?Biz Hazırız??

?Biz Hazırız??

Sivas İl Özel İdaresine alınan yeni iş makinelerinin hizmete girmesi ve kırsal altyapı ve diğer tüm yatırımlarımız kapsamında 2017 yılı yaz çalışma sezonu açılış töreni, özel idarenin asfalt plent tesislerinde yapıldı.

?Biz Hazırız??

Sivas İl Özel İdaresine alınan yeni iş makinelerinin hizmete girmesi ve kırsal altyapı ve diğer tüm yatırımlarımız kapsamında 2017 yılı yaz çalışma sezonu açılış töreni, özel idarenin asfalt plent tesislerinde yapıldı.

Törene Vali Davut Gül, Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri  Mehmet Nebi Kaya, Vali Yardımcısı Sezgin Üçüncü, İl Genel Meclis Başkan Vekili Ferhat Ünsal, Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Karaman, Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen, Polis Meslek Yüksek Okul Müdürü Adnan Oran, ilçe kaymakamları ile il ve ilçe özel idare müdürleri ile çalışanları katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan, Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri  Mehmet Nebi Kaya, İdaremiz personellerine kazasız belasız bir iş sezonu dileyerek, "2016 yılını başarılarla dolu bir şekilde, haklı bir gururla tamamladık. Şimdi 2017 yılının sezon açılışını yine burada hep birlikte icra ediyoruz. Tabi 2017 yılının ilk dört ayını gerek karar alma süreci gerek planlama süreci ve gerekse de projelendirme süreci ile en iyi şekilde değerlendirmiş olduk. Şimdi alınan kararların ve yapılan planlamaların ve üretilen projelerin hayata geçirilmesi diğer bir mana ile 17 ilçe 7 belde ve 1233 köyümüzle, Sivas´ımızın en ücra köşesine kadar Sivas´ı şantiye haline döndürmenin zamanı geldi. 2017 yılı içerisinde İdaremiz, sağlıktan eğitime, kırsal alt yapıdan kültür turizmine kadar pek çok alanda vatandaşlarımıza hizmet götürecektir. Sivas bir kovan, bizler de bu kovanda arı gibi çalışacağız. Kırsal alt yapıda yol ağımız olan 8 bin kilometrenin her karışına hizmet götürmek hevesinde olacağız. Şuana kadar kesinleşen ve ek kaynaklar bulunduğunda daha da artacak olan rakamlara göre 500 km stabilize onarım çalışması yapacağız. 500 km de asfalt yapacağız ve 1500 km de asfalt yama çalışmasını gerçekleştireceğiz. Yine içme suyu çalışmalarımızda sizlerin koymuş olduğu hedef doğrultusunda bütün depolarımızın bakım onarımının gerçekleştireceğiz. İnşallah tertemiz bir içme suyuna kavuşmak için de depolarımızın en kısa sürede otomatik klorlama sistemine sahip olması için gayret sarf edeceğiz. Yine devamını sağlayacağımız hususlardan birisi de su sayacı takılması hususudur. Zira suyun zengini olmadığımızı biliyoruz. Suyun itidalli doğru şekilde kullanılması ve israfının önüne geçilmesi için kaldığımız yerden 2017 yılı içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yine bu yıl içerisinde çöp toplama çalışmalarımıza daha da ağırlık vereceğiz. Eğitimde 210 projeyi ilimiz ve ilçelerimizde hayata geçireceğiz. Yine tarımsal desteklerimizle çiftçilerimizin yanında olacağız, üreticilerimize destek vereceğiz. Kültür ve restorasyon projelerimizle her zaman olduğu gibi 2017 yılında daha güzel daha iyi projelere imza atacağız. Spor alanında da bütün il genelinde üzerimize düşen vazifeyi yapacak ve halı sahalarla Sivas´ımızı donatacağız. Gerek sosyal anlamda gerek istihdama yönelik çalışmalar da bütün gayretimizle çalışıyoruz. Bu çalışmalar esnasında bizlere destek olan, kaynak aktarımı hususunda bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan ve rehberlik eden Sayın Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz´a, milletvekillerimize hem şahsım adına hem de ekibimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Bizlere liderlik yapan, sayın Valimiz Davut Gül´e bize yol gösterdiğinden dolayı da ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. Sayın kaymakamlarımıza, İl ve ilçe İdare müdürlerimize, muhtarlarımıza, emek eden bütün personellerimize ve kıymetli basın mensuplarına şükranlarımı sunuyorum. 2017 yılının kazasız belasız, hayırlı ve bereketli bir yıl olmasını temenni ediyorum.? dedi. 

İl Genel Meclis Başkan Vekili Ferhat Ünsal ise, merkezle birlikte 17 ilçeden seçilerek gelen 43 meclis üyesinin ilimize daha iyi hizmet sunmak adına ciddi bir mesai harcadığını belirterek, "Bu açılışların, açılış olarak değil de hizmetlerin devamı olduğunu düşünüyorum. İl Özel İdaremizde gerek il genel meclisimizle, gerek çalışanlarımızla, gerekse de kaymakamlarımızla ve muhtarlarımızla, yaz kış demeden hizmetlerimize devam ediyoruz. 2017 yılının da kazasız belasız, daha güzel hizmet yapabilmek için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

Sivas´ın 28 bin km yol ağıyla geniş bir coğrafyaya sahip olduğunu söyleyen Vali  Davut Gül, Sivas İl Özel İdaresinin zor şartlarda hizmet verdiğini ve zor işleri başardığını belirterek, ?Kurumların görünen yüzleri var. Görünmeyen yüzleri var. İl Özel İdaresi görünenden daha çok görünmeyen işleri yapan bir kurum. Sivas´ta taş üstüne taş koyulan her çalışmada İl Özel İdaresinin katkısı vardır. İl Özel İdaresi hem kendi bütçesini harcıyor hem de Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere birçok kurumun işlerini takip ediyor. İl Özel İdaresinin çalışmaları hiç bitmiyor. Kışında çalışıyor. Yazında çalışıyor. Ama mevsim itibariyle bazı çalışmaları yazın yapmamız gerekiyor. Şu anda asfalt sezonunun açılışı bunlardan birisidir. Ama kışın yaptığımız projeler ve karla mücadele çalışmaları da bir o kadar önemli. Bu bir ekip çalışmasıdır. Milli Eğitim Bakanımız başta olmak üzere, milletvekillerimizle, kaymakamlarımızla, belediye başkanlarımızla, il genel meclisimizle ve muhtarlarımızla beraber uyum içerisinde çalışıyoruz. İl Özel İdaresinin her kademesinde; araçlara yakıt veren pompacısından, araçları kullanan şoförlerine kadar, her aşamada çalışan arkadaşlarımızın bu başarılarda katkısı var. İftiharla söylememiz gerekiyor ki Sivas İl Özel İdaresi, diğer şehirlerdeki Özel İdarelere göre daha iyi durumdadır. Makine anlamında da personel anlamında da daha önde yer almaktadır. İnşallah her geçen gün bu çıta daha da yukarıya çıkacak. Bu sene rutin işlerimiz dışında içme suyu sorununu tamamen ortadan kaldırmak istiyoruz.  Sivas Türkiye´nin coğrafi bakımdan en büyük 2. şehri ve birçok Avrupa ülkesinden daha büyük durumda. Dünyadaki birçok ülkeden coğrafi olarak daha büyüğüz. 2 binin üzerinde yerleşim yeri olan zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Yaz nüfusumuz kış nüfusumuzun neredeyse 2 katı durumda ve gelen hemşerilerimiz haklı olarak hizmet talep ediyorlar. Bu sene 1 milyon m²´nin üzerinde parke taşını köylerimize döşeyeceğiz. Bütün su depoları da elden geçecek? ifadelerini kullandı.

Vali  Davut Gül yapılan çalışmalarda finans kaynağının sağlanması aşamasında başta Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz ve milletvekillerinin  büyük katkısı olduğunu ifade ederek, ?Başbakanımız Binali Yıldırım´ın talimatı ve finansmanı ile köylerimiz bu sene sıcak asfalt ile buluşacak. Kırsaldaki sorunları kısa vade de olmasa da orta vade de çözebilecek finansman güce eriştik. İlk defa Sivas İl Özel İdaresi olarak 58 köyümüze halı saha yapıyoruz. Bunun için 450 ve üzeri nüfusu olan köyleri seçtik. Halı saha yapamadığımız 258 köye de oyun grubu yapacağız. Ben çalışmalarımıza katkı sunan her derecedeki kamu kurum ve kuruluşlardaki yetkililerimize, il genel meclisimize, muhtarlarımıza ve çalışmalarımıza önderlik eden Milli Eğitim Bakanımız ile vekillerimize teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü İl Özel İdaresinde çalışanların ailelerine etmek gerekiyor. Çünkü Özel İdare çalışanları mesai merhumu gözetmeksizin çalışıyor. Bu sezonunda geçmiş yıllarda olduğu gibi kazasız belasız geçmesini temenni ediyorum.? dedi.

Konuşmaların ardından tören; kurban kesimi, araçların incelenmesi ve hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle son buldu.



Anahtar Kelimeler: Hazırız
  • Çarşamba 17.3 ° / 4.9 ° Güneşli
  • Perşembe 20.7 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Cuma 22.2 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 31 1 3 64 96
2.Fenerbahçe 35 28 1 6 58 90
3.Trabzonspor 35 18 13 4 13 58
4.İstanbul Başakşehir 35 16 12 7 10 55
5.Beşiktaş 35 16 13 6 6 54
6.Alanyaspor 35 12 10 13 3 49
7.Kasımpaşa 35 14 14 7 -6 49
8.Rizespor 35 14 14 7 -7 49
9.Sivasspor 35 12 11 12 -9 48
10.Antalyaspor 35 11 12 12 -4 45
11.Adana Demirspor 35 10 11 14 3 44
12.Samsunspor 35 11 15 9 -5 42
13.Kayserispor 35 11 13 11 -9 41
14.Ankaragücü 35 8 12 15 -3 39
15.Fatih Karagümrük 35 9 16 10 -2 37
16.Konyaspor 35 8 14 13 -14 37
17.Gazişehir Gaziantep 35 9 18 8 -15 35
18.Hatayspor 35 7 15 13 -10 34
19.Pendikspor 35 8 18 9 -31 33
20.İstanbulspor 35 4 24 7 -42 16