ÇOCUKLARINIZI BUNLARIN ELİNDEN KURTARIN

ÇOCUKLARINIZI BUNLARIN ELİNDEN KURTARIN

Sivas´ta Fethullah Gülen bağlılarının çok sayıda olduğunu belirten AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin, ?´Körü körüne bir bağlılıkla mehdi zannediyorlar, kendilerini de mehdinin ordusu sayarak millete gözü dönmüş caniler gibi saldırıyorlar.

ÇOCUKLARINIZI BUNLARIN ELİNDEN KURTARIN

Sivas´ta Fethullah Gülen bağlılarının çok sayıda olduğunu belirten AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin, ?´Körü körüne bir bağlılıkla mehdi zannediyorlar, kendilerini de mehdinin ordusu sayarak millete gözü dönmüş caniler gibi saldırıyorlar.

Bunu herkesin görmesi gerekir. Ben hemşerilerime ?Bu gözü dönmüşlerden kurtulun, çoluğunuzu çocuğunuzu bunların elinden kurtarın´ diyorum. Bakın en yüksek mertebelere çıkmış insanlar dahi bunların elinden kurtulamamış´´ dedi.

AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin darbe girişimi ile ilgili değerlendirme yaptı. Şahin, darbe gecesi Sivas´ta yaşananları aktardı. Ülkenin ne denli bir tehlikeyi bertaraf ettiğini belirten Şahin, ?´Darbenin ortaya çıkan ana hatlarına baktığımızda, bir başarısızlık öngörmemişler. Çok detaylı, çok kapsamlı, çok ateş gücü yüksek, çok canice, çok büyük katliamlara sebep verecek bir darbe hazırlamışlar´´ dedi. Sivas´ta darbe girişiminin tahmin edilenden çok daha büyük olduğunu belirten Şahin, ?´Tugay Komutanı Tuğgeneral Celalettin Sağır´a sıkıyönetim komutanlığı verilmiş. Onun da ifadesinden anlaşıldığına göre örgütle irtibatı sabit görülüyor. Sivas´ta da gördüğümüzden veya tahmin ettiğimizden daha büyük bir tehlikenin olduğu anlaşılmakta. O sebeple Sivas´a da büyük geçmiş olsun diliyorum´´ dedi.
TUGAY KOMUTANI DURUMU TARTTI
Darbe gecesi Valilikte yaşananları belirten Şahin, tutuklanan Tugay Komutanı Tuğgeneral Celalettin Sağır´ın tutumunu değerlendirdi. Şahin, ?´Darbe girişimini duyar duymaz hemen partiye geldim. Henüz Türkiye darbeden tam haberdar olmadan partiye geldik ve arkadaşları partiye topladık. Daha sonra da valiliğe geçtik. Sayın Valimiz başta olmak üzere, jandarma komutanımız, emniyet müdürümüz, belediye başkanımız, vekilimiz Hilmi Bilgin, ben valilikteydik. Topyekun darbeye karşı durduk. Daha sonra sayın valimizin daveti üzerine Tugay Komutanı Celalettin Sağır geldi. O da birlikte halkı selamladı. Bir saat kadar valilikte kaldıktan sonra ayrıldı. Bizim orada olduğumuz sürece darbe yönünde bir söylemi, beyanatı veya durumu olmadı. Ama geriye doğru dönüp baktığımızda, durumu tartma vaziyeti olduğunu görüyoruz. Darbeye karşı herkes net tavrını ortaya koyarken, Tugay komutanında bir durumu tartma olduğunu düşünüyoruz. Yani darbe yürürse katılmak, yürümezse geri durmak gibi bir durum sezinledik. Millete kast eden bir durum. Başından itibaren anayasaya kanuna aykırı olan bir eylemi, saniyesinde reddetmesi, karış durması ve mücadele etmesi gerekirdi´´
ŞEHİTLERİMİZE MİNNETTARIZ
?´Sivas´ta ilk saatlerden itibaren meydanlardaydık. Sivaslı hemşerilerimiz kent meydanını doldurdu. Darbeye, Sivas´ta herhangi bir girişime de bu şekilde engel olduğumuzu şimdi daha iyi görüyoruz.Girişim sonrası il teşkilatı olarak bir takım çalışmalarımız oldu. Siyasi partilerimizden randevu alarak ziyaretler yaptım. STK´larla toplantılar yaptık. Pazartesi günü şehidimizi son yolculuğuna uğurladık ki, bu şehitlerimize millet olarak minnettarız. Şehidimiz Murat Ertekin Emniyet Genel Müdürlüğünde kahramanca çatıştı ve polis özel harekatı teslim etmediler. Eğer orası teslim alınmış olsaydı bugün çok daha kötü durumda olurduk. 240 şehidimiz var, 2 bine yakın yaralımız var. Allah şehitlerimizin mekanını cennet etsin, yakınlarına sabırlar versin inşallah. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.´´
BİRLİĞİMİZ PEKİŞTİ
?´Milletimiz büyük bir badire atlattı. Ama bunun bize sağladığı nedir, birlik beraberliğimiz pekişti. Farklı partilere oy vermiş olan milletimiz şimdi aynı aracın içerisinde kendi partilerinin işaretini veriyorlar, Türk Bayrağının bir ucundan hep birlikte tutarak dalgalandırıyorlar. Hep birlikte tekbir getiriyorlar, dualar ediyorlar. Büyük bir birlik ve beraberlik oluştu. Bunu devam ettirmemiz lazım. Ayrışmada bir bereket yok, birlik beraberlikte bereket vardır.´´
ÇOCUKLARINIZI KURTARIN
?´Bugün paralel yapının geçmişten bu yana yapmak istedikleri daha iyi anlaşılıyor. Bunlara yönelik operasyonlar farklı algılanıyor, bu insanların masum oldukları zannediliyordu. Ancak şimdi çok somut olarak ortada. Sivil halkın üzerine ağır makinalılar ile ateş edilmesi, TBMM´ni Yunan bile bombalayamazken bunların bombalamaları ve birçok zayiat bunların ne mal olduğunu ortaya koydu. Bu habis bir ur. Milletimizin bunları saf dışı etmesi gerekiyor. Bu anlayıştaki insanlar toplumu, milleti, vatanı düşünmüyorlar. Sadece körü körüne bir bağlılıkla Fethullah Gülen´i mehdi zannediyorlar, kendilerini de mehdinin ordusu sayarak millete gözü dönmüş caniler gibi saldırıyorlar. Bunu herkesin görmesi ve bunlardan uzaklaşması gerekir. Sivas´ta bunların bağlısı çok. Ben hemşerilerime ?Bu gözü dönmüşlerden kurtulun, çoluğunuzu çocuğunuzu bunların elinden kurtarın´ diyorum. Bakın en yüksek mertebelere çıkmış insanlar bunların elinden kurtulamamış´´ dedi.
OHAL HALKIN YAŞANTISINI DEĞİŞTİRMEYECEK
OHAL ilan edilmesi vatandaşın günlük yaşantısında bir değişikliğe neden olmayacağını söyleyen Şahin, ?´Sadece kararlar hızlı alınacak. Kanun gerektiren olaylarda Bakanlar Kurulu kanun hükmünde kararname çıkartacak daha sonra bunun kanunu çıkartacak. Dolayısıyla vatandaşın normal yaşantısında hiçbir değişiklik gerektiren bir durum yoktur. Şuanda darbe tamamen bitmiş değil. Bu durumun bertaraf edilmesi, gelecek için de herhangi bir tehlikenin oluşmaması için hükümetin sıcağı sıcağına karar alması gerekiyor. OHAL´in amacı budur´´ dedi.



  • Cumartesi 22.3 ° / 10.6 ° false
  • Pazar 18.2 ° / 7.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 20.6 ° / 8.4 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16