SİVAS HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL

  SİVAS HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas Milletvekili aday adayı iş insanı Adem Demir; çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas Milletvekili aday adayı iş insanı Adem Demir; çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Uzun süredir sahada olduğunu ve bütün köyleri ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldiğini  söyleyen Demir, “Ben Sivas sevdalısı bir insanım. Sivas hak ettiği yerde değil. Biz sahipsiz bir şehir olan memleketimize sahip çıkmaz istiyoruz. Sivas’a ne yapılması gerekiyorsa elimizi taşın altına koymak için hazırız” dedi. 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas Milletvekili aday adayı Adem Demir; çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 

Sivas’ın güçlü milletvekili aday adayları arasında gösterilen ve sürekli sahada olan iş insanı Demir, gazetemize özel değerlendirmelerde bulundu.

SİVAS’IN ÖZ ÇOCUĞUYUM

“Sivas sevdalısı” birisi olduğunu ifade eden Demir; 1976 yılında Sivas’ta doğduğunu ifade ederek “Sivas’ın öz çocuğuyum. Sivas’ın Elbeyli Bölgesine bağlı Apa Köyü’nün nüfusuna kayıtlıyım. Eski sporcuyum. Cumhuriyet Halk Partisinden Gençlik Kolları Başkanlığı yaptım. Sivas’ta çeşitli sektörlerde çalışmalarımı sürdürüyorum. Evliyim ve iki çocuk babasıyım” diye konuştu. 

VATANDAŞIN SORUNLARINI DİNLİYORUZ

Milletvekili aday adaylığını açıklamadan önce de sürekli sahada olduğunu belirten Demir, “Aday adaylığı sürecimiz yeni değil. Yaklaşık 3-4 yıldır sahadayız. Bu zamana kadar gezmediğimiz ilçelerimiz, köylerimiz, beldelerimiz kalmadı. Nerede bir eksiklik varsa biz oradayız. Vatandaşın sorunlarını dinliyoruz; dertlerini, sıkıntılarını dinliyoruz. Sorunların çözümü noktasında vatandaşlarımızla iç içe olmaya gayret gösteriyoruz” dedi. 

BİN 200 KÖYÜN HEPSİNİ TEK TEK GEZDİM

Milletvekilliğe aday adayı olmasının gerekçelerine değinen Demir, “Ben Sivas sevdalısı bir insanım. Cumhuriyet Halk Partisinde uzun yıllar Gençlik Kolları Başkanlığı yaptım ve bu süre zarfında Sivas’ta eksikliklerin, yanlışların neler olduğunu tek tek gördüm, neler olması gerektiğini de çok çok iyi bildiğime inanıyorum. ‘Sivas’a bir tuğla da biz koyabiliyorsak; bir çivi de biz çakabiliyorsak ne mutlu bize’ diyerek bu yola baş koyduk. Sivas’ın hak ettiği yerde olmadığına inanıyorum. Yıllardır başbakan yardımcıları görmüş, bakanlar görmüş, milletvekilleri görmüş, grup başkan vekilleri görmüş bir memleket bence çok sahipsiz kalmış. Biz de yola çıkış noktamızın temellerini buradan aldık. Dediğim gibi Sivas hak ettiği yerde değil. Ben bu memleketi çok iyi tanıyorum. Çocukluğum, gençliğim bu memlekette geçti. Sivas’ın Çiçekli Mahallesinden tutun Tuzlügöl’üne kadar, Esentepe’sinden tutun Kardeşler Mahallesine kadar her bölgesini avucumun için gibi bilirim. Bin 200 köyün hepsini tek tek gezdim; çok iyi biliyorum. Biz sahipsiz bir şehir olan memleketimize sahip çıkmaz istiyoruz. Sivas’a ne yapılması gerekiyorsa elimizi taşın altına koymak için hazırız” açıklamasında bulundu. 

SANAYİLEŞMEDE ÇOK ÇOK GERİDEYİZ

Gerçekleştirdikleri ziyaretler esnasında tespit ettikleri sorunları Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’ne ilettiğini belirten Demir, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Genel Merkez’de yürütmeden sorumlu Genel Başkan Yardımcımıza tespit ettiğimiz sorunları rapor halinde sunuyoruz. Kendisi de sağ olsunlar bize destek veriyorlar. Eksiklikler neler? Sivas Cumhuriyetin kurulduğu bir şehir ama layık olduğu yerde değil. Halen sanayileşememiş, var olan mevcut kurumları da elinden kaybetmiş bir şehir. Sivas’ta Et Balık’ı, Dikimevini, Devlet Malzeme Ofisini, Sümerbank’ı kaybettik. Bunları kaybederken hep izlemişiz. ‘Neden var olan yatırımlarımızı kaybediyoruz?’ diye kimse sormamış. Bu talihsizlikler kendi kendine olmuyor elbette. Yanlış yönetimlerin, yanlış karar veren insanların yüzünden oluyor. Sanayileşmede çok çok gerideyiz. Hemen yanı başımızda Kayseri almış başını gidiyor.  Yönetenlerde, idarecilerde, siyasilerde bir sorun var.” 

GENÇLERİMİZ ÇOK GÜZEL BÖLÜMLERİ BİTİRMİŞLER AMA BOŞ GEZİYORLAR

‘Ben’ kavramından çıkarak ‘biz’ denilmediği müddetçe Sivas’ın ilerleme şansının olmadığına dikkat çeken Demir, “Sivas’ta yapılması gereken çok iş var. Gençlerimiz işsiz. Sivas’ta gördüğüm en büyük eksikliklerden birisi fabrika. Bize fabrika lazım. Akşama kadar şahsımı arayan insan sayısı belli değil. Her gün 10-15 CV geliyor. Gençlerimiz çok güzel bölümleri bitirmişler ama boş geziyorlar. Bu biraz da bizi idare edenlerin, yöneten arkadaşlarımızın eksikliği. Meclis’e giden milletvekilleri acaba bu zamana kadar ne yaptı; bence gelip halka bir rapor vermeleri gerekiyor. Her geldiklerinde Sivas’ta olup bitenleri  anlatmaları gerekiyor” şeklinde konuştu. 

MEMLEKETİNE SAHİP ÇIKACAK SİYASİLER VE İDARECİLERE İHTİYACIMIZ VAR 

Demirağ Organize Sanayi Bölgesi’nin cazibe merkezi kapsamına alınmasına emeği geçenlere teşekkür eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas Milletvekili aday adayı Adem Demir; “Sivas’a 2. ve 3. Demirağların kurulması gerektiğine inanıyorum. Çünkü Sivas’ın yatan değil üreten Sivas olması gerektiğine inanıyorum. Bunu da Meclis’e gönderdiğimiz arkadaşlarımızın talep etmesi, getirmesi gerekiyor. Bizim Kayseri’den ne eksiğimiz var? Tek eksiğimiz var; o da memleketine sahip çıkacak siyasiler ve idareciler. O yüzden bizim aday adayı olmamızdaki en büyük etkenlerden bir tanesi bu. Memleketi tanımamız, memleketin sorunlarını bilmemiz ve bu sorunları çözebilecek insanlar olmamızdan dolayı bu yola girdik” ifadelerine yer verdi. 

“Allah nasip ederse Sivas için güzel şeyler yapmak istiyoruz” diyen Demir, “Biz memleket sevdalısı olan insanlarız. Sivas sevdam vardır. Sivas milliyetçisi bir insanım. Sivas’ın layık olduğu yere gelmesini istiyorum. Bunu da el ele vererek yapmalıyız. Bundan sonra inşallah Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında tüm sivil toplum örgütleriyle, derneklerle, vakıflarla kol kola olarak bu yolda başarılı olacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu. /SULTAN ŞEHİR/



Anahtar Kelimeler: SİVAS ETTİĞİ YERDE DEĞİL
  • Pazartesi 27.1 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 23.8 ° / 12 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 20.4 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
16.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16