DİKLENMEDİ, DİK DURDU

DİKLENMEDİ, DİK DURDU

Eski Başbakan Necmettin Erbakan´ın vefatının 8´inci yılı dolayısıyla Atatürk Kültür Merkezi´nde "Necmettin Erbakan´ı Anma ve Anlama Programı" düzenlendi. Dürüstlük ve nezaketli olma temalarının işlendiği anma programında konuşan Saadet Partisi Sivas Bel

NACİ YILDIZ 

Saadet Partisi Sivas İl Başkanlığı tarafından eski Başbakan Necmettin Erbakan´ın vefatının 8´inci yılı dolayısıyla Atatürk Kültür Merkezi´nde "Necmettin Erbakan´ı Anma ve Anlama Programı" düzenlendi. Erbakan´ın ?dürüstlük? ve ?nezaketli olma? özelliklerine vurgu yapılan anma programına Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Mustafa Kamalak, Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Zahit Tokgöz, Saadet Partisi Sivas Belediye Başkan Adayı Melih Seçilmiş ve çok sayıda Sivaslı katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan anma programı Kur´an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Zahit Tokgöz, Erbakan´a rahmet dileyerek sözlerine başladı.

/resimler/2019-3/4/2040192717868.jpg

?ALLAH´TAN ŞİFA DİLİYORUM?

Erbakan üzerinden oy toplamaya çalışan kesimlere tepki gösteren İl Başkanı Tokgöz, ?Şubat ayının son haftası değerlendirdiğimiz Erbakan Haftası´nda özellikle rahmetlinin kemikleri üzerinden oy toplamaya çalışan, onun yolundan gittiğini zannederek iktidara gelen, hatıraları üzerinden hocamızın tasviri ile palyaçoluk yapan, bağıra bağıra neresinden bakarsanız bakın tefrikaya düşen kardeşlerimize Allah´tan şifa diliyorum.  Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu´nun üslubu ile dua ediyorum: Allah milletimize akıl fikir versin? dedi.

/resimler/2019-3/4/2041546157201.jpg

?MİLLİ GÖRÜŞ´E SARILIN?

Milli Görüş´ün diğer siyasi akımlardan kalın çizgilerle ayrıldığını vurgulayan İl Başkanı Tokgöz, ?Milli Görüş, sadece zana dayalı gündelik beşeri düşüncenin siyasetine karşı; ilim ve iyiliğe dayalı, akletmek üzere kurulu bir sistemdir. Rahmetli Hocamızı, şu sözleri ile rahmet ve minnetle anıyorum: Ey yürekleri dağlar kadar büyük ve azimleri kayalar kadar sağlam Milli Görüşçüler, Saadet Partililer! Ne olursa olsun, gelecekten asla ümit kesilmeyecektir. Tarihe bakın, inancınıza sarılın, Milli Görüş´e sarılın! Zulüm ebedi olamaz. Kötülü mutlaka hüsrana uğrayacaktır? diye konuştu.

İl Başkanı Tokgöz´ün ardından konuşan Saadet Partisi Sivas Belediye Başkan Adayı Melih Seçilmiş ise Erbakan´ın Türk siyasi tarihine damga vurmuş önemli bir lider olduğunu söyledi.

/resimler/2019-3/4/2042418658086.jpg

?DÜNYA MÜSLÜMANLARI ONA ÇOK ŞEY BORÇLU?

Erbakan Hoca´yı anlatmaya kelimelerin yetmeyeceğini ifade eden Seçilmiş, ?Biz toplum olarak birçok şeyin kıymetini elimizden yitirmeden anlayamayan bir toplumuz. Yaşadığı zamanda oluşturduğu aksiyon ve büyük ideal bugün hepimizi halen etkilemeye devam etmektedir. Evet, Allah´tan geldik ve yine Hakk´a döneceğiz. Milli Nizam, Milli Selamet, Refah ve Saadet Partisi´nin Genel Başkanı Milli Görüş lideri, Türkiye´nin 54. Hükümeti´nin Başbakanı, büyük ilim, siyaset, millet ve devlet adamı Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamız 27 Şubat 2011´de ruhunu çok sevdiği Rabbine teslim etti. Türkiye ve dünya Müslümanları ona çok şey borçludur? dedi.

?GECE-GÜNDÜZ ÇALIŞMIŞTIR?

Erbakan´ın darbelere, hapislere yerli ve yabancı komplolar ile zulümlere rağmen inancından ve davasından asla taviz vermediğini kaydeden Seçilmiş, ?Daima Hakk´ın  hakimiyeti, Müslümanların selameti ve saadeti için gece-gündüz çalışmıştır. Buna bizler de şahidiz. Aslında Erbakan Haftası´nın bu yıl ki anma konusu dürüstlük ve nezaket olarak belirlenmiştir. Hiçbir dönemde siyasette üslup ve nezaket sorunu bu kadar ayyuka çıkmamıştır. Hiçbir dönemde siyasi ahlak ve dürüstlük bu kadar sorgulanmamış ve tartışılmamıştır. Bugün Erbakan´ın sahip olduğu nezaket ve asaleti anlamaya her zamankinden çok daha fazla ihtiyacımızın olduğu açıktır. İnsanları tahrik eden değil partisi kapatıldığında dahi şu konuşmayı yaptığında hepimiz kulaklarımızda bu sadayı duymaktayız: Olay aslında tarihin akışı içerisinde fevkalade basit bir olaydır. Bundan dolayı huzuru ve sükuneti muhafazaya her zamankinden daha fazla riayet etmeliyiz. Davamız bu kararlardan zerre etkilenmez. Bu kararlardan tek bir sonuç çıkar. O da inancın tek başına iktidarıdır. Böylesi bir açıklama partisi kapatılan bir genel başkandan geliyorsa insanları tahrik eden değil itidalli olmalarına sevk eden bir üslup büyük bir kararlılık nezaket ve toplumsal barış örneğidir? açıklamasında bulundu.

?KİŞİLERLE DEĞİL, ZİHNİYETLERLE MÜCADELE ETMİŞTİR?

Saadet Partisi Sivas Belediye Başkan Adayı Melih Seçilmiş, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: ?Erbakan Hocamızın dürüstlüğü ise bu ülke için, bu millet için yaptıklarında gizlidir. Erbakan Hocamız hiç kimseyi ötekileştirmemiştir. Bugün de bunun özlemini duymaktayız genel siyasetimizde. Hiçbir zaman kutuplaştırmamıştır. Kişilerle değil, zihniyetlerle mücadele etmiştir. Siyasi rakiplerini hiçbir zaman hainlikle suçlamamıştır. Dünya siyasetinde Rothschild ailesinin yapılanmalarını ve siyonizmi bize o öğretmiştir. Tehlikeleri konusunda bizleri uyarmıştır. Hiçbir zaman diklenmemiş ama her zaman dik durmuştur. Çünkü dik durmak meydanlarda faiz lobisini şikayet edip sonra cumhuriyeti en büyük faiz borcuna mahkum etmek değil, cumhuriyet tarihinin tek denk bütçesini hazırlayan lider olmaktır. Dik durmak, ?Suriye demokrasi götüreceğiz´ diye 600 bin insanın hayatına mal olmak değil, ekmek arabasının arkasından koşan yalın ayaklı yetim çocuklar için gözyaşı dökecek yüreğe sahip olmaktır. Bütün dünya karşınıza dikildiği halde Kıbrıs Barış Harekatını başı dik olarak gerçekleştirmektir. Dik durmak bütün dünyanın ambargo koyduğu bir ortamda ?Siz vermiyorsanız biz yaparız´ diyerek tank palet fabrikalarını kurmaktır, ağır sanayi hamlelerini başlatmaktır; tank palet fabrikasını satmak değildir. Dik durmak 16 yılda 16 defa Amerika´ya gitmek değil, bir defa olsun Mısır´a, Malezya´ya, İran´a gidip 6 ayda D8´leri kurabilmektir. İşte bu yüzden Erbakan Hocamız vefatının üzerinden 8 yıl değil 80 yıl geçse de hatırlanmaya, mazlumların yolunuz aydınlatmaya devam edecektir.?

?MİLLİ GÖRÜŞÇÜ OLMANIN TEK ÖLÇÜSÜ

SAADET PARTİLİ OLMAKTIR?

Son günlerde herkesin siyasi kaygı nedeniyle Milli Görüşçü olduğunu dile getiren Seçilmiş, ?Herkes Erbakan´ın yolundan gidiyor! En zor dönemlerinde Erbakan Hocamızı yalnız bırakanlar şimdi onun mirasına maalesef sahip çıkmaya çalışıyorlar. ?Erbakan´ın yöntemleriyle olmuyor´ diyerek çareyi güçte, kuvvette arayanlar şimdi  herkesten çok ?Erbakan Hocacı´ kesiliyorlar. Muhterem hocamız vefat ettiğinde unutmayalım Saadet Partisi Genel Başkanıydı. Bugün Milli Görüşçü olmanın Erbakan´ın yolundan gitmenin tek ölçüsü vardır; o da Saadet Partili olmaktır? ifadelerini kullandı.

?MİLLİ GÖRÜŞÜN ADRESİ  SAADET PARTİSİDİR?

?Hocamızın nezaketi nezaketimiz, idealleri ideallerimiz, hedefleri hedeflerimizdir? diyen Seçilmiş, ?Tıpkı Erbakan Hoca gibi bizim de daha güzel bir Türkiye hedefimiz var ve bütün adaylarımız gibi bizler de bunun için gayret gösteriyoruz. İnsanların kendilerini korku altında değil, hür ve müreffeh bir ortamda hissettiği Türkiye istiyoruz. Adaletin kamil manada işlediği bir Türkiye istiyoruz, bunun için de çalışıyoruz. Milli Görüşün mesajları burada gizlidir. Bundan da başka bir anlam çıkartılmamalıdır. Rantın değil insanın esas alındığı şehirler istiyoruz. Daha güzel bir coğrafya hedefimiz var. Herkesin kardeşçe yaşadığı, sahip oldukları imkanları birbirini yok etmek için değil birbirini yaşatmak için kullanan bir coğrafya istiyoruz. Daha güzel bir dünya hedefimiz var. 60 ailenin sahip olduğu dünyadaki servetin 6 milyar insanın gelirinden fazla olduğu bir dünyayı reddediyor; kaynakların hakça paylaşıldığı, herkesin emeğinin karşılığını aldığı adil bir dünya istiyoruz. Tıpkı Erbakan Hocamız gibi bizim de daha güzel bir Türkiye hedefimiz var. Muhterem hocamızın gösterdiği amaçlar doğrultusunda kaldığı yerden aynı azim ve gayretle mücadeleye devam edeceğiz. Bundan da hiç kimsenin tereddüdü olmasın. Milli Görüşün adresi de Saadet Partisidir? diyerek konuşmasını sona erdirdi.

?İSLAMSIZ SAADET OLMAZ?

Erbakan´ın ?dürüstlük? ve ?nezaket? özelliklerine vurgu yapılan anma programında konuşan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Mustafa Kamalak da ?Hocama rahmet diliyorum. Kendisi yerli, düşüncesi milli, sistemi evrensel olan mümin bir mücahit. Azimli, inançlı, kararlı bir dava adamı. Onun için ilk önde gelen şey davasıdır. Onun ilk etapta İslam davası vardır. Çünkü onun inancına göre İslamsız saadet olmaz, gerçekte de öyle. İlke bir, İslamsız saadet olmaz. Cihatsız İslam olmaz, ikinci ilke.  Üçüncü ilke de şuursuz cihat olmaz? dedi.

/resimler/2019-3/4/2043503971961.jpg

?AKSİYON ADAMIYDI?

Erbakan´ı yakından tanıma fırsatı bulduğuna dikkat çeken Kamalak, ?Samimi bir mümindi. İhlaslı bir Müslüman´dı, ibadetlerine düşkündü. Çok zeki ve çok çalışkandı, bir aksiyon adamıydı. Erbakan, idealist bir devlet adamıydı, İslam aleminin lideriydi? diye konuştu.

?DENGELİ BİR SANAYİLEŞME ÖNGÖRÜYORDU?

Erbakan´ın birçok fabrikanın temelini attığını ve sanayileşme hamlesi başlattığını vurgulayan Kamalak, ?Ona göre tüm insanlığın saadeti, huzur ve mutluluğu için peygamberlerin hak anlayışına dayalı yeni bir dünya kurmak gerekiyordu. Bunun için de işe bulunduğumuz yerden, Türkiye´mizden başlamak icap ediyordu. Hocamız, ´ağır sanayi, yerli sanayi, milli sanayi´ diyordu. ´Herkese iş, herkese aş´ diyordu. Dengeli ve yaygın bir sanayileşme öngörüyordu. Mekanı cennet olsun? açıklamasında bulundu.

/resimler/2019-3/4/2045529130840.jpg

Konuşmaların ardından katılımcılara Erbakan´ın hayatı ve siyasi çalışmalarının anlatıldığı  kısa film sunuldu.

 

 



Anahtar Kelimeler: DİKLENMEDİ DURDU
  • Pazartesi 27.1 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 23.8 ° / 12 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 20.4 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
16.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16