Dedikodu Değil, Sendikacılık Yapacağız

Dedikodu Değil, Sendikacılık Yapacağız

Eğitim-Bir-Sen Sivas 1 Nolu Şube Başkan adayı Halil İbrahim Temiz, Genel Kurul süreciyle ilgili gazetemize önemli açıklamalarda bulundu

Dedikodu Değil, Sendikacılık Yapacağız

Eğitim-Bir-Sen Sivas 1 Nolu Şube Başkan adayı Halil İbrahim Temiz, Genel Kurul süreciyle ilgili gazetemize önemli açıklamalarda bulundu

Üye ve arkadaşlarından gelen talepler doğrultusunda bu göreve talip olduğunu kaydeden Temiz, “Biz bu süreçte hakikaten sendikacılık yapmak istiyoruz. Dedikodu yapmak istemiyoruz. Olayları kişiselleştirmek istemiyoruz. Projeler konuşulsun istiyoruz” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Sivas 1 Nolu Şube Başkanlığı genel kurula hazırlanıyor. Eğitim-Bir-Sen Şube Başkan Adayı Halil İbrahim Temiz, önümüzdeki süreci ve adaylığı konusunda gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Sendikanın ilk kurulduğu andan itibaren üyesi olduğunu kaydeden Temiz, “Yeri geldi iş yeri temsilciliği yaptık. Yeri geldi Disiplin Denetleme Kurulunda görev yaptık. 2010 yılında yapılan seçimlerde de Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev aldım. 4 yıldır da bu görevi sürdürüyorum” ifadelerini kullandı.

Gelinen noktada bugün tüm Türkiye’de bütün illerimizde Genel Merkezin ‘Demokrasi Şenliği’ olarak ilan ettiği bir seçim sürecine girdiklerini kaydeden Eğitim-Bir-Sen Şube Başkan Adayı Halil İbrahim Temiz, “Demokrasilerde aday olmak, ortaya çıkmak en doğal haklardan bir tanesi. Bizde bu süreçte arkadaşlarımızla yapmış olduğumuz istişareler sonucunda Başkan adayı olarak ortaya çıktık. Burada neden aday oldunuz’ sorusu ortaya çıkabilir. Öncelikli olarak tabandan gelen isteğe üyelerimizden gelen talebe karşılıksız duramazdık. Bizde gelen bu talepler karşısında aday olmayı tercih ettik. Daha iyisini yapacağımızı arzuluyoruz. Daha iyisini yapacağımızı biliyoruz. Bunun bir hayırda yarış olduğunu düşünüyoruz. Hayırda yarış olduğuna inanıyoruz. Çünkü bizim hayata bakış açımız içerisinde yer aldığımız vakıf, dernek, teşkilat, siyaset hatta sendika bütün bunların hepsinde sadakayı cariye, yani bizi Allah’a götüren, Allah’a yaklaştıran, sevip hanemize sevap yazdıran bir aracı olduğunu düşünüyor ve öyle görüyoruz. Sendikayı da biz bu gözle görüyoruz. Eğer buradan ayrıldığımızda bir takım insanlar arkamızdan ‘Allah razı olsun’ diyorlarsa, bizim için en büyük kazanım budur diye düşünüyoruz. Yani yola çıkarken, daha iyisini yapmak, bu sendikayı daha iyi yerlere getirmek,1992 yılında Akif İnan’ın kurduğu bu sendikayı onun koymuş olduğu felsefe etrafında, onun ortaya koymuş olduğu değerler etrafında bir sendikal faaliyet haline getirmek için çaba göstereceğiz” dedi.

Seçim sürecinin iki aşamadan oluşacağını ifade eden Temiz, “İlk aşamada delegelerin seçimi gerçekleştirilecek. İkincisi ise delegelerin yönetimi seçmesi. Şuanda bizim 3 bin 500 tane üyemiz var. Bu üyelerimiz 150 tane delegemizi seçecek. Bu seçim 27 Eylül tarihinde Başöğretmen Atatürk Ortaokulu’nda gerçekleşecek. Tüm üyelerimiz il delegelerini seçecek. İl merkezinde 82, ilçelerde de 68 delegemiz olmak üzere toplamda 150 delegenin seçimi yapılacak. 1 Kasım tarihinde yapılacak seçimin ikinci aşamasında da bu 150 delegemiz yeni yönetimi oluşturacak” dedi.

SENDİKACILIK YAPACAĞIZ

Seçim çalışmaları hakkında bilgi veren Temiz şunları kaydetti:

“Projelerimize gelecek olursak, biz bu süreçte hakikaten sendikacılık yapmak istiyoruz. Dedikodu yapmak istemiyoruz. Olayları kişiselleştirmek istemiyoruz. Projeler konuşulsun istiyoruz. Bu nedenle de biz yönetime geldiğimiz neler yapacağımızla ilgili bilgileri broşür haline getirdik. Üyemiz olan öğretmenlerimize, arkadaşlarımıza bunları ulaştırdık. İnternet sitemiz aracılığıyla bunları duyurduk. Arkadaşlarımız buralardan takip edebiliyorlar.

Biz yönetime geldiğimiz zaman öncelikli olarak, bizim bütün işlerimiz istişareyle olacak. Biz işlerimizi istişareyle yapacağız. Arkadaşlarımıza danışarak, onlarla görüşerek yapacağız. Zaten biz yola çıkarken, ‘Arkadaşlar gelin biz sendikayı beraber yönetelim. Despotça bir tane liderin etrafında onun söylediğiyle yönetilen bir sendika değil, tabana yayılmış, üyelerinin görüşlerine dikkat kesilen, üyelerinin görüşlerine kulak veren bir yönetim anlayışı ile ortaya çıkalım’ dedik.”

GÜVEN VERECEĞİZ

Karşılıklı güven konusunun önemine dikkat çeken Temiz, “Bir diğer önemli nokta ise biz üyelerimize güven vereceğiz. Üyelerimiz şunu bilecekler. ‘Benim başıma gelirse, benim sendikam benim yanımda.’ Üyelerimizin bunu hissederek bizlere güvenmesini sağlayacağız. Çünkü biz onların dertleriyle dertleneceğiz. Onların sıkıntıları bizim sıkıntımız olacak. Onların dertleri bizim dertlerimiz olacak ve biz bütün üyelerimize bunu hissettireceğiz” dedi.

PROJELERİMİZ KONUŞULSUN

Eğitim-Bir-Sen Sivas 1 Nolu Şube Başkan adayı Halil İbrahim Temiz projeleri hakkında şunları kaydetti:

“Çok önemsediğimiz projelerin başında kısa adı ‘ŞEG’ yani Şube Etkinlik Grupları geliyor. Biz bu faaliyetle üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda mesleki gelişim, eğitim yönetimi, kültür, sanat, sosyal faaliyetler, ders materyali geliştirme ve sportif faaliyetler gibi üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda talepler kuracağız. Bu komisyonların her birine bir tane Başkan seçeceğiz. Bu gruplar periyodik olarak belirli zamanlarda toplanacaklar. Kendi aralarında fikir alış verişinde bulunacaklar. Bu görüşmeleri rapor haline getirip, bizlere iletecekler. Biz de yönetim kurulu olarak gelen bu talepleri uygulamaya koyacağız. Bu şekilde üyelerimizden gelen taliplere kulak vermiş olacağız. Hakikaten bu tür komisyonları çok önemsiyoruz. Bu faaliyetler ilimizdeki eğitime de büyük katkılar sunacak. İşin uygulayıcısı olarak öğretmenlerden gelecek raporlar İl Müdürüne, siyasilere sunmamız ve bunun takipçisi olmamız ilimizdeki eğitimde olumlu gelişmelerin yaşanmasına olanak sağlayacaktır.

Önemsediğimiz bir diğer projemiz ise kısa adı ‘SEBSİM’ olan Sivas Eğitim-Bir-Sen İletişim Merkezi’dir. Bu proje kapsamında bir iletişim merkezi oluşturacağız. Bu merkezle birlikte üyelerimiz sorunlarını, önerilerini buradan bizlere ulaştıracaklar. Söz belki unutuluyor. Ama buradan yazılı olarak bize ulaşacaklar. Bizde burada şunu taahhüt ediyoruz. Üyelerimizden bizlere gelen şikâyet, öneri ne olursa olsun haftalık yapacağımız olağan toplantılarımızda ilk gündem maddesini bu konular oluşturacak. İlgili Başkan Yardımcımıza konuları ileteceğiz. Öneri veya şikâyetin takibi yapılacak ve azami 15 gün içerisinde bu arkadaşımıza dönüş yapılarak, konuyla ilgili bilgi verilecek.

Bir diğer önemli nokta ise eleştirilere açık olacağız ve üyelerimizin bizleri değerlendirmelerini isteyeceğiz. 6 aylık sürelerde yapacağımız anketlerle üye memnuniyet anketiyle bize bakış açıları nedir? Memnunlar mı? Memnun değiller mi? Bunların takibini yapacağız. Yolumuzu da buna göre belirleyeceğiz. Eğer arkadaşlarımızdan memnuniyetsizlik hissedilen bir şey varsa kesinlikle kendimize çeki düzen vereceğiz ve bunları düzelterek yolumuza devam edeceğiz.

Bir değir projemiz ise her öğretmenimizin dikili bir ağacı olsun istiyoruz. Her üyemizin dikili bir ağacı olsun istiyoruz. Bu nedenle Eğitim-Bir-Sen Hatıra Ormanı oluşturacağız. Bizden sonraki nesillere de inşallah güzel şeyler bırakma adına, çocuklarımızı da bunlara yönlendirme adına hatıra ormanını oluşturacağız. Her öğretmenimizin Dünya’da dikili bir ağacı olmuş olacak.

Yine 3’er aylık periyotlarla bir bülten çıkarmayı planlıyoruz. Şuana kadar Eğitim-Bir-Sen’in çıkardığı bir tane bülten bulunmuyor. İlimizde Edebiyatçı, şair, yazar olan birçok arkadaşımız var. Hem bunlardan yararlanarak, hem de ilimizde yapmış olduğumuz faaliyetleri üyelerimize aktarma adına bir bülten çıkaracağız.

İnternet sitemizi aktif hale getireceğiz. İnternet sitemiz sadece sendikal faaliyetlerin yürütüldüğü bir alan olmaktan çıkarılıp, üyelerimizin sevinçlerini, kederlerinin paylaşıldığı hatta orada oluşturacağımız bir panelle evini kiraya vermek isteyen arabasını satmak isteyen arkadaşların da burada paylaşımda bulunabileceği noktaya dönüştüreceğiz. İnternet sitemizi üyelerimiz arasında ciddi paylaşımların yer aldığı, çok daha aktif olan bir site haline dönüştüreceğiz.

Geldiğimiz noktada öğretmen arkadaşlarımızın yüzde 50’si bayan. Onların ev, iş ve çocuk gibi dertleri çok daha ağır. Bizlerde bayan arkadaşlarımızın artık sendikaya daha fazla eğilmelerini ve daha fazla sendikanın içerisinde olmalarını sağlayacağız. Kendi haklarını kendilerinin kollamaları adına bir çabanın içerisinde olmalarını istiyoruz. Onlardan gelecek talepler doğrultusunda haftanın en az 1 gününde sendikayı tamamen bayanlara tahsis etmeyi, onların gelip orada fikir alış verişinde bulunarak, kendi sorunlarını tartışıp rapor haline getirmelerini hedefliyoruz. Bunlarla birlikte bayan arkadaşlarımızdan gelecek her türlü taleplere de açığız.

Önem verdiğimiz bir diğer projemiz ise her öğretmene ayrı bir çalışma odası. Bu belki bir takım insanlara uçuk bir proje gibi gelebilir. Ama artık bu konunun gündeme getirilmesi gerekiyor. Bizler her öğretmenin bir çalışma odasına sahip olması gerektiğine inanıyoruz. Öğretmenler odası değimiz alanda 60-70 öğretmenin hele hele bazı büyük okullarımızda 100 kişinin bir ortamda oluşturduğu, zaman zaman velilerin geldiği, stajyer öğretmenlerimizin katıldığı durumlarda oturmaya yer bulunmuyor. Bu odaların çok büyük olmasına da gerek yok. Bunun örnekleri Üniversitelerde var. Orada hocalarımızın 5-6 m2’lik odaları var. Mecliste dahi Milletvekillerimizin odaları bile bundan büyük değil.  Bu konuyu her platformda dile getireceğiz. Bundan sonra okullar projelendirilirken, bu konunun göz önüne alınarak projelendirilmeli. Yeni okullarda mutlaka bu odalara yer verilmeli. Eğer mümkünse eski okullarda da tadilat yapılırken, bunlara uygun hale getirilmesi gerektiğine inanıyoruz.

Üyelerimizin eş ve çocuklarıyla ilgili yaz etkinlikleri ve bir takım kurslar düzenleyeceğiz. Artık yaz tatili geldiğinde çocuklarımızı nereye göndereceğiz düşüncesi ortadan kalkacak. Birçok vakıf, dernek ve Diyanet İşleri Başkanlığı bunlarla ilgili kurslar düzenliyor ama bizler de Eğitim-Bir-Sen olarak kendi çocuklarımıza daha iyi bir eğitim verme adına yaz tatillerini daha aktif geçireceğiz.”

Daha iyisini yapmak adına yola çıktıklarını vurgulayan Temiz, “Biz sendikamızı yetkili olduğumuz gibi, etkili bir sendikacılık haline dönüştürmek istiyoruz. Etkisinin her alanda hissedildiği bir sendika haline dönüştürmek istiyoruz. Üyelerimiz böyle bir sendika görmek istiyorlarsa bizlere destek versinler” dedi.



  • Salı 12.3 ° / 1.6 ° Bölgesel düzensiz gök gürültülü yağmurlu
  • Çarşamba 17 ° / 2.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 12.5 ° / 5.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 32 1 3 65 99
2.Fenerbahçe 36 29 1 6 61 93
3.Trabzonspor 36 19 13 4 16 61
4.İstanbul Başakşehir 36 17 12 7 11 58
5.Beşiktaş 36 16 13 7 6 55
6.Kasımpaşa 36 15 14 7 -4 52
7.Alanyaspor 36 12 10 14 3 50
8.Rizespor 36 14 15 7 -8 49
9.Sivasspor 36 12 12 12 -10 48
10.Antalyaspor 36 11 13 12 -6 45
11.Adana Demirspor 36 10 12 14 -2 44
12.Samsunspor 36 11 16 9 -8 42
13.Kayserispor 36 11 14 11 -12 41
14.Konyaspor 36 9 14 13 -11 40
15.Ankaragücü 36 8 13 15 -4 39
16.Gazişehir Gaziantep 36 10 18 8 -10 38
17.Fatih Karagümrük 36 9 17 10 -3 37
18.Hatayspor 36 8 15 13 -9 37
19.Pendikspor 36 9 18 9 -30 36
20.İstanbulspor 36 4 25 7 -45 16