Bambaşka bir şehir ortaya çıkacak

Bambaşka bir şehir ortaya çıkacak

Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Karaman, devam eden ve başlayacak yol, kaldırım ve çevre düzenlemeleri çalışmalarıyla Sivas´ın sezon sonunda bambaşka bir görünüme kavuşacağını söyledi. Bu kapsamda hayata geçirilecek yeni yol ve bulvar çalışmaları h

Bambaşka bir şehir ortaya çıkacak

Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Karaman, devam eden ve başlayacak yol, kaldırım ve çevre düzenlemeleri çalışmalarıyla Sivas´ın sezon sonunda bambaşka bir görünüme kavuşacağını söyledi. Bu kapsamda hayata geçirilecek yeni yol ve bulvar çalışmaları hakkında bilgiler veren Karaman, herkesin merakla beklediği Eski Sanayi´de ise projenin hazır olduğunu, mülkiyet sahipleri ile mutabakat sağlanması halinde projeye kısa sürede başlanabileceğini söyledi.

Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Karaman, bu yılki çalışma programına göre devam eden, yol kaldırım, asfalt ve çevre düzenleme çalışmaları ile ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Bölge bölge yürütülen çalışmaların tamamlanması ile birlikte kentin muhteşem bir görünüm kazanacağını vurgulayan Karaman, bu çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Karaman; ?Fen İşlerimiz sezonu 15 Mart itibariyle açtı. Bu tarihten itibaren yıl içerisinde yapmamız gereken plan ve program doğrultusunda çalışmalarını başlattı. Bu çalışmalar ilk etapta Turgut Özal Caddesi´nden başladı. Tabi Fen İşleri sadece kendi başına bu çalışmayı yapmıyor. Fen İşleri´nden önce altyapı çalışmalarının yapılması gerekiyor. Altyapı çalışması bitirildikten sonra Fen İşleri giriyor çalışma yapılan bölgelere. İlk etapta Turgut Özal Caddesi´nin altyapısı hazırlandı ve o bölgeye Fen İşlerimiz girdi. O bölgenin asfaltı, yaklaşık 10-15 senelik bir asfalttı. Artık asfalt çürümeye başlamıştı. Onun için de yenilememiz gerekiyordu. Yenilerken de tabi tamamını ele aldık. Bu çalışmamız devam ediyor ve yaklaşık 1 hafta 10 güne kadar buradaki çalışmalar tamamlanacak. Orası Kayseri girişi ve onun için de görsel olarak da güzel bir görünüme kavuşacak.? İfadelerini kullandı.

?BAĞDAT CADDESİ

15 GÜNDE TAMAMLANACAK?

Bağdat Caddesi´nde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında da bilgiler veren Karaman, çalışmaların 15 gün içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Karaman; ?Bu sezon Bağdat Caddesi´nde çalışmalarımıza da başladık. Bağdat Caddesi´ni Karayolları ile birlikte yapıyoruz. Bu caddemizin de standardı yükselecek. Bu caddenin üzerinde yağmur hatları da yoktu. Yağmur yağdığı zaman sıkıntı yaşanan bir bölgeydi. Altyapı ve üstyapısı ile birlikte tamamlanacak. Yaklaşık 15 gün o bölgede çalışmalarımız devam edecek. Tabi bu caddemizin aydınlatmaları da özel yapılacak. Gerçekten bittiği zaman o bölgeye layık güzel bir cadde ortaya çıkacak.?

DİĞER YOL VE

BULVAR ÇALIŞMALARI

Yeni stadyum ve okullar bölgesine uzanan güzergahta yol altyapı çalışmalarının tamamlandığını belirten Karaman, üst yapı çalışmalarının da kısa süre içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Diğer güzergah ve caddelerle ilgili de bilgi veren Karaman; ?Yeni stadyumumuz yapıldı. Kısa bir süre sonra açılışı yapılacak. O bölgede stadyuma hizmet eden Farabi Caddemiz var. Hemen Karayollarının, demiryollarının arkasından geçen okullar bölgesine giden bir caddemiz var. Orayı ele aldık. Oranın altyapısını hazırladık. Bu caddemizin yağmur hatlarını çektik, Kızılırmak´a kadar götürdük bu hatları. Birkaç gün içerisinde de buranın üstyapı çalışmaları başlayacak. Bu da bittiği zaman hakikaten o bölgeye güzel bir cadde yapılmış olacak. Tabi bunun yanında Eğri Köprü ile İsmet Yılmaz Bulvarı arasındaki şeridimiz tek şeritti. Orası da üniversiteye hizmet eden yoğun trafiğin olduğu bir bölge... Şuanda ekiplerimiz o bölgede çalışmalarını devam ettiriyor. O bölgede de yolu duble yol hale getireceğiz, yine kaldırımlarını yaparak güzel bir görünüme kavuşturacağız.? İfadelerini kullandı.

?SİVAS BAMBAŞKA BİR

GÖRÜNÜME KAVUŞACAK?

Bölge bölge yürütülen yol, kaldırım ve çevre düzenleme çalışmalarının tamamlanması ile birlikte Sivas´ın çok güzel bir görünüme kavuşacağını belirten Karaman, bu kapsamda sürdürülen çalışmalara değindi.

Karaman, şu ifadeleri kullandı;

?Mahallerimizde çalışmalarımız var. Ahmet Turan Mahallesi´nin komple asfaltlarını yeniledik. Onun dışında Ata Sanayi´nin komple asfaltlarını yeniledik.  Şuanda Asfalt çalışmalarımız Emek Mahallesi´nde devem ediyor. Bir mahalleyi ele alıyoruz, komple, kaldırımını, asfaltını her şeyini yapıyoruz. Diriliş Mahallesi, Kümbet Mahallesi ve Mimar Sinan Mahallerinde de çalışmalarımız olacak. Şuandaki çalışma yoğunluğumuz o bölgede. Bu çalışmalar yaz boyunca devam edecek. Sezonun sonunda hakikaten şehrimiz ciddi bir güzelliğe kavuşacak. Caddelerimizin standardı yükselmiş olacak. Birkaç gün içerisinde merkezde çalışmalarımız olacak. Bazalt kaldırım ve merkez düzenleme çalışmaları yapılacak. Osman Paşa Caddesi´nden başlayacağız. Medreselerin çevresini düzenleyeceğiz, Sirer Caddesi, Mevlana Caddesi ve Atatürk Caddesi´nde çalışmalarımız devam edecek. Sezon sonunda bu çalışmaları tamamladığımız zaman şehrimiz çok güzel bir görüntüye kavuşacak ve bambaşka bir şehir ortaya çıkacak. İnşallah bu çalışmalarımızla hedeflerimize ulaşırsak, şehrimizin standardını yükseltmiş olacağız.?

RECEP TAYİP ERDOĞAN

BULVARI PROJESİNDE

MÜLKİYET ÇALIŞMALARI

DEVAM EDİYOR

Sivas Belediyesi´nin büyük önem verdiği bir diğer proje olan Recep Tayyip Erdoğan Projesi´nin son durumu hakkında da bilgiler veren Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Karaman, güzergah üzerindeki mülkiyet çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Karaman; ?Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Şuanda mülkiyet çalışmaları devam ediyor. Allah nasip ederse bu sene oraya başlayıp en azından altyapısını oluşturacağız. Tabi o cadde üzerinde bazı yatırımların mutlaka yapılması gerekiyor. Kızılırmak üzerine bir köprünün yapılması gerekiyor. Karayollarının o bölgede bir çevre yolu var. Onun alttan geçirilmesi gerekiyor. Bunlar yapıldığı zaman Yenişehir kavşağı bağlamış oluyor. Tabi bu çalışmalar olmasa yolun ortaya çıkması mümkün değil. Karayolları ile görüşüldü. Karayolları orayı proje programına aldı. Köprü projemiz hemen hemen tamamlandı. Kesin projeleri yapıp ihale edeceğiz ve köprü yapımına tamamlanacak. Yani bu çalışmalar yapıldığı zaman o bulvarımız da ortaya çıkmış olacak.? Dedi.

ESKİ SANAYİ PROJELERİ HAZIR

Son olarak Eski Sanayi Projesi´nin hangi aşamada olduğu yönündeki sorularımızı yanıtlayan Karaman, projenin mülkiyet sahipleri ile mutabık kalınması halinde bir ay içerisinde bile start alabileceğini söyledi.

Projenin hazır durumda olduğunun altını çizen Karaman, sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

?Eski Sanayi´nin projeleri yapıldı ve hakikaten güzel bir proje ortaya çıktı. O proje oraya yapıldığı zaman bölgenin değerini çok fazla artıracak bir proje. Projenin uygulanması için burada vatandaşlarımızın biraz fedakârlık yapması lazım. Çünkü neticede onları ilgilendiriyor. Bilhassa da buradaki mülkiyet sahiplerinin? Bu aşamada biraz olumlu yaklaşmaları gerekiyor. Olumlu yaklaştıkları takdirde ben o projenin rahatlıkla uygulanabileceğini ve oradaki herkesin de çok güzel bir kazanç elde edeceğini düşünüyorum. Burada mülkiyet problemleri ortaya çıkıyor. Bu konuda vatandaşların hakkına hukukuna razı olmaları gerekiyor. Hakkından, hukukundan fazla talep ettiği takdirde de tabi bu projeyi çıkmaza sokuyor. Tabi bu; razı olanları, o işin yapılmasını, değerlendirilmesini isteyenleri de sıkıntıya sokuyor. Dolayısıyla burada en önemli iş mülkiyet sahiplerine düşüyor. Mülkiyet sahipleri hakkına hukukuna razı olup da ?biz bu işi istiyoruz´ desin, bu projeye 1 aya kadar başlanır. Oradaki tek sorun bu. Burada mülkiyet sahipleri ile görüşmeler devam ediyor. Bu çalışmalar inşallah en kısa sürede neticelenir. Şuanda bizim belediye olarak her şeyimiz hazır. Sadece mülkiyet sahipleriyle çözüm noktasında mutabakat sağlamamız gerekiyor. Bu mutabakat sağlandığı zaman bu proje rahatlıkla uygulama aşamasına geçer.? 



  • Cuma 23 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.3 ° / 10.6 ° false
  • Pazar 18.2 ° / 7.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16