BAŞKAN BİLGİN DOLUDİZGİN

BAŞKAN BİLGİN DOLUDİZGİN

2021 yılı Mart ayında ikinci yılını dolduracak olan Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin çalışmalarını doludizgin sürdürüyor.

31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilen mahalli seçimler sonucu yaklaşık 95 bin seçmenin oyunu alarak yüzde 49,35´lik oy oranıyla Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Avukat Hilmi Bilgin, çalışmalarını doludizgin bir şekilde devam ettiriyor.

Ortak akıl ve istişare ile yola çıkan  ve her türlü projede bu düsturu uygulayan Başkan Bilgin; gönül belediyeciliği ile taraflı tarafsız herkesin beğenisi kazanıyor. Asfalt, yol, kaldırım, yeşil alan gibi rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra Sivas’ı 2023 hedeflerine taşıyacak olan önemli projelere imza atan Başkan Bilgin ve ekibi, en son eğitime verdiği destek adından söz ettirdi.

5 BİN ÖĞRENCİYE TABLET HEDİYESİ

Sivas Belediyesi, yeni tip koronavirüs sürecinde uzaktan eğitime erişim noktasında sıkıntı yaşayan 5 bin öğrenciye 1 yıllık anlaşması yapılmış internet paketi yüklü tablet hediye edecek. Salgın döneminde eğitimde fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmak için başlatılan projenin tanıtımı ve ilk tabletlerin dağıtımı için Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde program düzenlendi. Türkiye'de bir ilke imza atan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, ‘Eğitime Büyük Destek’ sloganıyla başlattığı ve uzaktan eğitim nedeniyle yeterli altyapıya sahip olmayan öğrencilere “İnternet Paketli Tablet Dağıtım Töreni” düzenleyerek temsili olarak 20 öğrenciye tabletlerini programda hediye etti.

Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyularak düzenlenen internet paketli tablet dağıtım törenine Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Vali Salih Ayhan, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, Semiha Ekinci, AK Parti İl Başkanı Hakan Aksu, 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğg. Hakan Tutucu, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Baro Başkanı Hacı Yılmaz Demir, Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, okul müdürleri, mahalle muhtarları ile il protokolü katıldı.

FIRSAT EŞİTSİZLİĞİ ORTADAN KALDIRILACAK

Eğitime her an ve her koşulda destek vereceklerini ifade eden Belediye Başkanı Hilmi Bilgin; “Çocuklarımızın eğitime erişimi noktasında sıkıntı yaşamaması için uzaktan eğitimi Milli Eğitim Bakanlığımız farklı yollarla çocuklarımıza ulaştırmak adına bir gayret gösteriyor. Biz de bugün Sivas Belediyesi olarak almış olduğumuz karar doğrultusunda öncelikle il merkezimiz olmak üzere 65 mahalle muhtarımızla Sivas'taki okul müdürlerimizle irtibata geçerek, Milli Eğitim Müdürümüzün koordinatörlüğünde ortak akıl ve iradeyle eğitime erişim noktasında fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmak, evinde internete erişim sıkıntısı çeken öğrencilerimizin sıkıntısını ortadan kaldırmak adına tablet ve internet dağıtımına karar verdik. Allah’a şükürler olsun yüzümüzün akıyla bu noktaya geldik. Bugün itibariyle sembolik olarak öğrencilerimize tablet dağıtımımızı yapacağız. Haftaya inşallah internet paketleriyle birlikte aylık 30 GB 12 aylık taahhütlü internet tabletlerimizi 2 bin öğrencimize ve 15 Ekim itibariyle de hedefimiz 5 bin öğrencimize dağıtım sağlayıp bu sıkıntıyı ortadan kaldırmış olacağız” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN BİLGİN: BİZİM BU MİLLETE BORCUMUZ VAR

Başkan Bilgin; “Bu yola çıkarken amacımız şu idi: Sonuçta hepimizin görevleri farklı olsa da bu devlete ve millete hizmet etmekle görevli bireyleriz. Devletimiz ne zaman dara düştüyse olaya el koyup devletimizi düzlüğe çıkaran bu millete hepimizin bir borcu var. O da tek kelimeyle milletimize karşı vazifelerimizi en iyi şekilde yapmak, milletimize karşı görevimizi en iyi şekilde tamamlamak ve çalışmak. Biz de Sivas Belediye Başkanlığı olarak tüm ekibimizle birlikte meclis üyelerimizden, personellerimize kadar 31 Mart’tan itibaren bu anlayışla hizmet ediyoruz. Yola çıkarken, ‘Sivas bizim kara sevdamız, bu kara sevdamıza da hizmet etmek hepimizin asli görevidir’ dedik. Bunu yaparken de ‘Ben bildim, yaptım, oldu’ anlayışıyla değil, ‘Şehrin dinamiklerini ve ihtiyaçlarını dikkate alarak, şehre ortak bir hedef belirleyerek, bu hedef doğrultusunda hep birlikte çalışacağız’ dedik. Bu konuda ben Sayın Valimizin şahsında tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza, sivil toplum örgütlerimize, odalarımıza çok teşekkür ediyorum. Cidden şehrimizde bu anlayışı hâkim kılarak bugün şehrimizin geldiği noktada hedefleri birlikte belirlemek ve bu hedefe birlikte yürümek adına ilden çıkan enerjiyi de Ankara’da Sayın Bakanımızla, milletvekillerimizle, teşkilatımızla birlikte Sivas'a değer katacak çalışmaları hep birlikte yürütüyoruz. Bu hedeflerle hareket ettiğimiz zaman görüyoruz ve Sivas'ta biliyoruz ki; bu noktada Allah’ta bu işin bereketini veriyor ve şehrimiz bu noktada uyum, birlik ve beraberlikle bereketlenerek gidiyor” ifadelerini kullandı.

 “EĞİTİME DESTEK OLMAK GÖREV DEĞİL BİZİM GÖNÜL İŞİMİZDİR”

“Eğitim camiasına hep şunu söyledik; göreve geldiğimiz zaman biz bu çocuklara hizmet etmekle görevliyiz, bunu görev olarak değil gönül işi olarak görüyoruz.” diyen Başkan Bilgin “Valimiz ve Milli Eğitim Müdürümüzle birlikte yaptığımız çalışmalar neticesinde okul müdürlerimizden eğitim camiası için gelen her talebe birimlerimize vermiş olduğumu talimat doğrultusunda hiçbir zaman geciktirmeden yerine getirdik. Doğru yerinde olan her projeyi uygulamak bizim asli görevimizdir dedik. Bunu yaparken de Sayın Bakanım, Milli Eğitim olarak değil şehrin her alanı şehri ilgilendiren her konuda Sivas Belediyesi ya çözüm olacak ya bulacak anlayışıyla birlikte çözümsüz bir olay bırakmayarak, hiçbir mazeretin arkasına sığınmayarak, sorunun değil çözümün bir parçası olan belediyecilik anlayışıyla birlikte inşallah şehrimize hizmet ediyoruz. 65 mahalle muhtarımızla birlikte sürecin her aşamasında tablet dağıtımında olduğu gibi her zaman muhtarlarımızı bir paydaş ve çözüm ortağı olarak gördük. Çünkü biliyoruz ki; mahalleyi en iyi tanıyan, kim ihtiyaç sahibidir, kimin bir derdi vardır, bunu en iyi şekilde muhtarlarımız bilir. Ben bu noktada bizlere destek verdikleri için 65 mahalle muhtarımıza teşekkür ediyorum. Biz inşallah bundan sonrada başta eğitim camiamız olmak üzere bu süreci el birliğiyle, güç birliğiyle, hedef birliğiyle, hep birlikte götüreceğiz” ifadelerini kullandı.

“EĞİTİM CAMİASININ EMRİNDEYİZ”

Tabletleri alan öğrencilere seslenen Başkan Bilgin “Geleceğimizin teminatı olan sizler yarın bizlerin yerlerinde olacaksınız. Sizlere ne kadar eğitim verebilirsek, sizleri doğru bilgiye ne kadar hızlı bir şekilde buluşturabilirsek, Türkiye’nin geleceğinin daha aydınlık olacağına inanıyoruz. Bizler sizlere güzel yarınlar bırakabilmek için mücadele ediyoruz. Bugün İHA’larımızı, SİHA’larımızı, Atak helikopterlerimizi, Altay tankımızı, yerli arabamızı kendimiz üretiyoruz; doğal gazımızı kendimiz çıkarmaya başlayacağız, inşallah bizler bayrağı ilerde sizlere devredeceğiz, sizler de bu bayrağı daha yükseklere taşıyacaksınız; bundan hiç şüphemiz yok. Bu vesileyle çocuklarımıza yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah onların her zaman yanlarında olacağız. Biz Sivas Belediyesi olarak eğitim camiasının emrinde olduğumuzu bilmenizi istiyorum” dedi.

“BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Programda konuşan Vali Salih Ayhan ise, “Bir şehri imar ederken, nesli ihya etmeyi unutursak, imar ettiğimiz şehri ihmal ettiğimiz nesil yok eder. Belediyecilik güzel yol yapacağız, bina yapacağız, park yapacağız ama o nesli de ihya edemezsek yaptığımız bu işlerin de çok anlamı olmaz. Dolayısıyla geleceğimizin gücü yetiştirdiğimiz nesil ile alakalıdır. Belediye Başkanımız seçildiği günden beri küçük meselelere takılmayan ve eğitim başta olmak üzere her hususta gerçekten bütün ekibiyle destek olan bir başkanımız. Bundan dolayı Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bunlar belki kısa zamanda tadımlık çikolata işlerdir ama uzun vadede unutulmayacak güzel anılardır. Güçlü nesil, kimlikli, kişilikli, karakterli, değerlerini özümsemiş, geçmişine saygılı ve maneviyatlı bir gençlik yetiştirmek de belediyemizin asli görevlerindendir. Bu açıdan Başkanımıza bu programdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

“Türkiye’de eğitim alt yapısı anlamında Sivas bir numara” diyen Ayhan, “115 bin öğrencimiz, 642 okulumuz ve 10 bin civarında da öğretmenimiz var. Bütün idarecilerimizin önceliği eğitimdir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından temsili olarak 20 öğrenciye internet paketli tabletleri il protokolü tarafından teslim edildi. /Sultan Şehir/



Anahtar Kelimeler: BAŞKAN BİLGİN DOLUDİZGİN
  • Pazar 14.4 ° / 5.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 12.1 ° / 2.7 ° false

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 31 1 3 64 96
2.Fenerbahçe 35 28 1 6 58 90
3.Trabzonspor 35 18 13 4 13 58
4.İstanbul Başakşehir 35 16 12 7 10 55
5.Beşiktaş 35 16 13 6 6 54
6.Alanyaspor 35 12 10 13 3 49
7.Kasımpaşa 35 14 14 7 -6 49
8.Rizespor 35 14 14 7 -7 49
9.Sivasspor 35 12 11 12 -9 48
10.Antalyaspor 35 11 12 12 -4 45
11.Adana Demirspor 35 10 11 14 3 44
12.Samsunspor 35 11 15 9 -5 42
13.Kayserispor 35 11 13 11 -9 41
14.Ankaragücü 35 8 12 15 -3 39
15.Fatih Karagümrük 35 9 16 10 -2 37
16.Konyaspor 35 8 14 13 -14 37
17.Gazişehir Gaziantep 35 9 18 8 -15 35
18.Hatayspor 35 7 15 13 -10 34
19.Pendikspor 35 8 18 9 -31 33
20.İstanbulspor 35 4 24 7 -42 16