Basınımızla kol kolayız

Basınımızla kol kolayız

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO)  ile basın kuruluşlarının arasını bozmaya çalışanlar olduğunu söyleyen Başkan Mustafa Eken, “Bu tür basit oyunlar bizi ayrıştırmaz, birleştirir. Basın mensuplarımızla her zaman yan yanayız, kol kolayız” dedi.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken, 24 aylık görev süresince yürütülen çalışmaları düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi.
Sivas TSO çok amaçlı salonda düzenlenen toplantıya Yönetim Kurulu üyeleri, yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.
2018 yılı Mayıs ayında göreve geldiklerini ifade eden Başkan Eken, “Aradan geçen 24 aylık süreçte gece gündüz demeden üyelerimiz için çalıştık. Şehrimize hizmet için mücadele verdik” dedi.


TOBB seçimli genel kurulunda, Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Üyeliği ve Arge-İnavasyon Kurulu Üyeliği gibi 2 önemli görev verildiğine vurgu yapan Başkan Eken,“Göreve geldikten sonra ciddi bir fizibilite çalışması hazırladık. Üyelerimize ne gibi kolaylıklar sağlayabiliriz diye. Altyapı çalışmalarına önem vererek çağın gereksinimlerine uygun olarak, üyelerimizin e-imzaya kolay ve hızlı bir şekilde sahip olabilmeleri, Aidat Ödeme ve belge alma işlemlerini online olarak yapacakları bir web sitesini hizmete sunduk. Mobil uygulamamızı da hazırlayarak üyelerimizin telefonlarıyla Oda hizmetlerini yapmalarını sağladık. Ayrıca ücretli olan oda kayıt belgesini üyelerimize ücretsiz olarak verilmesi sağladık. Kriz döneminde göreve geldiğimiz için tasarrufa önem verdik. Bu süreçte 1 Milyon liranın üzerinde tasarruf yaptık. İl özel idaresinden kiralanan ve yıllarca atıl duran, Odamız bütçesinden 5 milyon TL harcanan Fuar Kongre ve Eğitim Merkezi alanı ile TOBB tarafından 10 milyon TL’ye yaptırılan okul binamızı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Üniversitesine devrettik. Sivas’ın 6. Bölge teşvikleri kapsamına alınması için TOBB’da düzenlenen Türkiye Ekonomi Şurasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 6.bölge teşviklerinden yararlanılması için dosya verdik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Şubat 2019’da Sivas’ta yaptığı mitingde özel teşvik müjdesini verdi. Demirağ OSB’nin teşviklerden yararlanması halinde halihazırda yatırımlarımız var ve kararnameyi bekliyorlar. Ortağı olduğumuz Gemerek ve Şarkışla OSB'lerde çıkan sorunları çözüme kavuşturduk. yapılan protokollerle OSB'lerimizin gelişmesine yönelik adımları da atacağız” dedi.

Sivas’ta yapılan her türlü organizasyonda ön sırada yer aldıklarını ve taşın altına ellerini koyduklarını ifade eden Başkan Eken, “Sivas Kongresi’nin 100.yıl etkinlerine 5 büyük etkinlikle katkı sağladık. Anadolu’da ilk kez Sivas’ta düzenlenen Ekonomi Forumu, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlarımızın katılımı ile Orta Anadolu Ekonomi Forumu olarak gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü bizzat benim yaptığım "Türkiye için Değişim Başlıyor: Sivas İş Dünyası Buluşması" programı kapsamında iş dünyamız ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile bir araya geldi. Sorun ve sıkıntıları direk Bakanımıza ileterek, Cumhurbaşkanımızın sözünü verdiği 6. Bölge teşvikleri konusunu hatırlatarak bu konuda destek olmasını talep ettik.   Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanı, Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası genel müdürleri ve yöneticileri, esnaf, tüccar ve sanayicilerimizin talep ve beklentilerini dinleyerek çözüm üretti. Yönetim Kurulumuz ile Ankara’da TBMM Başkanı Mustafa Şentop’u, TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’nu, Milli Savunma Komisyon Başkanımız İsmet Yılmaz, Ulaştırma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Selim Dursun’u, Sivas milletvekillerimizi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Danışmanı Zafer Benli’yi, Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürü Dr. Mehmet Yurdal Şahin’i, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürü (MAPEG) Cevat Genç’i Doğaltaş Daire Başkanı Abdulkerim Aydındağ’ı ziyaret ederek Sivas’a ve iş dünyasına yönelik istişarede bulunarak, Şehirdeki beklenti ve talepleri ilettik. Kayseri’de bankalar kurulu toplantısında söz alarak Yiğitler diyarı Sivas’a yiğit banka müdürleri görevlendirin diyerek üyelerimizin bankalarla olan sorunlarını dile getirdik. Bizden önce görev yapan tüm başkanlarımıza ahde vefa göstererek TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katılımı ile düzenlediğimiz Sivas’a Değer Katanlar Ödül Töreninde plaket takdim ettik. 40.yılını dolduran üyelerimize plaket vererek, onurlandırdık. Giriş katta bulunan Eğitim salonumuzu M.Rifat Hisarcıklıoğlu VİP Salonu olarak yenileyerek TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımı ile hizmete açtık” diye konuştu.


Başkan Eken, Sivas’ın tanıtımına önem vererek her türlü fuara katılım sağladıklarını ifade ederek, “Bu fuarlarda tescilli ürünlerimizi götürerek tanıtımını yaptık. Sivas Ticaret ve Sanayi Odası olarak Sivas Köftesi, Sivas katmeri ve Pezik Turşusu için Türk patent ve Marka kurumundan coğrafi işaret tescil belgesi almıştık, Suşehri Kuru Fasulyesi, Peskütan Çorbası için coğrafi işaret tescil sürecimiz devam ediyor” şeklinde konuştu.  


Haziran ayı Meclis Toplantısı sonrasında yaşanan olaylara da değinen Başkan Eken, “Ben 19 şirket kurmadım. 2013 yılında kurulan şirketimi şubeleştirdim. Bazı meslek dallarında şubeler açtım. Bunu bilmenizi istiyorum. 19 değil 18 şube açıldı. Bu şirketlerim kredi için mi kuruldu deniyor. Bundan sonraki süreç dahil bu şubelerim hiçbir şekilde kredi çekmeyecek. Seçim için mi kuruldu deniyor. Seçim için kuracak olsam tek bir komitede toplarım yada başkaları üzerine açarım onların yaptığı gibi. Ben bu şehir için yatırım yapmaya değer kazandırmaya devam edeceğim.  Gelelim basına sansür, basına ayar vermeye çalıştı söylemlerine. Meclis toplantımızda yaşanan organize konuya çok girmek istemiyorum ama burada sizlerle bizim aramızda sanki çok ciddi sıkıntılar varmış gibi göstermeye çalışanlar var. Biz, sizlerle aylardır uyum içerisinde şehrin çıkar ve menfaatleri doğrultusunda çalışıyoruz. Ama belli bir kesim sanki bizim basın ile aramızda sorun sıkıntı varmış gibi bir algı oluşturmaya çalışıyor. Bu tür basit oyunlar bizi ayrıştırmaz birleştirir. Şehri dizayn etmeye niyetlenenler unutmasınlar Sivas sevdalıları, bu şehrin çıkar menfaatleri için elini değil gövdesini taşın altına koymaktan çekinmemektedir. Biz, bu şehirde yağmur, çamur demeden, 7/24 sahada olan, tarafsız, objektif, bu memleketin tüm değerlerini bilen, bunları yaşayan ve yaşayacak olan, Sivas için çırpınan emek veren basın mensuplarımızla her zaman yan yanayız, kol kolayız. Bizi karşı karşıya getirmeye çalışanlar unutmasın, herkes bu şehrin öz evladı, söz konusu Sivas’ın çıkar ve menfaatleri ise bizler basınımız ile en önde oluruz” dedi.

 



Anahtar Kelimeler: Basınımızla kolayız
  • Çarşamba 27.1 ° / 11.6 ° false
  • Perşembe 27.3 ° / 13.8 ° false
  • Cuma 26.5 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16