?DİLENCİLER ZENGİN İNSANLAR?

?DİLENCİLER ZENGİN İNSANLAR?

Sivas Müftüsü Şükrü Balkan; yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde bir çok konuya açıklık getirdi. En büyük sorun olarak görülen dilenciler hakkında ise ?Vatandaşımız kesinlikle kanmasın. Bizden zengin dilenciler? var diyerek halkı uyardı.

?DİLENCİLER ZENGİN İNSANLAR?

Sivas Müftüsü Şükrü Balkan; yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde bir çok konuya açıklık getirdi. En büyük sorun olarak görülen dilenciler hakkında ise ?Vatandaşımız kesinlikle kanmasın. Bizden zengin dilenciler? var diyerek halkı uyardı.

İl Müftüsü Şükrü Balkan, önümüzde ki hafta başlayacak olan Ramazan ayı ile ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Zekat, fitre, dilencilik ve nasıl dua edilmesi hakkında vatandaşlara seslenen Müftü Balkan, dilencilik konusunda halkı uyardı. Dilencilere aldanılmaması gerektiğini söyleyen Müftü Balkan, devletin tüm birimlerinin ihtiyaç sahiplerini tespit ettiğini ve yardımların ulaştırıldığını söyledi.

Dilencilerin zengin insanlar olduğunu söyleyen Balkan, ?Yapılan bir çok çalışmada cami önlerinde dilencilik yapanların bir çoğumuzdan zengin olduğu tespit edildi. Vatandaşımızın iyi duyguları istismar ediliyor. Ramazan da bu tavana vuruyor. Dilenciler adeta karargah kuruyor kandırıyorlar. Vermesinler bunlara. Onlar rağbet ettikçe çoğalarak cami önlerini mesken tutuyorlar. Memleketimizin dışarıda hoş olmayan intibalar elde etmesine sebep oluyor? şeklinde konuştu.

TEPKİ GÖSTERELİM

Dilenciliğin Sivas´ta yaygın olduğunu söyleyen İl Müftüsü Şükrü Balkan, ?Ülkemiz de yaygın olan biir dilencilik sektörü var. Dilencilik konusunda vatandaşın duyarlı olması çok önemli. Dilencilik yapanlara tepki gösterilmesi gerekirken bunları önlemeye çalışan zabıta ve emniyet güçlerine halk tepki gösteriyor. Bu son derece yanlıştır. Bizler zaten fitre ve zekatlar ile tespit ettiğimiz ve araştırdığımız da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı bulmuş durumdayız. Sosyal yardımlaşma vakfımızın çok ciddi çalışması var. Bu memlekette paraya maddiyata ihtiyacı olan ve sıkıntılı durumda olan kişiler devletimiz tarafından biliniyor. Bunlara biz de yardımlar ulaştırıyoruz. Biz bunu ciddi anlamda yapıyoruz. Müftülük olarak bir zekat fonumuz var. Zekat ve fitreleri burada toplayıp gerçek anlamda ihtiyacı olanlara ulaştırıyoruz. Bize güvensinler; zekatlarını nereye vermek isteyen zaten veriyor ama tereddüt eden vatandaşlarımız hiç tereddüt etmeden bizlere ulaşabilirler? ifadelerini kullandı.

RAMAZAN RAHMET AYIDIR

Ramazan ayının rahmet ayı olduğunu söyleyen Sivas Müftüsü Şükrü Balkan, tüm camilerde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen ?iyilik? temalı konuların işleneceğini söyledi. İyiliğin tüm hallerinin etraflıca anlatılacağını ifade eden Balkan, ?Müslümanların heyecanla beklediği rahmet ayı bir kez daha kapımızı çaldı. Yaklaşmış olmanın huzurunu yaşıyoruz. 17 Haziran kılınacak ilk teravih namazının ardından tutulacak oruç ile rahmet ayına girmiş olacağız. Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl bireysel ve toplumsal hayatımız da örselenmeye yüz tutmuş olan önemli bir değeri ve konuyu tema olarak belirleyip bu konuyu ramazan boyunca etraflı bir şekilde ele alarak insanımızda duyarlılık ve bilinç oluşturmayı hedefliyor. Bu ramazan ayının teması ise Vakit İyilik Vakti mesajıyla iyilik olarak belirlendi. Kişinin kendisine ailesine, akrabalarına, komşularına uzak ve yakın Müslüman kardeşlerine, yetimlere ve bütün insanlara eşyaya ve tabiata iyilik yapmayı teşvik eden çalışmalar yürütülecek. İyiliğin ilkeleri etraflıca ele alınacak. İyilik ve İslami konularda öğle ve teravih öncesi Ulu Camii ile Paşa Camii´nde vaazlar vereceğiz? dedi.

RAMAZAN´I İBADETLE GEÇİRİN

Ramazan ayı boyunca bazı camilerde ibadete özel çalışmalar yapılacağını söyleyen İl Müftüsü Balkan; ?Camilerin tamamında sabah namazları öncesinde mukabele okunacak. Ayrıca merkezi camilerde hem sabah hem ikindi namazları öncesinde mukabele okunacak. 3 ayların başladığı günden beri mukabele okutuyorduk. Bunun dışında merkezde bulunan 10 camide teravih namazı hatimle kıldırılacak. Bu hatimle kılınacak camilerin isimleri bütün camilerde asılmış durumdu. Vatandaşlarımız öğrenebilirler. Bu camilerimiz de yakının da cami olanları tespit ettik ki, hatimle namaz kılamayacak olanların sıkıntı çekmemelerini istedik. Bunun dışında Kadir gecesinde Sakalı Şerif ziyareti yapılacak. Bunun için de 7 camii belirledik. İtikafa girilecek olan camilerimiz var. İtikafa girmek isteyenler müftülüğümüzden izin almak suretiyle tespit edebilirler. Oralarda itikafa girebilirler.Alo 190 çağrı merkezimiz var bizim. Ramazan ayı boyunca sabah 9 ve akşam 23:00 arasında aktif olacak. Vatandaşlarımızdan gelecek olan sorular bu saatlerde cevaplandırılacak? ifadelerini kullandı.

FİTRELER BELLİ OLDU

Sadakanın mübarek ayda ayrı bir önemi olduğunu söyleyen Müftü Balkan; ?Hayatımızın her alanını kuşatan ramazan ayında sadaka ayrı bir önem arz ediyor. Fitrelerimizin asgarisi 11 lira 50 kuruş olarak belirlendi. Vatandaşlarımız fitre ve zekatlarını yedi kıtaya hizmet götüren Diyanet Vakfı başta olmak üzere Kuran kurslarımız da hafızlık öğrenen öğrencilerimize ulaştırabilecekleri gibi biz de kendilerine yardımcı olabiliriz. Ramazan hazırlıklarını tamamladık. Huzur içinde vatandaşımız ibadetini yapsın. Tüm camilerde tedbirler uygulanacak. Huzur için de usulüne uygun bir ramazan ayı geçirmeyi umut ediyoruz. Milletçe bu mübarek ayı iyi değerlendirelim? şeklinde konuştu.

ALLAH´IN RAHMETİ GENİŞ, DUA EDELİM

Ramazan ayında insanlara dua çağrısında bulunan Sivas Müftüsü Şükrü Balkan, Allah´ın rahmetinden yararlanmak için bol bol dua edilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Duanın kabul olmayacağı anlayışının son derece yanlış olduğunu ifade eden Balkan, ?Dua çok önemli. Duayı ihlaslı bir şekilde kalpten Allah´ın dua ettiğimizi bilerek yaptığımız dualar Allah katında kabul görecektir. Allah´ın rahmeti geniş. O yüzden bunu kendimizle sınırlamayalım. Genel olarak dua ettiğimiz de sanki bize ait olan bölüm kabul olmayacak gibi bir durum son derece yanlış. Allah´ın rahmeti son derece geniş ve uçsuz bucaksız. Bizim kendi duamız kabul olmazken bir başkasının yapmış olduğu kabul olabilir. Birbirimiz için dua etmemiz son derece önemli. Müslüman Müslümanın kardeşidir. Bu da dua ile perçinleşir. Birbirimiz için dua edelim. Tüm insanlık için dua edelim. İslam alemi için dua edelim? dedi.

SEVABI TÖRPÜLEMEYELİM

Oruç tutmanın Allah´ın rızasını kazanmak olduğunu söyleyen İl Müftüsü Şükrü Balkan, sabrın önemine dikkat çekti. Agresif hareketlerin sevabı örseleyeceğini söyleyen Balkan, ?Oruç tutmayanlara karşı oruç tutanların bir öfkesi olabiliyor. Burada önemli olan sabırdır. Sabır ile oruçlarımızı zirveye çıkaracağız. Sabırdan uzaklaşıp yapacağımız her türlü agresif hareket tuttuğumuz orucu ve sevapları örseler. Buna hiç gerek yok. Oruç tutan Allah rızası ve kendisi için tutuyor. Oruç tutan karşılığını görecektir. Onun için oruç tutmayanlara karşı şöyle yaklaşalım; Cenabı Allah´ın rızasına uygun hayat yaşama noktasında böyle bir insan olarak yarattığı için şükredelim. Allah´a şükreden bir kul olduğumuz için şükürler edelim. Başkalarına öfke ile bakmayalım. Herkesin kendisi ile alakalıdır. Bu mübarek ramazan ayında kimseyle tartışmalara girmeyelim. Ben Oruçluyum de diyor peygamber efendimiz. Oruçlu olduğumuzu her zaman hatırlayarak şeytanın vesvesesinden uzak duralım? dedi. Balkan, Sivaslı vatandaşların hayırlı ramazanlar geçirmesini temenni etti.



Anahtar Kelimeler:
  • Cuma 11.7 ° / 6.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17.3 ° / 6.3 ° Güneşli
  • Pazar 20.2 ° / 7.5 ° false

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13