?2018´de daha büyük atılımlarımız olacak?

?2018´de daha büyük atılımlarımız olacak?

Dünyanın birçok noktasına ürettiği ürünleri pazarlayan ve kentin önemli bir sanayi kuruluşu olan Eksantrik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (ESTAŞ) hedef büyüttü. Organize Sanayi Bölgesi´nde bulunan mevcut fabrikanın yakınına ikinci üretim tesislerini kur

?2018´de daha büyük atılımlarımız olacak?

Dünyanın birçok noktasına ürettiği ürünleri pazarlayan ve kentin önemli bir sanayi kuruluşu olan Eksantrik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (ESTAŞ) hedef büyüttü. Organize Sanayi Bölgesi´nde bulunan mevcut fabrikanın yakınına ikinci üretim tesislerini kuran ESTAŞ, önümüzdeki yıl Mart ayında burayı da faaliyete geçirecek. Yeni tesiste üretilecek kam millerinin çoğunlukla Rusya´ya ihraç edileceğini aktaran ESTAŞ Genel Müdürü Osman Mavuş, ?2018 yılında çok daha büyük atılımlarımız olacak? dedi

NACİ YILDIZ

İlimizin gururuEksantrik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (ESTAŞ), Sivas için üretmeye devam ediyor. Bir yandan medikal sektöründe doludizgin yoluna devam eden ESTAŞ diğer yandan da ikinci üretim tesisi ile kapasite artışına gidiyor. Organize Sanayi Bölgesi´nde (OSB) bulunan mevcut üretim tesisinin yakınına ikinci fabrikayı inşa eden ESTAŞ, Mart ayında burayı da faal hale getirecek.

ESTAŞ Genel Müdürü Osman Mavuş, şuan ki çalışmaları ve geleceğe dönük hedefleri hakkında Gazete Şehir´e özel açıklamalarda bulundu.

?RUSYA´YA YÖNELİK ÜRETİMİN HATTI OLACAK?

Genel Müdür Mavuş, ?Şu anda bizim önümüzde 3 tane önemli proje var. Bunlardan bir tanesi Rusya´ya yönelik yaptığımız imalatı içeren bir proje. Benzinli bir motorun eksantrik milini yapıyoruz. Daha önceden biz bu firmayla anlaşmıştık. Bunu seri üretime geçirmeye başlıyoruz. Bu anlamda daha önceden OSB içinde satın aldığımız bir yer vardı, orayı canlandırıyoruz. Arka tarafındaki araziyi de satın aldık. Arkaya doğru mevcut ESTAŞ büyüklüğünde bir üretim alanı oluşturacağız. Şu anda oranın elektrik, trafo yatırımlarını bitirdik; ısı yalıtımları, havalandırmaları, gerekli ÇED raporları alındı. Burası Rusya´ya yönelik üretimin hattı olacak. 1.6 benzinli motorun eksantrik milini yapıyoruz? dedi.

?CİDDİ BÜYÜME ALANLARI GÖRÜYORUZ?

Yeni üretim tesisinde kullanılacak olan tezgahların gelmeye başladığını aktaran Mavuş, ?Alan olarak şuanda faaliyet gösterdiğimiz yerden küçük ama yeni yer bizim için başlangıç noktası olacak. İlk defa bu kampusun dışına çıkmış olacağız. Biz işin gerçeği oradan çevreye baktığımızda sağ, sol, arka taraf ve yan yerlerde ciddi büyüme alanları görüyoruz. Yani büyüyebilecek imkanlar var orada? diye konuştu.

25 TONLUK TEZGAH TÜRKİYE´DE TEK OLACAK

Genel Müdür Mavuş, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: ?Kamyon grubu ürünleri arkadaşlar ısrarla mevcut fabrikamızda tutmak istiyor. Öyle olunca küçük parçaları oraya taşıyacağız. Burayı biraz rahatlattığımız zaman buraya önemli tezgahlarımız gelecek. Şimdi yine kullanılmış tezgahlardan bir tezgah için izin almaya çalışıyoruz İsveç hükümetinden izin alabilirsek o tezgah Türkiye´de tek olacak. Çok hassas bir tezgah, 25 ton ağırlığında. Bize hem işçilikten çok büyük faydası olacak, hem de daha farklı çok büyük parçaların işlenmesini rahatlıkla tamamlayabileceğiz. Aslında satıcıyla fiyatta da anlaştık ama ağırlığı 25 ton olduğu için nakliye konusunda biraz sıkıntı var. İzin için evraklarınızı gönderdik. İzin de problem çıkmazsa o tezgâhı şu anda faal olarak çalışan binamıza kuracağız. Burada yer olmadığı için yavaş yavaş buradan yeni binaya taşımalar olacak. Yeni gelenler buraya taşınacak. Burada ESTAŞ için şöyle bir güzel durum daha oluşuyor: Global olarak baktığınızda her ne kadar elektrikli araçlar çok konuşulsa da işin başka tarafından baktığınız zaman dünyadaki araç sayısı çok hızlı bir şekilde artıyor,  içten yanmalı motorlar çok hızlı bir şekilde artıyor. Yani bir aracı olan ikinci aracını alıyor. Elektrikli araçlar ne kadar hızlı çoğalırsa çoğalsın  içten yanmalı motorların bulunduğu araçlar bundan 20-30 yıl sonra bile bundan daha fazla üretilecek. Böyle bir gelişme de var. Bu da tabii ki talebi ciddi şekilde zorluyor.?

?UMMADIĞIMIZ BİR TALEP ÇIKTI?

 Dünyada dizel motorlara karşı bazı soru işaretlerinin ortaya çıktığını ifade eden Mavuş, ?Özellikle Volkswagen´in yaptığı sahtekârlık sonrası dizel motorlara karşı ciddi endişeler duyuldu. Benzinli motorlar yükselişe geçince bizim yaptığımız benzinli motorun eksantrik mili de çok popüler duruma geldi. Biz bunu planlamıştık ama buradan ummadığımız bir talep çıktı. Bu bizim işimize geldi. Çünkü benzinli motorlar aynı zamanda hibrit motorlarında da kullanılan motorlar. Hibrit hem elektrikli, hem içten yanmalı motor olduğu için geleceği bitmeyen bir motor çeşidi oluyor. Dolayısıyla oradaki yatırımlarımızı bu vesileyle başlattık? açıklamasında bulundu.

VOLVO YETKİLİLERİ ESTAŞ´I ZİYARET EDECEK

İş konusunda Kurban Bayramı´ndan önce Volvo firması ile görüştüklerini aktaran Mavuş, ?Volvo´yu ikinci defa ziyarete gittim. Ekim´in ilk haftası da onlar buraya gelecek. Eğer Volvo ile de bir anlaşma yapabilirsek önümüzdeki sene içerisinde ihraç listemize bir de onu ekleyeceğiz. Volvo şu an çalışmadığımız bir müşteri. Dünya çapında da çok büyük bir kapasite artışına doğru gidiyor. ESTAŞ´ı da şu anda ihtimallerden biri olarak görüyorlar. Kesinleşmiş bir projemiz yok ama eğer kesinleşirse çok hızlı gidecek. Akabinde de Bosna´ya yönetim kurulumuzla bir ziyaret yaptık. Aslında ziyaret çok kısa sürdü. Bosna´nın manevi dinamiklerini de ziyaret ettik. Yönetim kurulu üyelerimizle oraları gezdik. Bir millet orada neler yaşamış, anlamaya çalıştık. Gerçekten de herkesin gidip ibret alması gerekiyor. Bizim orada teknik düzeyi çok yüksek biz müşterimiz var.  Orada üretim de yapıyor. Onun ortak çalışma talepleri var. Onun şartlarını görmek istedik? değerlendirmesinde bulundu.

AMELİYATLARDA KULLANILMAYA BAŞLANDI

Kam mili üretiminin yanı sıra medikal sektöründe de süratle ilerlediklerini dile getiren Mavuş, ?Medikal anlamda da doludizgin yola devam ediyoruz. Şu anda yerel müşterilerimizle de yavaş yavaş tanışmaya başladık Sivas´taki bazı küçük ameliyatlarda dahi kullanılmaya başlandı. Gittikçe yaygınlaşıyor. Kullananlar memnun kalıyor. Bu noktada da güzel bir gelişmemiz var? ifadelerini kullandı.

?İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ SÜREKLİ DEVAM EDİYOR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ?istihdam seferberliği? doğrultusunda işçi alımlarını sürdürdüklerini belirten Mavuş, ?İstihdam seferberliği bizde sürekli olarak devam ediyor. Bizim hedefimiz gerçekten büyük. Yani ESTAŞ yüzde bir, yüzde iki pazarlara ulaştı. Biz dünya pazarı itibariyle yüzde 5´leri, 10´ları görmek istiyoruz.  O da buradaki imkanları ikiye, üçe katlama manasına geliyor. Hem fiziksel olarak, hem insan potansiyeli olarak koştuğumuz hedef budur. Bunun için de  sindirebileceğimiz kadar elemanı  sürekli olmak kaydıyla  İŞKUR´un desteği ile devamlı alıyoruz. Son dönemlerde bayan arkadaşlara da fırsat verdik. Kalite bölümünde çalışan bayan arkadaşlarımızdan çok memnunuz. Onun hemen akabinde imalat grubu için bayan işçi arkadaşlar aldık onlar da kursiyer programını devam ettiriyorlar. 2018´de çok daha büyük atılımlarımız olacak. Bunlar daha da görünür hale gelecek. Diğer binadaki üretimlerimiz, çalışmalarımız tamamlandığı zaman şu anda müşterinin talep ettiğini karşılama noktasında yeni gelen arkadaşlarımızın yetişmesi ile daha farklı noktaya ulaşacağız? diyerek konuşmasını sona erdirdi. 



  • Perşembe 22.8 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.3 ° / 10.6 ° false

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16