a, üreticilere ve çiftçilere hayırlı olmasını diledi.  Kurban pazarının Kovalı mevkiindeki canlı hayvan pazarına taşınacağını vurgulayan Başkan Bilgin, "Ahırlar Bölgesi, haralar bölgesinin arkasında kalan ve şehircilik açısından kentin gelişimine yakışmayan bir lokasyonda yer alıyor. Et Süt Kurumu, Canlı Hayvan Pazarı ve Ot Borsası, kurban pazarının tek noktada olması noktasında hazine ile yazışmalarımız sürüyor. Milli Emlak'tan projeye yetecek kadar bir yer istedik" dedi.

HER BÖLGENİN İHTİYACI

Vali Salih Ayhan ise şehir için her iki kuruluşunda bir lokomotif olduğunu söyledi.  Ruhsatı Sivas İl Özel İdaresine ait olan Canlı Hayvan ve Ot Borsası'nın işletmesini Sivas Belediyesi'ne devrettiklerini anımsatan Vali Ayhan, "Bu tesis 2018 yılında yaptığımız çalıştayda dile getirilen bir konuydu. DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'na sunulan proje karşılık gördü ve yüzde 50 finansman desteği ile Sivas İl Özel İdaresi tarafından yapımı tamamlandı" diye konuştu.

Yapılan tesisin bölge için önemli olduğunu vurgulayan Vali Ayhan, "Sivas merkezde de hayvancılık faaliyetleri var. Dolayısıyla bununda bir pazarı olması gerekir. Bir hizmet bir bölgeye mahsus değildir. Canlı hayvan pazarı her bölgenin ihtiyacıdır. Havaalanı yolu üzerinde bir hayvan pazarı var. Şartlar, zaman ve bölgenin gelişimi ile birlikte buradaki tesis artık ihtiyaca cevap veremiyordu. Biz de belediyemiz ile böyle bir projeyi hayata geçirdik. İnşallah tesis daha da gelişecek" diye konuştu.

Hayvan pazarlarının işletmesi ve süreç yönetiminde belediyelerin daha mahir olduğunu anımsatan Vali Ayhan, "Lokasyon anlamında güzel bir mevkide hizmet verecek olan tesisin ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Tarım ve Orman Bakanlığı kriterlerine uygun olan tesisimiz Sivas merkezimizin ihtiyacını rahatlıkla giderebilecek. Bölgenin yan kısmına da ot borsası yapılacak. Emeği ve desteği olan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Daha sonra protokol imzalanarak, Canlı Hayvan Pazarının işletmesi belediyeye devredildi. Ardından İl Özel İdaresine ait olan Serpincik Göletinin, Sivas Belediyesi'ne devir protokolü yapıldı.

HEM TURİZME HEM DE TARIMA HİZMET VERECEK

İl Özel İdaresine ait olan Serpincik Göleti, tarımsal sulama koşuluyla Sivas Belediyesi'ne devredildi. Yapılan protokol töreninde konuşan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivas'ın ortak talebi olan Serpincik Göletinin asli amacının dışına çıkmadan turizme kazandırılması noktasında çalışma yapacaklarını vurguladı.

Proje çalışmalarının tamamlandığını vurgulayan Başkan Bilgin, önümüzdeki yıl projenin açılışını gerçekleştireceklerini söyledi.

Vali Ayhan ise yapılan Sivas Çalıştayı’nda Serpincik Göletinin şehre kazandırılması noktasında karar çıktığını anımsatarak, "Sivas İl Özel İdaresi’ne ait olan bu göletimiz tarımsal sulama amacı baki kalmak koşuluyla çevre düzenlemeleri yapılarak halkımızın da istifadesine sunulacak. Bu kapsamda göletimizin tahsisini Sivas Belediyesi'ne gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Şehrin büyüdükçe doğal ve sosyal alanlara ihtiyaç duyulduğunu belirten Vali Ayhan, "Göletimiz hem tarıma hem de turizme hizmet vermiş olacak. Şehrimize hayırlı olsun" şeklinde konuştu. Daha sonra protokol imzalanarak, Serpincik Göleti belediyeye devredildi.

Son olarak Namık Kemal İlkokulu'nun protokol törenine geçildi. Protokol töreninde konuşan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, şehrin en büyük sorunlarından birinin trafik ve otopark olduğunu belirterek, modern şehirciliğin gereğinin caddelerin otoparktan kurtarılması adına kapalı otoparklara geçilmesi olduğunu söyledi.

Yeni imara açılan mahallelerde bu sorunun çözüldüğünü hatırlatan Başkan Bilgin, "Şehrin merkezinde kalan bölgelerde bu hususu çözmek çok kolay değil. Ekonomik ömrünü tamamlamış ve arazi olarak da otopark yapmaya uygun olan ve yenilenmesi gereken okulları Sivas Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün imzalayacağı protokol ile hem eğitime destek olup yenileyeceğiz, hem de okulun bahçesini ve altını otopark yaparak şehrin merkezini ve bölgenin otopark sorununu çözecek adımlar atmış olacağız" dedi.

Bu çalışmanın okul merkezinde tespit edilen birkaç okul ile devam edeceğini anımsatan Başkan Bilgin, "Cumhuriyet İlkokulu, Sivas Lisesi, Başöğretmen İlkokulu, Gazi Osman Paşa İlkokulu, Şemsettin Sirer gibi okullarımız var. Belediye olarak hem şehrin otopark sorununu çözmeye hem de okulları yenilemeye çalışıyoruz. Otoparkın yanı sıra okullara, spor salonu ve sosyal tesisler de kazandırıyoruz" diye konuştu.

BÖLGENİN UZUN YILLAR İHTİYACINI KARŞILAYACAK

Vali Salih Ayhan ise belediyenin, okulların çevre düzenlemesi başta olmak üzere birçok konuda destek olduğunu anımsatarak, "Yapılan protokol ile Sivas merkez 18 derslikli Namık Kemal İlkokulu'nu yıkarak aynı alana 24 derslikli otoparkı, sosyal tesisi ve spor salonu olan yeni bir okul kazandırmış olacağız. Aynı isimle yapılacak olan okul en geç 1.5 yıl içerisinde eğitime başlayacak. Yeni bina bölgenin uzun yıllar ihtiyacını karşılayacak" dedi.

Bu çalışmanın Türkiye'de ilk olduğunu belirten Vali Ayhan, "Zamanla bu protokollerin devamı gelecektir. İnşallah bakanlığımız da bu konuda güçlü destek vererek belediyemizin önünü açmış olacak. Bu proje şehrimizi trafik yönünden de rahatlatacak. Böylece ulaşım sorunu da çözüm bulmuş olacak. Şehrimize güzel bir değer kazandırılacak. Hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.  

Konuşmaların ardından protokol imzalandı. /SULTAN ŞEHİR/



Anahtar Kelimeler: Sivas Çalışıyorlar
  • Cuma 17.1 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 12.5 ° / 6.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 11.9 ° / 4.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Fatih Karagümrük 34 9 16 9 -2 36
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16