94 RUHUYLA HİZMETE DEVAM

94 RUHUYLA HİZMETE DEVAM

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, “Bizler Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Sayın Cumhurbaşkanımızın 1994 yılında İstanbul’dan başlattığı 94 ruhuyla birlikte her kesimi mutlu edecek hizmetlere imza atıyoruz” dedi.

Hilmi Bilgin başkanlığındaki Sivas Belediyesi tarafından kente değer katacak 343 milyon lira bedelli 13 tesisin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Kongre Müzesi bahçesinde gerçekleştirilen programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki,  Vali Salih Ayhan, AK Parti milletvekilleri İsmet Yılmaz, Mehmet Habib SolukSemiha Ekinci, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, çevre illerden gelen belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından  okunan İstiklal Marşı ile başlayan program Kur’an-ı Kerim tilavetinin akabinde temeli atılan projelerin tanıtım videosunun izleyicilere sunulması ile devam etti.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, ortak akıl ve istişare ile şehri yönettiklerini belirtti.

TECRÜBE PAYLAŞIMINDA BULUNDUK

Başkan Bilgin, “Sivas’ta önemli bir temel atma programı gerçekleştiriyoruz. 8 ilimizin değerli belediye başkanlarının katılımıyla AK Parti’nin kurulduğu günden bugüne kadar vazgeçmediği şiar olan ortak akıl ve istişare toplantımızı gerçekleştirerek tecrübe paylaşımında bulunduk. Bugün bu saatte de Sultan Şehrimize değer katacak, eser siyasetinin en güzel örneğini ortaya koyacağımız projelerimizin temel atma törenini hep birlikte gerçekleştireceğiz. Bizler Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Sayın Cumhurbaşkanımızın 94 yılında İstanbul’dan başlattığı 94 ruhuyla birlikte AK belediyeler olarak hizmet yaptığımız her alanda şehrimize değer katacak, şehirde yaşayan herkesi ve her kesimi mutlu edecek hizmetlere imza atıyoruz, atmaya da devam edeceğiz” dedi.

PROJELERİ TEK TEK HAYATA GEÇİRİYORUZ

AK Partili belediyeler olarak “İnsan odur ki, koya dünyada eser; eseri olmayanın yerinde yeller eser” anlayışından hareketle ettiklerini belirten Başkan Bilgin, “İnşallah biz de Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsında sizlerden aldığımız maddi ve manevi desteklerle birlikte görev yatığımız alanda hemşehrilerimizin yaşam kalitesini artıracak ve şehirde yaşayacak herkesi ve her kesimi mutlu edecek projeleri tek tek hayata geçiriyoruz” ifadelerini kullandı.

GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİNİN EN GÜZEL ÖRNEKLERİNİ VERDİK

Dünyayı etkileyen pandemi sürecine değinen Başkan Bilgin, “Pandemiyle hep birlikte mücadele ediyoruz. Bu süreçte son 20 yılda Cumhurbaşkanımızın liderliğinde özelde sağlık alanında, genelde Türkiye’de yapılan hizmetlerin ne kadar yerinde ve ülkemiz açısından ne kadar elzem olduğunu gördük. Allah’a şükürler olsun bu süreçte herkes ‘İyi ki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım’ dedi. Allah muhafaza hasta olduğu takdirde dünyanın neresinde olursa olsun devletimizin gücüyle vatandaşını buraya getirdiğini ve tedavi ettiğini hep birlikte gördük. Bu zorlu süreci inanıyoruz ki geride bıraktık. Biz de AK Partili belediyeler olarak pandemi döneminde milletimizin yanında olmaya gayret gösterdik; sosyal belediyeciliğin, gönül belediyeciliğinin en güzel örneklerini verdik. Ama bu zorlu süreçte zamanımızı planlama ile geçirdik. Projelerimizi hangi kaynakla, nasıl hayata geçireceğimizi ortaya koyduk. 2021 yılı itibariyle de ihalelerimizi Allah’a şükürler olsun birer birer yapıyor ve en kısa zamanda da inşallah hizmete açacağız” şeklinde konuştu.

GÖREVİMİZ, BİZE YETKİYİ VEREN MİLLETE HİZMET ETMEK

Başkan Bilgin, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Bizler milletvekillerimizle, Sayın Bakanımız İsmet Yılmaz’ın liderliğinde şehrimizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla, sivil toplum örgütlerimizle bir karar aldık ve uyguluyoruz. Bizler bu şehirde yaşayan 650 bin kişiye hizmet etmekle görevliyiz. Bize yetkiyi veren milletimiz, bizim görevimiz de milletimize hizmet etmek. Bunu yaparken ‘Ortak akıl ve istişareyi esas alacağız’ dedik ve hepsinden önemlisi de ‘Az konuşup, çok çalışacağız’ dedik. Bugün temellerini atacağımız 343 milyon lira bedelli 13 proje ihalesi yapılıp sözleşmesi yapılan işlerdir. Ağustos aynının ilk yarısında yapılacak yaklaşık 90 milyon lira tutarında yeni ihalelerimiz var ama onların ihalesini yapmadığımız için bugün bu programa dahil etmedik. Temel hedefimiz Haziran 2023’ten önce milletimize seçim dönemimizde verdiğimiz tüm sözleri yerine getirmek. Milletimizin hayır duasını alarak Sivas’ı ileriye götürecek, kalkındıracak projeleri hayata geçirmiş olmanın gönül rahatlığıyla almış olduğumuz emaneti tamamlamayı arzu ediyoruz.  Biz büyük eserler yapmaya gayret ediyoruz. Bunu yaparken de hemşehrilerimizden aldığımız hayır duayı en az o eserler kadar önemsiyoruz. Çünkü biz inanıyoruz ki insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışını bu ülkeye hakim kıldığımız için pandemi sürecini sorunsuz atlattık. İnşallah bundan sonra da Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde sizlerin bizlere sağlayacağı maddi ve manevi destekle AK Partili belediyeler olarak görev yaptığımız her ilde, her ilçede, her beldede bu ülkeyi ileriye götürmek adına çalışmaya devam edeceğiz. Bugün temelini atacağımız 13 projenin kazasız, belasız planladığımız süreçte hizmete girmesini diliyorum. Temelini atacağımız eserlerin ülkemize, milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Başkan Bilgin’in ardından konuşan Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz da Sivas’a yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. “Son 20 yılda Sivas’a 80 yılda yapılan hizmetlerden kat kat fazlasını getirdik” diyen Yılmaz, “Bugün de 343 milyon lira bedelli 13 tesisin temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Projeler hayırlı olsun. Belediye Başkanım başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Allah iki cihanda yüzlerini ak eylesin” diye konuştu.

19 YILDA SESSİZ DEVRİM YAŞANDI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki ise “Sadece Sivas’ta değil tüm Türkiye’de bu 19 yıl boyunca adeta sessiz bir devrim yaşandı. Hangi alanlarda mı? Hükümet etme konusunda hangi alanlar aklınıza geliyorsa hepsinde birçok hizmetler sırasıyla geldi. Enerji geldi. Sağlık geldi. Hastane kapılarında ölen insanlardan, içeride cenazesini borçlu olduğu için alamayan insanların olduğu dönemden geldik. Eczane kuyruklarında bu fakir kardeşiniz de dahil sırada bekleyen insanlardan bugün şehir hastanelerinde çok lüks bir ortamda en güzel sağlıkçıların ellerinde tedavi gören imkanlara geldik. Bunun yanı sıra harp sanayinde de geldik. Bizim terör diye bir belamız var. PKK diye bölücü bir lanet örgüt var. Onlarla mücadele edildiği zaman İHA’ları, SİHA’ları bize parayla vermeyen Amerika onlara bedava gönderiyordu. Kendi silahlarımızla onlarla mücadele etme imkanımız yoktu. Şimdi tam yüzde 71 oranında yerli silahlarla mücadele ediyoruz. Onun içindir ki başarılı oluyoruz çok şükür. Ekonomide de başarılıyız. Allah’a hamdolsun ki her alanda başarı var’’ dedi.

“1994’te Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul’da, bu fakir kardeşiniz Kayseri’de olmak üzere birçok arkadaşımız insanların önüne çıktık. Hep şunları söyledik: Hizmet edeceğiz, kimseyi ayırmayacağız. İnsanların dinine, ırkına, mezhebine asla bakmayacağız” diyen Özhaseki, “Çok şükür hizmet başına geldikten sonra da hizmet belediyeciliği nasıl yapılır onu gösterdik. 1994’ten öncesinde ne vardı? İstanbul’da çöp dağlarının patladığını hepiniz hatırlarsınız. Öğrenciliğim orada geçti. Gece 3’te kalkardık, çeşmeden akan azıcık o suyu bekleyip evdeki kaplara doldurarak su ihtiyacımızı karşılardık. Öyle bir ortamdan ‘Bismillah’ diyerek işe başladık. Gece gündüz demeden uğraştık. Önce torbanın dibini büzdük para birikmeye başladı. Kaçak olmayınca para birikiyor haliyle. Sonra da en acil ihtiyaçlardan başlayarak devam ettik hizmet etmeye. Allah’a hamdolsun bugün Avrupa ile yarışan bir şehir haline geldik. Hacılar hac ibadeti yapıp geldikten sonra ‘Hacı amca nasıl geçti ibadetiniz?’ deyince ‘Oğlum biraz şeytan taşladık, biraz da ibadet ettik, geldik’ derler. Bizde herhalde bu işleri yaparken şeytan taşlamaya devam edeceğiz bir taraftan da ibadet etmeye, hizmet etmeye devam edeceğiz Allah’ın izniyle’’ şeklinde konuştu.

PROJELER SİVAS’A DEĞER KATACAK

Programda konuşan Vali Salih Ayhan ise 2018 yılının Aralık ayında Sivas’ta çalıştay yaptıklarını anımsatarak “Bu projeler tek tek bu çalıştaydan çıkan, toplumsal meşruiyeti olan ve gerçekten ihtiyaç olan projelerdi. Dolayısıyla hepsi bir değer katacak. Bu kıymetli şehre bu projelerin değer katacağını özellikle ifade etmek istiyorum. Bu projeler sosyal anlamda, kültürel anlamda, sanatsal anlamda, sportif anlamında ve ekonomik anlamda büyük kazanımlar sağlayacak. İlimize birçok alanda değer katacak projelerdir. Bu projelerin hepsi zamanın ruhuna, iklimine, ihtiyaçlarına uygun olduğunu özellikle ifade ederim’’ şeklinde konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından edilen dua ile 13 projenin temeli atıldı. /SULTAN ŞEHİR/

 

TEMELİ ATILAN 13 PROJE

4 Eylül Meydanı

Tapu Alt Geçit

Yürüyüş - Bisiklet Yolu - Scooter

Şeyhşamil Spor Kompleksi

Kızılırmak Kolektör Hattı

Yumurtatepe Bölge Parkı

İtfaiye Binası

Amatör Spor Tesisleri

Güneş Enerji Santrali

Fatih Mahallesi Kültür Merkezi

Bungalov Evler

Kent Meydanı 2. Etap Cephe Düzenlemesi

Saha Tesisleri



Anahtar Kelimeler: RUHUYLA HİZMETE DEVAM
  • Pazar 26.2 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 27.1 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 23.8 ° / 12 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
8.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
9.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
10.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16