EKEN, SİVAS’A İSTİHDAM TOHUMLARI EKİYOR

EKEN, SİVAS’A İSTİHDAM TOHUMLARI EKİYOR

STSO Başkanı Mustafa Eken; görev süresinde 3 yılı doldurdu. Önemli işlere imza atan Eken; Sivas’a yatırım yapmak isteyen iş insanlarına ön ayak olarak ilimizde istihdam tohumları ekmeye devam ediyor.

Naci YILDIZ/ÖZEL HABER 

2018 yılının Mayıs ayında Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanlığı koltuğuna oturan Mustafa Eken kısa süre içerisinde önemli çalışmalara imza attı. Sivas’ın gelişmesi için “ben” değil “biz” anlayışı ile çalışan, ilimizde üretim ve istihdamın artırılması için gövdesini taşın altına koyan STSO Başkanı Mustafa Eken görev süresinde 3 yılı doldurdu.

Göreve gelir gelmez “istihdam seferberliği” başlatarak dikkatleri üzerine çeken Eken; Başkanlar Kurulu’nu topladı ve Sivas’ın teşvik bölgesinde hak ettiği yere gelmesi hususunda isteklerini kamuoyuna duyurdu.

Sivas’ta üretimin artması ve işsizliğin azalması için her fırsatta “teşviki” hatırlatan Başkan Eken, 18 Kasım 2020’de  gerçekleştirilen TOBB Ekonomi Şurası’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Demirağ Organize Sanayi Bölgesi’nin teşvik kararnamesinin imzalanması ve alt yapı ödeneğinin tamamının gönderilmesini isteyerek Sivas’ın geleceği adına önemli bir talebi en yetkili isme duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Demirağ Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) alt yapı çalışmaları ivme kazandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın gündeme taşıdığı kenevir üretimi kapsamına Sivas´ın da dahil edilmesi için ilde bulunan STK´ları göreve davet eden Başkan Eken; ilimizde kenevir tohumlarının toprakla buluşturulmasında önemli rol oynadı.  Pandemi sürecinde ise üyelerin ekonomik sıkıntılarını yetkililere ileten Başkan Eken; sorunların çözümünde büyük rol oynadı. Salgının ekonomik etkilerinin büyük ölçüde hissedildiği süreçte “Haydi Sivas! Alışverişini Yerel Esnaftan Yap, Esnafına Sahip Çık” kampanyası başlatan Eken; vatandaşların alışverişlerini; vergisini Sivas’ta ödeyen, yatırımlarını şehrimize yapan yerel firmalardan yapmalarına ön ayak oldu.

Eken koordinesindeki STSO; ‘Geleceğe Hızlı Yolculuk – Hızlı Tren’ konulu çalıştay düzenledi. Türkiye’de yüksek hızlı trenin (YHT) ulaştığı iller arasında ilk kez düzenlenen çalıştayda trenin turizm, sanayi, hizmet sektörü ve eğitim alanlarına sağlayacağı olumlu kazanımlar ele alındı. İl protokolü, siyasi parti temsilcileri, üniversite rektörleri ve akademisyenler, çevre iller ve yüksek hızlı trenin hizmete girdiği illerin oda başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, ilçe belediye başkanları, Sivas’ın kanaat önderleri, ilgili sektörlerin temsilcileri ve gazetecilerin katıldığı çalıştayda Sivas’ın YHT’ye hazır olup olmadığı, ilde ne gibi değişimler yaşanacağı enine boyuna tartışıldı. Raporlaştırılan çalıştay Sivas için önemli bir yol haritası olacak.

İlimizde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının başkanları, iş insanları, oda başkanları makam odasının kapısını sadece üyelerine değil sıkıntısı olan tüm Sivaslılara ardına kadar açan STSO Başkanı Eken’in görev süresinde 3 yılı doldurmuş olması hasebiyle Sultan Şehir Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. Eken’in ortak aklı işleterek önemli çalışmalara imza attığını dile getiren STK başkanları, Eken ve ekibine başarılar diledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU: Bizim için Sivas, bundan 1 asır önce birlik ve beraberlik tohumunun atıldığı yerdir.  İstiklal mücadelesinin ve bağımsızlık ateşinin doğdu topraklardır.  Dolayısıyla Sivas’ı, umudun ve milli iradenin şehri olarak görüyor ve biliyoruz. Sivas Kongresinde denmiştir ki; vatan bir bütündür, bölünemez.  İşte Sivas’tan yükselen bu millî birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu, günümüzde de milletimize, bayrağımıza, vatanımıza ve devletimize yönelen tehditler karşısında, en büyük gücümüzdür.

Tarihiyle, kültürüyle, yetiştirdiği nice âlimler ve devlet adamlarıyla iftihar ettiğimiz Sivas’ın geleceğinin de, geçmişi gibi parlak olması için Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Sayın Mustafa Eken liderliğinde yapılan çalışmaları memnuniyetle takip ediyorum.

Sivas’ı endüstri merkezi yapmak üzere yürütülen çalışmalara biz de Ankara’da her türlü desteği veriyoruz.  Odamızın öncülüğünde başlatılan 2. OSB’yi, gerçekleştirilen Hızlı Tren çalıştayını, ikinci Üniversiteyi kazandırma çalışmalarını, yerel esnafa sahip çıkılmasını bu açıdan memnuniyet verici olarak görüyoruz. Sivas’ın bir sanayi şehri ve büyükşehir olma yolunda hızla ilerlediğine inanıyoruz. İşte bunlar, şehrin zenginleşmesini sağlayan vizyoner işlerdir. Sivas Ticaret ve Sanayi Odamız Sivas’ın tarihine ve taşıdığı öneme yakışan şekilde azimle ve gayretle çalışarak şehre değer katan çalışmalar gerçekleştiriyor.  Hizmet kalitesini devamlı artırarak tüccar ve sanayicilerimizin asli temsilcisi olma görevini hakkıyla yerine getiriyor.

Mustafa Eken Başkanımız Ankara’da, TOBB’da mesai arkadaşım. Ticaret-Sanayi Odaları Konseyinde birlikte çalışıyor,  81 ilde ticaret ve sanayiye yönelik politikaları birlikte belirliyoruz. Kendisi ayrıca TOBB’un Ar-Ge ve İnovasyon kurulunda da görev alıyor.

Salgınla mücadele ettiğimiz son 1 yıl zarfında da Sivas TSO’muz ile yakın çalışmayı sürdürdük.

Sayın Mustafa Eken bu sıkıntılı dönemde üyelerimizi yalnız bırakmadı, onların yanında durdu. İş âleminin dertlerine tercüman oldu ve taleplerini bize iletti.  Biz de bunları hükümetimizle paylaştık. Sunduğumuz önerilerimizin büyük bir kısmı hayata geçti.

Ama sıkıntılar daha bitmedi. Sivas TSO’muzla koordinasyon içinde çalışmaya ve müteşebbislerimiz için birlikte çözümler üretmeye devam ediyoruz.

Sivas’ın marka değerini ve cazibesini artıran çalışmalara imza atan Sivas TSO Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mustafa Eken’i daha nice güzel hizmetleri gerçekleştirmesi temennisiyle yürekten tebrik ediyorum.

Yönetim Kuruluna ve Meclisine, Odamız mensuplarına ve dünden bugüne emek verenlere de ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. 120 yıllık bu tarihi çınara başarı dolu nice yıllar diliyorum.

 

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail GÜLLE : Ülkemizin 2023 yılı hedeflerine ulaşmasında Ticaret ve Sanayi Odaları’na çok önemli görevler düşmektedir. Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) üyeleri de üreterek, istihdam ve katma değer sağlayarak, ihracatımızın artmasında, ülkemizin geleceğe taşınmasına katkıda bulunmaya devam ediyor. Kıymetli kardeşim STSO Başkanı Sayın Mustafa Eken de, ülkemizin küresel ve yerel hedeflerinin gerçekleştirilmesi ile ekonomimizin güçlendirilmesine yaptığı çalışmalarla önemli katkılar sağlıyor. Bu katkılarla birlikte ihracat hedeflerimizi beraber yakalayacağımıza olan inancımız tamdır. Düne kadar dışarıdan meyve sebzesini ithal eden Sivas, artık 90 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Elbette, bu başarılarda inovasyonu ve katma değeri önceleyen firmalarımızın katkısı büyük. İnovaLİG İnovasyon Yarışmamızda ödül almaya hak kazanan Sivaslı firmalarımız var. Bu anlamda, Sivaslı yatırımcılarımızı, üreticilerimizi ve sanayicilerimizi tebrik ediyorum. Başta STSO Başkanı Eken olmak üzere Sivas’taki sanayici ve ihracatçılarımızı başarılarından dolayı can-ı gönülden kutluyor, emekleri ile ülkemizin küresel marka değerini yukarılara taşıyacağına olan inancımla, ülkemize değer katan çalışmalarının artarak devam etmesini diliyorum.

Sivas Belediye Başkanı  Hilmi BİLGİN: Yola çıkarken ortaya koymuş olduğumuz düstur; hizmetlerimizi ortak akıl ve istişare ile hayata geçirmekti. Belediye yönetiminde geride bıraktığımız 2 yıllık süreç içerisinde şehrimizdeki kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleriyle her zaman bu minvalde çalıştık. Sivas Ticaret ve Sanayi Odası da dirsek teması halinde olduğumuz kuruluşların başında gelmektedir.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Mustafa Eken, sanayicilerimiz ve üreticilerimiz nezdinde doğrudan şehrimizin gelişmesini ve kalkınmasını düşünen ve mesaisini bu yöne vakfeden değerli bir yöneticimizdir. Kendisi 3 yıldır bu görevi başarıyla yürütmekte.  Sivas’ımıza kazandırılacak her proje için iş birliği ve güç birliğine her zaman hazır bir bakış açısıyla hizmet etmektedir. Bu yöndeki enerjisinin, hizmet aşkının daim olmasını diliyorum. Sivas’ımız için, Sivaslı sanayici ve üreticilerimiz için daha yapacak çok hizmeti olduğuna inanıyorum. Allah hepimize bu yönde güç, kuvvet ve kolaylık versin diyorum.

 

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) İl Temsilcisi, Sivas Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı, İnternet Gazeteciler Federasyonu Etik Kurulu Üyesi ve Sultan Şehir Gazetesi İmtiyaz Sahibi Naci YILDIZ:  Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (STSO) Başkanı Mustafa Eken’i seçim çalışmalarında bir gazeteci olarak yakından takip ettim. İlimiz insanına ve sanayicimize elbette büyük katkıları oldu. Meslekte 40 yılını dolduran bir basın mensubu olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Sivas’ta göreve seçilen STK başkanları üstlendikleri görevleri başarıyla ifa ediyorlar. Kendilerini hep sahada görüyoruz. Bu çaba ve gayretlerini takdirle karşılıyoruz.  Sayın Başkan Mustafa Eken,  Sultan Şehir Gazetesi olarak bu güne kadar STSO ile ilgili yapmış olduğumuz olumlu veya olumsuz tüm haberlere dönüş yaptı ve teşekkür etti.  Biz basın mensupları bu tür davranışlara çok önem veriyoruz. Kamuoyu Sivas’a canla başla çalışan herkes baş tacı yapmıştır. Sayın Eken de bunlardan birisidir.  Selçuklunun kalbi, Osmanlının vicdanı, Cumhuriyetin aklı ilimize hizmeti kendisine şiar ediniyor.

 

TÜRASAŞ Sivas Bölge Müdürü Atanur KARADAĞ : STSO Başkanı Sayın Mustafa Eken şirketimizin TÜRASAŞ olmadan önceki TÜDEMSAŞ Genel Müdürlüğü döneminde de her zaman yanımızda oldu. Sultan Şehrimiz Sivas’ın en önemli kurumu olan eski adı TÜDEMSAŞ şimdiki adı TÜRASAŞ Sivas Bölge Müdürlüğümüzün talep ve sorunlarının Ankara’da çözümü noktasında bizlere büyük destekleri oldu.

Sivas’ımız için çok önemli olan ve son aşamaya gelen Yüksek Hızlı Tren projesinin Sivas’a katkıları konusunda geniş katılımlı bir demiryolu çalıştayı düzenleyerek her kesiminin fikrini alması Sivas adına önemliydi. Mustafa Eken Başkanın çalışmalarını TÜRASAŞ Sivas Bölge Müdürlüğü camiası olarak takdirle karşılıyoruz. Şehrimiz Sivas’ın genel sorunlarının çözümü noktasında istişareyi tercih etmesi, ortak fikir birliği ile kararlar alması çok önemli. Sayın Mustafa Eken Başkanın STSO’da başarılı bir 3 yıl geçirdiğine inanıyorum. Başarıları daim olsun.

Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir HASTAOĞLU : Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) çatısı altındaki tüm oda ve borsalar kardeştir. Aynı gaye ve amaç için kurulmuşlardır. Bizler de ilimizde Ticaret Borsası ve Ticaret Sanayi Odası olarak bu amaçla üretici, tüccar ve sanayiciye hizmet etmekteyiz.  Geçmiş dönemlerde nasıl ki Osman Yıldırım başkanımızla Sivas’ımızı Ankara’da temsil ettiysek, şimdi de Mustafa Eken başkanla el ele vererek temsil ediyoruz. İlimizi Ankara’da ben TOBB Vergi Komisyonu Başkanı, Mustafa Başkanımız ise TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Üyesi olarak temsil etmekteyiz.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Mustafa Eken, çalışma azmi ve enerjisiyle dolu bir kardeşimiz. Eğitim alanı ve diğer iş kollarında ilimizde yatırımları olan çalışkan ve özverili iş insanımızdır. Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız ile birlikte ülkemizin önemli sanayi, tarım ve hayvancılık potansiyeline sahip illerinden biri olan Sivas’ımızı zirveye taşımak adına, ilimizin gelişmesi ve kalkınması için koordineli şekilde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Mustafa Eken başkanımıza çalışmalarında başarılar diliyorum.

Sivas Ziraat Odası Başkanı  Hacı ÇETİNDAĞ: Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Sayın Mustafa Eken, göreve geldiği günden bu yana ilimizde istihdamın artırılması noktasında büyük çaba sarf ediyor.  Sivas’ın teşvikte hak ettiği noktaya gelmesi için yürüttüğü çalışmalar takdire şayan. Bunun en güzel örneği geçtiğimiz yıl Kasım ayında düzenlenen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ekonomi Şurası’nda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan, Demirağ Organize Sanayi Bölgesi’nin teşvik kararnamesinin imzalanması ve alt yapı ödeneğinin tamamının gönderilmesini talep etmiş olmasıdır. Başkanımız Mustafa Eken’i tebrik ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum.

 

Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı Ünal KARATAŞ: Göreve geldi günden beri bizlerle iyi diyaloglar içerisinde. Başkanlar Kurulunda da birlikte çalışıyoruz. Sivas için yaptığı çalışmalarda bizlerle istişarede bulunan, fikirlerimizi alan birisi. Heyecanlı, dinamik, aktif çalışan; Sivas için bütün meselelerde elini taşın altına koyan değerli bir ağabeyimiz. Görevinde muvaffakiyetler diliyoruz.

 

Demiryol-İş Sendikası Sivas Şube Başkanı Murat KÜTÜK: STSO Başkanımız Mustafa Eken’in Sivas’ın gözbebeği olan eski adı TÜDEMSAŞ şimdiki adı TÜRASAŞ Sivas Bölge Müdürlüğü’nün sorunlarının Ankara’da çözümü noktasında büyük gayretleri oldu. Yine Sivas’ımız için dört gözle beklediğimiz hızlı trenin Sivas’a katkıları konusunda geniş katılımlı bir çalıştaya imza attı. Mustafa Eken’in çalışmalarını demiryolu camiası olarak takdirle karşılıyoruz. Eken ile Başkanlar Kurulu’nda da birlikte çalışıyoruz. Sivas’ın sorunlarını ortak akıl ile tartışarak çözüm konusunda fikir birliğine varıyoruz. Eken’in STSO’da başarılı bir 3 yıl geçirdiğine inanıyorum. Başarılarının daim olmasını temenni ediyorum.

 

Ulaştırma Memur-Sen Sivas Şube Başkanı Ömer VATANKULU: Sayın Mustafa Eken’in göreve başlaması ile Sivas ticareti yeni bir ivme kazandı. Son yıllarda ihracat rakamlarında görülen artış bunun sonuçlarından birisi. Ayrıca Sivas için gelecek vadeden büyük projelerde Sayın Mustafa Eken’in özverili gayretleri şehir için büyük kazançlar sağlıyor ve sağlayacak. Örneğin Demirağ Organize Sanayi Bölgesi’nde teşvik almak için yaptığı girişimleri Sivas halkı hiç unutmayacak. Sadece Sivas’ın ticaretinin, sanayisinin gelişmesi adına değil, Sivas’a katkı sağlayacak her projede elini taşın altına koyan Sayın Eken’i çalışmalarından dolayı tebrik ediyoruz.

 

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yüksel DEMİRGİL : Mustafa Eken’i Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı görevinden önce de tanırım. Eken ailesinin Sivas’a esnaf olarak da büyük hizmetleri oldu. Bir esnaf çocuğu olarak Sivaslı yatırımcıya nasıl hizmet edileceğini bilen birisi. Yatırım noktasında girişimcilerin önünü açan ve Sivas istihdamına katkı vermesini memnuniyetle karşılıyorum. Esnafımızla  olan diyaloğu da  çok güzel. Başarıları daim olsun. 3. yılını tebrik ediyorum.

 

Sivas Tesviyeciler, Madeni ve Oto Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Hakan DEMİRGİL: 1901’den bu yana Sultan Şehrimize hizmet veren bir odanın başkanı olarak 3. yılınızı geride bıraktınız. Kurumun kuruluş tarihine baktığımızda 3 yıl çok kısa bir süre.  Ancak zamanı iyi yönetmek konusunda takdire şayan işlere imza attınız. Verimli çalışmalarla; Sanayi ve Ticaret Odamızın kalitesini yükselttiniz. Sizin de ifade ettiğiniz gibi, hepimizin ortak hedefi; ülkemizi dünya ölçeğinde büyük bir ekonomik güç haline getirmek; Sultan Şehrimizin ticaret ve sanayisine bölgesinde ve ülke genelinde gıpta ile bakılmasını sağlamak. Ahlaki ve erdemler ışığında beraber üretme, beraberce bölüşme ve istihdam yaratma yolunda çabalarınızda başarılarınızın devamını diliyorum. Hizmet yolunda nice yıllarla Mustafa Başkan. Selam, sevgi ve saygılarımla.

 

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkan Adayı  Mesut Dursun: 120 yıldır vatandaşlarımıza hizmet veren ve şehrimizin en büyük sivil toplum kuruluşlarının başında gelen Sivas Ticaret ve Sanayi Odamızın Başkanı Sayın Mustafa Eken’in çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Sivas’ımızın her sorununun çözümünde hep en önde yer alan,  sıkıntıların ilgili mercilere iletilmesinde büyük çaba harcayan Sayın Eken’i tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

 

58 Beşler Market Yönetim  Kurulu Başkanı Mehmet DALKÜREK: Allah Başkanımızın işini gücünü rast getirsin. Güzel çalışmalara imza atıyor. Pandemi sürecinden geçiyoruz. Başkanımız bu süreçte hep yanımızda oldu. “Haydi Sivas! Alışverişini Yerel Esnaftan Yap, Esnafına Sahip Çık” kampanyasıyla yerel esnafların desteklenmesine katkı sundu. Gereken ilgiyi, alakayı fazlasıyla gösteriyor. Başımıza ne iş gelse Mustafa Beyin kapısını rahatlıkla çalıyoruz. Bizleri dinliyor ve gerekli yerlere müracaatları da kendisi bizim adımıza bizzat yapıyor. Yolu açık olsun. Biz hemşehrileri olarak her zaman kendisini destekliyoruz.

 

Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fatih DEVECİ: Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve aynı zamanda bir ağabeyimiz olan Mustafa Eken 3 yıllık görev süresince şehit ailelerimizin ve gazilerimizin her zaman yanında olmuş ve elinden gelen desteği daima vermiştir. Şehitlerimizin emaneti çocuklarımıza her yıl burs desteği vererek maddi ve manevi desteklerini her zaman hissettirdiler. Başkanımız Mustafa Eken'e şehit aileleri ve gazilerimize  gösterdiği ilgi ve alaka dolayısıyla  teşekkürü bir borç bilip, çalışmalarında başarılar dilerim. Bizlerin ve ailelerimizin daima yanında olup, desteklerinin devam edeceğinden hiç şüphemiz yoktur.

 



Anahtar Kelimeler: SİVAS’ İSTİHDAM TOHUMLARI EKİYOR
  • Cumartesi 27.5 ° / 12.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26.2 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 27.1 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16