“EKMEĞİ BÜYÜTECEĞİZ”

 “EKMEĞİ BÜYÜTECEĞİZ”

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Türkiye’ye barışı AK Parti’den başkası getiremez. Yeni Türkiye refah demektir. Çünkü barış olmadan refah olmaz. Refah da AK Partisiz olmaz. Barış olacak ki, yatırım olsun, istihdam sağlansın. Yoksulluk olan yerde kavga

 “EKMEĞİ BÜYÜTECEĞİZ”

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Türkiye’ye barışı AK Parti’den başkası getiremez. Yeni Türkiye refah demektir. Çünkü barış olmadan refah olmaz. Refah da AK Partisiz olmaz. Barış olacak ki, yatırım olsun, istihdam sağlansın. Yoksulluk olan yerde kavga bitmez. Bizim en büyük düşmanımız yoksulluk, yoksulluğu ortadan kaldıracağız. Ekmeği büyüteceğiz, demokrasinin çıtasını yükselteceğiz. Bu demokrasi çıtası, hem Sünni için, hem Alevi için, hem Türk için hem Kürt için. Biz birlikte Türkiye’yiz diyeceğiz. Bunun da mozaiğinin örneğini işte Sivaslı verecektir.” Dedi.

AK Parti Sivas İl Başkanlığı, “25. Dönem Milletvekili Adayları ve Teşkilat Buluşması” adlı program düzenledi. Paşa Bahçe Mesire alanındaki Sivas Belediyesi’ne ait Kütük Ev restoranda gerçekleştirilen programa Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Sivas 1. Sıra Milletvekili İsmet Yılmaz’ın yanı sıra AK Parti Sivas Milletvekili ve Milletvekili Adayı Hilmi Bilgin, AK Parti Sivas Milletvekili Adayları Selim Dursun, Av. Adem Yıldırım ve Yalçın Özdemir, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin, parti yöneticileri ve partililer katıldı. Programa bazı AK Parti eski milletvekilleri ve milletvekili aday adayları da iştirak etti.

“BİRLİK VE BERABERLİK İÇİN

BUGÜN BİR ARADAYIZ”

Programda konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, birlik beraberlik vurgusu yaptı. Tüm aday adaylarına çalışmalarından dolayı teşekkür eden Bakan Yılmaz, hiç kimsenin diğerinden üstün olmadığına vurgu yaptı ve “kaderlerinde adaylık yazanlarla sizin huzurunuzdayız” dedi.

Bakan Yılmaz, “Bugün birlik ve beraberliğimizi göstermek için buradayız. 54 aday adayımız vardı, bu aday adaylarımızdan sonra Hilmi Bilgin, Selim Dursun, Adem Yıldırım, Yalçın Özdemir ve İsmet Yılmaz’la birlikte huzurlarınızdayız. Bu 54 aday adayı içerisinde en iyileri değildi ancak kaderlerinde adaylık yazanlarla sizin huzurunuzdayız. Bugün burada sizlerle makama değil, davaya talip olanlarla birlikteyiz.

Bu 54 aday adayı içerisinde seçilen 5 kardeşinize bütün kardeşlerimiz yardımcı olacaklardır. Eğer yanlış bir hareket görürlerse de onları uyaracaklardır. Bu kendilerinin hem insani, hem İslami vazifeleridir. Sayın başbakanımız ile bu adaylar belirlenirken, anketlere bakıldı, temayül yoklamasına bakıldı, STK’lardan görüş alındı ve istişare yapılarak Sivas’tan en iyi sonucun bu 5 kardeşinizle birlikte alınacağı düşünüldü. Bu, inşallah AK Parti ailesinin ortak listesidir, ortak kaderidir. İnşallah yeni Türkiye’ye Sivas olarak 5 milletvekili ile katkıda bulunacağız. 5’i çıkarır mıyız? Hiç şüpheniz olmasın, geçen seçimde 4 aldık. Ancak geçen seçimden sonra arada bir Cumhurbaşkanlığı seçimi yapıldı. O Cumhurbaşkanlığı seçiminde biz yüzde 70 oy aldık. Yüzde 70 oyu AK Parti’nin kurucu başkanına veren Sivaslı, inşallah yeni Türkiye’nin kuruluşunda görev alacak bu 5 kardeşine yeniden verecektir.” Dedi.

“AK PARTİ OLMADAN

BARIŞ, REFAH OLMAZ”

Yeni Türkiye’nin barış, huzur, refah demek olduğunu belirten Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, huzur, refah ve barışın ise AK Parti’siz olmayacağını savundu.

Bakan Yılmaz; “Çünkü Türkiye’ye barışı AK Parti’den başkası getiremez. Yeni Türkiye refah demektir. Çünkü barış olmadan refah olmaz. Refah da AK Partisiz olmaz. Barış olacak ki, yatırım olsun, istihdam sağlansın. Yoksulluk olan yerde kavga bitmez. Bizim en büyük düşmanımız yoksulluk, yoksulluğu ortadan kaldıracağız. Ekmeği büyüteceğiz, demokrasinin çıtasını yükselteceğiz. Bu demokrasi çıtası, hem Sünni için, hem Alevi için, hem Türk için hem Kürt için. Biz birlikte Türkiye’yiz diyeceğiz. Bunun da mozaiğinin örneğini işte Sivaslı verecektir. Seçime çok az bir süre kaldı. İnşallah yılmadan yorulmadan çalışacağız.” İfadelerini kullandı.

“YENİ TÜRKİYE’NİN İNŞASI 7 HAZİRAN’DA DEVAM EDECEK”

AK Parti Sivas Milletvekili ve 2. Sıra Milletvekili Adayı Av. Hilmi Bilgin ise Yeni Türkiye’nin inşasının 7 Haziran’dan sonra devam edeceğini belirtti.

Bilgin; “7 Haziran’a 2 aydan az bir süre kaldı. 7 Haziran AK Parti’nin gireceği 10. Seçimdir. Bugüne kadar girmiş olduğumuz 9 seçimde milletimizin büyük bir teveccühünü aldık. Milletimizin desteği 2002 yılından itibaren artarak devam etti. Yüzde 34’le başlamış olduğumuz iktidar yolculuğu ile birlikte 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçiminde kurucu genel başkanımız, başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı milletimizin büyük desteği ve teveccühü ile seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olarak seçtik. 10 Ağustos’tan itibaren, artık Türkiye’de yeni bir dönem başladı. Yeni Türkiye’nin ilk tuğlalarını hep birlikte milletçe koyduk.  İşte yeni Türkiye’nin inşası da 7 Haziran’da devam edecek.” Şeklinde konuştu.

“BU SEÇİM, ÇOK ÖNEMLİ BİR VİRAJDIR”

AK Parti 3. Sıra Milletvekili Adayı Selim Dursun ise konuşmasında 7 Haziran seçimlerinin önemine vurgu yaptı. Bu seçimin çok önemli bir viraj olduğunu belirten Dursun, şu ifadeleri kullandı:

“Bu seçim hakikaten çok önemli bir virajdır. İnşallah 7 Haziran seçimlerinde yeni Türkiye, yeni Sivas hedeflerimize ulaşmak için hep birlikte Sayın Başbakanımızın koyduğu hedefler doğrultusunda herkesi, her kesimi kucaklayarak inşallah güzel netice olan 5-0’ı alır yüzümüzün akıyla Ankara’da sizleri temsil ederiz değerli kardeşlerim. Dolayısıyla güç sizde, yani teşkilatta değerli kardeşlerim.”

“BİRBİRİMİZE GÜÇ VERECEĞİZ”

AK Parti 4. Sıra Milletvekili Adayı Av. Adem Yıldırım ise birlik ve beraberlik mesajları verdi. Bir ve beraber çalışarak 7 Haziran’da neticeye ulaşacaklarını belirten Yıldırım, “Birbirimizin elinden tutup, birbirimize güç vereceğiz” dedi.

Yıldırım; “Biz, teşkilat mensubu insanlarız. Hepimiz teşkilatın değişik kademelerinde, değişik zamanlarda görev almış, hali hazırda görev alan insanlarız. Dolayısıyla diyoruz ki, aynı teşkilata inanan, aynı teşkilata alışan, aynı davaya inanan insanlar birbirlerinin elinden tutarlar, ayağından tutmazlar. O halde biz birbirimizin elinden tutarak, birbirimize güç vereceğiz, kuvvet vereceğiz ve o kuvvet ile birlikte inşallah 7 Haziran’da neticeye ulaşacağız. Yeni Türkiye olarak yola çıktık. Yeni Türkiye; Kavgası olmayan, tartışması olmayan, Kürt’ü, Türk’ünün kavga etmediği, Alevi’si ile Sünni’sinin kavga etmediği, kadını ile erkeğinin kavga etmediği, zengin ile fakirin kavga etmediği bir Türkiye’dir. İşte biz bu Türkiye’yi arzuluyoruz. Onun içindir ki 2023, 2053 ve 2071 vizyonunu ortaya koymuş bir hareketiz. O bakımdan bu vizyonu, bu hedefi ortaya koyan bu dava birlikteliğine hep birlikte sahip çıkmalıyız. O yüzden ‘Hep birlikte yeni bir Türkiye’ diyoruz.” Dedi.

“BİZİM İÇİN 1-5 FARK ETMEZ”

AK Parti 5. Sıra Milletvekili Adayı Yalçın Özdemir ise Sivas’ta AK Parti’nin Sivas’tan 5 milletvekili çıkaracağını söyledi. Kendisi için 1. Ya da 5. Sırada olmanın fark etmediğini belirten Özdemir, önemli mesajlar verdi.

Özdemir; “Sivas için önümüzdeki dönem Cumhuriyetin ilk kuruluşunu sağlayan kadro gibi güçlü, dinamik, sağlam kadrolara ihtiyacı vardır. Onlardan bir tanesi de ben olduğum için geldim Sivas’a. Yeni Türkiye’yi oluşturacak kadronun 5’i Sivas’tandır. Ancak o beş kişi Sivas’tan tek başına seçim alacak 5 kişi değil. İl teşkilatlarımız, il genel meclisi üyelerimiz, belediye meclis üyelerimiz, muhtarlarımız, milletvekillerimiz, il, ilçe, gençlik kadın kollarımız hep birlikte ikinci cumhuriyeti yeniden inşa edecek ve Sayın Cumhurbaşkanımızı başkanlık sistemine taşıyacağız. Bizim için 1-5 fark etmez. Beşibiryerdeyi Sivas’ın gerdanına takıp Ankara’ya döneceğiz” dedi.

“KISMETİ OLANLAR, TEMSİL NOKTASINDA OLUR”

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ise konuşmasında aday adaylarına seslendi.

Nasipten ötesinin olmayacağına vurgu yapan Başkan Aydın, şu şekilde konuştu:

“Yeni bir süreç, yeni bir dönemin arifesindeyiz. Bugün ilk defa Sivas AK Pati Milletvekili adaylarımız bizlerle beraber. Ben tüm aday adayı arkadaşlarımıza partimize, şehrimize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Siyaset böyle bir şey, çok sayıda insan mücadele eder ama kısmeti olanlar temsil noktasında olur. Bugün böle olur, yarın farklı bir şekilde olur. Çok sayıda seçime katılmış, bazen kazanmış, bazen kaybetmiş birisi olarak, özellikle nasibin ötesinde hiçbir şeyin olmadığını vurgulamak istiyorum. Önümüzdeki seçimin, şehrimiz, ülkemiz, çevremizdeki ülkeler hatta insanlık için büyük önem arz ettiğini uzun uzun anlatmaya gerek yok. Bu seçim inşallah hem Türkiye’de anayasayı tek başına değiştirecek bir çoğunluğu ortaya çıkarmalı hem de Sivas’ta 5-0 olacak bir neticeyi ortaya çıkarmalı.”

“HEP BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ”

AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin ise Sivas’ta sıkı ve yoğun bir çalışma temposu uygulayacaklarını ve 5-0 yapacaklarını, ülke genelinde ise Anayasayı yapacak çoğunluğu meclise göndereceklerini söyledi.

Şahin; “7 Haziran milletvekili seçimlerine giderken milletvekili listeleri YSK’ya verildi ve artık bütün Türkiye’de ve yurt dışında tam anlamıyla bir seçim çalışmasına başladık. Bu seçimde 400 milletvekili hedefliyoruz ve Sivas’tan da inşallah 5 milletvekilini hep beraberce meclise bizleri temsilen, Sivas’ı, Sivaslıları temsilen göndermek istiyoruz. Hep beraberce bugünden itibaren çok büyük bir çalışma ile Sivas’ın en ücra köşesine kadar ulaşarak 7 Haziran’da bu çalışmamızın neticesini hep beraber alıp meclise Anayasayı yapacak çoğunluğu göndermek istiyoruz” ifadelerini kullandı. 



Anahtar Kelimeler: “EKMEĞİ BÜYÜTECEĞİZ”
  • Perşembe 27.3 ° / 13.8 ° false
  • Cuma 26.5 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 27.5 ° / 12.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16