Arapça kurslarına yoğun ilgi

Arapça kurslarına yoğun ilgi

Fidan Yazıcıoğlu Hanımlar Kültür Merkezi Kadın Koordinasyon Birim Sorumlusu Dilber Bahçe, ?Arapça kursuna yoğun ilgi var. Buna ?patlama´ diyebiliriz. Yani her gün hemen hemen 40-50 kişilik sınıflar oluyor? dedi

Arapça kurslarına yoğun ilgi

Fidan Yazıcıoğlu Hanımlar Kültür Merkezi Kadın Koordinasyon Birim Sorumlusu Dilber Bahçe, ?Arapça kursuna yoğun ilgi var.  Buna ?patlama´ diyebiliriz.  Yani her gün hemen hemen 40-50 kişilik sınıflar oluyor? dedi

Sivas Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyet gösteren Fidan Yazıcıoğlu Hanımlar Kültür Merkezi´nin Kadın Koordinasyon Birim Sorumlusu Dilber Bahçe, çalışmaları hakkında gazetemize özel değerlendirmelerde bulundu.

Belediye çatısı altında faaliyet gösteren kültür merkezlerinde verilen kurslar ve içeriği hakkında bilgiler veren Bahçe, Şeyhşamil Mahallesi ve Bahtiyar Bostan Mahallesi´nde inşa edilen kültür merkezlerinin son durumuna da değindi. Bahçe, ?Bahtiyar Bostan´da bulunan kültür merkezi faaliyetteydi ama eski olduğu için yıkıldı. Günün modern şartlarına uygun olarak daha kullanışlı bir bina yapılıyor. Bu ay içerisinde teslim olacak gibi görünüyor. Çalışmalar son sürat devam ediyor. Şeyhşamil Mahallesi´nde de kültür merkezi var. Bayanların gidip gelmesi zor olduğu için yaz, kış kolay ulaşabilsin diye bu noktaya yapıldı. Bayan kitlesi o çevrede çok. Şu anda hâlihazırda 3 kültür merkezimiz var. Bu birimlerden ben sorumluyum.  Fidan Yazıcıoğlu´nda hamam-havuz bölümünden de ben sorumluyum? dedi.

 ?GELİN HAMAMLARIMIZ OLUYOR?

Fidan Yazıcıoğlu Hanımlar Kültür Merkezi´nde bayanlara yönelik yüzme kursu verdiklerini dile getiren Bahçe, ?Bayanlarımız sosyal aktivite olarak kültür merkezimize geliyor.  Haftanın 3 günü yüzme kursu veriliyor. Haftada 3 gün de halk günümüz var. Hamam, havuz, saunamız kullanılıyor. Sivas´ta hamam kültürü de önemli bir yer tuttuğu için halkımız memnun kalıyor. Bayağı talep var. Soğuk havadan dolayı düşüşler oldu ama yazın yoğunluk artıyor. Gelin hamamlarımız oluyor. Eskiye döndük artık? değerlendirmesinde bulundu.

?DEĞİŞİK KURSLAR AÇMAYI DÜŞÜNÜYORUZ?

Yenişehir Hanımlar Kültür Merkezi´nde hazır giyim, mefruşat, nakış, iğne oyası, Kuran-ı Kerim ve resim kurslarının verildiğini aktaran Bahçe, ?Diğer binalarımız daha büyük olacağı için bunu çeşitlendireceğiz. Değişik kurslar açmayı düşünüyoruz, araştırmalar yapıyoruz. Kültür merkezlerimize gelen bayanlar mutlu oluyorlar. Kendileriyle zaman zaman konuşuyorum. Kendileri için bir terapi olduğunu söylüyorlar. ?Mutlu oluyoruz´ diyorlar. Evden çıkarak arkadaş edindiklerini, sosyal etkinlik yaptıklarını ifade ediyorlar. İşe yaradıklarını hissediyorlar. Kendine veya çocuğuna elbise dikince hem mutlu oluyor hem de aile bütçesine katkıda bulunuyor. Bu önemli bir husus? açıklamasında bulundu.

ARAPÇA KURSLARINDA PATLAMA

Fidan Yazıcıoğlu Hanımlar Kültür Merkezi´nde ise bağlama, aile eğitimi, aşçı çırağı, Arapça, İngilizce, bağlama,  ney, keman kurslarının olduğunu kaydeden Bahçe, ?Halk Eğitim Müdürlüğü ile organize yürüttüğümüz kurslar var.  Eğitmenleri buraya gelerek derslerini veriyor. Şunu söyleyebilirim, Arapça kursuna yoğun ilgi var.  Buna ?patlama´ diyebiliriz.  Yani her gün hemen hemen 40-50 kişilik sınıflar oluyor. Bayağı talep var. Gençler, orta yaştaki bayanlar yoğun ilgi gösteriyor. Öğretmenlerimiz müftülükten geliyor. Bazı kursları da bizim bünyemizdeki personeller veriyor. Öte yandan diksiyon, bilgisayar, dart, saç bakımı ve yapımı kursu da var. Saç bakımı ve yapımı kursuna da büyük ilgi var. İŞKUR işbirliğiyle yürütüyoruz.  Kalfa olarak çalışma imkanı sunuluyor? ifadelerini kullandı.



Anahtar Kelimeler: Arapça kurslarına yoğun ilgi
  • Perşembe 20.7 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Cuma 22.2 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.9 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu