EKİP RUHUYLA ÇALIŞIYORUZ

EKİP RUHUYLA ÇALIŞIYORUZ

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, çalışmaları hakkında bilgi verdi. Makamda oturan değil sürekli sahada olan bir belediye başkanı olduğunu ifade eden Bilgin, "Ekip ruhuyla çalışıyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, çalışmaları hakkında bilgi verdi. Makamda oturan değil sürekli sahada olan bir belediye başkanı olduğunu ifade eden Bilgin, “Belediyeciliği farklılaştırdığımıza inanıyorum. Belediyecilikte asla ‘ben’ diyen bir anlayış ortaya koymuyoruz. Başkan yardımcılarımız, meclis üyelerimiz, bin 500  çalışanımızla birlikte ve hepsinden önemlisi de şehre dair hayali olan, fikri olan, görüşü olan herkesin katılabileceği bir yönetim anlayışı ortaya koymaya gayret ediyoruz.  Ekip ruhuyla çalışıyoruz” dedi. 

 

Ortak akıl ve istişare ile şehri yöneten ve Türkiye’de gönül belediyeciliğini en iyi uygulayan belediye başkanları arasında yer alan Hilmi Bilgin, yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

Eski Sanayi Projesinden Esentepe ve Yunus Emre Kentsel Dönüşüm Projesine, ilimizde yaşanan su sorunundan bulvar projelerine kadar birçok hususta değerlendirmede bulunan Bilgin, Sivas’ın gelişmesi için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi.

BELEDİYECİLİK VÜCUTTAKİ KILCAL DAMARLAR GİBİDİR

Sivas Belediyesi olarak “klasik belediyecilik” anlayışının dışına çıktıklarını ifade eden Bilgin, “Belediyeciliği farklılaştırdığımıza inanıyorum. Belediyecilikte asla ‘ben’ diyen bir anlayış ortaya koymuyoruz. Başkan yardımcılarımız, meclis üyelerimiz, bin 500  çalışanımızla birlikte ve hepsinden önemlisi de şehre dair hayali olan, fikri olan, görüşü olan herkesin katılabileceği bir yönetim anlayışı ortaya koymaya gayret ediyoruz.  Ekip ruhuyla çalışıyoruz. Sadece belli kalıpların içerisinde hizmet yapan bir kurumdan ziyade şehrin her noktasına, her alanına dokunan, dokunması gereken, her sorunla ilgilenebilen belediyecilik anlayışı ortaya koyuyoruz. Belediyecilik vücuttaki kılcal damarlar gibidir. Her bölgeye belediyenin gitmesi gerektiğine inanıyoruz. Somutlaştırmak gerekirse sağlık hizmetleri Sağlık İl Müdürlüğümüz tarafından en güzel şekilde yürütülüyor ama bize bir mahallede sağlık ocağı yapımı ile ilgili bir talep geliyorsa biz bunu ilgili müdürlükle, bakanlıkla  görüşerek çözmeye çalışıyoruz. ‘Banane’ yerine ‘Her alanda olalım’ diyoruz” dedi. 

ŞEHRE DAİR GÖRÜŞÜ OLAN HERKESİ DİNLİYORUZ

Makamda oturan bir belediye başkanı olmadığını kaydeden Başkan Bilgin, “Mesaimiz sabah namazıyla başlayıp gece geç saatlere kadar devam ediyor. Makamda oturan değil sahada olan bir belediyecilik anlayışı ortaya koyuyoruz. Bu sayede sorunları yerinde tespit ediyoruz. Hangi mahallede hangi sorununun olduğunu görüyoruz, yaptığımız hizmetin karşılığını görüyoruz. Toplumun içindeki geri dönüşler bizi besliyor, diri tutuyor. Sivil toplum örgütlerini, şehre dair görüşü olan herkesi dinliyoruz. Siyasi görüşü ne olursa olsun her kesimle görüşmeye gayret ediyoruz. Yeter ki paydamız Sivas olsun, Türkiye olsun” açıklamasında bulundu. 

SORUNLA YÜZLEŞMEKTEN ÇEKİNMİYORUZ

Şeffaf bir belediyecilik anlayışı yürüttüklerini kaydeden Bilgin, “Hesap vermekten korkmuyoruz. Şeffaf bir belediyelik anlayışı koymaya gayret ediyoruz. Böyle bir anlayış da hareket gerektiriyor. Vaktimizi makamda oturmaktan ziyade halkın içerisinde geçiriyoruz; hareket de bereket getiriyor. Dolu dolu geçtiğine inanıyoruz. Sorunumuz var mı? Var. Sorunlar çözülmek için vardır. Hiçbir mazerete sığınmıyoruz, sorunları görmezlikten gelmiyoruz. Sorunla yüzleşmekten çekinmiyoruz. Şehrin kangren olmuş sorunlarını çözmek için gayret ediyoruz. Gelecek dönemlere de bu tip sorunlar bırakmama gayretiyle çalışıyoruz” şeklinde konuştu. 

SÜREKLİ SAHADA OLDUK

Görev süresinin önemli bir kısmımın pandemi ile geçtiğini anımsatan Başkan Bilgin, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: 

“3,5 yıllık görev süremizin yaklaşık 2,5 yılı pandemi sürecinde geçti. Ona rağmen Allah’a şükürler olsun sürekli sahada olduk. Sahada olmaya devam edeceğiz. Hemşehrilerimizle birlikte her sorunu çözmenin gayreti içindeyiz.  Allah’a şükürler olsun seçim öncesinde vermiş olduğumuz sözlerin tamamına yakınını açılışa hazır hale getirmiş olacağız.”

BİRİLERİ PROVOKE ETMEK İSTİYOR

Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında sürdürülen çalışmalara değinen Bilgin, şehirde uzun yıllar gündemi meşgul eden Eski Sanayi sorununu Sivas’ın gündeminden çıkaracaklarını kaydetti. 

Başkan Bilgin, “Bugün kim ne derse desin Eski Sanayi sorununu Sivas’ın gündeminden çıkartıyoruz. Birileri provoke etmek istiyor. ‘Ön taraf yapılıyor, arka taraf yapılmıyor’ deniyor. Öyle bir şey yok. Ön taraftaki hak sahipleriyle anlaştık, başladık. Arka taraf kısımla da görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah 2023 yılı içerisinde arka tarafta da ‘Bismillah’ diyerek yapımına başlayacağız. Bu konuda iddialıyız ve çözeceğiz. Bunu yapana kadar da dikkat ettiyseniz benden Eski Sanayi’yle ilgili hiçbir demeç duyulmadı. Amacımız üzüm yemek, amacımız sorunu çözmek. Allah’a şükürler olsun çözdük. Yine Yunus Emre ve Esentepe Kentsel dönüşüm… O alanda müthiş bir başarı katettik. O bölgede yaşayan hemşehrilerimiz için çözüm orada inşaatın başlamasıdır. Ben onu kendilerine de söyledim. Biz ne kadar mükemmel iş yaparsak yapalım orada yapım işine başlamazsak o bölgede yaşayan insanlar açısından bunun çok bir anlamı yok. 18 uygulamasını yaptık şu anda, herkesin tapusunu verdik. Muhteşem bir başarı. Mart-Nisan ayı gibi oranın da belli bir bölgesinde inşallah kentsel dönüşümü başlatmış olacağız. Bu iki sorunu çözmek cidden Sivas için çok çok önemliydi. Bunları bitirdik.  Şehrin gelişmesi şehrin imar planlarıyla ilgilidir. Allah’a şükürler olsun bugün şehrin imar planı içerisinde kalan her alanın imar planlarını revize ederek 18 uygulamasını bitirdik. Revize derken neyi kastediyorum; yüzde 45-55 dengesiyle yeni döneme hiçbir tane kamulaştırma yükü bırakmadan bugün şehir imar planı içerisinde kalan her bölgenin 18 uygulamasını bitirdik. Esenyurt bitti, tapuları verdik. Recep Tayyip Erdoğan Bulvarını yaptığımız alandaki bölgenin imar uygulamasını revize ettik, 18’ini bitirdik, tapuları verdik. Eski Sanayi imar planını onaylattık. Yunus Emre ve Esentepe Kentsel dönüşüm imar planlarını onaylattık, 18 uygulamasını yaptık ve bitirdik. Allah’a şükürler olsun bu bölgelerde dava yok denecek kadar az. Hemşehrilerimiz dava açmadan bu işleri bitirdik. Biz imar planı yaptığımız hiçbir yerde yeni dönemlere kamulaştırma yükü bırakmadık. Mart ayı gibi inşallah hem Esentepe’de hem Eski Sanayi’nin arka kısmında inşaata başlamış olacağız” açıklamasında bulundu. 

GÜDÜK MİNARE’NİN ETRAFINI KAMULAŞTIRIYORUZ

Şehir merkezinde yer alıp da imar uygulamasıyla çözülemeyecek alanları kamulaştırdıklarına dikkat çeken Başkan Bilgin,  “Mesela Taşhan’ın etrafını açtık, kamulaştırdık ve yıktık. Maliyeti 30 milyon lira bugünkü rakamlarla. Perakende Sebze Hali’ni yaptık, etrafındaki ‘asma kat’ olarak bilinen alanı da kamulaştırarak yıktık. Sokakta onlarca kişi teşekkür etti. Yaklaşık 25 milyon lira. Şu an Güdük Minare’nin etrafını kamulaştırıyoruz. Güdük Minareyi Vakıflar restore edecek. Biz de etrafını  kamulaştırarak Dikilitaş’ta yeni bir meydan oluşturuyoruz. Kale ile Ulu Camii arasında kalan bir bina var. O bölgedeki kamulaştırma çalışmamız devam ediyor. Meydan Hamamı’nın etrafını da kamulaştırma çalışmalarımız başladı” şeklinde konuştu. 

RECEP TAYYİP ERDOĞAN BULVARI MUHTEŞEM BİR PROJE OLDU

Şehir trafiğini rahatlatmak amacıyla yapımına başlanan Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı'nın araç ve yaya trafiğe açıldığını hatırlatan Bilgin,  “Muhteşem bir proje oldu. 3 gidiş-3 geliş. Kenarlarda yürüyüş ve bisiklet yollarıyla; nitelikli ağaçlandırma ve aydınlatmasıyla birlikte muhteşem bir proje oldu. Şehrimize hayırlı olsun. Şehre yeni ulaşım arterleri açmayı çok önemsiyoruz. ‘Sivas’ın en büyük sorunu ne?’ diye sorsak ‘Ulaşım ve otopark’ denir. Her ikisinde de çalışmalarımız var. Belirli bölgelerin otopark yapılması noktasında meclisimiz karar aldı, çalışmalar devam ediyor ama alternatif yollar açmadan şehir trafiğini rahatlatamayız. Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı bunlardan bir tanesiydi, açtık. Şu an inşaatı devam eden ve Mart-Nisan gibi açmayı planladığımız Aşık Veysel Bulvarını Necmettin Erbakan Bulvarına bağlayacak Çayboyu bağlantı yolu inşaatımız devam ediyor” dedi. 

SU SORUNU EN KISA ZAMANDA ÇÖZÜLECEK 

Sivas’ta son süreçte yaşanan su sorununun çözümü noktasında çalışmalarının son hız devam ettiğini belirten Bilgin, su kesintisi dolayısıyla sitemde bulunan vatandaşlardan özür dileyerek sıkıntının bir an evvel çözüleceğini kaydetti. 

SU ÜZERİNDEN SİYASİ SONUÇ ÇIKARILMASINI KAMUOYUNUN TAKDİRİNE BIRAKIYORUM

Şehrimizin içme suyu sorununu çözmek adına Pusat Özen Barajı'ndan 4 Eylül Barajı'na uzanacak olan isale hattında çalışmaların sürdüğünü kaydeden Bilgin, “Su sorununu çok kısa zamanda çözeceğiz. Hemşehrilerimize anlayışlarından dolayı teşekkür ediyorum. Eleştirilerine, sitemlerine de hak veriyorum. Su üzerinden siyasi bir sonuç çıkarılmasını da kamuoyunun takdirine bırakıyorum” açıklamasında bulundu. /SULTAN ŞEHİR/

 

 



Anahtar Kelimeler: RUHUYLA ÇALIŞIYORUZ
  • Pazar 26.2 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 27.1 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 23.8 ° / 12 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
8.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
9.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
10.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16