BOZTEPE’YE SOSYAL MEDYADAN DESTEK

BOZTEPE’YE SOSYAL MEDYADAN DESTEK

GÖREVDEN ALINAN SGK İL MÜDÜRÜ KADİR BOZTEPE'YE TAM DESTEK.

Sivas; 15 Mart tarihinde maddi sıkıntılardan dolayı intiharın eşiğinde olan bir personelinin durumu ile ilgili yaklaşık 3 ay önce SGK Personel Daire Başkanı olarak atanan bir yetkili ile yaptığı telefon konuşması sonrası görevinden alınan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Kadir Boztepe için seferber oldu. Kendisine hakaret edilmesi üzerine sözlü tartışma yaşanmasının ardından görevinden alındığı iddia edilen  SGK İl Müdürü Kadir Boztepe’nin görevine tekrar iade edilmesi için siyasiler, sivil toplum kuruluşu başkanları ve parti il başkanları sosyal medya hesapları üzerinden mesaj yayımladı.

YAPILAN YANLIŞTAN VAZGEÇİLMELİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas Milletvekili Ulaş KARASU: Sivas'ta Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü olarak görev yapan Kadir Boztepe geçtiğimiz günlerde ani bir kararla görevinden alınmıştır. Yaptığı başarılı çalışmalar herkes tarafından takdir edilen Boztepe'nin görevden alınması Sivas'ta iş dünyası ve vatandaşlarımız tarafından tepkiyle karşılanmıştır. Yıllardır Sivas'ı her konuda geriye götüren, 1 milim ilerletmeyen iktidar şimdi de görevi çerçevesinde Sivas'a hizmet etmeye çalışan bir bürokratı Sivas'tan koparmaya çalışmaktadır. Sivaslıların ihtiyacı şehrindeki bürokratların nedeni belli olmayan şekillerde görevlerinden alınması değil, şehrine hizmet eden, çözüm odaklı çalışan tüm kamu görevlilerinin teşvik edilmesidir. Buradan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e çağrıda bulunuyorum: Yapılan yanlıştan vazgeçilmeli, Sivas SGK İl Müdürü Kadir Boztepe bir an önce görevine dönmelidir.

 

İVEDİ BİR ŞEKİLDE GÖREVİNE İADE EDİLMELİ

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa EKEN: Şehrimizde gerek devletimizin çıkar ve menfaatleri gerekse kanunlar çerçevesinde iş dünyamıza yönelik verdiği desteklerle başarılı çalışmalar yürüten SGK Sivas İl Müdürümüz Kadir Boztepe’nin görevden alınması bizleri üzmüştür. SGK ile şehrimizi birleştiren, çözüm odaklı çalışmalarıyla takdir toplayan Kadir Boztepe’nin ivedi bir şekilde görevine iade edilmesini temenni ediyoruz.

BAKANLIK YETKİLİLERİNİ DUYARLI OLMAYA DAVET EDİYORUZ

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir KÖKSAL: Sivas’ta göreve başladığı günden itibaren esnaf teşkilatımızla uyumlu çalışan, görev yaptığı süre içerisinde özverili çalışmalar yapan, sorunların çözümü için gayret gösteren değerli bürokratımızın şahsi meseleler yüzünden görevinden alınması esnaf teşkilatımızı ve bizleri üzmüştür. Sivaslı hemşehrimiz olan müdürümüzle göreve başladığı günden itibaren uyumlu çalıştık. Kurumla ilgili esnafımızın sorunlarının çözümünde bizlere her zaman yardımcı oldu. Esnafımızı ilgilendiren konularda bilgilendirmeler yaparak, mağduriyet yaşamamalarına katkı sağladı. Her zaman esnaf teşkilatımızın, esnaflarımızın sorunlarının çözümü için gayret gösterdi. Sebebi ne olursa olsun şahsi meseleler yüzünden değerli müdürümüzün görevden alınmasına karşı olduğumuzu ifade eder, müdürümüzün görevine tekrar dönmesi için Bakanlık yetkililerini duyarlı olmaya davet ediyoruz.

 

SİVAS AŞIĞI BİR İNSAN

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sivas Şube Başkanı Salim EMİNOĞLU: İlimizin çalışkan müdürünün göreve iadesi biran önce yapılmalıdır. SGK İl Müdürümüz Kadir Boztepe iş dünyamız açısından, gerek bilgilendirmeler gerekse de devletimizin sıcak elini her zaman hissettirmesi bakımından Sivas aşığı bir insandır.  Yaşanan her ne ise sonuçlarının böyle olmaması gerekir. Bu nedenle bir an önce göreve iadesini bekliyor ve kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.

İLİMİZ İÇİN TALİHSİZLİK OLARAK GÖRMEKTEYİZ

Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir HASTAOĞLU: Çalışmalarıyla iş dünyamızın ve her kesimin takdirini kazanan SGK İl Müdürümüz Kadir Boztepe’nin görevden alınmasını ilimiz için bir talihsizlik olarak görmekteyiz.  Kanunlar çerçevesinde devletimizin menfaatlerini gözeterek Sivas iş dünyamızla SGK arasında köprü vazifesi gören, iş dünyamıza her konuda çözüm odaklı yaklaşım sergileyen Kadir Boztepe Müdürümüzün görevine yeniden iade edilmesini temenni ediyoruz.

 

ÇALIŞKAN MÜDÜRÜMÜZÜN GÖREVİNE İADE EDİLMESİNİ İSTİYORUZ

Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı ÇETİNDAĞ: İlimizde önemli çalışmalar yapan, halkımızın ve çiftçilerimizin problemlerinin çözümü için gece gündüz demeden emek harcayan Sivas SGK İl Müdürümüz Sayın Kadir Boztepe’nin görevden alınması bizleri üzmüştür. Çalışkan müdürümüzün görevine iade edilmesini istiyoruz.

BU YANLIŞTAN BİR AN EVVEL DÖNÜLECEĞİNE İNANCIMIZ TAM

Sivas Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Fatih DEVECİ: Şehit ailelerimizin ve gazilerimizin yanında olan bizlerden yardım ve desteklerini esirgemeyen, sosyal güvenlik bilincinin oluşması adına yaptığı çalışmalarla ilimizin takdirini kazanan SGK Sivas İl Müdürümüz Kadir Boztepe’nin görevden alınması bizleri derinden üzmüştür. Bu yanlıştan bir an evvel dönüleceğine ve Sayın Müdürümüzün layıkıyla görevine iade edileceğine inancımız tamdır.

 

BİZLERİ DERİNDEN ÜZDÜ

37. Bölge Sivas Eczacı Odası Başkanı Bahadır EREN: Şehrimizde gerek devletimizin çıkar ve menfaatleri gerekse kanunlar çerçevesinde iş dünyamıza ve meslektaşlarımıza yönelik verdiği desteklerle başarılı çalışmalar yürüten SGK Sivas İl Müdürümüz Kadir Boztepe’nin görevden alınması bizleri üzmüştür. SGK ile şehrimizi birleştiren, çözüm odaklı çalışmalarıyla takdir toplayan Kadir Boztepe’nin ivedi bir şekilde görevine iade edilmesini temenni ediyoruz.

ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞMALARIYLA TAKDİR TOPLADI

Sivas Muhtarlar Derneği Başkanı Cemalettin ARSLAN: Şehrimizde gerek devletimizin çıkar ve menfaatleri gerekse kanunlar çerçevesinde iş dünyamıza yönelik verdiği desteklerle başarılı çalışmalar yürüten SGK Sivas İl Müdürümüz Kadir Boztepe’nin görevden alınması bizleri üzmüştür. SGK ile şehrimizi birleştiren, çözüm odaklı çalışmalarıyla takdir toplayan Kadir Boztepe’nin ivedi bir şekilde görevine iade edilmesini temenni ediyoruz.

SGK İLE ŞEHRİMİZİ BİRLEŞTİREREK TAKDİR TOPLADI

Sivas Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Özcan  BİNAY: Şehrimizde gerek devletimizin çıkar ve menfaatleri gerekse kanunlar çerçevesinde iş dünyamıza ve meslektaşlarımıza yönelik verdiği desteklerle başarılı çalışmalar yürüten SGK ile şehrimizi birleştirerek takdir toplayan SGK İl Müdürümüz Sayın Kadir Boztepe'nin ivedi bir şekilde görevine iade edilmesini temenni ediyoruz.

GÖREVİNE İADESİ EN BÜYÜK ARZUMUZ

Gelecek Partisi İl Başkanı Yurdal EPSİLELİ: SGK Sivas İl Müdürü Sayın Kadir Boztepe Bey’i Sivaslı ve iyi çalışmalar yaptığı için mi görevden aldınız? Görevine iadesi en büyük arzumuzdur.

 

BAŞARILI ÇALIŞMALARINA ŞAHİDİZ

Yol-İş Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Zeki EKİCİ: Sivas'ta Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Kadir Boztepe’nin başarılı çalışmalarına şahidiz. Sivas’ın evladı olan ve Sivas için çalışan İl Müdürümüzün mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz, müdürümüzün yanındayız.

 

 

OLAYIN GELİŞİMİ

15 Mart 2022 tarihinde Sivas Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Kadir Boztepe sorgusuz sualsiz bir biçimde Kurum Daire Başkanlarından bir tanesi ile gerçekleşen telefon görüşmesinde (Kurum personeli ile alakalı) yaşamış olduğu tartışma sonucunda görevden alınarak aynı kuruma “Araştırmacı” olarak atanmıştır.

İl Müdürü Kadir Boztepe; Sosyal Güvenlik Kurumu’na 25 yıl emek vermiş, kurumunun itibarı ve başarısı için her türlü fedakârlığı yapmış, içinde bulunduğu bu günlerde kanser tedavisi gören, almış olduğu her ışın seansının ardından hemen kurumunun başına dönen, iş ve kurum sevdalısı bir il müdürüdür.

Yıllardır bu kurumda görevli Daire Başkanları, Genel Müdürler ve Başkanlar ile hiçbir iletişim sıkıntısı yaşamadan 7/24 prensibiyle çalışan bir müdürdür.  Ancak; 15 Mart tarihinde maddi sıkıntılardan dolayı intiharın eşiğinde olan bir personelinin durumu ile ilgili istişare yapmak üzere 3 ay önce başka bir kurumdan Personel Daire Başkanı olarak atanmış yetkili ile yapılan telefon görüşmesinde iddiaya göre Personel Daire Başkanının konu ile alakalı İl Müdürünü muhatap almak istememesine, aşağılamasına, küçük görmesine, bulunduğu konum itibariyle ezmeye çalışmasına hatta hakaret vari sözlerine dayanamayarak itiraz etmek zorunda kalmış ve bu sözlü tartışma karşılıklı olarak yükselmiştir. Bunun üzerine Daire Başkanı konuyu ilgili Kurumun Başkanını da atlayarak direkt Bakanlık Özel Kalem Müdürüne iletmiştir. Bunun üzerine İl Müdürü; savunması veya konu ile ilgili izahati dahi alınmadan aynı gün içerisinde görev değişikliği yapılarak “Araştırmacı” kadrosuna atanmıştır.

İl Müdürü Kadir Boztepe’nin görevden bu şekilde alınması çalışanlarında moral ve motivasyonunu düşürmüştür. Görev yaptığı ilde başarılı çalışmaları, sağladığı uyum ile toplumun her kesimince sevilen İl Müdürünün görevden alınması ildeki birçok siyasi parti temsilcisi, STK’lar ve iş dünyası tarafından tepkiyle karşılanmış ve İl Müdürünün göreve iadesi için kampanya başlatılmıştır. Söz konusu değişikliğe ilişkin şu ana kadar Bakanlık tarafından herhangi bir açıklama yapılmamıştır.

 

 



Anahtar Kelimeler: BOZTEPE’ SOSYAL MEDYADAN DESTEK
  • Çarşamba 20.4 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 17.8 ° / 11 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 17.1 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Fatih Karagümrük 34 9 16 9 -2 36
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16