10 YILDIR MERHEM OLUYORLAR

10 YILDIR MERHEM OLUYORLAR

Yaptığı çalışmalarla gönüllere dokunan ve 10 yıldır ‘mutlu et, mutlu ol’  sloganıyla hareket ederek yaralara merhem olan Bir El de Sen Uzat Gönüllü Yardım Ekibi tarafından iftar programı düzenlendi.

 

Yaptığı çalışmalarla gönüllere dokunan ve 10 yıldır ‘mutlu et, mutlu ol’  sloganıyla hareket ederek yaralara merhem olan Bir El de Sen Uzat Gönüllü Yardım Ekibi tarafından iftar programı düzenlendi. İl protokolünün yoğun ilgi gösterdiği iftara ihtiyaçlı ailelerin yanı sıra yetim ve depremzede aileler de katıldı. İftara katılan Vali Yılmaz Şimşek, çalışmalarından dolayı Bir El de Sen Uzat Gönüllü Yardım Ekibi Onursal Başkanı Ahmet Özaydın ve Ekip Başkanı Bülent Korkmaz’ın şahsında tüm ekibe teşekkür etti. 

 

Bir El de Sen Uzat Gönüllü Yardım Ekibi, kurulduğu günden bu yana yardıma muhtaç ailelerin yanında olarak gönüllere dokunmaya devam ediyor. Diğer aylarda olduğu gibi Ramazan’da da her gün ihtiyaçlıların imdadına koşan Bir El de Sen Uzat Gönüllü Yardım Ekibi tarafından Hisar Düğün Salonunda iftar programı düzenlendi. İhtiyaçlı ailelerin yanı sıra yetim ve depremzede ailelerin de katıldığı iftar programına il protokolü yoğun ilgi gösterdi.

Programa; Vali Yılmaz Şimşek ve eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek, Vali Yardımcısı Şakir Öner Öztürk, Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, İl Emniyet Müdürü Burhan Akçay, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zeki Özdemir, Bir El de Sen Uzat Gönüllü Yardım Ekibi Onursal Başkanı Ahmet Özaydın, Ekip Başkanı Bülent Korkmaz ile gönül ekibin tamamı katıldı.

MEVLİT OKUTULDU, İLAHİLER SESLENDİRİLDİ 

İftar öncesi Ulu Cami Baş İmamı Ergün Ceyhan ve ekibi tarafından, depremde hayatını kaybedenler için mevlidi şerif okundu daha sonra Mustafa Akpınar ve ekibi tarafından ilahiler seslendirildi.

MUTLU ET, MUTLU OL

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Bir El de Sen Uzat Yardım Ekibi Başkanı Bülent Korkmaz, “Geleneksel olarak düzenlediğimiz iftar programına hoş geldiniz. Bir El de Sen Uzat Yardım Ekibi olarak 41 gönüllü dostla depremin ilk gününden itibaren adeta bir seferberlik ruhuyla hareket edip kardeşlerimize el uzatmaya çalıştık. 10 yıldır ‘mutlu et, mutlu ol’  inancıyla hareket eden ekibimiz, ilk günkü gibi aynı aşk ve sevgiyle çalışmalarına devam etmektedir. Ekibimiz, ilimize gelen her aileye, açılan her eve muhakkak el uzatmıştır. Kira ödemesiz evler tuttuk. Her türlü ev eşyası desteği verdik. Halıdan perdeye, dolaptan beyaz eşyaya, kabandan monta,  bottan ayakkabıya, çamaşırdan giysilere kadar destek olduk. Kahvaltılıktan kuru gıdaya, hijyen setlerinden temizlik ürünlerine, çocuk bezinden mamasına kadar yanlarında olmaya çalıştık. Eğitimde okul formasından yardımcı kitaplara, kırtasiye setlerine kadar destekte bulunduk. Ayrıca, Doğanşehir ve Afşin’de çadır kentlerde 2 adet kütüphane ve oyuncaklarla dolu yer açtık” dedi. 

ELİMİZDEN GELDİĞİNCE YARDIM ETMEYE ÇALIŞTIK

Korkmaz; “Bugün burada, Ramazan ayının bereketli atmosferinde birlikte iftar programı düzenliyoruz. Bu güzel ve anlamlı gecede bir arada olmak, birbirimize destek olmak ve birlikte dua etmek hepimizi mutlu ediyor.  Bizlerde gerek depremde yapmış olduğumuz yardım faaliyetlerinde gerekse Ramazan ayı içerisinde geleneğimizi sürdürerek elimizden geldiğince insanlara yardım etmeye çalıştık. Rabbim destek veren tüm kullarından razı olsun, hayırlarını kabul etsin. Ramazan Bayramımızın ülkemize ve tüm İslam âlemine hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bu güzel akşamda emeği olan tüm dostlarımıza, kıymetli ekibime teşekkür ediyorum. Davetimize icabet edip, programımıza teşriflerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Allah’a emanet olun” dedi. 

Bir El de Sen Uzat Yardım Ekibi Başkanı Korkmaz’ın ardından konuşan Vali Yılmaz Şimşek ise programın gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. 

RAMAZANIN FEYZİNİ VE BEREKETİNİ BİRLİKTE PAYLAŞTIK

Vali Şimşek; “Sevgili çocuklar, sevgili anne ve babalar, bu akşam bu sofraya aileleriyle eşlik eden ilimizin değerli protokolü ve Bir El de Sen Uzat Gönüllü Yardım Ekibinin değerli temsilcileri öncelikle hepinize hayırlı akşamlar diliyorum. Allah oruçlarımızı kabul etsin inşallah. Ramazanın son günlerindeyiz. Ramazanın feyzini ve bereketini birlikte paylaştık. Bizleri bu sofrada buluşturan dernek temsilcilerimize, emeği geçen hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum” dedi. 

ALLAH BİR DAHA BİZLERE BÖYLE ACILAR YAŞATMASIN

Bu ramazanın asrın felaketi dolayısıyla buruk geçtiğinin altını çizen Şimşek, “Bu ramazan bizler için millet olarak, ülke olarak çok buruk geçti. 6 Şubat’tan itibaren hepimizin içi yanıyor, hepimiz büyük bir acı yaşıyoruz ama çok şükür ki çok büyük, çok necip bir milletiz.  Sevinçte olduğu gibi kederde de bir arada olmasını ve acıyı paylaşmasını biliyor. Devletimizin gücüyle milletimizin de desteğiyle bir ve beraber olarak bu yaraları sarıyoruz. Ben de Doğanşehir’deydim. Sivaslılar gerek Malatya’ya gerekse depremin yaşandığı tüm illerdeki depremzedelerimize büyük bir seferberlik halinde yardım götürdüler. Buraya gelen depremzedeleri de bağırlarına bastılar, onları misafir ettiler halen de misafir ediyoruz. Şu an aramızda da depremzede ailelerimiz var. Onlara da geçmiş olsun diyorum. Tüm ülkemize geçmiş olsun diyorum. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Allah bir daha bizlere böyle acılar yaşatmasın inşallah” açıklamasında bulundu. 

YETİM ÇOCUKLARIMIZA SAHİP ÇIKIYORLAR

Bir El de Sen Uzat Gönüllü Yardım Ekibinin sosyal sorumluluk projesi kapsamında önemli çalışmalara imza attığını dile getiren Şimşek; “Derneğimiz gerçekten çok güzel sosyal sorumluluk üstlenmiş durumda. Hem depremzede çocuklarımıza hem de diğer kimsesiz yetim çocuklarımıza sahip çıkıyorlar, ellerinden tutuyorlar. Onları geleceğe hazırlıyorlar. Devletimizin yapmış olduğu sosyal hizmetlerin yanında onlar da büyük bir sorumluluğun altına girmiş durumdalar. İnşallah onların da destekleriyle devletimizin de kurumlarıyla bu çocuklarımıza en iyi şekilde sahip çıkıp onları her türlü kötülükten koruyarak geleceğe hazırlayacağız. Onlar da  inşallah bu ülkeye, bu vatana çok faydalı insanlar olarak yetişerek bu vatana hizmet edecekler. Ben bu güzel çalışmalarından dolayı dernek temsilcilerimize teşekkür ediyorum ve bu iftarın hazırlanmasında ve çocuklarımıza her türlü desteğin sağlanmasında emekleri geçen hayırseverlerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

Semazen gösterisi ile devam eden program hatıra fotoğrafı çekinilmesi ile son buldu. /SULTAN ŞEHİR/



Anahtar Kelimeler: YILDIR MERHEM OLUYORLAR
  • Cumartesi 27.5 ° / 12.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26.2 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 27.1 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16