2 DEV YATIRIM

2 DEV YATIRIM

Özellikle son aylarda gündeme gelen İl Özel İdaresi’ne ait gayrimenkullerin satışından gelen paraların akıbeti netlik kazandı. Gayrimenkul satışlarından elde edilen parayla Sivas, İl Özel İdaresi ek hizmet binası ve yeni Makine İkmal Tesisi olmak üzere 2

2 DEV YATIRIM

Özellikle son aylarda gündeme gelen İl Özel İdaresi’ne ait gayrimenkullerin satışından gelen paraların akıbeti netlik kazandı. Gayrimenkul satışlarından elde edilen parayla Sivas, İl Özel İdaresi ek hizmet binası ve yeni Makine İkmal Tesisi olmak üzere 2 devasa yatırıma kavuşacak

Vali Âlim Barut imzasıyla gündeme gelen ve başlangıçta çeşitli itirazların yapıldığı önergelerin tartışılıp görülmesinin ardından yatırımlar oy birliğiyle kabul edildi. Konuyla ilgili bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, “Sivas İl Özel İdaresi’nin 2015 yılı içerisindeki en hayırlı ve en önemli iki işi olacaktır diye düşünüyorum. Takdir meclisindir” ifadelerini kullandı.

İl Özel İdaresi’nden Sivas’ın önünü açacak 2 önemli yatırım… İl Genel Meclisi’nin dün yapılan 3. oturumunda iki önemli yatırım için İl Genel Meclisi üyelerinin görüşü alınarak, yatırımın Sivas’a kazandırılması için oy birliğiyle karar verildi.

Birçok konunun görüşülerek karara bağlandığı İl Genel Meclisi’nin dünkü oturumunda Sivas Valisi Âlim Barut imzasıyla ek gündem olarak gündeme gelen konular hakkında oy birliğiyle karara bağlandı.

Bu karar çerçevesinde mevcut İl Özel İdaresi binasının arka alanında bulunan arsaya yeni bir ek bina yapılacak. Yeni teknolojiyle yapılacak bu akıllı bina kendi enerjisini kendi üretecek. Diğer önemli yatırım ise İl Özel İdaresi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü bünyesindeki Kılavuz mevkiinde bulunan makine parkı…

Gerek makine parkının şehir içerisinde kalması, gerekse Sivas Belediyesi’nin yeni imar planı gerekçesiyle bu alan da, Sivas Belediyesi’nin makine parkının bulunduğu alana taşınacak. Böylelikle de Sivas Belediyesi’nin 600 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ulaşımı sağlamak amacıyla yapmayı planladığı yol projesinin de önü açılmış olacak.

Sivas Valisi Âlim Barut imzasıyla İl Genel Meclisi gündemine gelen Makine İkmal Tesisleri’nin taşınmasıyla ilgili ek gündem maddesinde şu ifadelere yer verildi:

“Sivas İl Özel İdaresi ek hizmet binası 1975 yılında mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne, Belediye’ye ve maliye arazisine yapılmış olup, bugüne kadar hizmet vermektedir. İl Özel İdaresi kanununun değişmesi, köy hizmetleri, bölge ve il müdürlükleri kapatılarak, İl Özel İdaresi’ne devredilmesi nedeniyle görevleri ve personel sayısı artmış, yeni birimler kurulmuş, bu birimlerimiz için yeni çalışma alanları oluşturulmuştur. Mevcut tesislerin bakım onarım işleri yapılmış ancak günün şartları ve ihtiyaçlarına cevap vermemektedir. Ayrıca Makine ikmal binasının şehir içerisinde kalması nedeniyle iş makinelerimizin giriş çıkışları tehlike arz etmekte, 2 ek hizmet binasının da çalışmasına rağmen, idari bütünlük sağlanamamaktadır. Bu nedenlerle İşletme ve İştirakler Müdürlüğü bünyesinde bulunan açık ve kapalı depolar, yedek parça ambarları, akaryakıt istasyonu, iş makinesi park alanlarının bulunduğu yeni bir makine ve ikmal tesisinin yapılacağı ek hizmet binasının yapılmasına ihtiyaç bulunmaktadır. Şehir merkezi dışında ihtiyaca cevap verecek büyüklükte bir yere makine ve ikmal çalışmasının bir bütünlük halinde yapılabilmesi daha verimli ve ekonomik olarak hizmet sunabilmemiz için 2015 yılı bütçesine İl Özel İdaresi Makine İkmal hizmet binası yapımı projesi açılması ve yatırım programına ilave edilmesi konusunun İl Genel Meclisi’nde görüşülerek karar bağlanmasını rica ederim.”

Yine Vali Barut’un imzasını taşıyan İl Özel İdare ek hizmet binası ile ilgili görüşülen ek gündem maddesinde ise “İl Özel İdaresi hizmet binası 1992 yılında yapılmış olup, bugüne kadar hizmet vermektedir. İl Özel İdaresi kanununun değişmesi, köy hizmetleri bölge ve il müdürlüklerinin kapatılarak, İl Özel İdaresi’ne devredilmesi nedeniyle görevli personel sayısı artmış, yeni birimler kurulmuş, yeni çalışma alanları oluşturulmuş ancak 3 hizmet binası ile hizmet sunumuna çalışmasına rağmen idari bütünlük sağlanamamaktadır. Açıklanan bu nedenlerle ana hizmet binamızın yanına idare çalışanlarının bir bütünlük halinde yapılabilmesi daha verimli ve ekonomik olarak hizmet sunabilmemiz için 2015 yılı bütçesine İl Özel İdaresi ek hizmet binası yapımı projesi açılması ve performans programına ilave edilmesi konusunun İl Genel Meclisi’nde görüşülerek karar bağlanmasını rica ederim” ifadelerine yer verildi.

Ek önergelerin okunmasının ardından söz alan Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, projelerin detaylarıyla ilgili bilgi vererek, “Belki de Sivas İl Özel İdaresi’nin 2015 yılı içerisindeki en hayırlı ve en önemli iki işi olacaktır diye düşünüyorum. Takdir meclisindir. Daha detaylı bilgileri de önümüzdeki süreçte sizlere sunacağız” dedi.

Makine İkmal Tesislerinin taşınması ve İl Özel İdaresi ek binasının yaklaşık olarak 25 Milyon TL’ye mal olacağını tahmin ettiklerini kaydeden Genel Sekreter Ayhan, İl Özel İdaresi’ne ait gayrimenkullerin satışından elde edilen gelirse bu iki yatırımı finanse etmek istediklerini kaydetti.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ayhan konuşmasında şunları kaydetti:

“İki önemli husus… Hakikaten bu ayın en önemli gündemleri olduğunu düşünüyorum. Biz bu konular üzerinde uzun süredir alt yapı çalışması yürütmekteyiz. Şimdi öncelikle ek hizmet binasıyla ilgili malumunuz Sivas İl Özel İdaresi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve birkaç birimimiz Ülkü İmam Hatip Okulu’nun olduğu bölgede hizmet vermekte. Diğer 6 birimimiz Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü ile aynı binada hizmet vermekte. Misafirhanemiz, atölyelerimiz, iş güvenliği ve sağlığı merkezimiz vs. ve bir de idare merkez binası olmak üzere 3 ayrı yerde hizmet veriyoruz.

Hem bu dağınıklık idari bütünlüğü sıkıntıya sokmaktadır, bir de makine ikmal müdürlüğümüzün olduğu bölgede şuan Sivas Belediyesi yapmış olduğu imar planında direk hastaneye geçiş sağlamaktadır. Yeni Bölge Hastanesi’nin ana güzergâhlarından birisi olmaktadır. O bölge 49 bin metrekare… Bunun 33 bin metre karesi hazinenin, 5 bin metrekaresi Sivas İl Özel İdaresi’nin mülkiyetinde, yaklaşık 12 bin metrekaresi de Sivas Belediyesi’nin mülkiyetinde bulunuyor. Belediye, Özel İdare ve Defterdarlık olarak oturduk ve bu alanla ilgili bir değerlendirme yaptık. Tapu Kadastro ve Camii’nin olduğu bölge ifraz yapılıp, bize mülk olarak tapu ifraz edilecek. Geri kalanı ise Sivas Belediyesi ve Hazine’ye ifrazları yapılıp, her bir kurum kendi mülkünü alacak. Hazine’nin yerine de Valilik ek hizmet binası yapılması planlanmaktadır.

Şimdi bu düşünceleri oluşturduktan sonra Makine İkmal’in olduğu yeri de kaldırarak, Sivas Belediyesi’nin yaptığı ve şuandaki Makine İkmal Müdürlüğü’nün o bölgede yaklaşık 50 bin metrekare bir hazine arazisi var. Orasının da tahsis işlemlerine başladık. O alana da bizim makine ikmal müdürlüğümüzü taşıyarak hem araç parkı sirkülasyonunu azaltmak, hem güzel bir valilik ek hizmet binası oluşturmak, hem de o bölgedeki imar planına uygun olarak hareket etmek ve oradaki her kurumun kendi yapması gerekeni yapmış olacak. Makine İkmal ile ilgili söyleyeceklerim bunlar. Hem modern teknoloji hem şehir dışına taşıma, hangarlarımızı yenilemek, akaryakıt depolarının yeniden yapılması, niteliğini artık kaybeden yeni misafirhanenin yapılması. Tabii ki misafirhaneyi aynı yere yapacağız. Sadece makine ikmal tesislerini taşıyacağız. Oradaki idari binalarımızı da şuandaki binamızın arka tarafına paralel olarak yeni bir tabiri caizse akıllı bina, kendi enerjisini kendisi üreten ve 30-40 yıl sonrasını planlayacak güzel bir bina planlamaktayız. Bu iki projenin yaklaşık olarak bizim hesabımıza göre 25 Milyon TL’lik bir proje…”

Sürekli Sivas İl Özel İdaresi’nin gayrimenkulleriyle ilgili satışını talep ettiklerini belirten Ayhan, “Bazen bu paraların nerelere kullanılacağı soruluyor. Bizim planımız ve düşüncemiz buydu. Bugüne kadar açıklamamızın sebebi hem oradaki durumda önümüzü görebilmek, hem de böyle bir ihtiyaç olup olmadığını edebilmek… Şuana kadar yaklaşık olarak 1,5 Milyon TL’lik bir satış gerçekleştirdik. Bu yılsonuna kadar yaklaşık olarak 7-8 Milyon TL’yi bulabilir. Bu yatırımda bizim yaklaşık öngörümüz 25 Milyon TL. İlave olarak kurum da katkı sağlar. Daha büyük arsalarımız da var ama şuanda onlarla ilgili bir gündemimiz yoktur. Eğer ihtiyaç olursa onları da satarız. Sivas İl Özel İdaresi’ne iki devasa yatırımı, daha iyi hizmet verebileceğimiz iki yeni hizmet binasını kazandırmış olacağız. Bekli de Sivas İl Özel İdaresi’nin 2015 yılı içerisindeki en hayırlı ve en önemli iki işi olacaktır diye düşünüyorum. Takdir meclisindir. Daha detaylı bilgileri de önümüzdeki süreçte sizlere sunacağız” ifadelerini kullandı.

Daha sonra söz alan AK Parti İl Genel Meclis üyesi Emin Ünlüer ve CHP Grup Başkanvekili Sadık Güller, söz konusu yatırımlarla ilgili İl Genel Meclisi’nin ilgili komisyonları tarafından yapılacak araştırma ve incelemenin ardından tekrar meclisin gündemine gelmesini talep etti.

Diğer taraftan AK Parti Grup Başkanvekili ve bazı İl Genel Meclis üyeleri ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ise bu yatırımların yapılmasının Sivas’a büyük kazanım olacağını ve bu nedenle vakit kaybetmeden çalışmalara başlanılması gerektiğini savundu.

Bu iki yatırımın yapılmasında İl Genel Meclisi üyelerinin akıllarında soru işareti kalmaması gerektiğini belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, bu iki yatırımın da İdare’nin 2015 yılı yatırım programına olumsuz olarak bir etkisinin kesinlikle olmayacağını ve bütçeyi sarsacak bir yatırım olmadığını belirtti.

Sivas Valisi Âlim Barut imzasıyla gündeme gelerek görüşülen iki önemli yatırımla ilgili konuların görüşülmesinin ardından oy birliğiyle karar verildi.



Anahtar Kelimeler: 2 DEV YATIRIM
  • Salı 10.5 ° / 2.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 17.3 ° / 4.9 ° Güneşli
  • Perşembe 20.7 ° / 6.5 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 31 1 3 64 96
2.Fenerbahçe 35 28 1 6 58 90
3.Trabzonspor 35 18 13 4 13 58
4.İstanbul Başakşehir 35 16 12 7 10 55
5.Beşiktaş 35 16 13 6 6 54
6.Alanyaspor 35 12 10 13 3 49
7.Kasımpaşa 35 14 14 7 -6 49
8.Rizespor 35 14 14 7 -7 49
9.Sivasspor 35 12 11 12 -9 48
10.Antalyaspor 35 11 12 12 -4 45
11.Adana Demirspor 35 10 11 14 3 44
12.Samsunspor 35 11 15 9 -5 42
13.Kayserispor 35 11 13 11 -9 41
14.Ankaragücü 35 8 12 15 -3 39
15.Fatih Karagümrük 35 9 16 10 -2 37
16.Konyaspor 35 8 14 13 -14 37
17.Gazişehir Gaziantep 35 9 18 8 -15 35
18.Hatayspor 35 7 15 13 -10 34
19.Pendikspor 35 8 18 9 -31 33
20.İstanbulspor 35 4 24 7 -42 16
1.Galatasaray 35 31 1 3 64 96
2.Fenerbahçe 35 28 1 6 58 90
3.Trabzonspor 35 18 13 4 13 58
4.İstanbul Başakşehir 35 16 12 7 10 55
5.Beşiktaş 35 16 13 6 6 54
6.Alanyaspor 35 12 10 13 3 49
7.Kasımpaşa 35 14 14 7 -6 49
8.Rizespor 35 14 14 7 -7 49
9.Sivasspor 35 12 11 12 -9 48
10.Antalyaspor 35 11 12 12 -4 45
11.Adana Demirspor 35 10 11 14 3 44
12.Samsunspor 35 11 15 9 -5 42
13.Kayserispor 35 11 13 11 -9 41
14.Ankaragücü 35 8 12 15 -3 39
15.Fatih Karagümrük 35 9 16 10 -2 37
16.Konyaspor 35 8 14 13 -14 37
17.Gazişehir Gaziantep 35 9 18 8 -15 35
18.Hatayspor 35 7 15 13 -10 34
19.Pendikspor 35 8 18 9 -31 33
20.İstanbulspor 35 4 24 7 -42 16