“BU YATIRIMIN HAKKINI VERECEĞİZ”

“BU YATIRIMIN HAKKINI VERECEĞİZ”

Medicana Sağlık Grubu CEO’su Reha Özkaya, “Biz Medicana Sivas Hastanesi’ne her türlü cihazı, imkânı verecek ve sağlayacak durumdayız ve bunu Sivas halkının hizmetine vereceğiz. Mademki buradayız, mademki Sivas’ta bir yatırım yapıyoruz, bu yatırımın hakkın

“BU YATIRIMIN HAKKINI VERECEĞİZ”

Medicana Sağlık Grubu CEO’su Reha Özkaya, “Biz Medicana Sivas Hastanesi’ne her türlü cihazı, imkânı verecek ve sağlayacak durumdayız ve bunu Sivas halkının hizmetine vereceğiz. Mademki buradayız, mademki Sivas’ta bir yatırım yapıyoruz, bu yatırımın hakkını vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Medicana Sivas Hastanesi yılbaşı itibariyle Anadolu Hastanesi’nden devralınan binada hizmete başladı. Hastanenin hizmete girmesi nedeniyle Medicana Sağlık Grubu yöneticileri ve Medicana Sivas Hastanesi yöneticileri basın mensupları ile bir araya geldi. Hastane binasındaki sabah kahvaltısının ardından gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Medicana Sağlık Grubu CEO’su Reha Özkaya, Sivas’ta gerçekleştirecekleri yatırım ve planlamalarla ilgili bilgi verdi.

“SİVAS’A YATIRIM YAPACAĞIZ”

Medicana Sağlık Grubu’nun ülke ve uluslararası düzeydeki yatırımları hakkında bilgiler veren Özkaya, Sivas’a 11’inci hastaneyi açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Medicana’nın Türkiye’deki ilk üç, Avrupa’daki ilk 20 Sağlık Grubu arasında yer aldığını belirten Özkaya, Sivas’ta gelmeyi özellikle istediklerini ve önemli yatırımlar gerçekleştireceklerini söyledi. Özkaya; “Medicana Sağlık Grubu’nun 11’inci hastanesine Sivas ile birlikte ulaştığını söyleyebilirim. Fakat bu daha ulaşmak istediğimiz sürecin yarısı bile değil. Sivas’ta, olmayı gerçekten istiyorduk. Hatta bu hastane ile ilgili sürecimiz ve ilgimiz başlamadan evvel, bu sürece ortaklık edebilecek Sivas’taki bazı yatırımcılarla da görüşmeye başlamıştık. Fakat bize Anadolu Hastanesi ile ilgili bir talep gelince biz de bu talebi, hastaneyi inceledik. Bölgeyi zaten biliyorduk. Daha önce Tokat’ta da başka bir grupla bir hastane yatırım projemiz olmuştu ve hiç düşünmeden Sivas’a gelmeye karar verdik. Hatta en çabuk karar verdiğimiz lokasyonlardan biri Sivas diyebilirim. Hani, ülkenin en fazla göç veren şehirlerinden biridir Sivas, ama biz İstanbul’dan buraya geldik ve İstanbul’daki Sivaslıları da özellikle yatırım kulvarında buraya bekliyoruz. Biz Medicana olarak, sadece Ulasal bir marka olarak burada değiliz. Bugün, dünyanın kabul ettiği ve ülke sınıflamalarına göre ayırdığı sağlık grupları arasında ilk 20’ye girmiş durumdayız. Türkiye’de ise en büyük 3 sağlık kurumundan biriyiz. Bu noktanın yanına ekonomik olarak bir şey daha eklemek istiyorum; bugün yurt dışı yatırım fonlarının özellikle tercih ettiği ilk grubuz. Çünkü Medicana Sağlık Grubu, bugün Türkiye’de yabancı ortağı olmadan bu kadar büyümüş tek sağlık kurumudur. Yine yurt dışında, Hollanda’da Avrupa Genel Merkezi olan tek kuruluştur. Bünyesinde, organ nakli, kemik iliği, pediatrik kalp cerrahisi gibi spesifik branşları bulunduran Türkiye’deki üniversite dışındaki 3-4 sağlık kuruluşundan birisidir. Bu süreçler kolay süreçler değil. Bugün sağlık grupları bildiğiniz 35-40 yataklı, apartman dairelerinden bozma, sırt sırta, iç içe yapılmış hastane grupları değil. Hastalar da bunu beklemiyor artık emin olun. Hastalar geldikleri zaman ‘ben burada doğum yapacağım, yeni doğan yoğun bakım merkezinizi görmek istiyorum’ diye geliyorlar. Ben hastaların bu bilince ulaşmasından fevkalade mutluyum. Tabi ki soracak. Hatta benim oradaki doktorumun liyakatini de sorsun istiyorum.

Sivas’tan önce biz Konya’ya açtık. Konya’ya geldiğimizde ‘Biz Anadolu’nun bağrındayız’ dedik. Sivas’a gelince de kalbindeyiz diyoruz. Baktık bazı sektördeki değerli oyunculara onlarda komşu illerde açtıkları bazı hastanelerde ‘biz de kalbindeyiz’ diyorlar. Efendim, kalbinde misiniz, bağrında mısınız? Önemli olan o değil, önemli olan Anadolu’ya yaptığınız yatırımlardır. Sivas’a emin olun Medicana markasının gelmesi, sağlık sektöründeki büyük oyuncuları da buraya çekecektir. Bir seneye kadar buraya yine büyük ölçekli bir sağlık grubu gelir. Çünkü büyük ölçekli sağlık grupları birbirlerini çekerler. Onun için biz Sivas’ta bu potansiyeli görüyoruz ve burada olmaktan da özellikle mutluyuz. Bir kere binayı incelediğimizde binanın altyapı olarak oldukça iyi yapılmış olduğunu söyleyebilirim. Hastanemizin genel standartlarında hizmet verecek şekilde. Fakat ‘Medicana geldi, ne yapacak?’ Tamam tabelaları değiştirdik güzel, ‘peki ne yapacaksınız?’ Efendim buraya yatırım yapacağız.” Dedi.

“HASTALARIMIZI KAPIDA KARŞILAYACAĞIZ”

Medicana Sivas Hastanesi için gerçekleştirecekleri yatırım ve projeler hakkında da bilgiler veren Özkaya yeni binanın standartlarının oldukça iyi durumda olduğunu, eski binayı ise aynı standartlara ulaşması için tadilata aldıklarını söyledi. Bir haftalık süre içerisinde hastanedeki tüm tıbbi cihazların yenileneceğini belirten Özkaya, gerek teknolojik donanım gerekse hizmet kalitesi ile Sivas halkına hak ettiği hizmeti sunacaklarını söyledi.

Özkaya, şu ifadeleri kullandı:

“Sağlık sektörü pahalı bir sektör, bugün dâhil Pazartesi gününe kadar bütün laboratuar cihazlarını değiştiriyoruz. Mevcut olan laboratuar sistemi yok muydu? Vardı elbette ama bütün bunların hepsini son sistem cihazlarla değiştiriyoruz ve Pazartesi günü bunların değişimi tamamlanacak. Yeni yapılan binaların bir takım sıkıntıları var. Belki ekonomik sebeplerden dolayı eksik bırakılan yerler var. Dolayısıyla bu binanın eksikliklerinin tamamlanması ve eski binanın da tekrar bu binanın standardına çıkarılması için bir inşaat faaliyetimiz başladı. O binayı da inşallah 3-4 ay içinde bitireceğiz. Biliyorsunuz medical onkoloji bölümümüz var burada ama radyasyon onkoloji bölümümüz yok. Beraberinde buraya bir radyasyon onkolojisi sistemi kuracağız. Radyasyon onkolojisi dediğimiz zaman bunun yan organları ile birlikte fiyatı 3,5 milyon dolar civarında. Bu yatırımı Sivas’a getireceğiz. Sanırım ilk 6 ay içinde bunu planlayacağız. İstihdama burada fayda sağlayacağız. Şuanda hastaneye belirlenmiş 30 arkadaşımız bu hafta içinde işe başlayacak. Gelir gelmez, ilk yaptığımız planlama bu. Neden yapıyoruz bunu, biz Sivas’taki insanımızı kapıda karşılamak istiyoruz. Kapıda karşılayacağız, arabasını alacağız, hoş geldiniz diyeceğiz, randevusu var ise randevusu olan yere zamanında alınmasını sağlayacağız, yoksa hemen sistemin içerisine kaydedeceğiz. Hastalarımızın burada beklemesini asla istemiyoruz. Hizmetlerini alsınlar ve biran önce, işlerine, köylerine, evlerine dönsünler. Hastanelerde uzun süre kalmak bir standart değil, az kalmak bir standarttır ve bu bir dünya standardıdır. Bir insan hastanede çok oyalanıyorsa, hastanede işi olduğundan değil, sistemin onu hızlı bir şekilde hizmet almasını engellemesindendir. Medicana Sağlık Grubu, hastanelerini yüzlerce indikatörle denetliyor ve planlıyor. Biz de buradaki hastanemizi, 1 Ocak itibarıyla devraldık. Aldığımız noktadan itibaren hastanede yapılan ameliyatlar, poliklinikler, müdahaleler ve tetkiklerin tamamı bir şekilde sistemimizin otomasyonuna yüklenen veriler sayesinde ölçümleniyor ve bu ölçümler hem genel merkezimizde hem burada eğitim olarak yine personelimizle paylaşılıyor. Sonra biz hem personelimizi hem doktorlarımızı, yurt dışında eğitime göndereceğiz.”

“BU YATIRIMIN HAKKINI VERECEĞİZ”

Medicana Sağlık Grubu’nun Medicana Sivas Hastanesi’nin her türlü tıbbi donanım ve ihtiyacını sağlayacak güçte olduğunu belirten Özkaya, “Her türlü cihazı, imkânı verecek ve sağlayacak durumdayız ve bunu Sivas halkının hizmetine vereceğiz” dedi. Medicana Sağlık Grubu olarak Sivas’ta gerçekleştirdikleri yatırımın hakkını vereceklerini belirten Özkaya, şu ifadeleri kullandı: “Bir hastane de aşağı yukarı 20-25 milyon Euro civarında biyomedikal cihaz bulunur. Yani herhangi bir doktorumuzun muayene sırasında odasına girdiğiniz cihazlardan başlar, ameliyathane ve radyoloji bölümüne girdikçe fiyat katlanır. Doktor odalarında gördükleriniz fiyat olarak en düşükleridir ama onlar bile aşağı yukarı 100-150 bin Euro tutar. Duruma göre daha da fazla olanları vardır. Dolayısıyla bu yatırımların bir hastane için ortalaması budur. Bütün grup için ortaya çıkan rakam belli. 250-300 Milyon Euro sırf hastanelerde biyomedikal parkurumuz var. Dolayısıyla biz Medicana Sivas Hastanesi’ne her türlü cihazı, imkânı verecek ve sağlayacak durumdayız ve bunu Sivas halkının hizmetine vereceğiz. Mademki buradayız, mademki Sivas’ta bir yatırım yapıyoruz. Bu yatırımın hakkını vereceğiz. Kurumlar, bir bölgeye geldiklerinde o bölgede bazı konularda örnek de olmalılar. Yani ‘ben kurumsalım’ diyorsan bunu uygulamalarınla göstereceksin. Biz burada, personelimizle ilgili tüm çalışmalarda resmi çalışacağız. Tüm hastanelerimizde çalıştığımız gibi. Daha açık söylüyorum; vergi kaçırmayacağız. Türkiye’de sağlık sektöründe resmileşme oranı yüzde 30’un altında. Bu oranlar da büyük kurumsal hastane gruplarına ait. Onun dışındakiler ayakta kalabilmek için ne yazık ki her türlü sürece girmek zorunda kalıyorlar. Bu da hem hak kaybına hem de devletin vergi kaybına yol açıyor. Bizim Medicana Sivas olarak şirket merkezimiz burası değil tabi, İstanbul’da ve burası bir şube. Ama oluşturduğum katma değerle burada eğer 2015 yılında Sivas içerisinde gerek SGK’da ödediğim sigorta vergilerimde eğer bir yere gelemiyorsam açıkçası ben Sivas’a ne tarz bir hizmet vermişim, bunun da tartışılmasını isterim. Ama istiyorum ki Sivas çok daha zenginleşsin ve kurumsallaşsın. Yıllık yaptığımız ciroların yüzde 10-15’i yabancı hastalardan oluşuyor. Dolayısıyla Sivas’a da yabancı hastalarımızı getireceğiz. Doktor kadrolarımızı yenileyeceğiz. Burada yaklaşık 20’ye yakın doktor kadrosu boş. Bu kadro boşluklarını hem tıbbi direktörümüz Remzi Bey hem de hastanemizin tıbbi direktörü Ayhan hoca ile birlikte planlayacağız ve hekim eksikliklerini de tamamlayacağız. Cerrahi branşlarımızın tamamına akademik kadrolarımızı yerleştireceğiz. Yatak sayımızı da artırmaya müteakip Sivas’taki hastanemizi bir eğitim, tıp merkezi, tıp fakültesi pozisyonuna çevireceğiz. Yani bir üniversite alternatifi yaratacağız. Planlarımız bunlar.” Yurt içi ve yurt dışındaki yatırım çalışmaları hakkında da bilgi veren Özkaya, “Belçika, Brüksel, Fransa, Paris, Romanya, Bükreş’te yatırımlarımız olacak. Irakta bir hastanemiz var ve bu yılın sonu gibi tamamlanacak. Yine yurt içinde Bursa, İzmir, Antalya, Ankara’da ikinci hastanemiz, Diyarbakır’da bir hastanemiz ve yine İstanbul’da iki yeni hastanemiz devreye girecek. Adana veya Mersin’den birinde mutlaka olacağız. Adana’dan yine bir sağlık kurumundan teklif var.” İfadelerini kullandı. Özkaya konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Toplantıya Medicana Sağlık Grubu CEO’su Reha Özkaya ile birlikte Medicana Salık Grubu Tıbbi Hizmetler Direktörü Dr. Remzi Karşı, Medicana Sivas Hastanesi Genel Müdürü Ozan Yaşar, Kurumsal İletişim Direktörü Kurtuluş Okutan ve Medya Müdürü Meltem Depecik ile diğer yöneticiler de katıldı. Toplantının ardından Medicana Sağlık Grubu CEO’su Reha Özkaya ve beraberindekiler basın mensupları ile birlikte hastaneyi gezdi.



  • Perşembe 27.3 ° / 13.8 ° false
  • Cuma 26.5 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 27.5 ° / 12.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16