ANKARA´DAKİ GÜCÜ SİVAS´A TAŞIYACAĞIZ

ANKARA´DAKİ GÜCÜ SİVAS´A TAŞIYACAĞIZ

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Sivas´ta faaliyet gösteren basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen AK Parti Sivas Belediye Başkan adayı Hilmi Bilgin, ?7 yıl milletvekilliği, 6 ay bakan yardımcılığı yapmış bir kardeşiniz olarak A

NACİ YILDIZ

AK Parti Sivas Belediye Başkan adayı Hilmi Bilgin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´nün 58. yıl dönümü vesilesiyle ilimizde bulunan basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Belediye Başkanı Sami Aydın ve AK Parti il teşkilatının da katıldığı programın açılış konuşmasını AK Parti İl Başkanı Hakan Aksu yaptı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´nü kutlayan Aksu, ?Başta değerli hemşerimiz İsmail Güneş olmak üzere, ahrete intikal etmiş tüm gazeteci arkadaşlarımıza Allah´tan rahmet diliyorum. Siz değerli basın mensuplarımıza da sağlık, sıhhat ve afiyet diliyorum? dedi.

?5 Kasım 2018 tarihinde başlayan aday adaylığı sürecimiz 6 Ocak 2019 tarihinde il, ilçe ve belde belediye başkanlarımızın belirlenmesi ile nihayet bulmuştur? diyen Aksu,  ?AK Parti olarak teşkilata geldiğimiz ilk günden bu yana çalışmalarımızı tamamladık. Eksikliklerimizi tamamlayarak seçime hazır hale geldik. Allah nasip ederse 31 Mart seçimlerinde 16 ilçemizi, 7 beldemizi ve merkezimizi 2014 senesinde aldığımız yüzde 58,3 oy oranını aşarak almayı planlıyoruz. Belediye ve belediye seçimleri bizim için çok büyük bir ehemmiyet arz etmektedir. Fiili olarak partimiz 2001 yılında kurulmuş olmasına rağmen partimizin esas temelleri 1994 Mart ayında Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı´na seçilmesiyle başlamıştır. Geldikten sonra İstanbul´a yakışmayan görüntüleri bertaraf ederek ilk önce kendisini İstanbul halkına daha sonra da Türkiye´de herkese kabul ettirerek sürecimiz başlamıştır.  O nedenle bizim için belediyecilik ve belediye seçimleri çok ehemmiyet arz etmektedir. Aynı şekilde 2004 yılında Sami Başkanımız da  belediye başkanı seçildikten sonra Sivas´a alt geçitleriyle, köprüleriyle, parklarıyla, bahçeleriyle, kazandırdığı caddeleriyle büyük bir değişim sağlamıştır. Bundan sonraki süreçte de 31 Mart´tan sonra Hilmi Başkanımızla beraber inşallah bu getirdiğimiz noktanın daha üstüne çıkmayı hedefliyoruz? dedi.

/resimler/2019-1/14/2025268079071.jpg

?SİYASETÇİ İLE GAZETECİNİN KADERİ AYNI?

Programda konuşan Belediye Başkanı Sami Aydın ise ?10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü tekrar kutluyorum. Rabbim hepinize sağlık, sıhhat, huzur içerisinde daha nice Çalışan Gazeteciler Günü´nü kutlamayı nasip etsin. Siyasetçi ile gazetecinin kaderi aynı. Her ikisi de çamurda, karda kışta koştururlar. Biz yıllarca sizinle koşturduk. Her zaman  bize eşlik ettiniz. Bazen bizi pozitif olarak daha ileriye itmeye çalıştınız, bazen önerilerinizle destek oldunuz ama biz basınımızdan Sivas adına her zaman büyük destek gördük. Görevler gelir geçer. 2001´de il başkanı olarak sizlerle tanışma fırsatım oldu. Birlikte mesai yapma fırsatım oldu. Hilmi Bey de siyasetçi olarak yıllardır sizinle beraber ama işin doğrusu yerel medyayla sürekli iç içe olan belediye başkanlarıdır. Bu dönem sizinle beraber olacak inşallah. İnanıyorum ki bize sağladığınız katkıyı desteği Hilmi Bey´e de sağlayacaksınız. Ben seçimin öncelikle ülkemiz için sonra da Sivas´ımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum? diye konuştu.

?SEÇİME KADAR SÜREÇLER BAŞLAYACAK?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum´un geçtiğimiz yıl ilimizi ziyaret ettiğini hatırlatan Aydın, ?Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sivas´a geldiği zaman bizim meydanı gerçekten çok beğenmişti. Kendisine ?Bu meydanın etrafının cephe düzenlemesini çatılarıyla beraber yapmak istiyoruz ama biraz imkanlar dar olduğu için zamana bıraktık´  demiştik. O da o gün, ?Biz bu projeye destek verelim. Hatta sadece kent meydanının etrafıyla kalmayalım Atatürk Caddesi ve İstasyon Caddesi´nin de cephe düzenlemesini yapalım´ demişti. Sağ olsun sözünü tuttu. Yaklaşık 1 ay önce 7 milyon lira tutarında bir destek için protokol imzalamıştık. Birkaç gün önce de 3 milyon lirasını belediyemize gönderdi. Biz şimdi ihale sürecini başlatacağız. İnşallah seçime kadar o süreçler başlamış olacak. Seçimden sonra da gelir gelmez inşallah Hilmi Bey startı vermiş olacak. Bunun da şehrimiz için, bu güzel meydanımız için hayırlı olmasını diliyorum? diye konuştu.

Bilgin´e seçim süreci boyunca her türlü desteği vereceğini kaydeden Aydın, yerel seçimlerin hayırlara vesile olmasını temenni etti.

?ÖNEMLİ BİR KÖPRÜ GÖREVİ GÖRÜYORSUNUZ?

Belediye Başkanı Aydın´ın ardından konuşan AK Parti Sivas Belediye Başkan adayı Avukat Hilmi Bilgin ise ?10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle bir araya geldik. Fedakarca, yağmur çamur demeden, kamu kurumlarıyla, siyasetçilerle vatandaş arasında kamu niteliğinde bir görev yaparak vatandaşın doğru bilgilendirilmesini sağlıyorsunuz. Bu noktada bütün basın çalışanlarımızı tebrik ediyoruz. Zor şartlar altında çalışıyorsunuz. Vatandaşlardan gelen taleplerin hükümete, kamu kurumlarına, belediyelere; hükümetlerin, partilerin ve devletin yaptığı hizmetlerin de vatandaşa  aktarılması noktasında önemli bir köprü görevi görüyorsunuz. Bu ilişki düzenli ve sağlıklı olduğu müddetçe şehirlerdeki talepler ilgililere daha doğru olarak gidiyor. Bu noktada da biz uzun süredir siyasetin içerisindeyiz. Basınla olan ilişkilerimize hep bu gözle baktık. Basın siyasetçinin doğruyu bulma noktasında önemli bir işlev görüyor. Bu noktada da biz Sivas basınının her bir kesimini böyle görüyoruz, böyle görmeye de devam edeceğiz? açıklamasında bulundu.

/resimler/2019-1/14/2026403237309.jpg

?ŞEHRİN TALEPLERİNİ ALIYORUZ?

Bilgin, konuşmasını şu şekilde devam ettirdi: ?Malumunuz 31 Mart tarihinde Türkiye yerel seçime gidiyor. Tüm siyasi partiler hemen hemen adaylarını açıkladılar. Süreç hızlı bir şekilde devam ediyor.  27 Kasım´da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında Sivas il belediye başkan adayını açıkladı.  Geçen hafta Pazar günü de Sayın Genel Başkan Yardımcımız Mahir Ünal´ın katılımıyla ilçe ve belde belediye başkan adaylarımızı açıkladık ve saha çalışmalarına başladık.   19 Şubat itibariyle de il genel meclis üyeleri ve belediye meclis üyeleri belirlenmiş olacak. Ekibimizle birlikte daha farklı bir çalışmayı da son düzlükte inşallah milletimizle birlikte yapacağız. 27 Kasım´dan bugüne kadar teşkilatlarımızla birlikte Sivas halkını dinledik, dinliyoruz ve dinlemeye de devam edeceğiz. Toplumun her kesimini dinleyerek şehrin bizden taleplerini alıyoruz. Diğer taraftan proje çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki süreçte şehre dair yapacaklarımızı, önümüzdeki 5 yılda nasıl bir Sivas arzuladığımızı, Sivas´a neler yapacağımızı da yine siz basın mensuplarımız aracılığıyla kamuoyuna duyuracağız.?

?ALNIMIZ AK OLARAK GEZEBİLİYORUZ?

Hizmet siyasetinde öncü olan AK Parti´nin başkan adayı olduğuna vurgu yapan Bilgin, ?2002 yılından itibaren Türkiye´de 2004 yılından itibaren de 2 dönem olmak üzere Sami Bey ile birlikte Sivas´ta AK Parti Belediyeciliğinin neleri başardığını milletimize göstermiş ve bunu icraatlarıyla ortaya koymuş bir partinin adayıyız. Açık yüreklilikle söylüyoruz ki AK Parti´nin her kademesinde siyaset yapmış bireyler olarak alnımız ak olarak gezebiliyoruz. Bunun sebebi şudur: Bugüne kadar AK Parti´de siyaset yapmış ve AK Parti´de bu şehre hizmet etmiş her bir fert bugüne kadar yapamayacağı hiçbir icraatın sözünü vermemiştir. AK Parti kadrolarının ağzından ne çıktıysa süresi içerisinde yerine getirilmiş, hayata geçirilmiş ve milletin hizmetine sunulmuştur. Bizler sadece seçim dönemlerinde oy avcılığı yapmak için vaatlerde bulunmayacağız. Bu kadrolar ne söz verdiyse, onu yerine getirecektir. Kendimizden eminiz, yapamayacağımız hiçbir iş de yoktur. Sivas için ne lazımsa onu hep yaptık. 16 yıllık AK Parti iktidarı boyunca Sivaslı hemşehrilerimiz hükümetimizden ne istediyse yerine getirilmiştir. 14´üncü defa milletimizin huzurundayız. 2002 yılından itibaren Türkiye´de 13 seçim yapıldı. Allah´a şükürler olsun ki 13 seçimde de hem yerelde hem de genel seçimlerde AK Parti açık ara birinci parti olarak milletimizden dua ve destek aldı. Bunun sebebi tabi ki AK Parti kadrolarının milletimizle kurduğu gönül bağıdır, hizmet etme anlayışıdır? açıklamasında bulundu.

?MİLLİ İRADEYİ HER ŞEYİN ÜZERİNDE GÖRÜYORUZ?

?Biz 16 yıl boyunca milletin gündemini, siyasetin gündemi haline getirerek, hizmet etmenin doğal sonucu olarak 16 yılda 13 seçimde de başarılı olduk? ifadesini kullanan Bilgin, ?Milletimiz iktidarımızdan, belediyelerimizden ne istediyse onu hizmet olarak sunduk. Bunun gönül huzuruyla 31 Mart´ta tekrar milletimizden yetki isteyeceğiz. İnşallah 31 Mart akşamına kadar teşkilatımızla birlikte Sivas´ta girilmedik sokak, sıkılmadık el bırakmayacağız. Bizim temel misyonumuz ve temel siyaset anlayışımız budur. Biz milli iradeyi her şeyin üzerinde görüyoruz. Milletimiz ne derse hiç sorgulamadan başımızın üzerinde yeri var diyoruz. Bir eksiklik, bir noksanlık varsa kendimize ortaya koyup, nerede neyi eksik yaptık bunu araştırarak siyaset yapıyoruz. Son bir aylık süreçte şunu gördük. Sivas halkı liderimiz Recep Tayyip Erdoğan´a güveniyor. Halkımız AK Parti´ye güveniyor. İnşallah 31 Mart akşamı Sami Bey´den alacağımız bu hizmet bayrağını daha ileriye götürmek üzere çalışacağız. Bizim tek derdimiz var, Türkiye ve Sivas. Biz milletimizle birlikte talip olduğumuz makamları millete hizmet etme aracı olarak görüyoruz. Bu makamlardan güç alan değil, makamlara güç veren kadronun bir adayı olarak inşallah milletimizden bir kez daha yetki istiyoruz. 7 yıl milletvekilliği, 6 ay bakan yardımcılığı yapmış bir kardeşiniz olarak Ankara´daki bu tecrübeyi Sivas´taki tecrübeli bir ekiple birleştirerek şehrimizi daha iyi yönetmek, şehrimize daha iyi hizmet etmek ve şehrin var olduğu iddia edilen sorunlarını daha hızlı çözmek için göreve talibiz. İnşallah milletimiz 31 Mart´ta bu görevi tevdi ettikten sonra yine aynı şekilde güçlü bir kadroyla, güçlü bir ekiple şehrimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Biz projeler oluşturacağız ama projeleri sadece Sivas Belediyesi´nin kaynaklarıyla değil Ankara´daki gücü Sivas´a taşıyarak yapacağız. Sivas´ı daha hızlı bir şekilde olması gereken noktaya hep birlikte getireceğiz? şeklinde konuştu.

/resimler/2019-1/14/2027126831195.jpg

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi ve  Sivas Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Naci Yıldız günün anısına AK Parti Sivas Belediye Başkan adayı Hilmi Bilgin´e filografi sanatıyla el işlemeli olarak yapılan Türk bayrağı tablosu hediye etti.

 

 

 

 

 



  • Perşembe 15.9 ° / 2.8 ° false
  • Cuma 11.7 ° / 6.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17.3 ° / 6.3 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13