Delegeler ‘Kuzu’ Dedi

Delegeler ‘Kuzu’ Dedi

AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı’nın 5. Olağan kongresi Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllece ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın da katılımıyla gerçekleştirildi.Mevcut Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kuzu, 284 delegenin oyuyla tekrar güven tazeledi

Delegeler ‘Kuzu’ Dedi

AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı’nın 5. Olağan kongresi Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllece ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın da katılımıyla gerçekleştirildi.Mevcut Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kuzu, 284 delegenin oyuyla tekrar güven tazeledi

Diğer aday Nuran Baloğlu ise sadece 24 oy alabildi. Kongre de 9 oy ise geçersiz sayıldı.

AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı’nın 5. Olağan kongresi yapıldı. Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kongreye Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin ve Ali Turan, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Cuma günü ilimize gelerek “Şehir Kimliği Çalıştayı”na katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Merkez İlçe Başkanlığı Kongresi’nin başında bir konuşma yaparak, Ankara’ya gitmek üzere ilimizden ayrıldı. İki liste ile girilen Merkez İlçe Başkanlığı 5. Olağan kongresinde mevcut Başkan Ahmet Kuzu, 284 delegenin oyunu alarak güven tazeledi. Diğer aday Nuran Baloğlu ise sadece 24 oy alabildi. 9 oy ise geçersiz sayıldı. Merkez İlçe Kongresi’nde bir konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ankara’daki programları nedeniyle ilimizden ayrılması gerektiğini belirterek, “Geçmiş seçimlerde yüzde 77 oranında AK Parti’ye oy veren ve AK Parti’nin omurga illerinden bir tanesi olan Sivas’ta Merkez İlçe Başkanlığı kongresine de katılmak istedim” dedi.

SİVAS’IN KALBİMİZDEKİ YERİ AYRI

Sivas’ın bu ülkenin kalbinde özel bir yeri olduğunu belirten Güllüce, “Sizin bu devletin kuruluşunda alın teriniz var. En fazla alın teri olan insanlarsınız. Ama şurası tartışılır; iyi de bu alın terimizin karşılığını tam olarak aldık mı almadık mı? O zaman ne yapmamız lazım diye sormamız lazım. Dün Sivas’ın kimliğiyle ilgili bir çalıştay yapıldı. Sivas binlerce yıllık kimliği olan bir şehir. Sivas medreseler şehri. Sivas üniversiteler şehri. Sivas’ın kendi adı zaten bir kimlik” dedi. Güllüce şunları kaydetti:

“Birkaç ay önce Amerika’da bir sosyolog bir yazı yazdı. Diyor ki; Tayyip Erdoğan denen adam, çok güzel şeyler yaptı, Marmaray’ı yaptı. Yollar yaptı falan ama bunlar diyor Mühendislik işleri. Fakat diyor asıl dikkat edeceğimiz şey; tabi burada bir yerleri de ikaz ediyor. Onlara da diyor ki Türkiye büyüyor haberiniz olsun. Planlarınızı daha iyi yapın diyor. Son 12 yıllık yapılanlarla biz bu ülkede her şeyi başkalarının yaptığından daha iyi yaparız diyen bir hale geldik, Allah’a hamdolsun. Hans yapıyorsa, Hasan niye yapamıyor diyen bir hale geldik. Hem de en iyisini yapar diyen bir hale geldik.”

Seçimlerin önemlerine dikkat çeken Bakan Güllüce, “Her seçim, her kongre bir zirve tırmanışıdır. Şimdi içinizden söyleyenler olur. Ya önceki seçim de çok önemli diyordunuz.  Ondan önceki de çok önemliydi. Ama doğru. Her seçim önceki seçimin biraz daha zirveye çıkış seçimidir” ifadelerini kullandı. Güllüce, Türkiye`nin büyüdüğünü belirterek, hükümetleri döneminde yapılan yatırımları anlattı.

2015 SEÇİMLERİ ÖNEMLİ

İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlallerine de tepki gösteren Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Sadece Filistin`deki mazlumlar ve sadece Mescid-i Aksa’nın işgaline ‘hayır’ demek için 2015 seçimleri yeterlidir, gereklidir, lüzumludur” dedi. Her kongre ve seçimin bir zirve tırmanışı olduğunu aktaran Güllüce, “Bu zirveye doğru çıktık. Onlarca proje var. Hızlı trenle Londra`yı Bişkek`e, Londra`yı Bakü`ye bağlıyoruz. Abartı değil bunlar. Londra`dan trene binen yük, vatandaş gelecek Boğaz Köprüsü, Marmaray, Sivas, Kars, Ardadan, Tiflis ve Bakü`den geçecek, Asya steplerine kadar gidecek. Bu projenin bitmesi için 2015`te, seçimde aynı hükümetin olması gerekmiyor mu, gerekiyor. Bu seçim önemli. Bu yatırımların bitirilmesini sağlamamız için 2015 önemli değil mi?” diye konuştu.

Güllüce, hükümet ve teşkilat olarak durmadan yola devam edeceklerini vurgulayarak, şunları kaydetti: “Dünyada Müslümanlar ve mazlumların derdiyle ilgilenen bu ülkenin insanından başka bir ülke yoktur, maalesef. Katil Suriye`nin karşısında duran bir şey yoktur. Nerede mazlum insan varsa kucak açan ve nerede zalim varsa karşısında olan bu toprakların çocukları. Biz bu toprakların çocukları kalben karşıydı ama ellerinden bir şey gelmiyordu. Ama bir parti ve onun bir lideri oldu, bütün dünyaya rağmen, gerek Başbakanımız gerek Cumhurbaşkanımız halen söylüyor, `dünya bir araya gelse biz mazlumların yanında olacağız, zalime karşısında olacağız` diyor. Dünyada bunu söyleyen başka bir yer yok, başka bir Müslüman ülkesi de yok.” Güllüce, konuşmasının ardından Ankara’ya hareket etti.

BİRLİK VE BERABERLİK İÇİN AK PARTİ

AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı 5. Olağan kongresinde konuşma yapan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da 2015 seçimlerinin önemine dikkat çekti. Bakan Yılmaz, “Türkiye’nin birliğini ve beraberliğini düşünen kimselerin de daha önce hangi partiye oy vermiş olursa olsun, mutlaka AK Parti’de birleşmesi lazım ki Türkiye’nin birliği, bütünlüğü sağlansın” dedi. Hükümetleri döneminde yapamayacakları hiçbir şeyi vaat etmediklerini ve vaat ettikleri her şeyi tek tek gerçekleştireceklerini belirten Bakan Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinerek, Çankaya`ya milletin iradesinin çıktığını aktardı. Yılmaz, çok şey yaptıklarını ve daha çok şey yapacaklarını da dile getirerek, “12 yılda yapılanları, eğer yanlış bir ele geçerse, bir anda yıkabilmek mümkün. İşte bu aziz millet kazanmış olduğu gerek ekonomide, eğitimde, sağlıkta, milli eğitimde, sosyal güvenlikte, enerjide, tarımda gerekse de demokraside hiçbirisinin geri dönmesine fırsat vermeyecektir. Bu nedenle de 2015 seçimleri çok önemlidir” diye konuştu. Yılmaz, demokrasi alanında daha çok şey yapacaklarını vurgulayarak, “Bu bakımdan AK Parti`ye ihtiyaç var. Yeni bir anayasayı mutlaka yapabilmemiz lazım. Bu halkın temel hak ve hürriyetlerinin garanti altına alınabilmesi için. Devlet yönetimi içerisinde bulunan her organın kendi yerinde durmasını sağlamak için de mutlaka halkın iradesiyle yazılan ve çerçevesi çizilen bir anayasaya ihtiyaç var, AK Parti’ye ihtiyaç var” ifadesini kullandı.

MHP VE CHP GÜNEYDOĞU’DA YOK

AK Parti’nin 7 bölgede de var olduğunu ve her yerde çalıştıklarını vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi:

“Ama bazı partiler Güneydoğu’da ve doğuda yok. Eğer ki AK Parti`nin olduğu kadar sizler de orada olsaydınız belki Güneydoğu sorunu bu halde gelmezdi. Keşke MHP Güneydoğu’dan yüzde 15 alabilseydi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin alabildiği bir oy var Türkiye genelinde yüzde 25, 26, 27... Keşke Güneydoğu’dan CHP bu kadar oy alabilseydi. Gerek MHP, gerek CHP Güneydoğu’da yok kardeşlerim. Orada bir AK Parti var, bir de HDP veya BDP birçok isim değiştiriyorlar, o parti var.”

Bakan Yılmaz, CHP ve MHP’nin 2014 yerel seçimlerinde doğu ve Güneydoğu şehirlerinde aldıkları oy oranlarına dikkati çekerek, “Bu bölgede olmayan partilerin Türkiye`de iktidara gelebilmesi mümkün değildir. Bugün ne CHP ne MHP`nin iktidar kaygısı vardır. Eğer 2015, 2019 ve 2023`te de Türkiye`yi yönetme umudu varsa ve ‘ben iktidar olabileceğim’ diyorsa, tek parti vardır, o da AK Parti’dir. Türkiye`nin birliğini ve beraberliğini düşünen kimselerin de daha önce hangi partiye oy vermiş olursa olsun, mutlaka AK Parti`de birleşmesi lazım ki Türkiye`nin birliği, bütünlüğü sağlansın” diye konuştu.

AK Parti hükümetlerinin eğitim, sağlık, ulaşım, hukuk, tarım ve ekonomide yaptığı çalışmaları da anlatan Yılmaz, partilerinin 2023 hedeflerine de değindi. Yılmaz, hizmetlerin devam etmesi için, yapılan çalışmaların kaybedilmemesi için 2023 hedeflerine ulaşılması gerektiğini sözlerine ekledi.

GÜLLÜCE’DEN PROJELERE DESTEK

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın da yaptığı açıklamada AK Parti’nin kuruluşundan bu yana gerek Sivas’ın gerekse Türkiye’nin büyüyerek geliştiğini kaydetti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin iki gün ilimizde kaldığını belirten Başkan Aydın, 7 ay önce yerel seçimlerde Sivas halkının teveccühüyle Sivas tarihinin en yüksek oy oranıyla göreve getirildiğini belirtti. Başkan Aydın şunları kaydetti: “Belediye’nin bir geliri var, bir de gideri var. 7 aydır para hesaba giriyor. Maaşları ödüyoruz, giderleri ödüyoruz, aradaki farka bakıyorum 7 aydır ortada bir şey yok. Biz bu projeleri nasıl yapacağız diye zaman zaman yatağa başımı koyduğum zaman düşünüyorum. Ama özünüz doğru olursa, Çevre ve Şehircilik Bakanı oradan kalkıp buralara geliyor. Bu küçük sanayideki projeyi nasıl yapacağız, alt yapısı var, üst yapısı var derken, sağ olsun Çevre ve Şehircilik Bakanımız ‘Projesini birlikte yapacağız’ dedi ve bizleri büyük bir yükten aldı. Kızılırmak kuzey ve güney kolektör hattını arıtma tesisine ulaştırmamız lazım ki bunun tutarı 50 Milyon TL. Buna da inşallah bir çözüm buluruz, çünkü Sivaslı’nın duası makbul dedi. O yüzden dualarınızı eksik etmemenizi istiyorum.” AK Parti Sivas İl Başkanı Av. Ziya Şahin ise yaptığı konuşmada AK Parti’nin kuruluşundan bu yana ilimize hizmet veren bütün Merkez İlçe Başkanlarını ve teşkilat yöneticilerini sıralayarak, bu zamana kadar verdikleri hizmetlerden ötürü teşekkür etti. Mevcut Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kuzu’ya da bu zamana kadar gösterdiği gayretlerden ötürü teşekkür eden İl Başkanı Şahin, bundan sonraki görev süresinde de başarılarının devamını diledi.

KUZU, SÖZ VERDİ

AK Parti mevcut Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kuzu da “Hepinizin bildiği gibi 11.06.2014 tarihinde Sivas Merkez İlçe başkanlığı görevi bize emanet edildi. Bize emanet edilen bu kutsal görevi layıkıyla yerine getirmenin mücadelesini verdik. Bu süre içerisinde tüm teşkilatlarımızla bir bütünlük içerisinde çalışmalar yaptık. Kısa zaman sonra Cumhurbaşkanlığı seçimi oldu” dedi. Kuzu şunları kaydetti:

“Sivas Merkez İlçe Teşkilatı olarak bize güvenerek bu görevi veren büyüklerimize Genel Merkezimize mahcup olmadık. Sivas tarihinde hiçbir partinin alamadığı en yüksek oy oranını alarak zaferle çıktık.

AK Parti Genel Merkezimiz Genel Kurul kararı aldı. Bizim de görevimiz delege seçimlerini en güzel şekilde gerçekleştirip, emaneti yerine teslim etmekti. Genel Merkezimiz, Bakanımız, Milletvekillerimiz, İl Başkanımız ve Parti teşkilatımız görevi tekrar bize emanet ettiler. Bizleri bu göreve layık görenlere teşekkür ediyorum. Bizlere bu görevi layık görenleri asla mahcup etmeden, önümüzdeki yapılacak seçimlerde zaferle çıkmak dileğiyle hepinizi selamlıyorum. Ayrıca sandıktan çıktığımız takdirde Sivas Merkez İlçe Teşkilatını Türkiye’nin en başarılı teşkilatı yapacağımızın da sözünü veriyorum.”

KUZU’NUN LİSTESİ KAZANDI

İki liste olarak girilen 5. olağan genel kurulda mevcut Başkan Ahmet Kuzu’nun yanı sıra Nuran Baloğlu da seçime girdi. Ancak acemi olduğu anlaşılan Baloğlu, Yönetim Kurulu asil ve yedek listelerinde Asil ve Yedek Üst Kurul Delegelerini yazmayı unuttuğu görüldü. Kongreyi kazanan Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kuzu’nun yeni yönetim listesinde şu isimler yer aldı: Yönetim Kurulu Asil Üyeler: Ferhat Ünsal, Abdülkadir Kalkan, Serdar Öz, Ercan Yıldız, Abuzer Özdemir, Seyfettin Ocak, Fahrettin Yerlikaya, Ahmet Sarıkaya, Zafer Karaçoban, Sezgin Yıldız, Ahmet Onocak, Ayşe Ekici, Bilal Dabanıbüyük, Bilal Durmaz, Burak Yaray, Resul Kayacı, Hakan Arslan, Hamdi Elibol, Yunus Tepeltepe, Kaya Şimşek, Merve Gülbahar Açık, Emre Kalem, Mustafa Gözübüyük, Mustafa Halis Topçu, Yıldız Özdemir, Mehmet Güldeş, Semih Selman Bozkurt, Yasin Kaşkaya, Nurten Ataş.

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri: Yasemin Tecer, Muharrem Kılıç, Mustafa Çoban, Resul Bulut, Abdulvahap Karapınar, Salim Olgaç, Ekrem Kaleli, Duran Yıldırım, Hüsnü Çoban, Mustafa Çabraz, Özlem Korkmaz, Oktay Arslan, Ali Korkmaz, Ömer Kılcı, Yaşar Rende, Erhan Özer, Türkan Gülmez, Şit Güleçyüz, Özgür Uçuk, Ferman Kekeçoğlu, Cüneyt Ergören, Selçuk Çiçek, Hamza Nacak, Ümit Alpan, Mahir Sinan Akın, Vahdet Soyudoğru, Bekir Doğan, Vedat Canbay, Ahmet Cinaz, Murat Masum.



Anahtar Kelimeler: Delegeler ‘Kuzu’ Dedi
  • Cumartesi 12.5 ° / 6.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 11.9 ° / 4.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 7.4 ° / 0.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Fatih Karagümrük 34 9 16 9 -2 36
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16