SİVAS ADETA KABUK DEĞİŞTİRDİ

 SİVAS ADETA KABUK DEĞİŞTİRDİ

2018 yılının Sivas Belediyesi açısından verimli geçtiğini söyleyen Başkan Sami Aydın; 2019´da da aynı ivmenin devam etmesini temenni ederek ?Sivas adeta kabuk değiştirdi. Sivas görsel olarak yeni görünüme kavuştu. Tüm olumsuzluklara rağmen çok verimli, b

NACİ YILDIZ //ÖZEL HABER

Kurumlarının 2018 yılı performansını değerlendiren Belediye Başkanı Sami Aydın, verimli bir yıl geçirdiklerini söyledi. Sultan Şehir gazetesine özel açıklamalarda bulunan Aydın, yakalanan başarılı performansın 2019´da da devam ettirilmesini temenni etti.

Sivas´ın belediyecilik hizmetleri anlamında çağ atladığını belirten Aydın, 31 Mart´ta gerçekleştirilecek mahalli seçimlerin ardından Sivas Belediye Başkanlığı koltuğuna oturacak adayın hangi projeleri ivedi bir şekilde sürdürmesi gerektiği yönünde açıklamalarda bulundu.

Sivas´ta 2 dönem boyunca başarılı bir çalışma gerçekleştiren Aydın, ?2018 yılının Sivas Belediyesi açısından verimli  bir yıl olduğunu söyleyebiliriz. Birçok projemiz tamamlandı. Bunlardan bahsedecek olursak Sivas´ta yeni alt geçitlerin tamamlandığı bir yıl oldu. Yukarı Tekke Kavşağı, Gazi Lisesi Alt Geçidi, Devlet Su İşleri Üst Geçit Köprüsü, Karşıyaka Köprüsü tamamlandı. Sivas´ın en büyük projesi  olan Mevlana Tüneli´nin tamamlandığı bir yıl oldu? dedi.

?60 MAHALLE SICAK ASFALTLA BULUŞTU?

Şehrin birçok noktasının yeni caddelere kavuştuğunu dile getiren Aydın, ?Mevlana Caddesi,  Mecnun Otyakmaz Caddesi, Farabi Caddesi,  Alibaba bunlardan bazıları. Çok sayıda ulaşım projesinin yapıldığı bir yıl oldu. Aynı zamanda yaklaşık 60 mahallemizin sıcak asfaltla buluştuğu bir yıl oldu. Yine yeşil alan noktasında Osman Seçilmiş Mesire Alanı, Karşıyaka Mesire Alanı, Kardeşler Bölgesi´nde bir başka mesire alanı Sivas´a kazandırıldı. Macera Parkı hayata geçirildi.  Paşabahçe´de ?hobbit evler´ deniliyor ama biz yamaç evler diyoruz. Yeşil alanlarıyla birlikte yamaç evlerinin de şehrimize kazandırıldığı bir yıl oldu. Bunların ötesinde özellikle hayvan barınağı ve modern hayvan hastanesinin kazandırıldığı bir yıl oldu? diye konuştu.

?YAŞAM MERKEZİNİN YÜZDE 95´İ TAMAMLANDI?

Kültürel alanda yapılan çalışmalara değinen Aydın, ?Özgecan Hanımlar Kültür Merkezi açıldı. Diğer taraftan Şeyh Şamil Mahallesi´nde hanımların istihdamına yönelik iş geliştirme merkezi, diğer taraftan Kılavuz bölgesinde TOKİ´nin bulunduğu bölgede gençlik merkezi ve kadınlar kültür merkezi şu an tamamlanma aşamasında. O da bu yıl  şehrimize kazandırıldı.  Kızılırmak üzerine 2 tane köprü tamamlandı. Bulvarın yaklaşık yüzde 90 kısmı yine bu sene  tamamlandı. Çevre yolu ile kesişen kısımda köprülü kavşağın önemli bir kısmı yine bu yıl tamamlandı. Bunların ötesinde Sıcak Çermik´te yaşam merkezinin yüzde 95´i tamamlandı? ifadelerini kullandı.

?AYYILDIZ CAMİİ´Nİ İBADETE AÇACAK NOKTAYA GETİRDİK?

Sivas´ın yıllardır gündeminde olan Kale Projesi´nde somut adımlar atılmaya başlandığını belirten Başkan Aydın, ?Kale Projesi´nde ikinci aşamaya geçildi. Kamulaştırma çalışmaları tamamlandı, İnşaat çalışmaları başladı. Bu önemli projeye de bu yıl start verip başlamış olduk. İnşallah önümüzdeki yıl bu da devam edecek. Öte yandan dar gelirli vatandaşlarımıza yönelik Özbelsan şirketimiz üzerinden 400 konutu tamamladık ve  hak sahiplerine teslim ettik. Özbelsan şirketimizi kalıcı kendi yerine taşıma işlemlerine başladık. Yönetim binası ve makine ikmal birimlerini taşıyacağımız tesislerimizin tamamını yaptık. Orayı kamuoyu ile paylaşmadık ama çok güzel bir kompleks oldu. Belediyemizin makine ikmal birimlerini taşıdık. Bununla birlikte mevcut alanlarımızı boşaltmış olduk. Diğer taraftan cenaze namazlarının kılınabileceği ve Ulu Camii´ni rahatlatacağını düşündüğümüz Ayyıldız Camii´ni şu an ibadete açacak noktaya getirdik. İnşallah önümüzdeki birkaç ay içerisinde orası da tamamlanıp ibadete açılacak. Numune Hastanesi´nin bulunduğu yerde alt geçit projesi vardı  ama camii yolda kalıyordu. O yolda kalan caminin arka kısmına yeni bir cami inşaatı başlattık. Sağ olsun bir hayırsever kanalı ile bu inşaat büyük ölçüde bitirildi. Dolayısıyla önümüzdeki yıl  o da tamamlanmış olacak. Hem o bölgeye yeni bir cami kazandırmış olacağız hem de eski camiyi yıkarak oradaki alt geçide  de başlayacak konuma gelmiş olacağız? açıklamasında bulundu.

?İSTİHDAMIN ARTTIĞI BİR YIL TEMENNİ EDİYORUM?

 Belediye Başkanı Aydın, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: Sivas görsel olarak yeni görünüme kavuştu. Ekonomik gelişmeler olsun, ülkemizin terörle ilgili yaşadığı süreçler olsun tüm bu olumsuzluklara rağmen çok verimli, başarılı ve performansımızın üst düzeyde olduğu bir yıl oldu. İnşallah bu ivme, bu performans 2019´da da devam eder. Bunu  diliyoruz, temenni ediyoruz. Belediyemiz alt yapı olsun, yeşil alan olsun, ulaşım olsun, sosyal ve kültürel alanlar olsun her alanda çok verimli, başarılı ve performansı yüksek bir yıl  geçirdi. Bu sadece bizim bireysel düşüncemiz değil. Belediyecilikte Sivas kamuoyunun da takdir ettiği bir yıl  oldu. Sivas´ımız inşallah bunun üzerine koyarak devam edecek. 2018´i kısaca böyle özetleyerek 2019 yılının Sivas´ımız için, ülkemiz ve insanlık için hayırlı olmasını diliyorum. Savaşların olmadığı, annelerin ağlamadığı, çocukların katledilmediği, huzurun, barışın, kardeşliğin hakim olduğu ülkemizin gelişmeye devam ettiği, üretim ve istihdamın arttığı bir yıl olmasını temenni ediyorum.?

?İKİNCİ ETABIN BAŞLAMASI LAZIM?

Başkan Aydın; ?2019 yılında acil olarak bitmesi gereken projeler nelerdir?? şeklindeki sorumuza şu şekilde yanıt verdi: ?Kale projesi. Birinci aşamasının parası da hazır. Biz bu projeye Kalkınma Bakanlığı´ndan 10 milyon lira hibe aldık. Dolayısıyla birinci etabın maliyeti ile  ilgili bir sıkıntı söz konusu değil. İkinci etabın başlaması lazım. Kale´yi devam etmesi gereken bir proje olarak söyleyebilirim. Bir diğer proje kent meydanın etrafındaki binaların cephe düzenlemesi. Bununla  ilgili projeler hazır. Kaynağı ile ilgili de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bize 7 milyon lira ödenek ayırdı. Bunun da derhal başlatılması lazım. Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı´nın az da olsa bir kısmı ilkbahara kalacak. Çünkü mevsim  kış. Bu projenin de tamamlanması önemli. Şemsi Sivasi Meydanı dediğimiz Meydan Camii´nin  bulunduğu bölge, hal bölgesi. Buranın da projesi hazır ve gerçekten bu proje üzerinde çok yoğun çalıştık. Bize göre güzel bir proje ortaya çıktı. Üzerinde ufak tefek rötuşlar yapabilirler, buna saygı duyarız ama Şemsi Sivasi Meydanı Projesi´nin şehrimize kazandırılması hem şehir adına önemli hem de o bölgenin mezbeleliğinin kurtarılması açısından önemli. Buranın bir an önce ele alınması gerekir diye düşünüyorum.?

?200 GÜNLÜK EYLEM PLANINA ALINDI?

Aydın, konuşmasını şu ifadelerle sona erdirdi: ?Diğer taraftan şehir içindeki sanayi sitelerinin şehir dışına çıkarılması konusunda  Seyfebeli Küçük Sanayi Sitesi Projesi var. Bunun da projesi hazır.  7 milyon metrekarelik bir alan.  Bunun yaklaşık 1,8 milyon metrekaresi yeşil alan.  Tepe kısmı. Bu da Sayın Cumhurbaşkanımızın 200 günlük eylem planına alındı. Bu kısmı da TOKİ kanalıyla devlet yapacak. Millet Bahçesi olacak. Paşabahçe´nin 2 katından büyük bir alan. Bunun da takip edilmesi gerekiyor. Millet Bahçesi ile beraber  Küçük Sanayi Sitesi Projesi´nin başlatılması gerekiyor. Bunu da yeni gelen arkadaşlarımız tarafından direkt ele alınması gereken proje olarak görüyorum. Kızılırmak Projesi´nin ana kolektör hatlarının maliyeti yaklaşık 200 milyon lira tutarında.  Bunun kaynağını da biz Avrupa Birliği hibe programında kabul ettirdik. Yaklaşık 25 milyon euro hibe çıktı. Bunun da hemen ilkbaharda başlatılması gerekiyor. Kaynak problemi olmayan bir noktada. Eski Sanayi, Esentepe, Yunus Emre kentsel dönüşüm projelerinin takip edilmesi lazım. Bunlar önemli projeler. Bizim yine projesi hazır olan Yumurta Tepe Bölge Parkımız var. Bu da güzel bir proje. Kamulaştırmada çok az eksiği kalmıştı, devam ediyor. Bunlar önemli projeler. Yeni gelen arkadaşlarımız bunların en azından bir bölümünü 2019 yılında başlatabilirlerse Sivas adına önemli bir adım olur diye düşünüyorum. Belediye hizmet binasının da projesi hazır, sadece ihalesi yapılacak. Takdir yeni gelenindir. Hemen yapar veya diğer yıla bırakabilir ama  onun da her şeyi hazır durumda. İhale yapılacak şekilde bekliyor.?

/resimler/2018-12/31/2128353158114.jpg

 

 



  • Perşembe 27.3 ° / 13.8 ° false
  • Cuma 26.5 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 27.5 ° / 12.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16