Cumhurbaşkanımız, Milletin Evinde Çiftçilerle Buluştu

Cumhurbaşkanımız, Milletin Evinde Çiftçilerle Buluştu

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Dr. Ahmet Eşref FAKIBABA programda ilk olarak 81 ilden katılan çiftçiler, İl Müdürleri ve Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürleri ile Congresium Ankara ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Salonunda bir araya

Cumhurbaşkanımız, Milletin Evinde Çiftçilerle Buluştu

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Dr. Ahmet Eşref FAKIBABA programda ilk olarak 81 ilden katılan çiftçiler, İl Müdürleri ve Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürleri ile Congresium Ankara ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Salonunda bir araya gelerek burada katılımcılara bir konuşma yaptı.  Buradaki törenin ardından İl Müdürümüz Seyit YILDIZ, Koordinasyon Şube Müdürü ve Sivas´tan katılan 19 çiftçimiz Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Kongre Merkezinde "Çiftçiler Buluşması; Üreten Çifti, Büyüyen Anadolu, Gelişen Türkiye" programında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM ve Bakanımız Sayın Ahmet Eşref FAKIBABA ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Kongre Merkezinde çiftçilere bir kez daha hitap eden Bakanımız Sayın Ahmet Eşref FAKIBABA, Bakanlık olarak 7 gün 24 saat vatandaşların hizmetinde olduklarını vurgulayarak, "Tüm çalışanlarımız, tarlada, bahçede, ağılda, ahırda değerli çiftçilerimizle birlikte olmaya devam edecekler. 3 milyon çiftçimiz ve 75 bin personelimizle biz büyük bir aileyiz. Çalışmalarımızda çiftçi, tüketici, esnaf, tüccar, sanayici olarak tarımın tüm paydaşlarıyla ortak aklın bereketinden yararlanmayı kendimize şiar edindik.

 

Tarladan sofraya hayatın her aşamasındaki sorumluluklarının farkında olarak millete hizmet etmenin gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Büyükbaş hayvancılığın anası olan düve sayısının artması için birçok yeni projeyi hayata geçiriyoruz. Düve adayı olan buzağıların korunması ve geliştirilmesi için ciddi önlemler aldık. 2018´i ´Buzağı Yılı´ ilan ettik. Amacımız, hayvan hastalıklarını önlemek ve buzağı kayıplarını azaltarak hayvan varlığımızı artırmaktır. Küçükbaş hayvancılığımızın geliştirilmesi ve ihtiyacımız olan anaç koyun sayısını elde etmek için projelerimizi yakın zamanda uygulamaya başlayacağız. Hayvansal üretimde, yerli ve yeterli üretimi gerçekleştirmeyi ve net ihracatçı bir ülke olmayı hedefliyoruz. Bu bilinçle göreve geldiğim günden beri "Su olmadan ot olmaz, ot olmadan ana olmaz, ana olmadan dana olmaz, dana olmadan et, süt olmaz" düşüncesiyle çalışıyoruz. Esas amacımız insanların doğduğu yerde doymasını, huzurla yaşamasını sağlamaktır. Bunu sağlayabilmenin yolu da kadın, erkek, genç çiftçilerin refahını artırmak ve onları toprağında, köyünde tutabilmek olduğunu biliyoruz. Bunun için Birlikte Üretim Modeli ve Sözleşmeli Aile İşletmeciliği projelerini yakın zamanda hayata geçireceğiz.? dedi.

Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM ise yaptığı konuşmada; ?Tarım sektörünü kalkındırmak, üretimi geliştirmek ve çiftçilerin alın terinin karşılığını vermek için birçok destek sağlıyoruz, reform ve projeleri hayata geçiriyoruz. Türkiye tarımda ihracatçı ülke konumundadır. Tarım ihracatımız 3,7 milyar dolardan 17 milyar dolara çıktı. Hayvancılık desteğini 15 yılda 36 kat artırdık. Son 15 yılda hayvancılığa toplam 25 milyar destek sağladık. Yerli üretimi destekleme modelini geliştirdik.

Bütün sektörlerde ülke ekonomisini hem içeride hem de dış pazarlarda daha güçlü hale getirmenin çabasını veriyoruz, üretimi, istihdamı, ihracatı artırırken, uluslararası rekabet güçlerine de güç katıyoruz. Önceliğimiz insanımızın refahı ve mutluluğu. Bunun için hep ´önce insan´ dedik. Her daim Türkiye´nin hukukunu milletin refahını amaçlayan bir siyaset takip ediyoruz. Üreticiler, çiftçilerimiz başta olmak üzere toplumun bütün tabakalarının hayat standardını geliştirmeyi öncelikli işimiz olarak gördük, görmeye devam diyoruz. Türkiye´yi kapalı ekonomiden çıkararak, dünyaya entegre hale getirdik. Dünyanın bütün pazarlarını yatırımcılarımıza açtık. Ülkemizde dünya pazarları içinde küresel yatırımcıya da en üst düzeyde fırsatlar sunan bir durumu meydana getirdik.

Türkiye´de 2017 yılında doğrudan yabancı yatırım 11 milyar doları buldu, iktidarlarımız döneminde toplam doğrudan yabancı yatırım 190 milyar dolar seviyelerinde, bu durum ülkeye olan güveni, istikrarı, güçlü iktidarı gösteriyor. 2017 ihracatımız, 2016´ya göre yüzde 10,2 oranında artarak, 157 milyar doları buldu. Ekonomi alanında dev adımlar atıyor, önemli projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. Türkiye için büyük bir aşk ve heyecanla çalışmaya devam ediyoruz. Biz milletimize hizmet etmeye, çiftçimizin, esnafımızın yaşam kalitesini artırmaya devam edeceğiz.? dedi.

 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi´nde düzenlenen "Cumhurbaşkanımızın, Milletin Evinde Çiftçilerle Buluşması" isimli programındaki konuşmasını yapmak üzere kürsüye giderken salondaki çiftçiler tarafından kendisine zeytin dalı verildi. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN da konuşmasına başlamadan önce zeytin dallarını kürsüye iliştirdi.

Ülkenin 81 vilayetinden gelerek Külliye´yi onurlandıran çiftçilere teşekkürlerini ileten Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, konuşmasına şöyle devam etti: "Bir millet stratejik önemi yüksek alanlarda başarı sağlamadan, geleceğine ümitle bakamaz. Güçlü ülke, sadece ordusu, ekonomisi, diplomasisi güçlü olan ülke değildir. Güçlü ülke, tarım, hayvancılık ve gıda alanlarında da kendini ispatlamış ülkedir.

/resimler/2018-2/21/1821316530576.jpg

Açıklanacak yeni teşviklerin, ülkedeki hayvan yetiştiriciliğine yeni bir soluk ve ivme kazandıracağına inanıyorum. Zira günümüzde, şu gerçeği artık hepimiz net bir şekilde görebiliyoruz. Bir millet stratejik önemi yüksek alanlarda başarı sağlamadan, geleceğine ümitle bakamaz.

Bir devlet için savunma ve yerli silah sanayi ne kadar önemliyse gıda güvenliğinin de aynı derecede ehemmiyetlidir. Bir milletin özgürlüğü için ekonomik imkânları ne kadar elzemse tarım ve hayvancılığın da kendi kendine yeter olmasının o derece şart olduğunu düşünüyorum. Sofrasında tükettiği gıdayı dışarıdan alan, en temel ihtiyaçlarını ithal eden bir ülkenin ´bağımsızlık´ iddiası havada kalmaya mahkûmdur. Gerek kendi tarihimizde gerekse dünya tarihinde bunun sayısız örneğini görürüz. Nüfus, silah ve asker bakımından güçlü olduğu halde, gıda kaynakları yeterli olmadığı için yeryüzünden silinen toplumların, devletlerin olduğunu biliyoruz.

Ülkelerin yükselişi de çöküşü de tarımla başlıyor. Bunun için güçlü Türkiye´nin yolunun, güçlü tarımdan geçtiğini asla unutmamak zorundayız. Sizler, ekmeğinizi topraktan çıkarıyorsunuz. Sizler, her bahar ilahi bir müjdeye, bir mucizeye şahitlik ediyorsunuz. Sizler, toprağa atılan ölü tohumun filizlenmesindeki o ilahi hikmeti bizzat görüyor, toprağın bereketi ile ailelerinizi geçindiriyor, ülkemizi doyuruyorsunuz.

Türkiye´nin en başarılı olduğu alanlardan biri tarım ve hayvancılık bunun en yakın şahidi de sizlersiniz, çiftçilerimiz... Bu ülkenin son 15 senede tarım ve hayvancılıkta nasıl mesafe kat ettiğini en iyi sizler biliyorsunuz.

Çiftçilerin üretim maliyetini azaltmak için 2003 yılında ilk kez mazot desteğini başlattık şimdi de 23 Şubat 2018 tarihinden itibaren çiftçilerimizin mazot maliyetinin yarısını biz ödemeye başlayacağız. Hayırlı olsun. Rabbim inşallah bununla birlikte bereketini de versin.

Diğer taraftan her köyü bir işletme mantığıyla ele alıp bitki üretimine de farklı bir vizyon kazandıracağız, Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla üreticilerimizin girdi teminlerini kolaylaştırıyor, elde ettikleri ürünlere yine alım garantisi veriyoruz. Böylece inşallah Bakanlık ve çiftçinin üretimin her aşamasında birlikte hareket ettiği, koordineli çalıştığı bir sistemi hayata geçiriyoruz. Girdi teminiyle çiftçilerimizin ekim sezonu öncesindeki finans problemini çözüyor, aracılara olan bağımlılığı azaltıyoruz. Ayrıca bizim en önemli geleneklerimizden olan imece sistemini, yani çiftçilerin kendi aralarında birlikte çalışma kültürünü geliştireceğiz. Tüm bu yeni hizmetlerin hayırlı olmasını diliyorum.

Son 15 yıldır olduğu gibi ilerleyen süreçte de çiftçilerin yanında olup onları tüm gücümüzle desteklemeye devam edeceğiz. Biz sizlere güveniyoruz. Biz toprağına gözü gibi bakan, gerektiğinde vatanı için varını yoğunu ortaya koyan siz çiftçi kardeşlerimize inanıyoruz. Biz el ele verdiğimiz zaman evelallah üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir yükün, hiçbir sorunun olmadığının bilincindeyiz. Daha güçlü bir tarım sektörü ve daha güçlü bir Türkiye için omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz. İnşallah hep birlikte ülkemizi 2023 hedefleriyle 2053 ve 2071 vizyonlarına kavuşturacak hamleleri gerçekleştireceğiz." dedi



  • Perşembe 27.3 ° / 13.8 ° false
  • Cuma 26.5 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 27.5 ° / 12.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16