?Ayrımcılık yapmıyoruz, yapmayız?

?Ayrımcılık yapmıyoruz, yapmayız?

Sivas İl Özel İdaresi bünyesine yeni alınan iş makinelerinin hizmete sunulması ile 2016 yılı yol ve arazi hizmetleri yaz çalışma sezonu açılış programı gerçekleştirildi.

?Ayrımcılık yapmıyoruz, yapmayız?

Sivas İl Özel İdaresi bünyesine yeni alınan iş makinelerinin hizmete sunulması ile 2016 yılı yol ve arazi hizmetleri yaz çalışma sezonu açılış programı gerçekleştirildi.

Programda konuşan Vali Alim Barut, il genelinde bazı ilçe ve köylere hizmetlerin gitmediği yönündeki söylemleri eleştirerek, ?Buna ilişkin bir kısım dedikodular  dolanıyor. Ayrımcılıktan değil ama kilometre olarak uzaklıktan, nüfus olarak azlıktan dolayı bir kısım hizmetler gitmemiş olabilir. Hiçbir zaman biz ayrımcılık yapmadık, yapmıyoruz, yapmayız? dedi

Sivas İl Özel İdaresi 2016 yılı yaz çalışma sezonunu açtı. Sivasspor tesislerinin yanında bulunan asfalt üretim tesislerinde gerçekleştirilen 2016 yılı yol ve arazi hizmetleri yaz çalışma sezonu programı, saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile start aldı. Programa Vali Alim Barut´un yanı sıra Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Belediye Başkanı Sami Aydın, il protokolü, meclis üyeleri ve idare çalışanları katıldı.

VALİ, BİRLİK VURGUSU YAPTI

Programda konuşan Vali Alim Barut, ?Şu manzaradan aldığım hazzı, edindiğim mutluluğu ifade etmekte sıkıntı çekiyorum. Çünkü biliyorum ki  Sivas 28 bin kilometrekare ve 3 değişik coğrafyaya hizmet ediyor. Yani hem çeşitlilik var hem genişlik var. Bu alana hizmet götürmek, kilometre rakamı olarak da köy sayısı olarak da zor. Ama bu zorluk başarılmış. Zoru hiç kimse tek başına başaramaz. Dolayısıyla bu bir birliği de ifade ediyor. Bu birlikte en ücra bölgede hizmet eden personelimiz de var. Demek ki her kademede iyi çalışılmış. Birlik ve berberlik bizi en iyi hizmet eder hale getirmiş.  Ekonomide bir kural vardır. İstekler sınırsız imkanlar sınırlıdır? dedi.

?BİZDE AYRIMCILIK OLMAZ?

Bazı köylere ve ilçelere hizmet götürme noktasında ayrımcılık yapıldığı iddialarını sert bir dille eleştiren Vali Barut, ?Şurası bir gerçek. Hiçbir şekilde herhangi bir kademede ayrımcılık yapmaya ilişkin bir uygulamamız, talimatımız olmamıştır. Buna ilişkin bir kısım dedikodular  dolanıyor. Ayrımcılıktan değil ama kilometre olarak uzaklıktan, nüfus olarak azlıktan dolayı bir kısım hizmetler gitmemiş olabilir. Hiçbir zaman biz ayrımcılık yapmadık, yapmıyoruz, yapmayız.  Ama hizmet gitmemiş olabilir. Gitmeme sebebini başka yerlerde arayalım. Dolayısıyla biz de ayrımcılık olmaz? ifadelerini kullandı.

?MAKİNELERİMİZİ GENÇLEŞTİREREK HİZMETTE KULLANIYORUZ?

İş makinelerinin yaşının sürekli olarak gençleştirildiğine vurgu yapan Barut, ?İş makinelerimizin ve kullandığımız araçların yaş kapasitesi çok düştü. Bu daha kaliteli hizmet sunmaya imkan verir. Bundan dolayı da sevinçliyim. 35 milyon TL civarında makine yenilemişiz. Evet, devlet bize parayı veriyor biz de parayı makinelerimizi gençleştirerek hizmette kullanıyoruz. Bu bir başarının ifadesidir. Bu başarıda emeği geçen herkese Sivas adına teşekkürlerimi sunuyorum ve bu sezonun kazasız belasız hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum? diyerek konuşmasını tamamladı.

Programda konuşan Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ise araç parkını yenilemek için 35 milyon TL harcadıklarını söyledi.

?PARKIMIZI GENÇLEŞTİRDİK?

Ayhan, ?Her yıl geleneksel anlamda idaremizin  aldığı araçları dualarla sezona başlatmak için bu tür organizasyonları tertip ediyoruz. Sahada bizleri temsil eden yaklaşık 400 kadar saha personelimize teşekkür ediyoruz. Araç parkını yenileme işi sürekli gündemimizdeydi. Yaklaşık 35 milyon TL harcayarak 180 araç ve iş makinesini filomuza katarak iş makinesi parkımızı çok gençleştirdik. Bu yıl da 21 iş makinesi alarak her yıl rutin olarak 5-6 milyon TL bütçemizi buna harcayacağız. Çünkü bu coğrafyaya hizmet etmenin zor olduğunu biliyoruz. 17 ilçe, bin 238 köy, 627 mezra 2 bine yakın yerleşim yeriyle vatandaşın dertlerine derman olmak ancak bu şekilde mümkün olabilirdi. Emin olun imkanlarımızı meclis üyelerimizle beraber maksimum seviyede sahaya yansıtmaya uğraşıyoruz. Bütçemizde ne var ne yok, sürekli Ankara´daki kaynakları da zorlayarak yoğun bir şekilde bunu sahaya yansıtıyoruz. Bu da rakamlarla ortadadır? dedi.

8 yıldır Sivas´ta görev yaptığını dile getiren Ayhan, önemli çalışmalara imza attıklarını vurguladı.

MAKİNE İKMAL MÜDÜRLÜĞÜ TAŞINACAK

Ayhan, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: ?Ben 8 yıldır Sivas´ta görev yapmaktayım. 8 yıl önce bir ilçeye 4-5 road-mix´i dahi zor aldığımız  dönemleri yaşayarak bugün bir ilçeye müstakil bir ekip oluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ve yıllık ortalama bin kilometre yol bakımı yapabilecek kapasiteye erişmiş bir kurumuz. Kurumsal kapasiteyi sürekli yeniledik, personeli gençleştirdik, eğitim programları yaptık ve yerinden de personel istihdamı sağlayarak daha verimli hizmet alanının da önünü açtık. Bu konuda başarılı olduğumuzu düşünmekteyiz. Yeterli mi? Değil elbette. İnşallah bütçe imkanlarımızı zorlayarak kurumsal kapasiteyi arttırıp, birlik ve beraberliğimizi daha üst seviyelere çıkararak bu coğrafyaya daha güzel hizmetler sunacağız. Yakında bir çalışmamız olacak. Belediyemizle görüşüyoruz. Sivas İl Özel İdaresi Makine İkmal Müdürlüğü´nü tamamen kaldırarak şehir dışında başka bir yere daha modern, daha rantabl, teknoloji seviyesi daha üst düzeyde bir hizmet üretebilmek için parke tesislerimizle beraber hizmet vereceğiz. Bu sayede şehir merkezindeki araç yoğunluğunu azaltmış olacağız. Yakında bu çalışmamızı neticelendireceğiz.?

Belediye Başkanı Sami Aydın ise araç parkının yenilenmesinin hizmet kalitesi noktasındaki önemine değindi.

?SİVAS´I CAZİP HALE  GETİRMEMİZ LAZIM?

Başkan Aydın, ?Sivas´ın kırsalını iyi bildiğimi düşünüyorum. 2000´li yıllardan bugüne çok şeyler değişti. Bugün taleplerin değiştiğini görüyoruz. Bundan da büyük mutluluk duyuyoruz. Demek ki ülkemiz gelişiyor, şehrimiz gelişiyor, kırsalımız gelişiyor. Sivas´ı sadece il merkezinde yaptığımız yatırımlarla büyütemeyiz. Sivas´ı sadece ilçe merkezine yapmış olduğumuz yatırımlarla da büyütemeyiz. Sivas´ı büyütmek istiyorsak Sivas´ı cazip hale, yaşanabilir hale getirmemiz lazım. Bunu başardığımız zaman kimsenin doğup büyüdüğü yeri terk etmeyeceği bir gerçektir. İnşallah bunları da hep birlikte başaracağız? şeklinde konuştu.

?HER EHLİYETİ OLAN ŞOFÖR OLMUYOR?

Özel sektörde araç parkının 5 yılı geçmeden gençleştirildiğine dikkat çeken Başkan Aydın, ?Araç konusunda özel sektöre baktığımız zaman özel sektörün en fazla 5 yıllık aracı bünyesinde tuttuğunu görüyorsunuz ama kamuda bunu maalesef fazla yapmıyoruz, aslında yapmamız gerekiyor. İnanıyorum ki bu ekipmanlar ile çok daha seri ve verimli hizmetler kırsala gelecektir. Biz de bundan gurur duyacağız. Emeği olan herkesi kutluyorum Bir ricam da şu. Bu iş makinelerinin her biri milli servet. Bunların her biri bir arkadaşımıza emanet edilecek. Yani bir şoförü olacak. Eğri oturalım doğru konuşalım. Her ehliyeti olan şoför olmuyor. Siz bir milyon TL´lik bir aracı ehliyeti olan ancak şoförlüğü olmayan bir insana teslim ederseniz hem memlekete hem araca hem de kuruma yazık edersiniz. Bu konuda her bir vatandaşa ricam şudur. İdareyi şoför konusunda kimse baskı altında tutmasın. O araç ehli olan kişilere emanet edilsin ki hem uzun ömürlü olsun hem de verimli hizmet sunsun. Aksi halde 2 gün sonra birçok parçası elinde sizin yanınıza gelir. Yazık ve günah? ifadelerini kullandı.

?ŞEHİRDE NE VARSA KÖYDE DE OLMALI?

Programda konuşan Sivas İl Genel Meclisi Başkanvekili Ferhat Ünsal ise ?43 meclis üyesi arkadaşımızla birlik ve beraberlik içerisinde 2015 yılında ciddi ve değerli bir mesai harcadık. Bizler kırsalda muhtarlarımız ve köylülerimizle hem bireysel çalışmalarımızda hem komisyon çalışmalarımızda her daim birlikte olmaya özen gösterdik. Gerek yerleşim yerlerinde gerekse de meclis toplantılarında muhtarlarımızın taleplerini dinledik ve en uygun çözümlerin üretilmesi için gayret gösterdik. Sivas çok geniş ve nüfus yoğunluğu orantılı olmayan dağınık bir coğrafyaya sahip. Bu durum kırsala hizmet götürmede, beklentilere cevap verme hevesimizde ve yatırım programımızı şekillendirmede bizleri zorlasa da kamusal kaynakların etkin kullanılmasında, planlanmasında ve uygulanmasında gösterdiğimiz özen bizlerin işini kolaylaştırmaktadır. Sivas İl Genel Meclisimiz ?şehirde ne varsa köyde de olmalı´ mantığı ile çalışmalarını sürdürmektedir. Bazı kişilerce köylerimize yapılan hizmetlerde ayrımcılık yapıldığı devamlı dillendirilmekte olup bu tür suçlamalar 43 meclis üyemizi  üzmektedir. Çünkü bizler programları yaparken birlikte hareket etmekte ve kararlar almaktayız. Hiçbir zaman ayrımcılığa müsaade etmedik, etmeyeceğiz. ?İnsanı yaşat ki devlet yaşasın´ mantığıyla hareket etmeye devam edeceğiz? dedi.

Protokol konuşmalarının ardından yeni alınan araçlar dualar eşliğinde hizmete sunuldu. Toplu fotoğraf çekinilmesi ile program sona erdi.

 

 

 



  • Salı 12.3 ° / 1.6 ° Bölgesel düzensiz gök gürültülü yağmurlu
  • Çarşamba 17 ° / 2.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 12.5 ° / 5.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 32 1 3 65 99
2.Fenerbahçe 36 29 1 6 61 93
3.Trabzonspor 36 19 13 4 16 61
4.İstanbul Başakşehir 36 17 12 7 11 58
5.Beşiktaş 36 16 13 7 6 55
6.Kasımpaşa 36 15 14 7 -4 52
7.Alanyaspor 36 12 10 14 3 50
8.Rizespor 36 14 15 7 -8 49
9.Sivasspor 36 12 12 12 -10 48
10.Antalyaspor 36 11 13 12 -6 45
11.Adana Demirspor 36 10 12 14 -2 44
12.Samsunspor 36 11 16 9 -8 42
13.Kayserispor 36 11 14 11 -12 41
14.Konyaspor 36 9 14 13 -11 40
15.Ankaragücü 36 8 13 15 -4 39
16.Gazişehir Gaziantep 36 10 18 8 -10 38
17.Fatih Karagümrük 36 9 17 10 -3 37
18.Hatayspor 36 8 15 13 -9 37
19.Pendikspor 36 9 18 9 -30 36
20.İstanbulspor 36 4 25 7 -45 16