AKGÜL; ?ESNAFIMIZIN HİZMETİNDEYİZ?

AKGÜL; ?ESNAFIMIZIN HİZMETİNDEYİZ?

Sivas Yiyecek Maddeleri Yapalar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Akgül, oda olarak 21 Ocak´ta Genel Kurul gerçekleştireceklerini söyledi. Başkanlık için yeniden aday olduğunu belirten Akgül, ?Hizmet için çıktığımız bu yolda, üyelerimiz bize 3 dönem

AKGÜL; ?ESNAFIMIZIN HİZMETİNDEYİZ?

Sivas Yiyecek Maddeleri Yapalar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Akgül, oda olarak 21 Ocak´ta Genel Kurul gerçekleştireceklerini söyledi. Başkanlık için yeniden aday olduğunu belirten Akgül, ?Hizmet için çıktığımız bu yolda, üyelerimiz bize 3 dönem üst üste görev yapma şerefini yaşattı. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Sivas´ımıza, esnafımıza hizmet etmek için yeniden bu onurlu göreve talip oldum. Genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum.? Dedi.

Sivas Yiyecek Maddeleri Yapalar ve Satanlar Esnaf Odası´nda Genel Kurul heyecanı yaşanıyor. 21 Ocakta gerçekleştirilecek 12. Genel Kurul öncesinde gazetemize özel açıklamalarda bulunan Oda Başkanı Mehmet Akgül, başkanlık için yenide aday olduğunu söyledi. Üyelerin teveccühü ile 3 dönemdir başkanlık görevini yürüttüğünü belirten Akgül, 2014-2017 yılları arası son döneme ilişkin de bilgiler verdi.

/resimler/2018-1/9/0045550178293.jpg

Göreve başladığı 2006 yılında ?Her üyem benim kardeşimdir. Her üyemin sorunu kardeşimin sorunu gibidir? sloganıyla yola çıktığını belirten Akgül, ?O günden bu güne hiçbir üyemiz arasında bir ayrım gözetmeksizin her üyemizin sorununu kendi sorunumuz gibi gördük. Bizzat üyemizin yanına düşerek sıkıntıları ortadan kaldırmak adına bakanlarımız, milletvekillerimiz, valilerimiz, belediye başkanlarımız, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla yakın ilişkiler içerisinde olduk ve bire bir iletişim kurarak üyelerimizin sorunlarına çözüm üretmeye çalıştık. Başkan olarak seçildiğim ilk günkü heyecanımı, azmimi ve kararlılığımı hiçbir zaman yitirmedim. Hangi kuruma, hangi makama gittiysem ezilip büzülmeden, gerçeği gizlemeden dimdik durdum. Haklı olduğumuz hiçbir konuda geri adım atmadım. Üyelerimizin menfaatini her zaman ön planda tutarak, her mekânda hukuk çerçevesinde, saygı ve hoşgörüyle haklarımızı aradım. Bu nedenledir ki hiçbir kurumda kuruluşta kapılar yüzümüze kapanmadı. Aksine daha fazla hoşgörü ve saygı ile karşılandım.? İfadelerini kullandı.

/resimler/2018-1/9/0046174710069.jpg

?GERİDE KALAN 4 YILDA ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA İMZA ATTIK?

2014-2017 yılları arasında gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgiler veren Akgül, yönetim kurulunun da gayretli çalışmalarıyla 4 yıllık görev döneminde çok önemli çalışmalara imza attıklarını söyledi. 

Akgül, bu çalışmaları şu sözlerle anlattı:

?Bize verilen görevleri var gücümüzle yerine getirmeye çalıştığımız bir 4 yılı daha geride bıraktık. Bu dönem içerisinde yönetim kurulu olarak yaptığımız faaliyetleri Gazete Şehir aracılığıyla bir kez daha paylaşmak istiyorum.

/resimler/2018-1/9/0046407054190.jpg

Öncelikli olarak şeffaf bir yönetim anlayışı ile gizli saklı hiçbir konu bırakmaksızın her konuyu üyelerimizle paylaştık. En hızlı ve etkili iletişim araçları ve sosyal medya aracılığı ile tüm gelişmeleri zamanında sizlere duyurduk. Odamızın görevleri arasında bulunan ve rutin işlerden olan üye kayıtları, Kapasite Raporları, Belge onayları gibi işleri eksiksiz ve sorunsuz bir şekilde yerine getirdik.

Üyelerimize yönelik olarak yasal mevzuatın getirmiş olduğu tüm bilgilendirme, eğitim ve yasal zorunlulukları zamanında duyurarak, esnafımızın mağduriyet yaşamalarına engel olduk.

/resimler/2018-1/9/0047187679972.jpg

Odamız Sivas´ın en çeşitli meslek dallarına sahip bir odasıdır. Biz; hiçbir meslek grubuna ayrım yapmaksızın vazifelerimiz yerine getirmeye çalıştık. Gıda imalatı yapan üyelere yönelik Seyfebeli Sanayi Sitesi ile işbirliği halinde imalatçı üyelerimizin dükkân sahibi olabilmesi adına odamız bünyesinde Gıda İmalatçıları Kooperatifini kurduk.

Üyelerimizin çoğunluğunu oluşturan bakkal, bayi büfe gibi gıda satışı yapan esnafımızın zincir mağazalara yönelik vermiş olduğu mücadeleleri gerek yasal platformlarda gerekse medya üzerinde sürekli dile getirerek küçük esnafın büyük tacirler tarafından ezilmesini önlemeye çalıştık. Perakende Ticaret yasasının çıkarılması aşamasında görüşlerde bulunarak teşkilat öncülüğünde 2015 yılında çıkan yasa ile birlikte hafta tatili ruhsatı zorunluluğunun kaldırılması adına destekte bulunduk.

Bazı mesleklerde zorunlu olan ancak günümüz koşullarına göre önemini yitirmiş olan Ustalık Belgesi´nin Bakkal, Manav, Şarküteri ve Kuruyemişçi ve Tarım Ürünleri satışı yapan esnaflarımızdan kaldırılmasına vesile olmak adına görüşlerde bulunduk.

Esnafımızın sürekli cezai müeyyidelere maruz kalmasının önüne geçmek adına Kamu Kurumlarının esnek davranması ve esnafımızın içinde bulunduğu ekonomik sorunları göz önünde bulundurarak, yaptırımların buna göre uygulanması için kurumlara baskı uyguladık.

Fırınlarımız üye sayımız bakımından ikinci sırayı oluşturuyor ve çalışmalarımızda en çok emeği bu alada faaliyet gösteren esnafımız için sarf ettik. Pide fırınlarımıza 8 yıl boyunca ilimizde rekabetin yaşanmadığı bir ortam sağladık. Pide fiyatların hem esnafı hem halkı memnun eder düzeyde olmasını sağlayacak şekilde fiyat rayiçlerini her zaman güncel tuttuk. Fiyatın kararlı tutulmasını sağlamak adına yasal takipleri yaparak hem kaliteli bir ekmeğin üretilmesine imkân sağladık, hem de üyelerimizin ekonomik anlamda rahatlamaları için büyük mücadeleler verdik.

Gerek ilimiz yerel yöneticilerinden gerekse diğer illerden gelen yöneticilerden 8 yıl gibi uzun bir süre zarfında rekabeti önlediğimiz için büyük bir takdir topladık. Mahalle aralarında köy fırınları gibi eğreti yapılarda veya araç bagajında sağlıksız koşullarda köy ekmeği adı altında üretim yapan ve satan şahısları kameralarla tespit ederek ilimiz basınına ve ilgili kurumlara sunduk. Bizim tüm yasa, yükümlülüklerini yerine getirerek ekmek satışı yapan esnafımıza ne şekilde zarar verdiklerini ve ne gibi koşullarda ekmek ürettiklerini ifşa ettik.

Sosyal sorumluluk projelerimiz adına bizimle işbirliği yapan esnafımızla öğrencilere ve diyaliz hastalarına özel indirimler sağladık. İlimizin öncü kurumlarının sponsorluğunda bakkal ve fırıncı esnafımıza yönelik ?Askıda Ekmek? projesini başlattık. Sponsorlardan temin ederek bedelsiz olarak ekmek dolaplarını üyelerimize dağıtmaya başladık.

Çölyak hastaları için glütensiz unlu mamul temini konusunda öncü olduk. Et ve Et ürünleri satan üyelerimizin her kurban bayramında yaşamış olduğu bir sıkıntı olan yetkisiz kişiler tarafından sağlıksız koşullarda et çekimi yapan kişilere yönelik tespitlerde bulunarak cezai işlem uygulanmasını sağladık.

İthal etin getirilmesinin ve kasaplarımızın dışında devlet aracılığıyla büyük marketlerde satılmasına büyük tepkiler göstererek halkımızın bilinçlendirici çalışmalar yaptık ve kendi esnafımızdan alış veriş yapmaları için yönlendirdik.

İlimiz merkezinde ruhsatlı bir hayvan pazarının eksikliğini sürekli dile getirerek bu konunun gündemde kalmasını sağladık. Ruhsatlı hayvan pazarının gerekliliği konusunda görüşlerimizi kapsamlı bir dosya halinde yetkililere sunduk.

Manav ve sebze-meyve satışı yapan esnafımızı mağdur eden ve il dışından gelen satıcıların tespitlerini yaparak ilgili kurumlar tarafından gerekli işlemlerin yapılmasını sağladık.

Bize kayıtlı faaliyet gösteren ve sayısı 50´yi bulan Tütüncü esnafımızın Kaçakçılıkla mücadele için ülke genelinde yürütülen operasyonlar nedeniyle yüksek cezalara ve yaptırımlara maruz kalmaması için gerekli çalışmaları yaptık. Bu kapsamda Emniyet Müdürlüğümüz ile yapılan görüşmeler neticesinde kaçakçılığın ülke ekonomisine verdiği zararlar ve satışı yasal ürünler hakkında üyelerimizi bilgilendirdik.

Esnafın gecesini gündüzüne katarak izinsiz, tatilsiz, düğünsüz, bayramsız çalışmasına rağmen emekli olduktan sonra maaşlarının düşük olması ve gittikçe eski emeklilere göre yeni emeklilerin maaşlarının düşecek olmasını görerek bu konunun gündemde tutulması için çaba sarf ettik.

İflas eden ya da iş yeri kapanan esnafımıza kolaylık sağlayacak olan Esnaf Ahilik Fonu´nun hayata geçirilmesi için oda olarak bu çalışmalara katılıp destek verdik.

Görevde bulunduğumuz süre zarfında bizlerle çalışan ve katkı sağlayan Valimiz Davut Gül´e, Belediye Başkanımız Sami Aydın´a, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanımız Beşir Köksal´a, tüm oda başkanları ve yönetim kurullarına, her daim bizlerin yanında olan tüm resmi kurum müdürleri ve yazılı ve görsel basınımızın değerli mensuplarına teşekkür ediyorum.?

?DAHA YAPACAĞIMIZ ÇOK ŞEY VAR?

3 dönemdir kendisine duyulan güveni boşa çıkarmamak için var gücüyle çalıştığını söyleyen Akgül, kendisine destek veren ve başkanlık görevini layık gören tüm üyelere teşekkür etti. Yeni dönem için de yine aynı heyecanla göreve talip olduğunu belirten Akgül, yapmak istediği proje ve çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

Akgül, şu ifadeleri kullandı:

?Odamız bünyesinde bulunan ve tüm meslek dallarında faaliyet gösteren üyelerimizin her birinin faaliyetine yönelik görüş ve fikirlere her daim önem vereceğiz. Üyelerimizden gelen tüm talepleri titizlikle değerlendirip bütün üyemizin ortak menfaatleri doğrultusunda kararlar alıp uygulamaya koyacağız. Tüm kurum ve kuruluşlarda üyelerimizin haklarını savunmakla birlikte sosyal ve ekonomik gelişimlerine katkı sağlayacak yeni işbirliği ve protokollere imza atacağız. Esnaf ve sanatkârımızın ekonomik menfaatleri doğrultusunda KOSGEB, KGF ve benzeri kurumlar ile işbirliği içine girerek ortak projelerde yer alacağız. Odamızın yetki ve sorumlulukları içerisinde bulunan tüm iş ve işlemleri hukuki düzenleme ve genel kurul kararlarına uygun olarak yürütülmesini sağlamaya devam edeceğiz.

5362 Sayılı Kanun ve Yönetmelikleri ile sair mevzuat çerçevesinde ve genel menfaatlerimiz doğrultusunda komisyon, çalıştay, mesleki toplantı, seminer, inceleme ve araştırma faaliyetlerine katılarak üyelerimizi temsil edeceğiz.

Etkili ve güncel iletişim araçlarını kullanarak üyemizi ilgilendiren tüm yasa ve mevzuata yönelik bilgilendirmeleri vaktinde ulaştırmaya çalışacağız. Yeni mevzuata uygun şekilde basit usul vergi mükellefi üyelerimizin muhasebe işlemlerini usulüne uygun şekilde yürütmeye devam edeceğiz.

5362 Sayılı Kanunun oda yönetim kuruluna vermiş olduğu görev nispetince üyelerimizin birbirleri veya üyelerimizin müşterileri ile yaşayabileceği olası sorunları ve anlaşmazlıkları çözümlemeye ve karara bağlamak kaydı ile uygulayamaya koyacağız. Resmi kurumlardan gelen yazılar doğrultusunda görüşümüze başvurulduğunda, üyemizin hukuki davaları için düzenli bir şekilde tutulan kayıt bilgi ve belgeleri yine üyemizin menfaati doğrultusunda kullanılmak üzere devlet kurumlarına beyan edeceğiz.?



  • Cuma 11.7 ° / 6.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17.3 ° / 6.3 ° Güneşli
  • Pazar 20.2 ° / 7.5 ° false

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13