Birliğin olduğu yerde huzur vardır

Birliğin olduğu yerde huzur vardır

Binlerce insan bu yıl 11. sini gerçekleştirdiğimiz Birlik Aşure programında bir araya geldi. Kent meydanında düzenlenen programda konuşan Sivas Valisi Alim Barut; ” Muharrem ayı bereket ve feyzin birlik ve kardeşliğin coştuğu bir aydır. Birliğin olduğu ye

Birliğin olduğu yerde huzur vardır

Binlerce insan bu yıl 11. sini gerçekleştirdiğimiz Birlik Aşure programında bir araya geldi. Kent meydanında düzenlenen programda konuşan Sivas Valisi Alim Barut; ” Muharrem ayı bereket ve feyzin birlik ve kardeşliğin coştuğu bir aydır. Birliğin olduğu yerde huzur, refah ve geleceğe ümitle bakmak vardır. Burada oluşan manzara beni güzel duygulara itti” dedi.

Sivas’ta, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) öncülüğünde sivil toplum örgütlerinin desteğiyle ’11. Birlik Aşuresi’ programı düzenlendi. Atatürk Kongre Müzesi ve Etnograf Müzesi Bahçesi’nde düzenlenen programa, Sivas Valisi Alim Barut, il bürokratları ve çok sayıda vatandaş katıldı. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından başlayan programda konuşan Sivas Valisi Alim Barut, Sivas’ta göreve başladığı 9 aylık süre içerisinde bugün oluşan manzaradan aldığı hazzı hemen hemen hiç bir yerde almadığını söyledi. Sivas’ta birlik beraberliğin olduğunu belirten Vali Alim Barut; “Birliğin olduğu yerde huzur, refah ve geleceğe ümitle bakmak vardır. Burada oluşan manzara beni güzel duygulara itti” dedi. Sivil toplum kuruluşlarının destekleri ile gerçekleştirilen birlik aşuresi programında birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu vurgulayan Alim Barut; “Muharrem ayınızı tebrik ediyor. Muharrem ayı bereket ve feyzin birlik ve kardeşliğin coştuğu bir aydır. Zira aşure günü diğer günlerden daha bereketlidir. Aşure günü hepimizin malumu olduğu üzere hicri senenin ilk ayı olan muharremin 10’uncu günüdür. Bugüne aşure isminin verilmesinin hikmeti o günde cenabı hakkın 10 peygamberine 10 değişik ikram ve ihsanda bulunmasıdır. Bu ikramlar peygamber efendimizden önceki 10 peygambere verilmiştir. Bu ay matem ayı olduğu kadar da kurtuluşa huzura geçişe ilişkin günlerdir. Bu mübarek gün ve gece Müslümanlarca kutlanmıştır. Bizleri derinden hüzün’e boğan bir yanı da vardır bu günün. Bu tertemiz berraklığın üzerinde Kerbela karanlığının kesafeti de görünmektedir. Hicretin 61’inci yılının muharremine ait 10’uncu gününde Hz. İmam Hüseyin (r.a.) 55 yaşında iken alisi ile birlikte şehit edilmiştir. Bugünü en güzel şekilde değerlendirmeli bu günün güzelliğini çevremize en iyi şekilde yansıtmalıyız. Anne babalarımızı ve akrabalarımızı ziyaret etmeli atalarımızın bize bıraktığı aşure tatlılarından eşe dosta ikram etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

BİRLİK VE BERABERLİK ÇAĞRISI YAPTI

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın ise Muharrem ayında çok mutlu hadiselerin olduğu gibi yüreğimizi burkan ve asırlardır devam eden acıların yaşandığı gün olduğunu belirtti. Muharrem ayında 72 ehlibeytin şehit edildiğini vurgulayan Aydın sözlerini; “muharrem ayının matem ayı oyması kötü ve iyi hadiselerden oluşuyor. Bu hadiseler bizi ayırmamalı ve birleştirmeli. Bizleri bu gibi çok acı olaylardan ders olarak ileriye dönük evlatlarımıza kardeşlerimize birlik ve beraberlik mesajı vererek bu acıların tekrarlanmaması önemlidir. Bu gün yapılan törenin anlamı da bu olsa diye düşünüyorum. Toplumu ayrıştırmak isteyenlere fırsat vermeyelim” ifadelerini kullandı

AŞURE GÜNÜ KARDEŞLİK GÜNÜ

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal ise, aşure gününün dostluk, kardeşlik, Sevgi, Barış beraberlik günü olduğunu söyledi.

Aşure gününün sevginin yoğun yaşandığı, umut ve coşkunun doruğa çıktığı bir gün olduğunu vurgulayan Köksal; “Muharrem ayı birlik, paylaşma ve hoşgörünün güzel örneklerinin sergilendiği özel günlerdendir. Sivas’taki sivil toplum örgütleri olarak bu mübarek ay olan Muharrem ayında birlik ve beraberlik, kardeşlik ve dostluk içerisinde Sivas’ta 11 yıldır Birlik Aşuresini yapıyoruz” dedi.

Birlik ve beraberliğimizle var olduğumuzu ve var olmaya da devam edeceğimizi kaydeden Köksal; “Bu birlikteliğimiz toplumda sevgi bağlarının güçlenmesi bakımından son derece önemlidir. Milli Birlik ve Beraberliğimizin daha çok güçlenmesi, mezhep farklılıklarımızın hiçbir zaman sorun haline gelmemesi, “Bir ve Beraber olmaktan zevk duyan” insanlarımızın artması için hepimize önemli görevler düşmektedir. Milli Birliğimizi artırıcı nitelikte, mezhep farklılıklarımıza saygılı olmak; birbirimize daha hoşgörülü davranmak; birbirimizin hak ve özgürlüklerine, daha samimi yaklaşmak, ortak toplumsal menfaatlerimizin yaşatılması açısından oldukça önemlidir. Bu nedenle Sivas’taki sivil toplum örgütleri olarak ilimizin geleceği açısından Birlik Aşuresini önemsiyor ve 11 yıldır bu etkinliğimizi, birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içerisinde dil, din, ırk ve mezhep ayrımı yapmadan el ele, gönül gönül’e vererek güzel birlikteliğimizi taçlandırıyoruz.   Bugün ilimizde Valiliğimiz ve Belediyemiz öncülüğünde sivil toplum örgütleri ile halkımızın güzel bir birlik, beraberlik ve dayanışma örneği sergilediğini görüyoruz. Bu birliğimiz, beraberliğimiz ve dayanışmamız yıllarca devam edecektir. Birlik Aşure gününde bizlere destek olan sayın Valimiz Alim Barut olmak üzere Belediye Başkanımız Sami Aydın’a, Birlik aşuresinde yer alan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığına, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına, Cem Vakfı Başkanlığına, Ticaret Borsası Başkanlığına, Ziraat Odası Başkanlığına, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığına, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanlığına, Hayat Ağacı Derneği Başkanlığına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

MUHARREM MATEM AYIDIR

Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı Ali Akyıldız da; “Sivas’taki sivil toplum örgütleri ile bir araya gelerek 11’incisini yapmış olduğumuz birlik aşuresinde tıpkı aşurenin tadını ve kıvamını vermeye çalıştık” dedi. Muharrem ayının kutsal ve matem ayı olduğuna dikkat çeken Akyıldız; “Bugün burada aşure olduk. Sevgili dostlar sevgili canlar muharrem ayı kötülüklerin yasaklandığı, razılıksız kazançlarla yenen lokmaların haram edildiği kutsal bir aydır. Muharrem matem ayıdır. Muharrem Hz. İmam Hüseyin efendimizin anıldığı bir aydır. Kerbela’da insan onuru ve insanlık 72 Ehlibeytin şehit edildikleri aydır. Muharrem ayı mübarek aydır çünkü bu ayda yetimlerin, öksüzlerin doyurulduğu çıplakların giydirildiği aydır. Alevi inancında Kerbala vakası ile özleşen 12 günlük muharrem orucu ile Kerbala matem orucu öylesine birleşmiştir ki Aleviler bu orucu tutarlarken matemi de tuttukları oruçla birlikte yaşıyorlar. Muharrem ayının 10 günü kutsal kabul edilen ortak değer olmuştur. İnsanlar peygamberlerini anan sevgi ve inançlarından dolayı bu günü kutsallaştırmışlardır. Hz. Muhammed (S.A.V)’den önce gelen peygamberlerde bu kutsal günde yüce Allah (CC)’ya şükür ve senalarını ifade etmek için oruç tutmuşlar ve Nuh Peygamberin kurtuluş çorbasından pişirip fakiri fukarayı doyurmuşlardır. Bütün Peygamberlerde kurtuluş ve selamete ulaşılan bu günde oruç tutmuşlardır” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.



  • Pazartesi 27.1 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 23.8 ° / 12 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 20.4 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
16.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16