COŞKUN: YILMADAN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

COŞKUN: YILMADAN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP);  Erzincan, Tokat ve Yozgat teşkilatlarının da katılımıyla Sivas’ta bölge toplantısı gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP);  ilimizde ErzincanTokat ve Yozgat teşkilatlarının da katılımıyla bölge toplantısı gerçekleştirdi.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Konferans Salonu'nda düzenlenen istişare toplantısına, CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın yanı sıra  CHP Parti Meclisi Üyeleri Umut Akdoğan, Gizem Özcan, Semra Dinçer, Ali Rıza Erbay, Yozgat Milletvekili Ali Keven, Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Aliye Timisi Ersever, Genel Başkan Başdanışmanı Veli Özdemir, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sercan Çığgın da katıldı.

Toplantıya ev sahibi CHP Sivas İl Başkanı Yılmaz Coşkun ve Parti Meclisi Üyesi Sivas Milletvekili Ulaş Karasu’nun yanı sıra Tokat İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz, Erzincan İl Başkanı Ayhan Doğan, Yozgat İl Başkanı Abdullah Yaşar, ilçe başkanları ve il yönetimlerinden de katılım gerçekleşti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Sivas İl Başkanı Yılmaz Coşkun son dönemde İl Başkanlığı olarak yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.

BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE KAZANACAĞIZ

İl Başkanı Coşkun; “Sayın Genel Başkan Yardımcım, parti meclisi üyelerim, genel merkezimizin değerli yöneticileri, kıymetli mevkidaşlarım, ilçe  başkanlarım, disiplin kurulu başkanlarım, partimizin ve geleceğimizin olmazsa olmazları  kadın ve gençlik kolları başkanlarım, basınımızın değerli emekçileri,  saygıdeğer yol arkadaşlarım hepinizi şahsım ve Sivas il örgütüm adına saygı ile selamlıyorum. Hepiniz bölge örgüt toplantısına hoş geldiniz. Hedefimiz iktidar. Esnaf can çekişiyor. Sivas caddelerindeki,  sokaklarındaki vatandaşımız, Türkiye'nin gerçek gündemleri olan işsizlik, ekonomi, barış ve huzurun CHP iktidarı ile çözüleceğine inandıklarını söylüyor. Genel merkezimiz öncülüğünde tüm örgütlerimiz halkımızın bu sorunlarına yönelik politika ve çözüm noktalarını üreteceğiz. İktidara giderken iç kavgalardan uzak, birbirimize daha fazla kenetleneceğimize olan inancım tamdır. Yönetimimiz ve örgütümüzle, göreve geldiğimiz ilk günden bu yana canla başla çalışıyoruz. Durmadan, yılmadan, yorulmadan çalışmaya ve üretmeye de devam edeceğiz. Tüm çalışmalarımızda en büyük destekçimiz olan başta Sayın Milletvekilimiz Ulaş Karasu olmak üzere katkısı olan tüm partililerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Dostlar birlik ve beraberlik içerisinde kazanacağız. Bizler Sivas’ta il başkanlığı, ilçe örgütlerimiz ve milletvekilimiz ile bir uyum içerisinde partimizi iktidara taşımak için canla başla çalışmalarımızı devam ettiriyoruz” dedi.

3 BİN 500 ADET TEMEL İHTİYAÇ KOLİSİ DAĞITIMI YAPTIK

“Bizler Sivas il örgütü olarak pandemi sürecinin başladığı günden itibaren hiçbir zaman sahadan uzak kalmadık” diyen İl Başkanı Coşkun, “Kendim ile beraber 6 yöneticim Covid-19’a yakalandık ama yılmadık. Bu süreçte İl Başkanlığı olarak Genel Merkezimizin, İl Milletvekilimiz Sayın Ulaş Karasu’nun, Beşiktaş Belediyemizin, il, ilçe, disiplin kurulu, kadın ve gençlik kollarımızın ve duyarlı partililerimizin desteği ile Sivas ve tüm ilçelerle birlikte yaklaşık 3 bin 500 adet temel ihtiyaç kolisi dağıtımı yaptık. İlçe örgütlerimiz de kendi imkan ve çabaları ile bu sürece ayrıca katkıda bulunmuşlardır. Burada gerek sahada gerekse arka planda halka hizmet eden tüm örgüt emekçilerine tekrar teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

ŞÜPHEYE MAHAL YOK; ZAFER İNANANLARINDIR

CHP İl Başkanı Coşkun, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Her gün havasını soluduğumuz bu memleket bizim. Her gün üzerine bastığımız bu topraklar bizim. Biz Kuvayi Milliye ruhuyla kurulan Cumhuriyet Halk Partisi’nin mirasçılarıyız. İnançla çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz. Şüpheye mahal yok; zafer inananlarındır.  Halkımız ne zaman dara düşse, Cumhuriyet Halk Partisi yanında olacaktır, bundan kimsenin endişesi olmasın. Değerli yol arkadaşlarım, evet hedef iktidar. 2019’da yerel seçimlerde alınan başarı onun müjdecisi. Büyükşehirlerin Cumhuriyet Halk Partisi’nin yönetiminde olmasıyla, belediye başkanlarının doğru işler yapmasıyla daha fazla dokunuyoruz halka. İktidar olmak için yerel yönetimler bir araçtır. Oradan esen rüzgârla birlikte önümüzdeki yapılacak olan ilk seçimlerde sandıkta iktidar olacağız. Sayın Genel Başkanımızın sürekli söylediği gibi dostlarımız ile birlikte iktidar olacağız. Biz Sivas il örgütü olarak Millet İttifakında bulunan siyasi partiler ile zaman zaman bir araya geliyoruz. Bu partiler bizim birlikte yol aldığımız, yol arkadaşlarımızdır. Tüm örgütümün bu bilinçle hareket etmesi önemlidir. Bu ittifak her geçen gün güçlenecek, önümüzdeki ilk seçimlerde, hem ülkemize hem kentimize güneş doğacaktır. Bu duygu ve düşünceler ile hepinizi saygı ile selamlıyor, tekrar hoş geldiniz diyorum.”

KUVAYİ MİLLİYE RUHU SİVAS’TA YAŞIYOR

İl Başkanı Coşkun’un ardından konuşan CHP Parti Meclisi Üyesi ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Sivas’ın cumhuriyetin temellerinin atıldığı şehir olduğunu hatırlattı.  Sivas’ın cumhuriyete 108 gün ev sahipliğini yaptığını kaydeden Karasu, “Bizler, bu bilinçle Sivas’ta çalışmalarımıza devam ediyor. Milli Mücadele’nin en önemli noktalarından biri olan Sivas’ta cumhuriyetin ve kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden gitmeyi sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

SİVAS’IN EN ÖNEMLİ SORUNU İSTİHDAM

Sivas’ın Türkiye için bir ayna olduğunu söyleyen Karasu, “Bugün Sivas’ın en önemli sorunu ekonomi, istihdam ve üretim. Türkiye geneline baktığımızda da aynı sorunları görüyoruz. Gerek il sınırları içinde gerekse de büyükşehirlerde yaşayan hemşehrilerimizin sorunu aslında küçük bir Türkiye tablosudur. Bizler elimizden geldiğince parti ayrımı gözetmeksizin tüm vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm olmaya devam edeceğiz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ise konuşmasına Sivas’ın Kuvayi Milliye’ye Cumhuriyetin kuruluşuna ve Atatürk devrimlerine çok önemli katkılarının olduğunu ifade ederek başladı. Sivaslıların haklı olarak tarihleriyle övündüklerini söyleyen Salıcı, “Biz de Sivas’ın cumhuriyet tarihindeki yeri ile övünüyoruz” şeklinde konuştu.

İKTİDAR ÜLKEYİ YASAKLARLA YÖNETİYOR

AKP’nin iktidarının artık Türkiye’yi yönetemediğini belirten Salıcı, son dönemlerde yapmış olduğu uygulamaların iktidarın savrulduğunun bir kanıtı olduğunu vurguladı. 2002 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ilk iktidara geldiği dönemde topluma verdiği en önemli vaadin yoksulluğun kaldırılması olduğunu söyleyen Salıcı, ‘’Yoksulluğu ortadan kaldıracağız diyen iktidar, 19 yıl sonunda ülkeyi daha kötü duruma getirdi. Yasaklarla mücadele edeceklerini söyleyenler bugün ülkeyi yasaklarla yönetiyor’’ ifadelerini kullandı.

Salıcı, AKP'nin, MHP'nin vesayeti altına girdiğini söylerken, "AKP, bir şey söylemeden önce 'MHP acaba nasıl tepki gösterir' diye düşünmek zorunda. MHP'nin onay vermediği bir şeyin üzerine ısrar edemeyecek bir noktada. Böyle bir ortamda, Türkiye'yi 2002'de ilk gelmiş oldukları yıllardaki hedeflerine doğru götürme imkanları, uzun zamandır ortadan kalktı" değerlendirmesinde bulundu.

CHP'LİLER İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜ BAŞLATMIŞ DURUMDA

31 Mart seçimlerinde 11 büyükşehir belediyesinin CHP'ye geçmesiyle tarihi bir başarıya imza attıklarını kaydeden Salıcı, "Bu toplantılarda önümüzdeki sürecin, CHP'nin iktidar adımlarını konuşuyoruz. Ortada bir seçim yok, CHP'liler sahada, CHP'liler geleceğin iktidarını konuşuyor, CHP'liler iktidar yürüyüşü başlatmış durumda. O seçim geldiğinde bugün vermiş olduğumuz bu emeklerin hepsinin karşılığını alacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

Toplantının kalan kısmı basına kapalı olarak devam etti.



  • Pazartesi 27.1 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 23.8 ° / 12 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 20.4 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
16.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16