BAŞKAN TAMER ÇALIŞIYOR, SIZIR GELİŞİYOR

BAŞKAN TAMER ÇALIŞIYOR, SIZIR GELİŞİYOR

31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimlerde oyların yüzde 55,53’ünü alarak vatandaşların büyük teveccühüyle Sızır Belediye Başkanı seçilen Ali Tamer, görev süresi boyunca yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Nüfus sayısı bakımından ilimizin birçok ilçesini geride bırakan Sızır Beldesi’nin Milliyetçi Hareket Partili (MHP) Belediye Başkanı Ali Tamer, geçtiğimiz yıl 31 Mart’ta yapılan mahalli seçimlerden bu tarafa hayata geçirdikleri projelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sızırlıların daha gelişmiş bir beldede yaşamalarına zemin hazırlamak amacıyla var güçleri ile çalıştıklarını belirten kısa Tamer, sürede önemli işlere imza attıklarını ifade etti.

OSMAN TAMER AİLE ÇAY BAHÇESİ VE DÜĞÜN SALONU HİZMETE GİRDİ

“Biz yönetime geçtikten sonra acil olan projeleri hayata geçirmek için hızla kolları sıvayarak çalışmaya başladık” diyerek sözlerine başlayan Başkan Tamer, “Sızır’ımızın en büyük eksikliklerinden birisi kapalı bir salonumuzun olmayışıydı. Bunu; düğün salonu ve konferans salonu olarak düşünebilirsiniz. Bunun için bir çalışma başlattık. Birkaç değişik projeye baktık. Kıl çadırdan otağ şeklinde düğün salonu yapmaya karar verdik. Şu anda burası faaliyette. 500 kişilik düğün salonu. Çevre düzenlemesi ile birlikte dışı aile çay bahçesi. Toplantı salonu olarak da kullanabileceğimiz çok güzel bir salon inşa ettik. Yaklaşık 500 bin liraya mal oldu. Büyükşehirlerdeki lükslüğü aratmayacak şekilde bir salon oldu. Çevrede de bundan lüks bir salon yok. Bir beldede olabilecek en güzel salon bu. Bu projemizi bitirdik. Geçen yıl pandemi nedeniyle insanlar düğün yapamadılar ama buna rağmen 12 düğün yaptık bu salonumuzda. Salonu kendimiz çalıştırdık. Ekonomik olarak vatandaşlarımızı üzmeden, uygun fiyata hizmet verdik. Hem belediyemize bir katkı sağlamış olduk hem de vatandaşımıza bir hizmet sunmuş olduk. Projemiz halkın beğenisini kazandı. Bu salonda düğün yapanlar, gelip gezenler memnun kaldıklarını dile getirdiler. Bizlere teşekkür ettiler” ifadelerini kullandı.

SIZIR SEVDALISI GURBETÇİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Sızır Belediye Başkanı Tamer,  Osman Tamer Aile Çay Bahçesi ve Düğün Salonu’nun hemen karşısına Sızırlı gurbetçilerin desteği ile yeni Jandarma Karakol Binası inşa ettiklerini söyledi.

Belde Belediye Başkanı Tamer, şu şekilde konuştu: “Geçen yıl yaptığımız projelerden birisi de karakol oldu. Sızır’da karakolumuz yoktu. Binanın eski olması ve lojmanının olmaması nedeniyle 2011 yılında karakolumuz kapatıldı. Sızır’da karakol aslında büyük bir ihtiyaçtı. Çünkü Sızır büyük bir yer. Nüfus ve büyüklük bakımından Sivas’ın 6 ilçesiyle yarışıyoruz. Böyle olunca karakol binamızı geri beldemize kazandırmak için girişimde bulundum. Yaptığım görüşmeler neticesinde İl Jandarma Komutanımız; ‘Başkanım Sızır’a yapılması gereken karakol planda var ancak şu anda ne zaman yapılacağı ile ilgili kesin bir süre veremiyorum. Siz binayı yaparsanız ben aynı gün askerimi taşırım’ dedi. Projeyi istedik. Kendileri de projeyi gönderdi bize. Projeyi inceledik ve yaklaşık maliyet çıkardık. Gurbetçi vatandaşlarımızla istişare yaptık. Gurbetteki vatandaşlarımız karakol binasına ilişkin  ‘Buyurun gelin’ dediler. Geçen yıl Aralık ayının sonlarına doğru yurt dışı ziyaretinde bulunduk. 3 ülkede 15 günde, 16 toplantı yaptık ve karakolun maliyetini sağ olsunlar karşıladılar. Mart ayında temelini attık, Temmuz ayında karakol binasını jandarmaya teslim ettik. Temmuz ayında jandarmamız hizmete başladı. Düğün salonumuzun tam karşısında yer alan karakol binamızın açılışını Sayın Bakanımız İsmet Yılmaz, Sayın Valimiz Salih Ayhan başta olmak üzere il protokolümüzün katılımıyla yaptık. Gurbetçi Sızırlı vatandaşlarımızın katkılarıyla beldemize bu eseri kazandırdık. Sızır sevdalısı gurbetçilerimize teşekkür ediyorum.”   

                         

ARPAÖZÜ MAHALLESİ’NİN SU SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Köy olan fakat daha sonra Sızır’a bağlanan Arpaözü Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların su sorununu çözdüklerini söyleyen Başkan Tamer, “Arpaözü Mahallemizde yıllardır süregelen içme suyu sorunu vardı. Depoları yeterli gelmiyordu. Su kaynağında su var ama depo yeterince yüksekte olmadığı için evlere su basmıyordu. Bu yüzden bu mahallemizin su sorunu ciddi bir problemdi. Bu mahallede yaşayan vatandaşlarımızla istişare ettik. Tabi belediyemizin bütçesi de belli; yeni bir depo yapılması, yeni bir şebeke çekilmesi, su kaynağından su alınması ciddi manada masraflı bir iş. Nasıl yapabiliriz diye düşünürken Arpaözülü hemşehrilerimiz, ‘Başkanım biz size yardımcı olalım. Depoyu biz yaptıralım siz de suyun kaynağından depoya basılması, depodan mahalle içerisinde dağıtılması işini yapın’ dediler. ‘Tamam’ dedik. Arpaözülü hemşehrilerimiz 200 tonluk su deposu yaptırdılar. Biz de 3 kilometre boru döşedik ve bu mahallemizin su sorununu çözdük. Belki 40-50 yıldır çözülemeyen bir sorundu, çözdük. Arpaözü Mahallemizde istisnasız bütün evler suya kavuştu” açıklamasında bulundu.

ARAÇ EKSİKLİĞİ GİDERİLDİ

Sızır Belediyesi’nin araç filosunu güçlendirme adına yapılan çalışmalara ilişkin de bilgi veren Başkan Tamer, “Beldemizde bazı araçlarımız eksik, bazı araçlarımız hiç yoktu. Belediyenin bu tür sıkıntıları da vardı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Çevre Kirliliğinin Giderilmesi Projesi kapsamında 500 bin lira hibe desteği aldık. Vidanjörümüz yoktu. Beldede vidanjör olmazsa olmaz. Çünkü kanalizasyonda ciddi sıkıntılar oluşuyor. Vidanjör kanalı açma aracı yaptırdık. Bu aracı 150 bin lira bedelle İzmir’de yaptırdık.  Kışın karla mücadelede greyder olmazsa olmaz. 1969 model bir greyder  vardı. Çok eskiydi. Sıkıntılı bir araçtı. Yayla yollarımızı greyderle yaparken bu greyder hurdaya çıktı. Hurdaya çıktı derken  stop ettiği zaman freninin tutmaması nedeniyle uçurumdan yuvarlandı. Operatörümüz aracın içinden kendini atarak hayatta kaldı. Acil bir greyder almamız gerekiyordu. Çalışma başlattık. Bu yılın Ocak ayında ikinci el bir greyderi belediyemize kazandırdık. Bu greyderimiz şu an hizmette” şeklinde konuştu.  

MESİRE ALANI YÜZDE 80 ORANINDA TAMAMLANDI

Sivas’ın ve beldenin en önemli değerleri arasında başı çeken Sızır Şelalesi bölgesinde yapılan çalışmalara ilişkin de bilgi veren Başkan Tamer, “Sızır Şelalesi ile ilgili en büyük sıkıntımız şu idi: Çok yoğun turist geliyor ama turistlerimizin piknik yapacağı yeri yoktu. Şelalede geziyorlar, fotoğraf çekiniyorlar gayet güzel; restoranı var, isterlerse yemek yiyorlar ama bir günlerini ayırıp vakit geçirebilecekleri, piknik yapabilecekleri bir yer yoktu şelalenin olduğu alanda. Göreve gelir gelmez ilk yaptığımız iş bu oldu. Şelalenin üst tarafında çok uygun bir yer var. İnsanlar gelip piknik yapıyorlar ama alan uygun değil, mesire alanı tarzında bir yer değil. Tozun, toprağın içerisinde piknik yapıyorlardı,  Sızır’a da yakışmıyordu. Ayrıca orada bir tuvalet ve içme suyu bile yoktu. Göreve gelir gelmez ilk işimiz hemen bir tuvalet yapmak oldu. Çünkü dışarıdan gelen insanların en büyük ihtiyacı buydu. Bu yıl da o alana güzel bir mesire alanı yapalım düşüncesi içerisindeydik. Yine Çevre  ve Şehircilik’in hibesinden faydalanarak o alanda bir çalışma başlattık. Şu anda mesire alanımızın yüzde 80’ini tamamladık. Bitme noktasına geldi ama sezon dolayısıyla  çalışmaları şu anda durdurduk. Mescit ile çocuk oyun grubu kaldı. Bir de kırsal kalkınmayı destekleme ile ilgili bir projemiz de olacak orada. Kadınların sosyal hayata daha etkin bir şekilde katılabilmeleri için Tandır Evi yapacağız. Burada yufka yaptıracağız, yöresel ürünler standı hazırlayacağız. Kendimizin çalıştıracağı, 8-10 kadına istihdam sağlayacağımız bir alan oluşturuyoruz şu anda. İlkbaharda sezonun açılmasının ardından orası da inşallah faaliyete geçecek.  Orası şelaleye inşallah renk katacak. Şelale güzel, turist sayısında sıkıntımız yok ama insanları burada yeterince ağırlayamıyorduk. Bunun eksikliğini hissediyorduk, aynı anda 50 ve daha fazla ailenin mesire alanında piknik yapabileceği bir mesire alanı hazırladık. Dediğim gibi ilkbaharda inşallah hazır olacak”  şeklinde konuştu.

SIZIR’A GES KURULACAK

 “Bunun yanında belediyemizin en büyük çalışmalarından birisi de güneş enerji santrali (GES) projemiz. Geçen yıldan beri yürüttüğümüz bir proje. Bu projemizde de ihale aşamasına geldik. 1 MW’lık GES kuruyoruz. İller Bankası’na 7 milyon 500 bin lira kredi için başvuruda bulunduk. Şu anda ihale aşamasındayız. Bugün, yarın İller Bankası’ndan  kredimiz onaylandığı anda ihalesini yapıp kurulumuna başlayacağız. Bu projemiz de önümüzdeki yıl faaliyete geçecek. Bu da Sızır için büyük bir proje. Belediyenin gelir kaynaklarını oldukça artıracağını düşündüğümüz bir proje. Un farikasının hemen yanında belediyemize ait 21 dönümlük bir arazi üzerine kuruyoruz. Yaklaşık 17 dönüm bir alanı kaplıyor” açıklamasında bulundu.

EL BİRLİĞİYLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ

Uzun yıllar ilgisizlik nedeniyle bakımsız kalan Atatürk Parkı’nda çevre düzenlemesi çalışmalarını tamamlayarak hizmete sunduklarını kaydeden Başkan Tamer, “Bu hizmetlerimizin yanında kilit parke eksiği olan yollar, alt yapı çalışmaları, üst yapı çalışmaları, kanalizasyon gibi rutin çalışmaları zaten her zaman yapıyoruz. Beldemizin gelişmesi için el birliğiyle çalışmaya devam ediyoruz”  şeklinde konuştu.

 



  • Pazar 11.9 ° / 4.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 7.4 ° / 0.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 10.5 ° / 2.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 35 18 13 4 13 58
4.Beşiktaş 35 16 13 6 6 54
5.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
6.Alanyaspor 35 12 10 13 3 49
7.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
8.Rizespor 35 14 14 7 -7 49
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 35 10 11 14 3 44
12.Samsunspor 35 11 15 9 -5 42
13.Kayserispor 35 11 13 11 -9 41
14.Ankaragücü 35 8 12 15 -3 39
15.Fatih Karagümrük 35 9 16 10 -2 37
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 35 4 24 7 -42 16