DİJİTAL GİRİŞİMCİLİĞİN KALBİ BAHÇEŞEHİR’DE ATTI

DİJİTAL GİRİŞİMCİLİĞİN KALBİ BAHÇEŞEHİR’DE ATTI

Bahçeşehir Koleji ile Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Merkezi (SODİMER) iş birliğinde “Yeni Çağın Yeni Dili: Dijital Girişimcilik” semineri gerçekleştirildi.

Bahçeşehir Koleji ile Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Merkezi  (SODİMER) iş birliğinde “Yeni Çağın Yeni Dili: Dijital Girişimcilik” semineri gerçekleştirildi. Bahçeşehir Koleji Sivas kampüsünde düzenlenen programda SODİMER ve Türkiye Metaverse Platformu Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, öğrencilere dijital girişimciliği anlattı. 

 

 

Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Merkezi  (SODİMER) ve Türkiye Metaverse Platformu Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, Sivas Bahçeşehir Koleji öğrencilerine seminer verdi. 

“Yeni Çağın Yeni Dili: Dijital Girişimcilik” konulu seminer Bahçeşehir Koleji Sivas kampüsünde öğrencilerin ve öğretmenlerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. 

Öğrencilerle yakından ilgilenen Eraslan; “3T dediğimiz telefon, televizyon ve tablete dikkat etmeniz gerekiyor” tavsiyesinde bulundu. 

Dijital teknolojinin girişimciliğe yansıması olarak tanımlanan “dijital girişimcilik” konusunda önemli bilgiler veren Eraslan; öğrencilerin sorularını da yanıtladı. 

SODİMER ve Türkiye Metaverse Platformu Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan ile Bahçeşehir Koleji Sivas 4 Eylül Kampüsü Müdürü Yasin Ziya Gürsan seminerin ardından programa ilişkin Sultan Şehir Gazetesine özel açıklamalarda bulundu.

ENVER YÜCEL, GELECEĞİN KURTULUŞUNU DİJİTAL GİRİŞİMCİLİKTE GÖRÜYOR 

Bahçeşehir Koleji’nde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Eraslan, “Bahçeşehir Sivas Kampüsünde öğrencilerimizle buluştuk. Buraya gelme amacımız çocuklarımıza dijital girişimi anlatmak. Kolejimizin kurucusu değerli eğitimci  Sayın Enver Yücel hocanın aslında bizlere verdiği bir ödev bu. Çünkü Enver Yücel bu toplumun ve geleceğin kurtuluşunu dijital girişimcilikte gören, bu konuda çalışmalar yapan ve kendi eğitim kurumlarının tamamında da bunu uygulayan eğitimci” dedi. 

ÖĞRENCİLERİN İLGİSİ BENİ ÇOK MUTLU ETTİ

Enver Yücel’in göstermiş olduğu yolda Türkiye’nin dört bir yanında bulunan okullarda seminer verdiğini dile getiren “Bu seminerler çok önemli  çünkü Sayın Cumhurbaşkanı da geçen ay teknolojik girişimcilik ve dijital girişimcilik üzerine bir genelge yayımladı. O minval bağlamında bizler de liseli gençlere geleneksel girişimciliğin yanında bir de dijital dünyada nasıl söz sahibi olunabileceğini, nasıl bir kurucu  olabileceğini, süreçte  nasıl bir yapı kurabileceklerini uluslararası örneklerle anlattık. Genç arkadaşların burada çok önemli bilgiler aldığını ve etkilendiğini gördük. Sivas’ımızın öğrencilerinin ilgisi beni çok mutlu etti. Çünkü çok net olarak şunu gördük: Öğrenciler dijital girişimciliğe hazır ve bu noktada da kendilerini gösterdiler. 1 buçuk saat süren keyifli bir program oldu” açıklamasında bulundu. 

METODBOX UYGULAMASI EN ÖNEMLİ DİJİTAL EĞİTİM PORTALI OLDU

Türkiye’nin “dijital dünyada” adından söz ettiren ülke olmaya başladığına vurgu yapan SODİMER ve Türkiye Metaverse Platformu Başkanı Prof. Dr. Eraslan; “Türkiye  Cumhuriyeti küresel oyunda önemli bir aktör. Bunun çeşitli göstergeleri var; İHA’lar, SİHA’lar, Kızılelma… Baykar şirketinin yaptığı çalışmalar tüm dünyada ses getiriyor. Bunun yanı sıra yerli ve milli arabamız TOGG söz konusu. Yani biz artık dijital dünyada oyun kurabilen bir ülke olma yolundayız. Bunun başlangıç yerleri de okullardır, eğitim kuruluşlarıdır. Bu nedenle bu seminerler çok önemli. Enver Yücel Hoca da bu noktada bizlere bu imkanı tanımış, kendi yöneticilerine bu konuda talimatlar vermiş önemli bir eğitimci. Bu kentte zaten kullanılan bazı dijital uygulamalar var. Bunlardan bir tanesi  Metodbox uygulaması. Pandemi döneminde devlet bile henüz refleks gösteremezken Metodbox uygulaması Bahçeşehir Kolejinin kullandığı online bir eğitim platformu idi. Hatta abartı olmaz; Avrupa’nın da Orta Doğu’nun da en önemli dijital eğitim portalı oldu” açıklamasında bulundu.

DİJİTALLEŞME BİZİM EĞİTİMİMİZİN OLMAZSA OLMAZI

Bahçeşehir Koleji Sivas 4 Eylül Kampüsü Müdürü Yasin Ziya Gürsan ise SODİMER ve Türkiye Metaverse Platformu Başkanı Prof. Dr. Eraslan’a teşekkür ederek konuşmasına başladı.

“Okulumuz adına tarihi ve güzel bir gün oldu” diyen Gürsan; “Bugün içerisinde bizlere eşlik eden, dijital girişimcilik üzerine öğrencilerimizle bir araya gelen kıymetli hocam Prof. Dr. Levent Eraslan’a teşekkür ediyorum. Bahçeşehir Koleji vizyon ve misyon olarak belirli bir eğitim felsefesi olan Türkiye ve Avrupa’nın en büyük eğitim  kurumu. Bahçeşehir Koleji;  dijitalleşmeyi eğitimin bir parçası olarak görüp bunun çalışmalarını yıllar öncesinde tüm Türkiye’ye örnek teşkil edecek şekilde başlatan ve uygulayan bir kurum. Dijitalleşme bizim eğitimimizin olmazsa olmazı. Yapay Zekâ Tabanlı Kişiye Özgü Dijital Öğrenme Platformu Metodbox üzerinden yürüttüğümüz uzaktan eğitim dönemini başarıyla geçiren Bahçeşehir Koleji, Türkiye’nin eğitim entegrasyonlu ilk yerli görüntülü konuşma platformu SeeMeet’i eğitim ve bilişim dünyasının hizmetine sunmuştur. Eğitimdeki dijitalleşme çalışmalarımız Metodbox dediğimiz Yapay Zekâ Tabanlı Kişiye Özgü Dijital Öğrenme Platformumuz ve SeeMeet öğrencilerimizin özellikle pandemi döneminde okulları ekrana taşıdığımız süreç içerisinde Bahçeşehir olarak bizi ön plana çıkaran uygulamalarımızdı. O süreç içerisinde velilerimizin her zaman dile getirdiği bir şey oldu; ‘Biz okulların fiziki ortamdan ibaret olmadığını evlerimizin de okula dönüşebildiğini Metodbox ve SeeMeet sayesinde görmüş olduk’ dediler. Bugüne dönecek olursak öğrencilerimiz dijital girişimcilik üzerine önemli bilgiler aldılar. Ulusal ve Uluslararası anlamda rol model olacak kişilerin hayat tecrübelerini, neleri başarabildiklerini gördüler. Her disiplinli çalışmanın bir ürünü olacağını gördüler. Gençler; hayata atıldıkları zaman başarı için sadece sermayenin gerekmediğini sermayesizde neleri başarabileceklerine ilişkin bilgiler aldılar. Bugün güzel bir tecrübe ve paylaşım oldu. Bizler de hocamın tecrübelerinden yararlandık ve büyük keyif aldık. Bizlere bu imkanı sağlayan başta Bahçeşehir Uğur Yönetim Kurulu (BUEK) Başkanımız Sayın Enver Yücel Hocamıza, Bahçeşehir Kolejleri Genel Müdürümüz Sayın Özlem Dağ’a ve öğrencilerimizle bir araya gelen Sayın Prof. Dr. Levent Eraslan’a teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.



  • Pazartesi 27.1 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 23.8 ° / 12 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 20.4 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
16.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16