“DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”

“DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Sivas milletvekili aday tanıtım toplantısında “Yeni Türkiye” vurgusu yaptı. Yılmaz, “7 Haziran seçimleri güçlü ve yeni Türkiye’nin inşasında en önemli dönemeçlerden birisi olacaktır.

“DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Sivas milletvekili aday tanıtım toplantısında “Yeni Türkiye” vurgusu yaptı. Yılmaz, “7 Haziran seçimleri güçlü ve yeni Türkiye’nin inşasında en önemli dönemeçlerden birisi olacaktır.

Yeni Türkiye, insanı merkez alan, özgürlük alanlarını genişleten, tabuları yıkıp yasakları kaldıran, daha demokratik bir dönem olacaktır. Yeni Türkiye, insanına ve coğrafyasına güvenen Türkiye’dir. Daha çok çalışacağız. Daha çok hizmet edeceğiz, milletimizin bize olan güvenini boşa çıkarmayacağız.”  Dedi.

AK Parti Sivas İl Başkanlığı Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı’nı Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi. Programa, Milli Savunma Bakanı ve Sivas Milletvekili Adayı İsmet Yılmaz, AK Parti Sivas Milletvekili ve Milletvekili Adayı Hilmi Bilgin, Sivas Milletvekili Ali Turan, Milletvekili Adayları, Selim Dursun, Adem Yıldırım ve Yalçın Özdemir, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin, parti yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “7 Haziran seçimlerinde Sivaslı hemşerilerim inşallah 5 milletvekilini Ankara’ya gönderecek ve 5 yıldızlı hizmeti de talep edecektir. Biz bunu gerçekleştirmeye hazırız.” Dedi.

“DAHA İYİ GÜNLERE DOĞRU İLERLEYECEĞİZ”

AK Parti öncesindeki Türkiye ile AK Parti iktidarları sonrasındaki Türkiye arasındaki farkı değerlendiren Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, geçmişte yaşanan bazı zulüm ve haksızlıkları örnek göstererek, zor günlerin geride kaldığını ülkenin daha iyi günlere doğru ilerleyeceğini söyledi.

Yılmaz, şu şekilde konuştu:

“Zor günleri geride bıraktık önümüzde bahar ve yaz var. Umudumuz var, güzel günler göreceğiz. Yarınımız bugünden daha güzel olacak. Yeni bir seçime giriyoruz. Bu seçim diğer seçimlerin toplamından daha önemli... Ya bugüne kadar kazandıklarımızı koruyacağız, daha iyi günlere doğru ilerleyeceğiz. Ya da bu ülkenin bu ana kadarki tüm kazanımlarını kaybedeceğiz. Kazandıklarımızı kaybetmeyi istemeyiz ama eğer sahip çıkmaz isek hiç şüpheniz olmasın gerek demokrasi anlamında, gerekse ekonomi alanında kazandıklarımızı kaybederiz.

Hanım kardeşlerimiz başörtülü diye okullara alınmadı. Okullara alınmadığı zaman bulunduğum ortamda şunu söylediklerini duydum, ‘bunların erkekleri de var. Onlarda bunlar gibi düşünüyorlar, onları da almamak lazım. Hanımların başörtüsünden dolayı ne düşündüklerini biliyoruz da erkeklerin başı örtüsü olmadığı için bilemiyoruz’ diyorlardı. Eğer zihinleri okusalardı hiç şüpheniz olmasın erkekleri de okula almazlardı. Çünkü bunların düşüncesi, tek tipleştirmedir. Bunlar baas sisteminin Türkiye’deki temsilcileridir.

Bunların döneminde yazanı, okuyanı, düşüneni herkesi mahkûm ettiler. Nazım Hikmet, Nihal Atsız, Bediüzzaman bunların arasına girer. Necip Fazıl, bunlardan dolayı yargılanmış mahkûm olmuştur, Sebahattin Ali bunlardan dolayı mahkûm olmuştur. Bizim milletimiz çok iyi bilir Necmettin Erbakan konuştu diye mahkûm ettiler, Recep Tayyip Erdoğan’ı şiir okudu diye mahkûm ettiler. Bunların demokrasi anlayışı bu... Onun için bu millete şunu dediler, ‘görmedim, duymadım, konuşmadım’ Adeta görmez, duymaz, dilleri lal olan bir toplum istediler.”

“BİZ GİDERSEK TÜRKİYE ESKİ HALİNE GERİ GELİR”

Demokrasi ve ekonomi anlamında AK Parti’nin Türkiye’ye kattıklarına da değinen Bakan Yılmaz, eski Türkiye’yi örnek gösterdi ve “Biz gidersek, Türkiye eski Türkiye haline gelir” dedi.

Bakan Yılmaz, “Ekonomi anlamında da kazandıklarımız var. Borçlu Türkiye’ydik borcumuzu ödedik. Eğer biz gidersek hiç şüpheniz olmasın geri eski haline gelir. Eskiden yardım alan bir Türkiye vardı, hiç şüpheniz olmasın yine yardım alan Türkiye konumuna getirirler. İnşallah hep beraber çalışır gayret edersek, yaptıklarımızı Sivaslı’ya ve Türkiye’ye anlatırsak inşallah 2023 hedeflerini yakalarız. Karar da tercih de halkımızındır. Bu ana kadar yapılan seçimlere Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kurucu genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde girdik. 12 yıllık iktidar döneminde geçmişle kıyaslanamayacak derecede büyük dönüşüm ve hizmetleri gerçekleştirdik. Türkiye’nin yeniden lider ve güçlü bir ülke olabileceğini herkese gösterdik. Bunu bu millete güvenerek yaptık. İnanırsan, bu halka güvenirsen, her engeli aşar, her şeyi başarırsın. Bizim de yaptığımız budur. Demokratik istikrar zemininde sağlanan başarılar AK Parti’yi dünyada bir marka haline getirdi. Girdiği her seçimden başarısını artırarak çıkan AK Parti, siyasetin en kurumsallaşan partisi oldu. Hem milletimizin hem de kültür coğrafyamızda yaşayan mazlum ve mağdur edilmiş halkların umudu oldu. Birçok ülkede Adalet ve Kalkınma Partisi adıyla yeni partiler kuruldu.  Bu başarı hikâyesini devam ettirmemiz lazım. Burada yaptığımız toplantı bu başarı hikâyesini devam ettirme kararlılığımızın göstergesidir. Son 12 yılda yapılanların üzerine konulacak yeni hizmetler ile 2023 hedeflerine ulaşacağız. 2023 hedeflerine bu milletin ihtiyacı var. Bunu ancak AK Parti gerçekleştirebilir.” İfadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’Yİ KOALİSYONA MAHKÛM ETMEK İSTİYORLAR”

MHP ve CHP’nin tek başına iktidar olamayacağını, hayal ettikleri oy oranına ulaşamayacaklarını savunan Bakan Yılmaz “Türkiye’yi koalisyonlar dönemine mahkûm etmek istiyorlar” dedi.

Bakan Yılmaz, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

“CHP’nin iktidar umudu var mı? Yüzde 25-26-27 alır, 30’u yakalayamaz. Hayali 35’tir 35 ile dahi tek başına iktidar olunmaz. Geriye kalıyor MHP, kaç alır? 12-13 alır, olsa olsa 15-17 alır, iktidar olur mu?  Oylamaz… O halde ne bekleniyor? CHP+MHP, yetmez… Bir de HDP’nin veya o Güneydoğu’nun baas partisi var ya o partiyi de alarak bu ülkeyi tekrar koalisyonlar dönemine mahkûm etmek istiyorlar. Bu aziz millet buna fırsat vermeyecektir.”

“BİZ, NE VAAT EDERSEK

MUTLAKA YAPARIZ”

Yeni Türkiye’nin kurulması için AK Parti’nin bu seçimi kazanması gerektiğini belirten Bakan Yılmaz, 80 yılda yapılan hizmetlerin daha fazlasının AK Parti iktidarları döneminde yapıldığını söyledi.

AK Parti’nin neyi vaat ettiyse yaptığını belirten Bakan Yılmaz, şu şekilde konuştu:

“Yeni Türkiye’yi kurmak için bu seçimin kazanılması lazım. Ülkemizdeki güven ve istikrar ortamının devam ettirilmesi lazım. Bunun için de bu seçimde geçmiş seçimlerden çok daha fazla çalışmamız lazım. AK Parti’nin bundan sonraki iktidar döneminde ulaşmayı açıkladığı hedeflere halkımız inanmıştı. Bu dönemde halkımıza kazandırılan özgüvenin rolü büyüktür. Yapar mıyız, yaparız. Başarır mıyız, başarırız. İşte bunu söyleten bu milletin özgüvenidir.

Halkımız biliyor ki, 80 yılda yapılan hizmetlerin daha fazlası bu dönemde yapıldı. Bunları tek tek halka anlatmamız lazım. Çünkü 2023 vaatlerimizi gerçekleştireceğimizin garantisi 12 yılda yaptıklarımızdır. İstikrar ve güven içerisinde hizmetlerimizi gerçekleştirdik. Bundan sonra da istikrar devam ederse 2023 hedeflerini yakalarız.

Bizim diğerlerinden farkımız şu, vaat edersek yaparız. Ama yapamayacağımız şeyi de vaat etmedik. Türkiye’nin en çok ihtiyacı olan şey, istikrar ve güvendir. Bunu da Türkiye’ye AK Parti kazandırdı. AK Parti olarak her şeyden önce millet iradesini hâkim kıldık. Sivas kongresinde alınan ‘İrade-i Milliye’yi hâkim kılmak esastır’ düsturunu biz hayata geçirdik. ‘Yeter artık, söz de milletindir’ denildi, ‘yetmez, karar da milletindir’ dedik bu dönemde. Ama bunu söylemek, hayata geçirmek o kadar kolay olmadı. Yeter artık söz milletindir dediği için Menderes’i astılar. Yeter artık karar da milletindir diyenlere muhtıra üstüne muhtıra verdiler. Ama milletin desteği ile biz bunların hepsini aştık. Bugün ‘İrade-i Milliye’yi hâkim kılmak esastır’ı Türkiye’de hayata geçiren kadro AK Parti kadrosudur ve onun destekçisi bu aziz millettir. Halkımızın ayağına pranga olan antidemokratik uygulamalardan bu dönemde kurtulduk. Artık daha demokratik bir Türkiye var. Her makam yetkisini bu milletten alıyor. Bu sürecin en önemli göstergelerinden birisi de Cumhuriyet tarihinde ilk defa olarak doğrudan halkın iradesi ile seçilmiş bir Cumhurbaşkanımızın olmasıdır. Geçmişte krizleri konu olan vesayet odakları tarafından suiistimal edilen Cumhurbaşkanlığı makamına kurucu genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın seçilmesi ile demokrasimiz daha da güçlenmiştir. Son 12 yılda yapılar reformlar sayesinde bugün güçlü ve yeni Türkiye’den bahsedebiliyoruz. Bundan sonraki dönemde de ülkemizin ve milletimizin umudu olduğunun bilincindeyiz ve bu bilinçle çalışacağız. Birlik ve beraberliğimizi devam ettirirsek önümüzde geçmişimizden daha parlak, daha güzel günler var. Halkımızı ortak hedeflerle buluşturarak yeniden büyük Türkiye’yi inşa edeceğiz.  Bu hedefler, demokrasidir, barıştır, refahtır, adalettir. Milletin kurduğu, istikametini milletin belirlediği AK Parti, bu hedeflerden bu ana kadar hiç ayrılmadı. AK Parti olarak tarihimizden ve medeniyetimizden aldığımız özgüvenle hareket ettik ve insanımızın öz güvenini pekiştirdik. Bu güveni, sadece vatandaşlarımızın arasında değil, gönül coğrafyamızın ulaştığı her yerde, varlık mücadelesi veren mazlum halkların arasında da oluşturduk. Bu coğrafyadaki mazlum ve mağdur edilmiş insanların da umudu olduk. Dolayısıyla çalışırken sadece 77 milyon için çalışmayacağız. Kültür coğrafyamızın ötesinde bizlerden umut bekleyen insanlar için de çalışacağız. Yüz akıyla menzile varabilmek için bunu akıldan çıkarmamak lazım.”

“DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”

“7 Haziran seçimleri güçlü ve yeni Türkiye’nin inşasında en önemli dönemeçlerden birisi olacaktır”  diyen Bakan Yılmaz, “Yeni Türkiye, insanı merkez alan, özgürlük alanlarını genişleten, tabuları yıkıp yasakları kaldıran, daha demokratik bir dönem olacaktır. Yeni Türkiye insanına ve coğrafyasına güvenen Türkiye’dir. Daha çok çalışacağız. Daha çok hizmet edeceğiz, milletimizin bize olan güvenini boşa çıkarmayacağız.” İfadelerini kullandı.

Bakan, yılmaz, sözlerini şu şekilde noktaladı:

“AK Parti, milletimizle birlikte güven ve istikrar içinde yeni bir atılım dönemine hazırdır. 12 yıldır devam eden reform ve dönüşümlerin daha üst seviyeye çıkarılması için 7 Haziran seçimleri önemli bir milat olacaktır. 7 Haziran seçimleri, AK Parti’nin tüm milletimizle birlikte geleceğe daha güçlü ve sağlam adımlarla yürüme seçimidir. 7 Haziran seçimleri ile Yeni Türkiye’nin inşa süreci yeni bir aşamaya geçecektir. 7 Haziran seçimleri ile yeni bir dönem başlayacaktır. Bu dönemde Türkiye güçlü, demokratik, müreffeh ve saygın bir ülke olma hedefine daha büyük bir azimle yürüyecektir. Son, 12 yıldır atılan sağlam temellerin üzerinde Yeni Türkiye vizyonu yükselecektir. Bugünden sonra tek tek herkese eski ve yeni Türkiye’yi anlatmamız lazım. Biz halkımıza güveniyoruz, halkın gözü terazidir.

Yeni Türkiye, devletin milleti, tarihi ve coğrafyası ile kendi değerleri ile barışık, dünyaya açık, geçmiş ile gelecek arasında köprü olan bir Türkiye’dir. Yeni Türkiye beşeri sermayesini güçlendirmiş bir Türkiye’dir. Yeni Türkiye, vatandaşlık ile kardeşlik, tarihdaşlık ile kaderdaşlığın birlikte olduğu Türkiye’dir. Yeni Türkiye hoşgörüsü ile çoğulculuğu ile büyük bir medeniyetin mirasçısı olduğunu tüm dünyaya gösterecek ve toplumun her kesimini kucaklayacaktır. Yeni Türkiye, ilmi irfan ile emeği erdem ile yoğuran insanların vatandaşı olmakla gurur duyacağı bir Türkiye olacaktır. Yeni Türkiye yolunda yorulmadan, sabırla çalışacağız. Gelecek nesillere bugünden daha iyi bir Türkiye bırakacağız. AK Parti son 12 yılda büyük bir tarih yazdı. Önümüzdeki dönemde de aziz milletimizin desteği ile tarih yazmaya devam edeceğiz.”

“SEÇİMLERDEN ZAFERLE ÇIKACAĞIZ”

AK Parti 2. Sıra Milletvekili adayı Hilmi Bilgin ise konuşmasında Sivas olarak 7 Haziran seçimlerinden zaferle çıkacaklarına inandıklarını söyledi.

AK Parti Milletvekili Bilgin, “Genel merkezimizin belirlediği kriterler doğrultusunda Milletvekili adaylarımız belirlendi. Bizler bugünden itibaren tüm teşkilatlarımızla birlikte kapı kapı dolaşarak girilmedik ev, sıkılmadık el bırakmayacağız. Ve inşallah 7 Haziran akşamında da milletimizin desteğiyle seçimden zaferle çıkacağız” dedi.

Bilgin şunları kaydetti:

“7 Haziran 2015’te yapılacak seçimlerin bu zamana kadar yapılacak olan seçimlerin anası desek yeridir. 1950 seçimleriyle nasıl ki Adnan Menderes ve arkadaşları bu millete yapılan zulümleri ortadan kardırdı. Milleti devletiyle barıştırmak için ve sonunda bunları canlarıyla ödediyse bu 7 Haziran seçimlerinde de o günden bugüne kadar özellikle 2002 tarihinde sizlerin içinden çıkan kadroların Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının 14 Ağustos 2001 tarihinde Afyon’da başlattıkları erdemliler hareketi neticesinde kurulan AK Parti kadrolarının 3 Kasım 2002 tarihinde yapılan seçimlerde iktidara gelmesinden sonra 12 yıldır bu ülkede yapılan kazanımları, bu ülkede yapılan hizmetleri, devleti milletinin devleti yapma yolunda atılan adımları her türlü vesayeti ortadan kaldırmak için yapılan hizmetleri, kurumsallaştırmak üzere, bir daha geri dönülmemek üzere 7 Haziran 2015 seçimlerinde 10. Defa hepimiz, bir kez daha AK Parti demeye mecburuz ve Sivas AK Parti teşkilatıyla inşallah 7 Haziran’da Sivas tekrar AK Parti diyecek. Buna inanıyoruz. Teşkilatımıza güveniyoruz.”

“2015 SEÇİMLERİ BÜYÜK BİR VİRAJ”

AK Parti 3. Sıra Milletvekili adayı Selim Dursun, ise 7 Haziran 2015’te yapılacak olan genel seçimlerin gerek Türkiye ve gerekse Sivas için büyük bir viraj olduğunu belirtti.

Bu önemli virajı aşmak için fedakarane olarak çalışılması gerektiğini belirten Milletvekili adayı Dursun şunları kaydetti:

“Tanıtımda biraz anlatıldı. Ben de mahalle teşkilatlarından başlayan bir kardeşinizim. Çeşitli kademelerde görev yaptıktan sonra son 13 yılımı da bürokratik hayatıyla tamamlamış bir kardeşinizim. Sivas’ımıza her yönüyle hizmet etmeye çalışan bir arkadaşınızım. Belki Sivas merkezde yaşamadım ama şunu hep söylüyorum. Bizim ilçemiz Akıncılar… Bugün Sivas gelişti. Artık istediğimiz her yere çok rahatça ulaşabiliyoruz.

7 Haziran 2015 seçimleri büyük bir viraj. Bu kavşağı aşacağız inşallah. Hep birlikte, beraber… Çünkü hem Sivas’ımız için, hem Dünya için, hem de Türkiye’miz için… Gelecek günlerin daha güzel, daha aydınlık olması için. Ne yapmak gerekir. Fedakarâne olarak çalışmak gerekir.”

Dursun, “7 Haziran akşamında önce Sivas’ta 5-0, sonra Türkiye genelinde 400’ü yakalayarak, anayasal değişikliği yapacak bir sayıya ulaşacağız inşallah. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun söylediği gibi; ‘Biz aynı kilimin desenleriyiz’” ifadelerini kullandı.

“CHP İKTİDARA GELSE HALİMİZ NE OLUR?”

AK Parti 4. Sıra Milletvekili adayı Adem Yıldırım, da konuşmasında “Ben şöyle bir empati kurmanızı istiyorum. 7 Haziran’da Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olsa ne olur? Diye düşünmenizi tavsiye ediyorum. CHP iktidara gelse halimiz ne olur? Hiç kimsenin iktidar kaygısı yok. Hiç kimsenin iktidara gelmek gibi bir hedefi de yok, inancı da yok. Acaba koalisyon kurabilir miyiz. Bu hükümet koalisyon hükümetleri nedir bilir. Ne zaman hizmet gelmiştir bu memlekete… Milletin iktidar olduğu dönemde gelmiştir. 13 yıldır iktidardayız. 13 yıldır bu iktidarla milletin hayal ettiği işler yapılmıştır” ifadelerini kullandı.

Kutlu bir yolculuğun arifesinde olduğumuzu belirten Milletvekili adayı Yıldırım, “Kutlu doğum bu sene bildiğimiz gibi birlikte yaşama hukuku ve birlikte yaşama ahlakı adı altında hep birlikte kutluyoruz. Bizim de zaten Yeri Türkiye’deki amacımız neydi; ‘Hep birlikte Yeni Türkiye’ İnşallah Türk’üyle, Kürt’üyle, Alevi’siyle Sünni’siyle kadınıyla erkeğiyle, çocuğuyla genciyle, fakiriyle zenginiyle hep birlikte Yeni Türkiye’yi oluşturacağız inşallah. Bu vesileyle bizim Sivas’ımızın manevi mimarlarından olan gönül dünyamıza hitap eden ve Allah’ın rahmetine kavuşmuş insanlarımızı da selamlıyorum. 3 güneşten birisi olan Şemsi Sivasi’yi Kemalettin İbni Humam’ı, Kadı Burhanettin’i Halil Rıfat Paşa’yı, Aşık Veysel’i ve Muhsin Yazıcıoğlu’nu rahmetle anıyor ve aynı zamanda selamlıyoruz” şeklinde konuştu.

“BEŞİBİRYERDE’Yİ SİVAS’IN

GERDANINA TAKACAĞIZ”

AK Parti 5. Sıra Milletvekili adayı Yalçın Özdemir, 7 Haziran seçimlerinde beşibiryerde’yi Sivas’ın boynuna takacaklarını belirtti.

Özdemir, “Sivas’la beraber Cumhuriyet kuruldu. 2023’ün yeni Sivas’ını ve yeni Türkiye’sini kurmak için Sayın Başbakan Erzurum ve Sivas’tan başlatıyor yine kongrelerini… Onun için kongrelerle kurulmuş Sivas ve Türkiye eminim ki önümüzdeki dönemde büyük Türkiye’yi yeniden inşa edecek ve biz buradaki hazirunla hep birlikte birimiz, beşimiz hiçbir ayrımız yok. Beşibiryerde’yi Sivas’ın gerdanına takıp gideceğiz” dedi.

Özdemir şunları kaydetti:

“Bu Sivas’a ne yapıldı diye söyleyenlere aktarmak için söylüyorum. Sivas’a bir şey yapılabilmesi için öncelikle Sivaslıya Madımak nedeniyle atılan bir çamur vardı. Hepimiz hatırlarız. Bu Sivaslının üzerine atılmaya çalışılan bir leke olmuştur. 37 kişi katledilmişti… her şeyden önce AK Parti, Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız öncülüğünde bu ülkede Türkiye’nin tamamında huzur ve güveni sağlayabilecek bir ülke yarattılar. Her tarafı kan revan içerisinde olan bir ülkeyi bu günlere getirmek kolay bir iş değil. Yani AK Parti yaralı bereli kavgaların içerisinden geçti, ancak icraatlarını 2007’den sonra yapabilecek dermanı ve takati sizlerin verdiği destekle bulabildi. Onun için bunu hiç unutmamız gerekiyor.”

“ÖLÜNCEYE KADAR

SİZLERLE BERABERİM”

7 Haziran seçimleriyle birlikte görevi tamamlanacak olan AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan ise seçimler sonrasında da yine Sivas ile Sivas halkı ile birlikte olacaklarını belirtti.

Turan, “7 Haziran tarihinde yapılacak genel seçimlerin ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bugüne kadar AK Parti ailesi olarak bu gayretlerinizden, hizmetlerinizden ötürü hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Haziran seçimlerinin bir görev değişimi olacağını belirten Milletvekili Turan, “Bu bir görev değişimi… Ben burada seçim öncesinde de söylemiştim. Adaylar kim olursa olsun, ben aday olsam da olmasam da geleceğim günün bitinceye kadar 7 Haziran saat 17.00’a kadar Sivas’ın, Sivaslıların emrinde olacağım demiştim ve Sivaslı sözünden dönmez. Ben de sözümün üzerine geldim, sizlerle beraberim, ölünceye kadar da sizlerle beraber olacağım. Bundan hiçbir kuşkunuz olmasın” dedi.

Turan konuşmasında şunları kaydetti:

“Bana Milletvekili adayı olmadınız, küstünüz mü? Diye sordular. Rabbime hamd ediyorum ki bu sonucu bana öyle bir hazmettirdi ki sanki benim üzerimden dağlar kalktı. Hiç aklımın ucundan dahi geçmedi. Ne darıldım, ne kırıldım, ne de küstüm. Bizim Başbakanımız şunu söyledi; ‘Bizde 3 döneme takılanlar var’. Bizde 3 dönem diye bir şey yok. Bizde 2 dönem var. Birisi dünya, birisi ahiret…

Bizim dostluğumuz Milletvekilliği ile başlamadı. Milletvekilliği bitince de bitmeyecek. Bizim dostluğumuz kardeşliğimiz, pazara kadar değil, mezara kadardır. Hizmet sadece Milletvekilliği ile olmuyor. Bunu ticari hayatımda da gördüm, siyasi hayatımda da gördüm. Yani insan hizmet etmek isterse, Belediye Başkanı olarak da hizmet eder, Meclis üyesi olarak da hizmet eder, Sivas’ın sokaklarını süpürmekle de hizmet eder… Bana Rabbim bu hizmeti nasip etti. Ama bu kadirşinas Sivaslıya hizmet etmek, değil Milletvekili olarak, Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız, Sivas Belediye Başkanımız bana ‘Ali Turan Milletvekilliği bitti, al eline süpürgeyi, Sivas’ın sokaklarını süpüreceksin’ derse bu görevden hiç imtina etmeden yapmayan namerttir.”

“BU YÜRÜYÜŞ 2002’DE BAŞLADI”

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ise konuşmasında AK Parti’nin hizmet yürüyüşünün 2002 yılında başladığını kaydetti.

Bu yürüyüşün kesintisiz bir şekilde 2015’lere ulaştığını belirten Başkan Aydın, “Ama zaman zaman basın yoluyla, zaman zaman kamuoyunda şunu görüyoruz. İnsanlar geçmişi çok kolay unutuyor. Öyle ki çok başarılı hizmetlerde yapsanız, çok güzel icraatlarda yapsanız zaman içerisinde bunlar normalleşiyor, sıradanlaşıyor. O yüzden bizim teşkilatlar olarak gerek Ak Parti öncesi Türkiye’yi, gerekse AK Parti ile birlikte bu ülkenin kazanımlarını tekrar tekrar anlatmamız lazım” dedi.

Aydın şöyle devam etti:

“Birkaç gün önce bir tv programını izledim. Konu şu? Başbakan Sivas’a geliyor. Ne isteyeceğiz? İstenenler sayılıyor. Birçoğu zaten başlamış işler. Hızlı Tren, Karadeniz’i Akdeniz’e bağlayan yol gibi birçok proje… Eleştiri şu? Neden bunlar bitmedi? Eskiden Türkiye’de bunları halay etmek bile mümkün değildi. Hızlı Tren diye bir olay bu ülkenin gündemine ne zaman geldi ve bu projeyle ilgili çok büyük yatırımların yapıldığını hepimiz görüyoruz. Evet, bir yıl iki yıl gecikme olabilir. Ama bu proje bitecektir ve Sivas’tan Ankara’ya İstanbul’a Hızlı Tren ile ulaşılacaktır. Bundan artık hiç kimsenin şüphesi olmamalı… Ama ben şunu görüyorum. Özellikle muhalefet anlayışı ülkemizde böyle. Yapılanları basitleştirmek ve sıradanlaştırmaya çalışıyorlar. İşte sizler teşkilat mensupları olarak bu yapılanları köylerimizin en ücra köşesine kadar tekrar tekrar anlatmak durumundasınız.”

“MİLLİ İRADE YÜRÜYÜŞÜ SİVAS’TAN BAŞLAYACAK”

AK Parti Sivas İl Başkanı Ziya Şahin, “Yine Milli İrade yürüyüşü Erzurum ve ardından da Sivas’tan başlayacak. Dolayısıyla 1919’un aynısını yaşıyor ülkemiz. 1919 şartlarında nasıl ki bir devlet çıkardıysak, şimdi 7 Haziran’da da güçlü Türkiye’yi hep beraber kuracağız” dedi.

10 Şubat tarihinden bu tarafa Milletvekili seçim süreci yaşandığını belirten İl Başkanı Şahin, “Öncelikle aday adaylarımızın cümlesinden Allah razı olsun. İlimizin her köşesini dolaştılar, çalınmadık kapı bırakmadılar. Güzel bir aday adaylığı dönemini geride bıraktık. Arkasından 7 Nisan’da Yüksek seçim kuruluna Milletvekilliği listeleri Genel Merkezimiz tarafından sunuldu ve tüm Türkiye’de ve ilimizde Milletvekili adaylarımız 7 Haziran seçimleri için belirlenmiş oldu” dedi.

Şahin, “Teşkilatımız, adaylarımız, aday adaylarımız, eski teşkilat mensuplarımız ve mevcut teşkilat mensuplarımız, seçilmiş yerel yöneticilerimiz ile birlikte hep bir ve bütün olarak 7 Haziran seçimleri cidden geldiğimiz noktada seçimlerin anası hüviyetinde. Onun için topyekûn olarak hazırlanmak ve bu çalışmayı birlikte yapmak zorundayız. İlimizin coğrafyası geniş, ilçelerimiz kalabalık… Onun için her köye her köye her mezraya ulaşmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Milletvekili adaylarının tanıtımının yapıldığı toplantı sonunda ise Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Milletvekili adayları ile teşkilat mensupları toplu fotoğraf çektirdi.



Anahtar Kelimeler: “DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”
  • Perşembe 27.3 ° / 13.8 ° false
  • Cuma 26.5 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 27.5 ° / 12.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16