Aydın: ?Stadyumda Belediye Üzerine Düşeni Yaptı?

Aydın: ?Stadyumda Belediye Üzerine Düşeni Yaptı?

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ile Sivas Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Salim Kılıç, yeni şehir stadyumunu inceledi.

Aydın: ?Stadyumda Belediye Üzerine Düşeni Yaptı?

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ile Sivas Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Salim Kılıç, yeni şehir stadyumunu inceledi.

Başkan Aydın, stadyumun çalışmaları kapsamında belediyenin üzerine düşen her şeyi yaptığını ifade ederek; ?Sivas Belediyesi´nin altyapı çalışmalarını geciktirmesi gibi bir durum yoktur. Bizim altyapı şebekemiz tamamlanmıştır. Bütün bunlar, Sivas´ın gelişiminden rahatsız olan bir kesimden kaynaklanıyor? dedi

SPOR SERVİSİ

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, ilimizin son yıllarda spor dalında en büyük yatırımı olan ve şehrin simgesi olmaya aday konumunda bulunan yeni stadyumu yerinde inceledi.

Burada stadyum hakkında Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Salim Kılıç´tan bilgi alan Başkan Aydın, stadyumu gezdi.

Gezi sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Aydın, Sivas Belediyespor olarak stadyumun çalışmaları kapsamında üzerlerine düşeni yaptıklarını vurguladı.

?MUHTEŞEM BİR STADYUM?

İlk olarak stadyumun genel yapısını değerlendiren Başkan Aydın, ?Her yönü ile düşünülerek yapılmış muhteşem bir stadyum. Toplum olarak olumlu bakmalıyız, böyle bir yatırımın ilimizde olmasının mutluluğunu yaşamalıyız. Stadyumda sadece futbolun ihtiyaçları değil futbol dışındaki ihtiyaçlar da göz önünde tutulmuş. Sivas´ın iklim şartları düşünülerek kuzey kısmı tamamen kapalı, güneş alması için kuzeybatı ve güneydoğu alanında pencereler oluşturulmuş. Mükemmel bir akustiğe sahip, stadımızın ısıtması var. Ekolojik, mükemmel bir stadyum? Emeği, katkısı olan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere stadın yapılmasına katkı sağlayan hükûmetimize, Bakanımıza ve vekillerimize teşekkür ediyoruz. Bu stadın mutluluğunu yaşamamız lazım? dedi.

?SİVASSPOR SÜPER LİG´E

ÇIKABİLECEK EN FAVORİ TAKIMDIR?

Sivasspor Süper Lig´de olsaydı çok daha güzel olurdu diyen Başkan Aydın,  ?Bugün Sivasspor PTT Ligi´nde. Bismillah deyip Süper Lig´in basamaklarına tekrar tırmanmamız lazım. Bu sezon Sivasspor Süper Lig´e çıkabilecek en favori takımdır. Hem geçen seneki kadromuzun bozulmamış olması hem de bu yıl yapacağımız takviyelerle, iyi yönetim ile inşallah bu sezon bu ligde oynadıktan sonra tekrar Süper Lig´e merhaba diyeceğimiz inancını taşıyorum? dedi.   

?YİĞİT DÜŞTÜĞÜ YERDEN

KALKMASINI DA BİLİR?

?Bu statta Avrupa kupaları maçları izlemek isteriz.? diyen Başkan Aydın, ?Geçmişte bu temenniler hayaldi. Ama biz bunu yaşadık. Hatta averajla şampiyonluğu kaçırdık, bundan sonra da neden bunları yaşamayalım. Bir olalım, bütün olalım, şehir olarak diri olalım. Geçtiğimiz sezon maalesef bunu yapamadık; hiç kimse kusuru, hatayı belli yerlere yıkmasın. Bu, işin kolaycılığı olur. Bu sezon düşmüş bir takım olabiliriz ama yiğit düştüğü yerden kalkmasını da bilir eyvallah.? ifadesini kullandı.

?ALTYAPI ŞEBEKEMİZ

TAMAMLANDI?

Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Belediye Başkanı Sami Aydın, kendisine yöneltilen, ?Altyapıyı Belediye´nin geciktirdiği söyleniyor.? sorusuna şu şekilde cevap verdi.

?Gençlik Spor İl Müdürümüz burada, Belediyede altyapıdan sorumlu başkan yardımcımız da burada. Sivas´ta siyaset yapan, şov yapan ufak tefek kesimler var. Bunlar umutlarını dedikodu yapmaya bağlamışlar ama umutlanmasınlar. Sivas´ta AK Parti başarılı hizmetlerine devam edecektir. Bu sebeple hiç kimse de başka hayal peşinde koşmasın. Bu bölgenin altyapısı ile ilgili Belediyenin hiçbir eksiği yoktur. Ancak bölgede kot düşük olması nedeniyle yağmur hattında bir çalışma var. Belediye bu konuda çalışmalarını geçen yıl bitirdik zaten, özellikle okulların bodrum seviyesi bizim ana kolektör hattı seviyemizin altında kaldığı için DSİ´nin geçen yıldan planlamış olduğu bir drenaj çalışması var, o da askerî alandan geçtiği için süreç uzadı. Bakanımızın devreye girmesiyle gerekli onay alındı ve DSİ alanda çalışıyor. Yani Sivas Belediyesi´nin altyapı çalışmalarını geciktirmesi gibi bir durum yoktur. Bizim altyapı şebekemiz tamamlanmıştır. Bütün bunlar, Sivas´ın gelişiminden rahatsız olan bir kesimden kaynaklanıyor. Kullanılan gençler ve çocuklar var. Bunlar hastane yapıldığı zaman ?Sivas hastane kazandı.´ demezler, ?hastane neden oraya yapıldı, orada altyapı yok, şöyle böyle.´ derler. Sivas tarihin en büyük sağlık kompleksinde, biz bunları gördük. Şu an içerisinde bulunduğumuz Sivas, tarihindeki en büyük spor yatırımına sahip. Böyle bir yatırımı Allah razı olsun yapanlara teşekkür ediyoruz demek mi gerekir, yoksa efendim neden böyle oldu şöyle oldu demek mi gerekir. ?Stadyumda eksik var.´ diyenlerin hangisi bu eksikleri biliyor, hangisi burayı gezdi? Hiçbiri gezmedi. Burası bundan sonra Sivas´ın en önemli sembollerinden bir tanesi olacak, bundan ne kadar rahatsızlık duyarlarsa duysunlar biz Sivas´ı geliştiriyoruz.? ifadelerini kullandı.     

MÜDÜR KILIÇ : ?BAYRAM

SONRASI DEVRALACAĞIZ?

Başkan Aydın´dan sonra söz alan Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Salim Kılıç, ?Bayramdan sonra stadyumu devralacağımızı düşünüyorum, gerekli yazışmaları yaptık. Burada sadece eksik olan ihale kapsamı dışında olan pasoligle ilgili imalatlar var, bunlar kablo belki birkaç tane turnike eklemesi ile ilgili stadyum yapılmaya başlandığında pasolig uygulaması olmamasından kaynaklanıyor.? dedi.

Konuşmaların ardından stadyumda yapılan çalışmaları Başkan Aydın ile Kılıç birlikte inceledi.



  • Cuma 11.7 ° / 6.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17.3 ° / 6.3 ° Güneşli
  • Pazar 20.2 ° / 7.5 ° false

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13