BİZLERE GÜÇ VERİYORSUNUZ

BİZLERE GÜÇ   VERİYORSUNUZ

Sivas’ta makina mühendisliği mesleğine uzun yıllar emek veren üyeler Türkiye Makina Mühendisleri Odası Başkanlığı (TMMOB)  Sivas İl Temsilciliği tarafından düzenlenen programda plaketle ödüllendirildi.

Sivas’ta makina mühendisliği mesleğine uzun yıllar emek veren üyeler Türkiye Makina Mühendisleri Odası Başkanlığı (TMMOB)  Sivas İl Temsilciliği tarafından düzenlenen programda plaketle ödüllendirildi. Üyelerin yoğun katılım gösterdiği programda konuşan TMMOB Sivas İl Temsilcisi Murat Erdoğan , “Siz değerli büyüklerimizi örnek aldığımızı ve sizin açtığınız bu yolda mesleğimizi daha ileriye götürme gayreti içerisinde olacağımızı bilmenizi isterim. Odamızla yan yana duruşunuz, görev yapan her birimize umut olmakta, güç vermekte” dedi.

 

Türkiye Makina Mühendisleri Odası Başkanlığı (TMMOB)  Sivas İl Temsilciliği tarafından “Meslekte Onur Yılı Plaket Töreni” düzenlendi.

Sivas Keykavus Otel’de gerçekleştirilen yemekli programa TMMOB Kayseri Şube Başkanı Süleyman Varol, TMMOB Sivas İl Temsilcisi Murat Erdoğan, AK Parti İl Başkanı Yusuf Tanrıverdi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri, odaya üye makina mühendisleri ve aileleri katıldı.

ŞEHİTLERİMİZE RAHMET DİLEDİ 

Programın açılış konuşmasını TMMOB Sivas İl Temsilcisi Murat Erdoğan gerçekleştirdi. Davetlerine icabet eden  protokol üyelerine, meslektaşlarına ve ailelerine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Erdoğan, Pençe Kilit Bölgesinde meydana gelen çatışmalarda şehit düşen Mehmetçik’e Allah’tan rahmet, Türk milletine ise başsağlığı diledi.

ODAMIZLA YAN YANA DURUŞUNUZ HER BİRİMİZE GÜÇ VERMEKTE

Erdoğan,  “Bugün burada mesleğe ömrünü  adamış değerli büyüklerimize plaketlerini sunmak için bir arada bulunmaktayız. Siz değerli büyüklerimizi örnek aldığımızı ve sizin açtığınız bu yolda mesleğimizi daha ileriye götürme gayreti içerisinde olacağımızı bilmenizi isterim. Meslek yaşamınızda bugüne kadar biriktirdikleriniz; mesleğe, üretime, sanayileşmeye, kentimize, ülkemize katkılarınız ve emeklerinizden dolayı teşekkür ediyoruz. Odamızla yan yana duruşunuz, görev yapan her birimize umut olmakta, güç vermekte. Oda olarak üyelerimize yönelik mesleki eğitim, belgelendirme, periyodik kontrol gibi işlemlerin yanında kamusal hizmet ve kamusal denetim çalışmaları yapıyoruz. Sivas merkez ve ilçe belediyeleriyle yapılan protokoller sayesinde asansörlerin periyodik kontrolleri odamız tarafından yapılmaktadır. İletişimimizin etkili bir şekilde sürmesini ve üyelerimizin çalışmalara katılımını önemsediğimizi belirtmek istiyorum. Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz değerli meslek büyüğümüz Sayın Ali Başar ağabeyimizi rahmetle anıyor, ailesine baş sağlığı diliyorum. Değerli misafirlerimiz hepinize katılımızdan dolayı teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi. 

Erdoğan’ın ardından konuşan TMMOB Kayseri Şube Başkanı Süleyman Varol ise  “Değerli meslektaşlarım, kıymetli meslek büyüklerim temsilciliğimizin düzenlediği ‘Meslekte Onur Yılı’ etkinliğine hoş geldiniz diyor, hepinizi şahsım ve yönetim kurulu adına saygı, sevgi ve hürmetle selamlıyorum. ‘Meslekte Onur Yılı’ etkinliği mesleğine, odamıza, ülkesine büyük emekler veren, katkılar sunan değerli meslek büyüklerimize bu geçirdikleri onur yılların hatırası olarak plaket sunduğumuz ve bunu da geleneksel hale getirdiğimiz bir faaliyetimizdir” dedi. 

MESLEKTAŞLARIMIZ BİLGİ BİRİKİMLERİYLE TÜRKİYE YÜZYILINA DAMGA VURACAK 

Mesleklerinde tecrübenin çok önemli olduğuna vurgu yapan Varol, “Sizlerin de malumu geçen yıl Savunma Sanayi Sempozyumu düzenledik. Ertan Hocam, Halil İbrahim hocamın da bu sempozyumda katkıları çok büyük. Huzurlarınızda onlara ben bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Bu sempozyum esnasında biz bir kelimeyi çok duyduk. Know-how diye İngilizceden geçen kelime. Şirketler arası know-how transferi diye bilgi birikimi ve tecrübenin aktarılması. İşte bizim meslek büyüklerimiz bugün yeni mezunlarımıza, genç meslektaşlarımıza bu bilgi birikimlerini aktardıkları sürece bizler de inşallah bölgesinde ve dünyada lider ülke Türkiye hayalimize, Türkiye Yüzyılı  dediğimiz hayale inşallah bizim meslektaşlarımız da bu bilgi birikimleriyle, katkılarıyla damga vuracaktır diyoruz” dedi. 

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen sanayi kongresini anımsatan Varol, “İki yılda bir düzenlenen geniş katılımlı bir kongre. Bu kongrede bazı sunumlara katıldım. Katıldığımız sunumlarda şöyle bir konu dikkatimi çekmişti: Türkiye son 5-6 yıldır inşaat ekonomisinden üretim ekonomisine geçiş göstermekte. Hele son 2-3 yıla baktığımızda da bunun üzerine çok çok çıkmış durumdayız. Bugün baktığımızda ülkemiz savunma sanayinde, yenilenebilir enerjide, otomotivde önemli başarı gösterdi. Meslektaşlarımız, meslek büyüklerimizin bilgi birikimlerini aktarımlarıyla çok daha iyi yerlere gelecektir” açıklamasında bulundu. 

ODAMIZ 4 BİN ÜYESİYLE BÜYÜK BİR AİLE

TMMOB Kayseri Şubesinin çalışmalarına da değinen Varol, “Sivas dahil 5 temsilciliğimiz ve yaklaşık 4 bin üyesiyle odamız büyük bir aile. Neler yapıyoruz? Biraz önce Murat Başkanım bahsetti. Mesleki eğitimler, seminerler gibi çalışmalar. Bunun yanında yine periyodik kontroller, bilirkişilik hizmetleri gibi teknik hizmetlerimiz mevcut ve yine asansör kontrolleri de büyük önem arz ediyor bizim teknik hizmetlerimiz içerisinde. Bugün itibariyle Kayseri Şubenin 41 ilçeyle protokolü vardır. Yaklaşık 30 bin asansörün kontrolünden sorumluyuz.  Bugün Hilmi Başkanım gelemedi. Ahmet Özyürek vekilim de bütçe görüşmelerinden dolayı gelemedi ama ben onlara teşekkür etmek istiyorum sizlerin huzurunda. Önemli iş birliklerine  imza attık. Ahmet Özyürek vekilimin de bu konuda çok çalışmaları oldu. Sözlerimi çok fazla uzatmak istemiyorum. Önceki dönem temsilcilik başkanlarımızdan Çetin ağabeyimizi yakın tarihte kaybettik. Allah’tan rahmet diliyorum, yakınlarına başsağlığı diliyorum ve son olarak bizleri böyle güzel bir organizasyonla bir araya getiren başta temsilcilik başkanımız Murat Erdoğan olmak üzere temsilcilik yürütme kurulu üyelerine, temsilcilik personelimize ve katılımlarından dolayı da siz değerli üyelerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

ÜYELER PLAKETLE ONURLANDIRILDI 

Protokol konuşmalarının ardından meslekte 20, 25, 30, 35, 40, 45 ve 50’nci yılını tamamlayan üyelere il protokolü tarafından plaket takdim edildi. Plaket takdiminin ardından toplu hatıra fotoğrafı çekinilmesi ile “Meslekte Onur Yılı Plaket Töreni” sona erdi. 



Anahtar Kelimeler: BİZLERE VERİYORSUNUZ
  • Pazar 26.2 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 27.1 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 23.8 ° / 12 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
8.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
9.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
10.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16