ALLAH SAYILARINIZI ARTIRSIN

ALLAH SAYILARINIZI ARTIRSIN

Sivas Müftülüğü, 120’si erkek, 180’i bayan olmak üzere 300 hafız için “Hafızlık İcazet Merasimi” düzenledi.

Sivas İl Müftülüğü tarafından 120’si erkek, 180’i bayan olmak üzere 300 hafız için “Hafızlık İcazet Merasimi” gerçekleştirildi.

Erkek hafızların icazet merasimi 4 Eylül Sanayi Camisi'nde gerçekleştirildi. Programa; Vali Salih Ayhan;  Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, İl Müftüsü Yusuf Akkuş, İl Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Aslan başta olmak üzere çok sayıda il protokolü ve hafızların aileleri katıldı.

KURAN ZİYAFETİ SUNDULAR

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Kocatepe Cami İmam Hatibi Mehmet Atıcı ve Ahmet Hamdi Akseki Cami İmam Hatibi Mansur Sağır katılımcılara Kuran ziyafeti sundu.

İNSAN YETİŞTİRMEYE GAYRET EDİYORUZ

İlahilerin seslendirildiği programın açılış konuşmasını İl Müftüsü Yusuf Akkuş gerçekleştirdi. Çinlilerin  "Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek, 10 yıl sonrası için ağaç dik, 100 yıl sonrayı düşünüyorsan, insan yetiştir" sözüne atıfta bulunan Akkuş, “Biz de insan yetiştirmeye gayret ediyoruz ama bu işin arkasında bizi destekleyen çok değerli Sayın Valimiz var, kendilerine şükranlarımı arz ediyorum; çok değerli belediye başkanımız var, kendilerine teşekkür ediyorum. Yine bu yavrularımızın yetişmesinde her cuma kendilerinin yardımına başvurduğumuz Sivas halkımız var. Ben onlara hakikaten teşekkür ediyorum. Allah razı olsun, sizler eserlerinizi bugün burada görüyorsunuz. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. Yine burada emeği geçen hocalarımız var. Uluslararası İmam Hatip Lisesinden hocalarımız gayret ediyorlar. Giden Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyorum; Allah razı olsun çok yakın çalıştık. Gelen Milli Eğitim Müdürümüzle de yakın çalışmaya devam ediyoruz, kendilerine teşekkür ediyorum. Bu yavrularımızın yetişmesinde ailelerinin çok büyük emeği var. Çünkü bu çocuklara göre programlarını yaptılar, tatile gidemediler; dolayısıyla çok büyük emekleri var. Halkımızın çok büyük emeği var. Bu hocalarımızın çok büyük emeği var. Gecelerini gündüzlerine kattılar, gayret ettiler ve bu hafızlarımızı yetiştirdiler. 300 hafız kolay değil. Dolayısıyla Sayın Valimize, Sayın Belediye Başkanımıza, Sivas halkımıza, bu yavrularımızın annelerine, babalarına ve kardeşlerine emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun” dedi.

SİVAS İLE YOLU KESİŞMEYEN  ‘YAŞADIM’ DEMESİN

Müftü Akkuş, konuşmasının devamında; “Ankara’dan gelen ve bizlere unutulmaz bir Kuran ziyafeti sunan Kocatepe Cami İmam Hatibi Mehmet Atıcı ve Ahmet Hamdi Akseki Cami İmam Hatibi Mansur Sağır’a teşriflerinden dolayı teşekkür ediyorum. İş insanlarımızın çok büyük katkıları var, onlara teşekkür ediyorum. İsmini sayamadığım herkese teşekkür ediyorum.  Bu yavrularımız okuduğu müddetçe geçmişlerimizin ruhuna gidecek, ‘Allah sayılarını artırsın’ diyorum. ‘İyi ki Sivas’a gelmişim’ diyorum, ‘İyi ki Sivas’tan geçmişim’ diyorum. Ve şunu affınıza sığınarak ifade ediyorum, eğer birinin Sivas ile yolu kesişmemişse ‘Yaşadım’ demesin diyorum. Hepinize hürmet ediyor, saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.

HAYATINIZDA İZ BIRAKACAK BİR GÜN

Müftü Akkuş’un ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan ise hafızların yetiştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.  Aslan; “Başta Zeki Hayran İmam Hatip Ortaokulu olmak üzere 2 Anadolu İmam Hatip Lisemizde, 4 ilçemizde hafızlık programları uygulanmaktadır. Şu güne kadar 249 belge verildiği bana iletildi. 163 öğrencimiz de program dahilinde eğitimlerine devam etmekte. Ben sevgili öğrencilerimize bir şeyler söylemek istiyorum: Sevgili gençler; sevgili hafızlar Peygamber Efendimiz (SAV); ‘Sizin en hayırlınız, Kuran öğrenen ve öğretendir’ buyuruyor. Bugün bizler bu hayırlı mecliste bulunmanın bahtiyarlığı ve onurunu yaşıyoruz. Sizler Peygamber Efendimizin en hayırlı övgüsüne mazhar oldunuz. Sizler insanlığın unutulduğu, toplumsal vicdanın derin yaralar aldığı, ahlakın yok olmaya tutulduğu bir dönemde gelip insanlığın uyanışına vesile olan ilahi kelamları ezberlediniz. Siz adaleti ezberlediniz, siz iyiliğin kıymetine erdiniz, siz yalandan, riyadan, gösterişten uzak durmayı özümsediniz. Siz paylaşmanın, hakça bölüşmenin idrakine vardınız. Hepsinden önemlisi yarın ebedi alemde yeni bir hayata başladığımızda en güzel, en hayırlı, en sevgili insanlarla omuz omuza saf tutmaya namzet oldunuz. Siz Yüce Allah’ın kulluğunda özgürleşip cennete bir adım daha yaklaştınız. Ben inanıyorum ki bugün sizin için de bizim için de çok kıymetli. Hayatınızda iz bırakacak bir gün ve bu günü hiç unutmayacaksınız. Benim sizlerden bir temennim var inşallah o temennimi hiç unutmazsınız. Temennim odur ki inşallah ezberlediğiniz ayetlerin anlamını, ahlakını içselleştirip davranışlarınızda yaşarsınız. Bu meyanda yetişmenize vesile olan tüm hocalarınıza, anne ve babalarınıza çok teşekkür ediyor sizleri canı gönülden tebrik ediyorum. Ahlakınız Kuran, yolunuz aydınlık olsun. Allah’a emanet olun” ifadelerine yer verdi.  

ÇORBADA TUZU OLAN HERKESİ TEBRİK EDİYORUM

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Aslan da hafızları tebrik etti. Hafızlığın önemine dikkat çeken Aslan, “Kelamların en güzeli olan Yüce Mevla’mızın kelamını gelecek nesillere pekiştirme adına bizleri onurlandıran hafızlarımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Değerli katılımcılar, çok değerli anne babalar, öğretmenlerimiz, hocalarımız hepinize selam ve hürmetlerimi sunuyorum. Doğrusu işin içerisinde Kuran’ı azimüşşan olunca heyecanlanmamak elde değil. Böyle kutlu bir tabloyu görünce heyecanımızın kat kat arttığını ifade etmek istiyorum. Kısa bir anekdot anlatarak sözümü bitirmek istiyorum. 12-13 yıl kadar önce benden Ulu Cami’de ve Paşa Cami’de Ramazan ayı içerisinde mukabele okumamı arzu etmişlerdi. Ben de ‘Hayırdır hocam, bize düşer mi bu kadar hocamız var’ demiştim. Cenabı Hakk sayılarını artırsın. O zamanlar Sivas’ımızda hafız sayımız azdı. Üzülür idik. Ne yapabiliriz diye gece gündüz düşünürdük. Proje üretmeye çalışırdık.  Biz fakülte olarak İl Müftülüğümüzle kısa adı İSHAM olan bir projeye imza attık. İslami İlimler ve Hafızlık Merkezi. Şu an çok şükür buradan hafız olan çok genç hafızlarımız var. Çorbada tuzumuz olsun düşüncesiyle böyle bir proje başlatmıştık. Biz Paşa Cami’de ve Ulu Cami’de farklı yıllarda mukabele okuduk. Özellikle Ulu Cami’yi hatırlıyorum; son güne gelmiştik. 30. cüzü okuduk, bitirdik;  dua edeceğiz. Ben cemaate döndüm ve içimde bir sızıyı paylaşmak istedim. ‘Camilerde mukabeleleri 0-19 yaş grubu arasında çocuklar okur. Yani 20’den gün alan mukabele okumaz ama ben 20’den gün almışım burada size mukabele okuyorum’ demiştim. ‘Nerede bizim hafızlarımız, sizin hafızlarınız?’ diye serzenişte bulunmuştum. Ben sizlerin şahsında bu çocuklarımızın velilerini, bu çorbada tuzu olan herkesi canı gönülden tebrik ediyorum. İşte o tablo burada. Hepinizi yürekten kutluyorum. Bu tabloda emeği geçen ve maddi manevi yönden destek veren herkesi tebrik ediyorum. Allah’a emanet olun” açıklamasında bulundu.

RABBİM HAFIZLARIMIZIN BAHTINI AÇIK ETSİN

Hafızların yetişmesinde emek gösteren başta İl Müftüsü Yusuf Akkuş olmak üzere  ve hocaları tebrik eden Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise   “Rabbim hafızlarımızın yolunu, bahtını açık etsin. Rabbim sayılarını artırsın. Bir hususun altını çizmek istiyorum:  Bugün burada devlet olarak, millet olarak hafızlarımızın icazet törenindeyiz. Hafızlarımızın büyük kısmı öğrenci. Ortaokulda, liselerde okuyan öğrenciler. Allah’a şükürler olsun bugün burada bakanıyla, valisiyle , tüm kamu kurum ve kuruluşlarının katılımıyla böyle güzel bir programı icra ediyoruz. Bunu bize sağlayan herkese teşekkür etmemiz lazım, dua etmemiz lazım. Aslında insanoğlunun yaradılış gayesindeki temel düstur iyi bir kul olmak, iyi bir Müslüman olmak, iyi bir insan olmak. Bugün hepimizin temel amacı bu. Devletimize, milletimize faydalı işler yapmak ve Allah’a iyi bir kul olmak. Şükürler olsun bugün bu konuda her türlü imkan var. Bize düşen bu imkanlara ulaşma noktasında gayet göstermek. Bugün icazet törenine katıldığımız hafızlarımızın aileleri gençlerimize yardımcı olarak bunun yolunu açmışlar. Hocalarımız gece gündüz emek vererek sizleri yetiştirmişler. Milli Eğitim Müdürümüzün söylediği nasihatlere uyarak sizlerin çok çok daha başarılı olacağınıza inanıyorum. Bize düşen görev de bu ortamların devamlılığını sağlamak adına elimizden geleni yapmak. Genç hafızlarımızı tekrar tebrik ediyorum, Rabbim sayılarınızı artırsın. Aileleri başta olmak üzere, hocalarımıza katkı sağlayan herkese çok çok teşekkür ediyorum. Allah’a emanet olun” ifadelerini kullandı.

TÜM KURUMLARIMIZLA SİZLERİN EMRİNDEYİZ

En son konuşan Vali Salih Ayhan da “300 evladımızın bu özel anını güzel bir şekilde yaşamak için buradayız. Sizlerle gurur duyuyoruz, sizlerle övünüyoruz, sizlere destek olmaya çalışıyoruz. Aslında icazet töreninin özünde hem sizleri ve hocalarınızı takdir etmek hem de velilerinizi tebrik etmek yatıyor.  Rabbim yolunuzu, bahtınızı açık etsin. Örnek alınan, dinlenilen, rol model olan gençler olacaksınız. Sizin arkanızdan daha nice gençler gelecek. Hem hocalarımız hem de siz hayırlı iş yaptınız. Sivas bugün çok özel bir an yaşıyor. İnşallah Rabbim icazet törenlerinin sayısını artırır. Biz de tüm kurumlarımızla sizlerin emrindeyiz. Ufkunuz, zihniniz açık olsun” dedi.

DİPLOMALARI İL PROTOKOLÜ TAKDİM ETTİ

Konuşmaların ardından hafızlar tarafından kısa süreler okunduktan sonra diploma törenine geçildi. Hafızlara diplomalarını takdim eden il protokolü hafızları çeşitli hediyelerle ödüllendirdi. Erkek hafızların icazet programı dua ile sona erdi.

BAYAN HAFIZLARA TAÇ TAKMA MERASİMİ YAPILDI

180 bayan hafız için düzenlenen “Hafızlık İcazet Merasimi” ise 4 Eylül Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program protokol konuşmaları ile devam etti. “Hafızlık Kur’an Kursları Tanıtım Videosu”nun izlendiği programda kısa süreler okunduktan sonra taç takma merasimi gerçekleştirildi. Diploma ve hediye takdiminin ardından edilen dua ile bayan hafızlar için düzenlenen icazet programı sona erdi. /SULTAN ŞEHİR/

 



Anahtar Kelimeler: ALLAH SAYILARINIZI ARTIRSIN
  • Pazar 14.4 ° / 5.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 12.1 ° / 2.7 ° false
  • Salı 12.3 ° / 1.6 ° Bölgesel düzensiz gök gürültülü yağmurlu

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 31 1 3 64 96
2.Fenerbahçe 35 28 1 6 58 90
3.Trabzonspor 35 18 13 4 13 58
4.İstanbul Başakşehir 35 16 12 7 10 55
5.Beşiktaş 35 16 13 6 6 54
6.Alanyaspor 35 12 10 13 3 49
7.Kasımpaşa 35 14 14 7 -6 49
8.Rizespor 35 14 14 7 -7 49
9.Sivasspor 35 12 11 12 -9 48
10.Antalyaspor 35 11 12 12 -4 45
11.Adana Demirspor 35 10 11 14 3 44
12.Samsunspor 35 11 15 9 -5 42
13.Kayserispor 35 11 13 11 -9 41
14.Ankaragücü 35 8 12 15 -3 39
15.Fatih Karagümrük 35 9 16 10 -2 37
16.Konyaspor 35 8 14 13 -14 37
17.Gazişehir Gaziantep 35 9 18 8 -15 35
18.Hatayspor 35 7 15 13 -10 34
19.Pendikspor 35 8 18 9 -31 33
20.İstanbulspor 35 4 24 7 -42 16